meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3150 poruka u ovoj temi

U svakom slucaju, ako viza nije problem - preporucujem povratak preko grcke. Taj deo je jako lep, grad Aleksandropolis posebno (koji nikad ni bih video da sam se vracao istim putem kroz Bugarsku...)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

Nameravam da kolima idem do Marmarisa,pa me interesuje da li neko ima iskustva sa putovanjem kolima u tursku ?

Hvala unapred,

Vlada

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da, mozes ici9 individualno svojim kolima u Marmaris, auto-put u Turskoj je odlican, moras da prodjes Bugarsku, Kapikule granicu u Turskoj, i Edirne i Canakale, Bosfor, pa zatim trajektom, pa Balikesir, pa ides u prelepi grad Izmir, u deo sa Egejskim morem, pa posle ides do Aydin grada i Marmaris koji su 2 sata putovanja. Svaki put 80 % auto-puta kosta jeftinije, isto je i za inostrane i turske automobile, mozes ici u Marmaris u jeftinijem hotelu, bez zvezda, ali je super cisto, DAY BY DAY, veoma je lepo, jeftino i cisto. Ako su ti potrebne dodatne informacije, javi se.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo nekad porodično išli, mada samo do malo iza Istanbula...

Oprezno kroz Bugarsku. Oni jesu NEKAKO u EU, ali im je saobraćajna policija mračni srednji vek.

I mislim da je pametno iskoristiti prednost sopstvenog prevoza i praviti usputna zadržavanja i skretanja svuda gde ima šta da se vidi. Počev od Jedrena, Izmira pa do Efesa, Pamukala i svega drugoga do Marmarisa...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posle onih postova da bi u Grcku kolima sa pokusajem dobijanja individualne vize kao studenti i nekoliko informacija od strane agencija i prijatelja pismanili smo se za grcku ove godine... a i krajem ove godine dobijamo pasose od jedne od clanica Eu tako da nam nece ni trebati shengen viza,nego tank goriva i wola ....

Elem odlucili smo se za Kusadasi svojim prevozom i agencijski smestaj obezbedjen odavde iz srbije na 10 ili 15 dana pa jos koji dan bi ostali u sopstvenoj reziji tamo....

Koliko sam saznao gorivo je skupo kod njih oko 1.8e po litru bezolovnog i supera...ali ok to je nekih 40 din vise nego kod nas....odmor je :)

Elem interesuje me ako neko hoce da mi pomogne oko nekih sitnih detalja....

Put kroz Bugarsku je realno dobar,to znam,ali me interesuje onaj prolaz kroz Sofiju,bukvalno se prolazi kroz centar Sofije i jako se brzo opet vracamo na auto put,iso sam busom pa znam,a citao sam da ima i nekih zaobilaznih puteva pa bi da to zaobidjem,gonio sam se mislju da kroz Sofiju nabasam na neki nas bus pa da ga pratim...

Turska granica...koliko se ceka,jel guzva i kako oko vize....

Kakvi su putevi u turskoj i kakvi su oni vozaci...kako oko parkinga jel skup....

koliko je bezbedno...jel neko cuo da su nekom cornuli auto i tako to....

u globali interesuju me vasa iskustva putovanjem kolima u Tursku...

hvala unapred na odvojenom vremenu za odgovore...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slazem se da je ovaj sajt viamichelin odlican, i ranije sam ga koristio.

Ima li neko neke informacije o cenama auto-gasa u Bugarskoj i Turskoj i koliko su rasprostranjene benzinske pumpe na kojima se moze naci auto-gas?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene zanima od ovih ljudi sto su do sad putovali kolima do Turske

KOLIKO JE PAMETNO TJ. RIZICNO PROLAZITI KROZ BUGARSKU NOCU?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije uopste rizicno, ne brini.

Ja sam putovala proslog leta nocu,

niko te ne dira, nije vise kao pre.

Strance ne zustavljaju panduri, ni divljaci kojih nema.

Sad je to mnogo drugacije.

Samo vozi brzo kao i oni, recimo iza nekog njihovog,

ako on vozi brzo, vozi i ti, znaju oni gde ima pandura,

ako uspore, uspori i ti, mada nemas cega da se plasis, vrlo brzo se prolazi Bugarska.

Toliko od mene,

ako ti treba neka detaljnija informacija,

pitaj. :kez:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eh, tvoj odgovor kasno stize :tuzni: jer smo se mi vec odlucili za onu drugu varijantu- autobusku. Zasto? Pa ima vise razloga barem oni nama licno nesto znace. Morali bi da idemo dva puta za BG. zbog viza/ jer smo jedno 200km. od BG./ Turska viza u ambasadi je 25 eu po osobi, benzin u Turskoj kako smo culi skoro duplo skuplji, pa atest za plin, nemamo klimu u kolima, putovali bi sami... i jos par stvari i kad se saberes i oduzmes :unsure: odlucismo se za bus pa ako bude moglo uzecemo tamo renta car ili neko motorce. U svakom slucaju hvala puno na odgovoru!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Možda ovo pomogne

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int.../MaHomePage.htm

Ukucaš odakle krećeš, gde želiš da stigneš, eventualnu čekiraš opcije - najkraći put, najzanimljiviji, ovo, ono... i on ti sve proračuna. Kilometražu, potrošnju benzina, kada da praviš pauze za odmor i tako dalje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Išao sam ja kolima, 2007 godine.

Od Beograda do dole ima 1700km.

Ako ste dva vozača, popadaćete u nesvest od vožnje. Poželjno bi bilo da bar troje vozite.

Dobar deo puta, sigurno preko 500km nema autoputa, a i put je veoma hrapav, pa je buka od guma u kolima nepodnošljiva.

Turci ne poštuju propise. Čak sam čuo priču da 94% vozača nema vozačku dozvolu. Ne poštuje se crveno svetlo, ograničenje brzine, o pešačkom prelazu da ne pričam. Na putevima nema saobraćajnih patrola, dolaze samo kad se desi udes.

Gorivo, kad sam ja bio, je bilo dosta skuplje nego kod nas (benzin je koštao otprilike 120 din, a plin 60) i dosta je jeftinije u području oko Izmira nego dole na primorju.

Mi smo prešli Srpsko-Bugarsku granicu oko 11:00, a stigli u Marmaris oko 14:00 sledećeg dana, uz 5-časovno zadržavanje u jednom gradiću blizu Kusadasija u kome smo kupovali garderobu, a koji se zove Soke i poznat je po fabrikama za proizvodnju markirane garderobe (Levis, Adidas, Nike, Wrangler, Lee). Koliko se sećam na trajekt smo stigli oko 17:00, ali smo na ukrcavanje i polazak trajekta čekali 10min, što će reći da smo stigli tačno na vreme.

Put od Bugarsko-Turkse granice do trajekta je dugačak jedno 250km i nije autoput, već put sa dve trake i prilično je gladak.

Najkritičniji deo puta je od kada se pređe trajekt, pa narednih 200km jer je prepun nekih uspona, a i tesan je, pa bi bilo poželno da se pređe u večernjim časovima da ne bi došlo do pregrevanja auta usled velikih uspona i velikih vrućina.

Naredni deo puta do Izmira je auto-put, ali je bez signalizacije (bez ograda, bez linija na putu) i nenormalno je hrapav. Ovaj deo puta ćete najverovatnije preći noću, ako idete kao mi, ali ko ovde uspe da zaspi svaka mu čast.

Autoput kroz Izmir je fenomenalan. Noću možete da vozite 180 km/h i više. Širok, osvetljen, ravan. Kroz Izmir se ide samo pravo, nigde se ne skreće.

Pošto ćete u Izmiru najverovatnije dolivati gorivo pazite se Turskih prevaranata. Imaju običaj da vam samo prikače pištolj za gorivo i da ga skinu, a da vam ne sipaju ni kap goriva i da vam uz to daju tuđe račune.

Put Izmir-Marmaris je odličan, širok, mada na nekim mestima ima uspona.

Prilaz Marmarisu je prepun uspona i serpentina, mada je dosta širok tako da mimoilaženje sa vozilima nije strašno.

I šta na kraju reći. Da me neko pita da li bi opet išao kolima do Marmarisa, verovatno da ne bi. Treba čoveku 3 dana da se odmori od tolikog puta. Dole su kola korisna jer možete da odete na plažu u Ichmeleru koja je mnogo bolja nego ona u Marmarisu, a nalazi se 7km od Marmarisa. Takođe su korisna u slučaju da vam se hotel ne nalazi u centru, a volite da idete noću u klubove.

P.S. Što se tiče međunarodne vozačke dozvole, naravno da vam ne treba. Još sam zaboravio da napomenem da Turci noću voze sa upaljenim dugačkim svetlima i nepada im na pamet da ih ugase, bilo da vam dolaze u susret ili idu iza vas. Takođe imaju običaj da vas pretiču sa desne strane na autoputu, a taj običaj imaju i Bugari.

To bi bilo otprilike to. Koga interesuju još neke pojedinosti o vožnji kroz Tursku i Bugarsku neka piše na PM.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Прашњави и његове идеје!

Елем. Добили смо добру понуду (јефтину) да љетујемо у Турској али бисмо ми пут до Турске "скратили" ноћењем у Солуну.

Интересује ме да ли је неко ишао тако или барем од Солуна до Александрополија.

Свака помоћ је добродошла.

Хвала

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Išao sam ja, sa mojima, kao klinac. Kad je moj otac krenuo put Turske inspirisan nekom TV emisijom. Da skratim - turizam je na skali tada kod njih bio u fazi predistorije, i brže-bolje smo se pokupili i krenuli put voljene Grčke (uz nadu da će da nam oprosti prevaru).

Ispalo je da je to bilo jedno od boljih letovanja, JER kada bismo inače videli taj deo Grčke obale.

U najlepšem sećanju mi je ostalo pomenuti Aleksandropolis...

Tako da JESAM bio, ali u suprotnom smeru, i jedino što mogu da ti kažem je da idete...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ta varijanta moze biti jako interesantna tim pre sto je Solun predivan

Dalje mnoga grcka ostrva se nalaze jako blizu turske obale,teritorijalno su u stvari turska ostrva ali medjudrzavnim sporazumom ona pripadaju grckoj .

A iz Soluna postoji redovna brodska linija do tih ostrva,sto je i najlaksi moguci prevoz....

Znachi do Rodosa, koji se nalazi prekoputa turske obale ,nekih 40 minuta voznje brodom do Marmarisa i sat vremena do Fetije takodje brodom ili do ostrva Kos koje se nalazi preko puta Bodruma

Sve u svemu po meni to je najlkasa varijanta putovanja,...

Ja sam je licno isprobao jednom dok sam zivio u Solunu a neki prijatelji su bili na odmoru na turskoj obali ,...ishao sam brodom od Soluna do Rodosa, i onda hidrogliserom Rodos-Marmaris a u povratku opet isto

tako da preporucujem

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka