meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3149 poruka u ovoj temi

Ja sam ove godine rezervisao preko Agode. I na moru smeštaj i u Istanbulu. Prvi put koristim Agodu. A za jedno noćenje u Čanakalu sam preko Hotels.com.

Sve sam rezervisao u januaru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove godine se u Turskoj nešto čudno dešava sa smeštajem. Ne zna šta.

Probaj na  https://www.bluepillow.com/?dest=bpvr&cat=Apartment

Ja ovako radim ukucam u google accommodation in ime grada i kliknem na mapu i pokaze mi gomilu smestaja. Imaš opcije hoteli i privatni smeštaj. Onda klikcem na jedan po jedan da vidim da li mi odgovara i da li ima svoj sajt da pošaljem mejl ili me vodi do nekog sajta za rezervaciju. Imaš sa cenom i imaš samo tačkice.

Nisam ti mnogo pomogao ali mozeš da probaš.

kako mislis nesto se cudno desava ? Daj malo pojasni,,, znamo da su cene definitivno otisle nebu pod oblake??? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na sajtovima za rezervaciju smestaja koje sam ranije pratio i rezervisao skoro svi hoteli nisu bili dostupni za jul mesec. Sto je nemoguće. Ja ukucam mesto i datum izadje cena od toliko i toliko eura ali kad kliknem na hotel da bih izabrao sobu i opcije dorucak i slicno samo izadje da nemaju dostupan smestaj  za taj datum, Tako jedan, drugi, peti, deseti. Onda na bookingu ili drugom nekom sajtu nadjem taj hotel za isti termin sa nekim nerealno visokim cenama. Posto često pratim cene na tim sajtovima,  znam koji su hoteli uvek bili u ponudi. Sad ih nema. Ono što je bilo od hotela sa cenama cene su bile ne 50% više već po dva tri puta veće a neki su stavili cene koje su bile po par hiljada eura a neki all inclusiv sa cenama po 10000 eura 7 ili 10 dana. Pričam o sajtovima koje ja pratim za Tursku pre svega za Marmaris, Bodrum, kusadasi a nisu Booking.com, Hotels.com i ti poznatiji.

Godinama unazad čak i kad sam letovao u Grčkoj pratio sam cene smeštaja u Turskoj na tim sajtovima.Počnem još u decembru. I do sada je uvek bilo da se u januaru do marta moze naći dosta povoljniji smeštaj. Već početkom marta cene kreću da rastu sve više i više.

Zato kažem da se nešto čudno dešava. Jer ovako nije bilo ranijih godina. Šta je u pitanju ja ne znam i nemam ni teoriju.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam batalio booking kada je Turska u pitanju,  rezervisao sam preko Expedia jednom gradski hotel, a za hotele kada je letovanje u pitanju uglavnom koristim https://www.travelrepublic.co.uk , cene su u GBP. Platis rezervaciju 15 funti, a ostatak na mesec dana pre puta, a mozes da otkazes najkasnije 8 dana pre pocetka aranzmana, ali onda ti propada onih 15 funti depozita. 

Cene za antalijsku regiju su im bolje nego na bookingu.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

Da li neko ima iskustva što se tiče povratka preko Grčke i Makedonije iz pravca Chanakkale? Jasno je da je duži put, ali mi je malo smor povratak kroz Bugarsku. Interesuje me kakav je put kroz Makedoniju? Poslednji put sam išao pre nekoliko godina, ali sam čuo da je put sad dosta oštećen. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

Da li neko ima iskustva što se tiče povratka preko Grčke i Makedonije iz pravca Chanakkale? Jasno je da je duži put, ali mi je malo smor povratak kroz Bugarsku. Interesuje me kakav je put kroz Makedoniju? Poslednji put sam išao pre nekoliko godina, ali sam čuo da je put sad dosta oštećen. 

Na koji put misliš?

Ako misliš na auto put kroz Makedoniju on ti je isti kao pre par godina. Jedino što je puštena nova deonica autoputa od Demir Kapije do granice koja je odlična. Ne znam da li si prolazio. Skakaonice posle Velesa u pravcu Grčke još uvek postoje. Na onom delu gde se razdvajaju trake autoputa deonica od Velesa ka Skoplju je nešto renovirana ali je loše odrađena pa je malo truckava. Sve u svemu nije nešto ali nije strašno. Ja sam prošle godine išao u Grčku. Malo u tom delu usporim. Čuo sam da renoviraju oko Skoplja.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

Ja sam se prije 20 dana vratio tim putem. Ranije je put bio slabijeg kvaliteta cijelom trasom a sada je put odlican kroz Tursku i Grcku dok kroz Makedoniju nije bas dobar. Ja na te prevoje nisam naisao, ili nisam osetio ali je generalno kroz Makedoniju put dosta losji ali nije toliko lose da se ne moze fino proci. Nije to neka kilometraza. Kroz Grcku me nerviralo to sto ima 10 naplatnih rampi za placanje auto puta. Svako malo se staje da se plati i bude to na kraju nekih 10-12e

Bugarska je nekad meni bila dosadna, sad je predjem toliko brzo i odlicno se osecam. Put je odlican a nacin naplacivanja auto puta najbolji.

Turci su na ovom delu prema Grckoj renovirali granicni prelaz, sad to izgleda dosta bolje i modernije, i put su sredili tako da bilo kojim putem da idete bice vam super.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam da li je neko već postavljao ali ne smate i da se ponovi.

Link za proveru da li imate kazni i ne plaćenih putarina. Samo se ukuca broj tablice a može se odmah platiti karticom. Ja imam nekih 200 lira sa kamatom jer nisam platio putarine.  idete ma foreign vehicle payment

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7&fbclid=IwAR0FXH4g3Pk8VmBwC0R_qNlI-XawabWTQSax1WipzlgjtJjpN9fAV-fl2cY

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

Na koji put misliš?

Ako misliš na auto put kroz Makedoniju on ti je isti kao pre par godina. Jedino što je puštena nova deonica autoputa od Demir Kapije do granice koja je odlična. Ne znam da li si prolazio. Skakaonice posle Velesa u pravcu Grčke još uvek postoje. Na onom delu gde se razdvajaju trake autoputa deonica od Velesa ka Skoplju je nešto renovirana ali je loše odrađena pa je malo truckava. Sve u svemu nije nešto ali nije strašno. Ja sam prošle godine išao u Grčku. Malo u tom delu usporim. Čuo sam da renoviraju oko Skoplja.

Hvala za info

Izmenjeno (duskob67)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Do Burse, ići zaobilaznicom preko Istanbula, preko Canakkale mosta ili koristiti trajekt do Bandirme?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Do Burse, ići zaobilaznicom preko Istanbula, preko Canakkale mosta ili koristiti trajekt do Bandirme?

Za taj trajekt Tekirdag Bandirma je neko pisao ovde na forumu da ide baš retko (dva tri puta dnevno mada nisam siguran) i teško je uklopiti. Ako se čeka dugo na trajekt onda se gubi vreme.

Za ove dve opcije ne znam.

Po meni je bolja opcija Galipolje Lapseki Biga Bandirma Bursa krace je 70-ak km nego preko Čanakal ali se ide na trajekt.

Ja bih izbegao Istanbul zbog gužvi. Jeste autoput ali mogu biti gužve zavisno od dela dana.

Možda je neko prošao ovim donicama pa ima lično iskustvo.

Ovde imaš neki red vožnje

sefer1.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za taj trajekt Tekirdag Bandirma je neko pisao ovde na forumu da ide baš retko (dva tri puta dnevno mada nisam siguran) i teško je uklopiti. Ako se čeka dugo na trajekt onda se gubi vreme.

Za ove dve opcije ne znam.

Po meni je bolja opcija Galipolje Lapseki Biga Bandirma Bursa krace je 70-ak km nego preko Čanakal ali se ide na trajekt.

Ja bih izbegao Istanbul zbog gužvi. Jeste autoput ali mogu biti gužve zavisno od dela dana.

Možda je neko prošao ovim donicama pa ima lično iskustvo.

Ovde imaš neki red vožnje

sefer1.jpg

Trajekt oko istambula u principu treba da se rezerviše. Meni se pre par godina desilo da sam išao od trajekta do trajekta, ali nijednim nisam mogao da se prabacim jer su sve bile rezervacije unapred, te smo završili na obilaznici. Do Burse obilaznicom oko Istambula je nabrže, Može da bude osrednja gužva ako je špic, ali se ne ide ispod 80 na sat. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

znam da nije u temi, ali moram da pitam, da li neko koristi asistenciju vozaca, tipa Vozzi, Tesla, Atlas,..... koja opcija je ponajbolja po vama ? Imate li neka iskustva (nadam se u sto manjem obimu) ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po meni trenutno Tesla24 ima najbolje uslove (bezuslovni šlep nazad do Srbije).

“U slučaju bilo kakvog kvara na Vašem vozilu u Evropi, ne uslovljavamo Vas da vozilo popravljate u stranim servisima, već šlepamo vozilo, Vas i sve putnike iz vozila nazad na Vašu adresu. Ono što nas razlikuje od drugih kuća je to što kod nas nemate nikakvih skrivenih uslova za povratak na adresu koju ste naveli prilikom sklapanja ugovora.”

TESLA EVROPA - Uslovi.pdf

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

znam da nije u temi, ali moram da pitam, da li neko koristi asistenciju vozaca, tipa Vozzi, Tesla, Atlas,..... koja opcija je ponajbolja po vama ? Imate li neka iskustva (nadam se u sto manjem obimu) ?

Ja uzimam neko kratkotrajno uz putno zdravstveno osiguranje ali mi je to sve sumnjivo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904422
    Ukupno poruka