meda

Kolima iz Srbije za Tursku

2974 poruke u ovoj temi

 

UPOZORENJE

HGS kupite odmah cim udjete u Tursku iako sam kupio hgs na autoputu ka Istanbulu misleci da ce automatski da odbiju iznos putarine to se nije desilo vec su mi na izlasku naplatili kaznu u iznosu od 271 lire.

 

Drago mi je da ste lepo prosli i da nam donosis sveže info.

Čudi me da su ti tako brzo obračunali kaznu za HGS jer je ranije bilo da tek nakon 15 dana obračunavaju kazne.

Ja sam prošle godine, leto 2021, boravio 8 dana u Istanbulu, nisam imao HGS ni na izlazu iz Turske i niko me nije sankcionisao mada kada sam se vratio proverom na sajtu sam vidio da postoji dug koji se veže za tablice vozila. Tamo gde sam na ramp trebao da platim 1e kasnije je obračunato na 5e i sve tako pa sam prije neki dan odlučio da online platim taj dug da mi ne bi pravili problem pri ulasku u TR ili da se u najamnju ruku ne bi zadrzavao na granici jer ne govorim ni engleski a ni turski pa bi neprijatnost bila jos veca nego u tvom slucaju.

 

Ako ti ne bude tesko, posalji mi lokaciju parkinga gde si ostavio auto ne mogu da se snadjem, jer je dosta povoljan. JA ovamo gde gledam kod smestaja je 10e dnevno pa bi i na aj nacin mogao da ustedim solidan iznos.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima dva parkinga skoro pa na istoj lokaciji jedan je ISPARK zvanicni parking provajder gde je dan 35 tl a drugi je privatni gde je dan 40 tl na kom sa i ja bio parkiran. Nisam hteo da rizikujem da je drugi parking pun morao bi da se vrtim preko pola grada da bi se vratio
Azapkapı, Tersane Cd. 50/C, 34420 Beyoğlu/İstanbul, Turkey
https://goo.gl/maps/tysecCRw6fYDfXN36

 

Screenshot 2022-04-25 at 14-17-30 Google Maps.png

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li se secas cene benzina ? :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na zalost nisam obracao paznju

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Zvanicni kurs je 15.8 ali tesko moze da se dobije preko 15.75

Smesteni smo na 20m od Galata kule nije hotel vec apartman sa airbnb

Od obilazaka Aja Sofija Plava dzamija misir i kapali csrsija topkapi gvozdema bugarska balat fatih pierre loti taksim istikal...

Za sutra planiran rumeli ortakoj dolmabasce

Prekosutra axijska strana

Izvinjavam se zbog gresaka iz nekog razloga ne mogu kroz wifi da pristupim forumu vec moram sa mobilnog a ne vidim bas najbolje sitna slova

Da li ste bili zadovoljni smeštajem? Ako jeste, da li možete da podelite link?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

PITAM SE 

Da li znate koja osiguravajuca kuca daje mogucnost osiguranja vozila od kvara na putu ali da pokriva i azijski deo Turske?

Prije par godina sam uspeo da ugovorim neki "polu" kasko za starija vozila ali izgleda to vise nema u ponudi.  Da li je neko od Vas ugovara slicno osiguranje?

Dunav osiguranje je osiguravalo azijski deo Turske (starije vozilo je bilo u pitanju). Tako je bilo bar 2020. i 2021. :)

Upitaj telefonom ili putem njihovog chata za cenu i sve informacije.

Ovo osiguranje je u pitanju:
https://www.dunav.com/osiguranje/putovanja/pomoc-na-putu/

Vazi od pocetka registracije do isteka. Ili od kad uplatis do isteka registracije.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nameravam da idem kolima do Istanbula pa me zanima HGS. Kažu da se kupuje na pumpi čim se udje u Tursku. E sada, kada kupim šta treba dalje da radim, kako dopunjavam, ništa mi nije jasno!?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Nameravam da idem kolima do Istanbula pa me zanima HGS. Kažu da se kupuje na pumpi čim se udje u Tursku. E sada, kada kupim šta treba dalje da radim, kako dopunjavam, ništa mi nije jasno!?

Pozdrav

 HGS se može nabaviti na PTT šalteru koji se nalazi sa desne strane odmah po prelasku granice ( to je mali PTT ured tako da ne očekujete neku veliku zgradu, ali ima oznaka na putu). Prilikom kupovine HGS-a možete odmah uplatiti i kredit za dopunu. Radnik Vam može otprilike reći koja suma je dovoljna za željene relacije. Svaku narednu dopunu možete uraditi u PTT uredima širom Turske ili na benzinskim pumpama koje imaju istaknutu reklamu "HGS". Prolaz na naplatama je označen semaforima.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ZagorTeNej

Cisto da znas da ako ne kupis HGS nalepnicu mozes regularno voziti i platiti naknadno (mislim da je rok 14 dana) putem interneta. Pogledaj moj post na 186 strani.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

@ZagorTeNej

Cisto da znas da ako ne kupis HGS nalepnicu mozes regularno voziti i platiti naknadno (mislim da je rok 14 dana) putem interneta. Pogledaj moj post na 186 strani.

Hvala, sad ću da pogledam. To mi je i lakše ako može. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Ima dva parkinga skoro pa na istoj lokaciji jedan je ISPARK zvanicni parking provajder gde je dan 35 tl a drugi je privatni gde je dan 40 tl na kom sa i ja bio parkiran. Nisam hteo da rizikujem da je drugi parking pun morao bi da se vrtim preko pola grada da bi se vratio
Azapkapı, Tersane Cd. 50/C, 34420 Beyoğlu/İstanbul, Turkey
https://goo.gl/maps/tysecCRw6fYDfXN36

 

Screenshot 2022-04-25 at 14-17-30 Google Maps.png

 

Vidim da ste kolima išli pa me zanima kakva je situacija što se parkinga tiče, da li ima mesta?

Da li je bolje doći pre podne oko 11 sati ili doći oko 14 časova?

Gledao sam sledeći parking :

https://goo.gl/maps/FnUkHwEkNs7jHYej9

Odgovara mi da tu ostavim auto i da odem do stanice (oko 500m) i uhvatim tramvaj T1 i sa njim da odem do stanice Cemberlitas koja je 100 m od hotela, samo me plaši da li ima mesta za parkiranje? Za taj parking piše da ima 300 mesta.

Ja bih došao u ponedeljak i ostavio kola do petka na parkingu ako nadjem mesto. Da li je to OK, jel može tako da se radi?

Hvala unapred na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Taj parking nisam sreo ali po imenu vidim da je "drzavni" parking pa je jeftiniji od privatnih
Otvoreni parkinzi imaju obelezena parking mesta i savet je da probas da se tu i parkiras jer kada popune ta mesta parkiraju se svuda kao sardine i ostavljaju kljuceve radnicima na parkingu te oni pomeraju kola u slucaju potrebe. Moj savet je da se parkiras ranije ujutru dok su prazni parkinzi da bi nasao dobro mesto i da obratis paznju na radno vreme parkinga posto iako pise da rade 24h to vazi samo za ulaz na parking dok za izlaz moras da sacekas recimo 7 ujutru kada dodje radnik da bi mogao da platis i izadjes
Ja sam stigao u nedelju posle podne te je bilo slobodnih mesta u najblizem (najskupljem) parkingu te sam sutra ujutru preparkirao auto na malo dalji parking i duplo jeftiniji. Mada i taj najskuplji parking je oko 4e dnevno a na privatnim parkinzima vazi i cuveno cenjkanje
Nadam se da sam ti pomogao

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prešli preko mosta 1915, ogroman je, putovali smo po noći most se moze vidjet da udaljanosti od

20-tak kilometara cijena je 200 tl plačanje u kešu ili karticom.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26790
    Ukupno tema
    899349
    Ukupno poruka