meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3198 poruka u ovoj temi

@bmnpro.marketing Mozda je do toga koji dan je bio u pitanju? Mi smo npr. presli BG-TR u cetvrtak vece sa 10tak kola ispred nas a u petak se pojavio snimak na fb kako je sve prepuno. Kad ste se vi vracali?

Zanimljivo da dosta ljudi noci u Jedrenu u Alan Suites :) mi smo u odlasku ali cemo i u povratku.

Ako kojim slucajem ima nekih pitanja dok sam jos tu u Turskoj a da ljudi nisu vec pokrili - pucajte ;)

Nije problem ulazak u Tursku već izlazak. Inače, bio je četvrtak ujutru.

Što se tiče Alan Suitesa i noćenja. Nama je ovo drugi i poslednji put da tu noćimo. U odnosu na pre dve godine kvalitet je znatno opao što je obrnuto srazmerno sa cenom koja je porasla. Taj paritet nije odgovarajući za još jedan boravak tamo.

@bmnpro.marketing

zao mi je zemljak sto si tako prosao na TR-BUG granici, mi smo vratili 09.08. takodje u Edirneu spavali (Alanis Unisite), lagano doruckovali i oko 10 smo bili u koloni, za nekih 2.5 sata smo preslio obe granice (ispred mene GB tablice i skoro ceo sat smo izgubili na ulazu u BUG zbog njega), a na BUG-SRB oko 1 sat !  U dolasku smo isli kroz Istambul tamo smo proveli 2 dana, pa potom se lagano novim putem spustili do Izmira pa potom do Kusadasija.
Cena novog puta : 147.50 tl most osman gazi i dve putarine od 48 i 171.50 tl do Izmira, placeno u kesu (HGS naplata nije radila) a ostatak puta ide redovno preko HGSa !
Ne znam da li je kod vas bilo isto, ali kad smo mi prelazili, odmah neposredno iza granice Turski PTT je postavio mobilni punk za HGS ... tako da su nabavku/dopuni sveli na nivo banalnosti !

Ja se vratih 11.8. Dakle, samo 3 dana kasnije me je koštalo nekoliko puta sati više čekanja... Šta da se radi-to se,ipak, ne može nikada sa sigurnošću tačno isplanirati...

Gde ste spavali u odlasku? Negde u Istanbulu ili...? Pretpostavljam da niste ulazili baš u grad.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@bmnpro.marketing Jel onda mozda ima neko bolje mesto? Imam vremena da otkazem i ponovo zakazem.
Da, sa granicama bukvalno nema pravila. Mogu samo da se nadam da ce preko vikenda da se vecina turaka vrati i do utorka barem malo rascisti. Evo gledam na kamerama da je upravo sad isto guzva.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što se tiče Alan Suitesa i noćenja. Nama je ovo drugi i poslednji put da tu noćimo. U odnosu na pre dve godine kvalitet je znatno opao što je obrnuto srazmerno sa cenom koja je porasla. Taj paritet nije odgovarajući za još jedan boravak tamo.

Ja se vratih 11.8. Dakle, samo 3 dana kasnije me je koštalo nekoliko puta sati više čekanja... Šta da se radi-to se,ipak, ne može nikada sa sigurnošću tačno isplanirati...

Gde ste spavali u odlasku? Negde u Istanbulu ili...? Pretpostavljam da niste ulazili baš u grad.

kad smo se vracali, isli smo rutom kroz Canakale (feribot) pa na Edirne (spavanje takodje u Alan Suites). Sem odlicnog doruckamogu reci da su poskupali ! 

Kad smo isli za Kusadasi., spavali smo i odmarali 2 dana u Istanbulu, Kadikoy, azijska strana (2  nocenja 65 eura  sa doruckom za nas 4) + obezedjen parking u podzemnoj garazi, sto je hotel maksimalno ispostovao ! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kad smo se vracali, isli smo rutom kroz Canakale (feribot) pa na Edirne (spavanje takodje u Alan Suites). Sem odlicnog doruckamogu reci da su poskupali ! 

Kad smo isli za Kusadasi., spavali smo i odmarali 2 dana u Istanbulu, Kadikoy, azijska strana (2  nocenja 65 eura  sa doruckom za nas 4) + obezedjen parking u podzemnoj garazi, sto je hotel maksimalno ispostovao ! 

Hahaahaha ovo mi skoro pa neverovatno u odnosu na iskustvo u Alanu prosle nedelje - razrovane ulice, svuda prasina, prepun "parking" ispred hotela i lik na recepciji koji samo mase rukama "parkiraj gde stignes, hotel ima 'free parking' " aludirajuci na to da se parkiramo gde god u celom stambenom kvartu xD

A mi sazvakani od 13h puta kruzimo kolima pola sata trazeci ne 1 nego 2 mesta za nasa kola - haos xD

Izmenjeno (AnaC)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hahaahaha ovo mi skoro pa neverovatno u odnosu na iskustvo u Alanu prosle nedelje - razrovane ulice, svuda prasina, prepun "parking" ispred hotela i lik na recepciji koji samo mase rukama "parkiraj gde stignes, hotel ima 'free parking' " aludirajuci na to da se parkiramo gde god u celom stambenom kvartu xD

A mi sazvakani od 13h puta kruzimo kolima pola sata trazeci ne 1 nego 2 mesta za nasa kola - haos xD

ista situacija, parkirao sam na nizbrdici nedaleko od dzamije, parking ne pun nego prepun..... posto sam se peske spustio do centra grada (ERASTA trzni centra), trazeci picu za decu,... prosao sam te razrovane i prasnjave ulice.... a kuriozitet, na recepciji mi kaze da naplati prenociste, ja mu kazem platicu 50e + ostatak u turskim lirama, on je napravio facu kao da cu mu lupiti samar..... kaze, neka nema veze neka kolega naplati ujutru, sto sam i uradio bez ikakvih problema.... sta je bilo u pitanju, nije mi bilo jasnoo.... 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav. 

Da vam se javim i prenesem par detalja. Detaljniji izvještaj nakon povratka. U ponedjeljak krenuo ka Turskoj oko 10h.Naj više se zadržali na granici Višegrad. Na Srbijanskoj, Bugarskoj, Turskoj granici baš brzo (mali zastoj kod Bugara). Da ne bude sve kao po loju pobrinuo se Istanbul. Gužve samo takve, plus neke ulice zatvaraju po danu za saobraćaj, na Bajazit u, Aksaraju..... A ja već kakva i jesam čotija napadam lokaciju sa svih strana(ali ne uspijevam ući na željeno mjesto) i naj vjerojatnije pegrijavam kvačilo. Zbog toga odustajem od puta za Alanju. Idem kod majstora(hvala susretljiv im ljudima), ozračju mi kvačilo i  nastavljam ka Izmiru. Plan novi auto put Osman gazi u Gebzeu. Krećem u 3 po noći da izbjegnem Istanbulske gužve. Izlazim iz Istanbula bez većih problema. Problemi nastaju u blizini Gebzea (iz nekog razloga blokiran put za Gebze, obavještenje neko ima ali za one koji to razumiju). Uglavnom strelice me vračaju(ne samo mene) na put za Istanbul. I tako kružim dva puta po dvadesetak kilometara. Vraćam se malo bliže Istanbulu i pratim put Izmit (Sakaraya-Ankara) U izmitu idem prema Karamurselu i iza njega se uključujem na novi auto put. Tu ne radi HGS uzimam kartice na rampama NAKIT i plaćam na zadnjoj kod Izmira 172 lire (bez mostova). Put vrijedi svake pare. Trenutno sam u Kušadasiju, ako mogu pomoći oko nečega tu sam. 

Pozdrav. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ista situacija, parkirao sam na nizbrdici nedaleko od dzamije, parking ne pun nego prepun..... posto sam se peske spustio do centra grada (ERASTA trzni centra), trazeci picu za decu,... prosao sam te razrovane i prasnjave ulice.... a kuriozitet, na recepciji mi kaze da naplati prenociste, ja mu kazem platicu 50e + ostatak u turskim lirama, on je napravio facu kao da cu mu lupiti samar..... kaze, neka nema veze neka kolega naplati ujutru, sto sam i uradio bez ikakvih problema.... sta je bilo u pitanju, nije mi bilo jasnoo.... 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@bmnpro.marketing Jel onda mozda ima neko bolje mesto? Imam vremena da otkazem i ponovo zakazem.

Ako me pitaš za otkazivanje i pronalazak boljeg mesta od Alan Suits-a, ne znam. Zaista veoma veliki broj "naših" prespava tu, međutim to više nije to. Uzimajući u obzir da se tu boravi posle provezenih 800 km. centar nije tako blizu za peške otići. A obzirom na neveliki broj (za hotel te veličine) parking mesta, odlazak kolima u centar za konačnicu ima u povratku  lutanje po stambenom bloku u potrazi za parkingom. U okolini,posle recimo 8 uveče, bukvalno ništa ne radi...Niti menjačnica, niti marketi, nema restorana, picerije...Baš loše za te date novce (za nas četvoro 67 €).

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Heheh znaci ne vole nesto mnogo placanje u lirama? XD

Koliko su zaracunavali kurs otprilike? Razmisljam se sta mi je ostalo od lira da ostavim za hotel, nama je nocenje sa doruckom u dvokrevetnoj 28e (preko Bookinga).

Parking je zaista ocaj, prosli put smo vadili sve stvari iz kola i vukli sa nama, bas ne uliva poverenje. Al iskreno me mrzi to da radim u povratku, valjda nece da nas obiju za toliko hahaha. 

Nego, jel ima neko savet za trajekt u povratku - kako da znam iz Canakkalea koji trajekt ide za Ecebat a koji za onaj Kili-sta-god? :D Jel ima vise kolona ili samo jedna pa gde upadnes? Tolika je guzva bila u dolasku da nista nije moglo da se vidi.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne možeš da znaš gde ćeš otići jer pune one trajekte koji su pristigli. Suštinski ti je svejdeno. Za Ecebat je par € skuplji ali voziš nek0liko km kraće po prelasku.  Isti ti je đavo. Plati trajekt u TL ako ih imaš i ako nisi pri tačnom evarskom iznosu jer ako plaćaš u € kusur vraćaju u lirama.  

Što se hotela u Edirnu tiče, ja sam paltio karticom ali mislim da im i nije neki problem da se plati u TL. Obično svuda, sem na benzinskim pumpama gde platiš onom što toči, svi računaju odnos 1€=10TL. što je korektno.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mozda neko zna kada se ocekuju manje guzu na TR-BG granicama. Pretpostavljam da se Turci vracaju u Nemacku zbog kraja skolskog raspusta. I koje je najbolje vreme otprilike za prelazak i ima li razikle radni dan/vikend. Krecem sa porodicom prekosutra put Alanje kolima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sloboo30 

Ja mislim da je sad več puno manja gužva posebno jer češ ti da ulažiš u Tursku za 2-3 dana a večina se sada vrača iz Turske tako da ne vjerujem da  češ imati problema pri ulasku, iz mog iskustva ja putujem noču i obicne granicu izmeđju BG-TR prelazim oko 4 ili 5 ujutro, tako isto u povratku prespavam u Edirne ali poranim ujutro oko 5 pa na granicu do sad je bilo ok.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sloboo30 

Ja mislim da je sad več puno manja gužva posebno jer češ ti da ulažiš u Tursku za 2-3 dana a večina se sada vrača iz Turske tako da ne vjerujem da  češ imati problema pri ulasku, iz mog iskustva ja putujem noču i obicne granicu izmeđju BG-TR prelazim oko 4 ili 5 ujutro, tako isto u povratku prespavam u Edirne ali poranim ujutro oko 5 pa na granicu do sad je bilo ok.

Ok hvala puno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto krecemo iz Bora blizu nam je prelaz Vrska Cuka,tu sam planirao preci jer je taj prelaz bukvalno pust.Pa idemo na Vidin i spustamo se ka Sofiji,nije autoput ali je brza saobracajnica.Secemo put i spavamo u Istambulu i nastavljamo isto put nocu do Alanje preko Kutahje i Afyonkarahisara .U povratku se vracamo istom trasom jer koliko sam citao forum to je najbolji i najbrzi put.Tesko da mogu voziti do Jedrena u povratku iz Alanje dug je put mada to bi mi najvise odgovaralo.Iscitao sam detaljno ceo forum :rolleyes: od pomoci je definitivno,hvala svim dobrim ljudima na savetima.Ako jos ima neko za napomenuti nesto bio bih zahvalan.Prenecu iskustva kada stignem.

Izmenjeno (Slobo030)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sloboo30

To jeste najbolja ruta od Istanbula za Alanju ja je vec par godina koristim obavezno idite do Sakaraye pa onda skrenite za Kutahje i Antaliju fa ne idete na onaj Osman gazi most u Gebze plača se 15 eura a razlika u kilometrima je 30 kilometara, ja u povratku idem skroz do Edirni tako mi je najbolje i onda lako poranim na granicu sa BG.Obavezno stanite u Afyonkarahisaru onaj šoping  centar uz put bude dobrih sniženja naravno ako vas interesuje šoping a i grad je ok ima se šta vidjeti.Lijep provod.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906017
    Ukupno poruka