meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3197 poruka u ovoj temi

AnaC testiranja su nasumična na ulazu u Tursku i malo se rade što se tiče duty free shopa imate i kad ulazite i kada izlazite iz Turske oba imaju i wc.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Djokaputnik Da, jos se Vama bas potrefila guzva oko praznika!

@Miralem Bila sam pre xy godina ali busem pa ne znam koja su "pravila" kad se ide kolima - da li da sacekam da prodjemo kroz granicne punktove pa onda parkiramo i odemo ili mozemo i pre prolaska granice?

U svakom slucaju ni mi ne pravimo puno pauza nego idemo "u konvoju" a imamo i starije osobe sa nama pa uvek moramo da racunamo na potrebe toaleta - free shop kao radnja me uopste ne interesuje (nit pijem nit pusim) nego ovi dodatni sadrzaji u okviru tog "trznog centra" (wc, voda, kafa i za zlu muku neka hrana ako ostanemo bez nje :D). 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

AnaC

Kada izadjete iz Bugarskena onom prostoru između dvije granice prije prvog punkta imate veliki parking i na lijevoj strani duty free shop tako isto je u povratku koda izađete iz Turske a prije Bugarske ima parking i na lijevoj strani shop ne možete pogriješiti vidi se.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mali info o požarima u Turskoj mi smo smještani u mjestu Konakli udaljenom od Managvata 40tak kilometara koje je baš teško pogođen požarom i od mjesta  odnosno sela  Guzelbag nekih 25 kilometara koji je sjeverno od našeg smještaja koje je skoro potpuno izgorjelo.  Dim se vidi več danima a u zavisnosti od vjetra zna da donese pepeo i garež na obalu i more tako da se može vidjeti golim okom. Nadam se da če se ovo ubrzo stabilizovati jer gori več 5 dana i štete su ogromn.U samo mjestu Konakli i u Alanji sve funkcioniše normalno.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi drugari i ljubitelji zanimljivih putešestvija?, bila bih zahvalna ako bi ste mi dali male i strukcije. Noćas krećemo put Kušadasija, naravno kolima. Planiramo spavanje u Čanakalama, obilazak okoline, pa morskim putem dalje do Kušadasija. 

Iščitala sam veći deo foruma, ali nisam našla, da li neko ima rutu tog puta, a da obiđem Izmir da se negde ne zagubimo. Najdalje što smo išli je do Sarimsaklija. 

Hvala svima na detaljnim opisima, potrudiću se i ja daprenesem svoje utiske puta i hotela?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi drugari i ljubitelji zanimljivih putešestvija?, bila bih zahvalna ako bi ste mi dali male i strukcije. Noćas krećemo put Kušadasija, naravno kolima. Planiramo spavanje u Čanakalama, obilazak okoline, pa morskim putem dalje do Kušadasija. 

Iščitala sam veći deo foruma, ali nisam našla, da li neko ima rutu tog puta, a da obiđem Izmir da se negde ne zagubimo. Najdalje što smo išli je do Sarimsaklija. 

Hvala svima na detaljnim opisima, potrudiću se i ja daprenesem svoje utiske puta i hotela?

Mi krećemo 20.8. Imate obilaznicu oko Izmira, taj deo puta ima oznaku O30 ili O 31  i on se plaća. Na youtube imate SAT patrolu za Kusadasi pred kraj patrole ćete naći i taj deo obilaznice oko Izmira.

canakkale kusadasi.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi krećemo 20.8. Imate obilaznicu oko Izmira, taj deo puta ima oznaku O30 ili O 31  i on se plaća. Na youtube imate SAT patrolu za Ksadasi pred kraj patrole ćete naći i taj deo obilaznice oko Izmira.

DjDeki, hvala puno na info. 

Samo da javim ko se sprema da krene, što se granica tiče sve smo prošli za 15 min, negde i brže. Krenuli smo ok 21 i 30 iz Beograda, nigde gužve. Iz pravca Turske je gužva na Gradini iz BG u. SRB. Super stigli do Čanakala, jedino što je bila malo veća gužva za trajekt, mi neiskusni ušli u kolonu u Ecebatu i nema nazad. ?

U Čanakalama od jutros, razgledali malo  ovaj divni grad, čak se i okupali na Mega Beach. Smeštaj rezervisali preko Bookinga kada smo već ušli u Čanakale.

E sada, pošto smo se jutros smorili na magistralnom putu gde je većinom ograničenje 50, verovatno ćemo ići autoputem. 

Da li neko zna koliko je putarina rutom sa slike ispod? Svratićemo da kupimo Hgs ali ako može da se plati karticom i kešom možda bolja varijanta. 

Screenshot_20210804_195046_com.here.app.maps.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super stigli do Čanakala, jedino što je bila malo veća gužva za trajekt, mi neiskusni ušli u kolonu u Ecebatu i nema nazad. ?

Jel treba nekim drugim putem ka trajektu ili? Nisam razumela zbog cega ste bili u problemu?
Mi treba da idemo bas tom rutom pa pitam da znam kako ici :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@AnaC

Dardanele mozes preci  trajektom na 3 mesta :

https://turkeytravelplanner.com/trans/Ship/dardanelles_ferries.html

Vecina vozaca ide  na  srednju poziciju Eceabat pa se formiraju veliki redovi,  verovatno je na to mislio kada kaze da se smorio,

Ja volim posledni, tj najdalji  prelaz Kilitbahir koji je samo par km dalje od Eceabata a najblizi Canakaleu, iako i tamo moze da se napravi guzva sto se i meni jednom desilo.:D. Voznja traje oko 15 minuta. Stvar izbora i  malo srece,

Kada kreces na put ?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo našeg iskustva sa HGS OGS putarinama. Možda nekom pomogne da ga ne zadesi putarina puta 4 kao što je nas

Naime na mobilnom imam aplikaciju HGS koja je pokazivala nešto novca i tako smo rešili da samo provjeravamo svake toliko je li nešto skinuto ili nije. Koristili smo put Edirne Istanbul i dalje prema Ankari a u povratku Aydin Izmir Balikesir Canakale. U nekoliko navrata, ali ne uvjek, na rampi nam je izdan račun i na samom mestu smo platili. HGS isto tako pokazuje da nam je nešto skinuto i ostaje samo 7tl. Na zadnjem odseku Aydin Balikesir teta nam daje samo print, celju sa obaveštajem da smo dužni i ne naplačuje ništa, Monitor pokazuje dug za 51tl a ona ne uzima novac. Pošto je bilo več kasno PTT nije radio i isto tako nismo uspeli u više navrata pokušaja da uplatimo preko mobilne app. Pitamo momka na recepciji hotela kako možemo ovo platiti, da nas ne stignu neki problemi na granici u izlasku iz Turske. Ne zna nam pomoći i tako odlučimo da rešavamo stvari na samoj granici ako i šta bude. Na mobilni stavim Otoyolu app i ona pokazuje dug 51tl. 

Na granici prolazimo bez problema i niko ništa ne traži zbog putarine.

Ipak nije nam vrag dao mira i zovem tursku ambasadu kako da platim dug. Savetuje da kontaktiram našu ambasadu u Ankari. Kad oni stave u aplikaciju naš registarski.... auuu.... brojke su bile puta 4, jer nismo platili u roku 15 dana. Dali su nam link na web stranicu koja pokazuje ispis relacija koje smo prošli. Na stranici je i mogučnost plačenja karticom. Šteta što ne postoji na engleskom i šteta što je to tako velika tajna da nikako posle svih traženja nismo došli sami do te stranice.  Da smo znali za nju mnogo živaca i novaca bi ostalo.

Zato svima savetujem da svake toliko provere na ovoj web adresi kakvo jim je stanje duga jer HGS aplikacije nije zanesljiva.

https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama//Sayfalar/Sorgulama.aspx

Želim puno užitaka na putovanju i srećno na putu!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@AnaC

Dardanele mozes preci  trajektom na 3 mesta :

https://turkeytravelplanner.com/trans/Ship/dardanelles_ferries.html

Vecina vozaca ide  na  srednju poziciju Eceabat pa se formiraju veliki redovi,  verovatno je na to mislio kada kaze da se smorio,

Ja volim posledni, tj najdalji  prelaz Kilitbahir koji je samo par km dalje od Eceabata a najblizi Canakaleu, iako i tamo moze da se napravi guzva sto se i meni jednom desilo.:D. Voznja traje oko 15 minuta. Stvar izbora i  malo srece,

Kada kreces na put ?

Znam za 2 - onaj veci kod Galipolja (ali su za taj svi pricali da ima puno teretnog saobracaja pa je guzva) i ovaj Eceabat. Nisam znala da postoji jos jedan :) Jel taj treci stize bas do luke u Canakkaleu kao ovaj iz Eceabata ili negde drugde?

Mi krecemo sledeceg cetvrtka rano ujutru za Tursku, spavamo u Jedrenama pa tehnicki u petak prepodne (11-12h) bi bili u redu za trajekt.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da postoji i treci, prelaz  nedaleko od Ecebaata,   ali zato najbilzi Canakaleu - Kilitbahir,

Trajekt ulazi  bas u Canakale luku, izlazis pravo u glavnu ulicu, da bi na drugoj /ili trecoj raskrsnici skrenula desno u opet dugacku  ulicu koja te dalje vodi ka izlazu iz grada,  Sledi navigaciju, :D

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znaci u svakom slucaju prvi u Galipolju zasigurno izbegavati a treci je najbolji? :D

Kad smo kod luke u Canakkaleu - videla sam da je odmah levo od izlaza neki parkic sa onim trojanskim konjem iz filma. Ima li neke opcije za parking tu u blizini? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav društvo. Konačna odluka je donesena. Krećemo 16.08..Došlo je i do korekcije plana. Idemo Kakanj-Šamac-Beograd-Sofija Istanbul. U Istanbulu par dana a onda prema alanji. Interesuje me koji put je po vama koji ste išli tom rutom bolji. Istanbul - Bursa-Balikesir-Akhisar-Denigli-Antaliya-Alanja ili Istanbul - Bursa-Kutahya-Isparta-Antaliya-Alanja.U Alanji isto jednu sedmicu. Zatim iz Alanje u Fetiye, i tu par dana i iz Fetiye u Kušadasi. Takodjer zna li neko dali je u funkciji HGS, ja ga koristim već par godina i samo dopunjajem. 

Izmenjeno (hajrudin)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidim ima i treća opcija i mislim da je Miralem išao tim putem. Istanbul-Izmit-Pamukova-Inonu-Kutahya-Isparta-Antalija-Alanha. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27006
    Ukupno tema
    905762
    Ukupno poruka