meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3054 poruke u ovoj temi

 

A koliko je ta mostarina u jednom pravcu?

Pokušajte otvoriti ovaj link https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/OtoyolKopruUcret/OsmangaziKopruGecisUcret.aspx

Cijena za prvu kat je 147 tl

 

Semir

I meni je jedna od opcija Urfa, ali iz suprotnog smera, na putu od Crnog mora prema Adani. Razmatrao sam mogućnost da prenoćim u Erzurumu pa da se spustim do Dijarbakira, pa preko Urfe i Gaziantepa do Adane.  Mardin je prelep, ali to bi zahtevalo još jedno noćenje jer je isuviše jugo-istočno. Ono što mene zanima a nigde ne mogu da pročitam je bezbednost na putevima u tom delu Turske. S obzirom da je to kurdska oblast ne znam koliko je tu dostupna ruka turske pravde. Koliko su stranci na putu bezbedni, ne mislim politički, već pre svega od razbojništva. Ako imaš neke informacije iz prve  ruke,  jmolim te da podeliš sa nama.

Pozdrav 

Što se tiče sigurnosti u kurdskoj oblasti od dobrih poznavalaca situacije u Turskoj nisam čuo ništa loše. Očekujem svježe informacije od čovjeka koji je na putu za ovu oblast pa javim

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ajde, držim te za reč što se tiče informacija. Reci mi da li si gledao neke hotele. Možda bi mi bolja opcija bila da umesto Erzuruma noćim u Mardinu pa odatle produžim za Adanu. Čini mi se da bi bilo manje naporno, dobio bih više vremena za obilaske, a video bi i Mardin, koji je najspektakularniji od svih gradova u Istočnoj Anadoliji.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Ja sam ovog puta koristio googl mape i radila je navigacija savrseno. Dok mi je navigacija koja je ranije radila odlicno ovog puta bas lose radila i zbog toga preporucujem da koristite 2 razlicite navigacije a prethodno svakako da se upoznate sa rutom puta da bi mogli da lakse odlucite koju navigaciju da poslusate :) sve u svemu nema razloga za brigu, putujte i uzivajte.

Zaboravio sam da kazem da sam ovog puta po prvi put koristio put od Istanbula, preko Yalove i Bandirme do Canakala jer sam se tuda vratio nazad, hteo sam da prosetam tim putem i vidim kako je. Osman gazi most je sada povoljniji zbog pada lire i bude 15 eura dok sam ga ranije placao 22e. Platio sam ovom dionicom na 2 mesta po nekih 4-5e autoput dok HGS nisam kupovao.  Sve sam placao karticom od punjenja goriva do putarina i mozda je tako najbolje. 

 

 

 

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

 

Alvirović k'o Alvirović. Opet ista priča oko HGS-a na koju je utrošio 10% emisije i za nekog ko nije niakda vozio kroz Tursku deluje extra komplikovano. A nije. Odmah psole granice,na cca 200-300m u pravcu džamije ima prodajno mesto za HGS. Ali ne, Alviroviću je glupo tu da kupi nalepnicu nego mu jen cool da traži svuda (na naplatnim rampama npr, gde ja nisam ni čuo da se uopšte prodaje)???

Ne znam da li je rekao, ja nečuh to ali sam možda pogrešio, kada je pričao o "medicinskom segmentu putovanja" formular koji se mora popuniti i ili skinuti kao aplikaciju ili ga odštampati jer je on obavezan prilikom ulaska u tržne centre, banke,pošte,restorane. Da li ga traže ili ne je druga priča,ali formalno pravno on je obavezan.

Ono što sigurno nije rekao šta nas čeka prilikom povratka i ulaska u Srbiju. Da li treba negativni PCR kao što neko priča ili je dovoljna ista dokumentacija (potrvda o vakcinaciji ili prelaženoj bolesti)  što bi mi bilo normalno?

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

)ne znam da li je rekao, ja nečuh to ali sam možda pogrešio, kada je pričao o "medicinskom segmentu putovanja" formular koji se mora popuniti i ili skinuti kao aplikaciju ili ga odštampati jer je on obavezan prilikom ulaska u tržne centre, banke,pošte,restorane. Da li ga traže ili ne je druga priča,ali formalno pravno on je obavezan.

U pravu si, nije rekao, a obavezno je imati HES code, pokazli smo ga na granici. Meni su trazili prilikom ulaska u banku.

Na sajtu ambasade Turske jos uvek stoji da se mora popuniti 72 sata pre ulaska u  Tursku /travelLer entry form/.

http://www.posetitursku.com/ambasada-turske-u-beogradu/

https://register.health.gov.tr/

У року од 72 сата пре доласка у Турску неопходно је електронски се регистровати путем следећег линка: https://register.health.gov.tr/ . Током регистрације се додељује такозвани ХЕС КОД који представља електронски вид праћења здравственог стања путника. Неопходан је за улазак у све тржне центре, ресторане, државне установе и друге објекте. Сви путници су дужни да при уласку у Турску покажу исти у штампаној или електронској форми.

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja volim sat patrole ali je ova potpuni promašaj. Ako može tako da se kaže. Nigde nije naveo recimo koliko ukupno iznose putarine i mostarine na putu kojim je išao. Mogli su da prave i onu uporednu patrolu recimo pored mora jer mislim da ogromna većina ljudi ide tim putem pa je zanimljivije a u odnosu ne prethodne dve godine i tu se dosta izmenilo. Ovako samo vožnja po autoputu. Ne znam, možda grešim.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Iz mog ugla koji sam prosao tim putem patrola je pun pogodak cak sam otkrio obilaznicu oko Istanbula
HGS jeste smaranje niko ne zna koliko treba uplatiti para za putarinu niti gde ga realno kupiti i koliko dopuniti
Da je put duzi u odnosu na preko Canakale jeste, da je skuplji i to je istina ali je mnogo laksi i bezbediji za voznju a i brze se stigne
Razumem da je mnogima dodatna kilometraza i putarina udar na buzet ali po meni je bezbednost na prvom mestu

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da pitam nesto, koji bi dizel (kod nas sa aditivima i obicno skuplji) bio u ravni G-driva (sa NISovih i GAZPromovih) pumpi ? Na primer turski Shell, da li je to V-power dizel ?

@clockwork_orange, meni se dopala obilaznica oko Istambula,..., posto odmaram  par dana u azijskom delu Istambula (kadikoy) pre nego sto se uputim ka Izmiru i Kusadasiju, ova ruta uopste nije losa,... naravno spusticu se ka Izmiru preko Osman-gazi mosta,.... putarine i mostarine nije tesko izracunati 

https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/Tolls.aspx

znam da cene putarina mnogima predstavljaju problem,.... rayumecete znatizelja valja je jaca,........

Bilo bi mnogo jednostavnije da je hronoloski poredjao cene,..... HGS i meni je bio komplikovan prvi put,.... na kraju sam izvezao morsku rutu i prosao auto put kroz HGS od Izmira prema Kusadasiju,.... a kasnije sam tek kupio HGS u Sokeu,.... malo komplikovano alo OK, jos slabo pricaju ENG jezik.... sto dodatno komplikuje stvar,.... ali valjda su to slatke muke,... valjda 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko u skorije vrijeme išao trajektom Yalova-Yenikapi 

Zanima me isplativost te opcije u odnosu na Osman Gazi most ili opciju obilaska. 

Koja je cijena trajekta za auto i dva putnika

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Ja volim sat patrole ali je ova potpuni promašaj. Ako može tako da se kaže. Nigde nije naveo recimo koliko ukupno iznose putarine i mostarine na putu kojim je išao. Mogli su da prave i onu uporednu patrolu recimo pored mora jer mislim da ogromna većina ljudi ide tim putem pa je zanimljivije a u odnosu ne prethodne dve godine i tu se dosta izmenilo. Ovako samo vožnja po autoputu. Ne znam, možda grešim.

Apsolutni promašaj.

Ovo govorim "zanatski gledajući" jer sam iz tom miljea.

Novinarski je dao veoma malo ili nimalo informacija. Da ne ulazim u sitnije detalje tipa da o merama  uvek priča u sadašnjem vremenu a one sus e već relaksirale ili će tek da se relaksiraju.

Svakako je trebalo da napravi uporednu patrolu morskim putem te da se vidi razlika.

NE, nije problem 90 do 100 € putarine, 150 km duže (i samim tim i goriva više) obzirom da ko se spremio da ide na put ta razlika ne predstavlja problem. Upitno je da li je opravdani izdatak.  "Problem" je  nedovoljno datih informacija koje treba da opredele putnike za neki od dva puta.

NE, nije nikakav problem kupovine HGS obzirom da ga UVEK ima na 200-300m od jedinog graničnog prelaza kojim mi idemo i gde odlično govore engleski. A ako se uzme u obzir da se može kupiti na opredeljenoj destinaci u PTT-u problem praktično ni ne postoji.

NE, nikakav problem nije bezbednost u vožnji van auto-puta obzirom da je putna mreža u Turskoj tako organizovana da mi možemo o tome samo da maštamo.

DA, problem je što nije pomenuo HES code kao obavezan.

DA, jeste problem što nigde nije spomenuo koje uslove treba zadovoljiti prilikom povratka u zemlju. Btw, na to pitanje ni ovde još niko nema odgovor tako da logika novinarskog posla nalaže da se to istraži i prezentuje u emisiji.

 

 

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

DA, jeste problem što nigde nije spomenuo koje uslove treba zadovoljiti prilikom povratka u zemlju. Btw, na to pitanje ni ovde još niko nema odgovor tako da logika novinarskog posla nalaže da se to istraži i prezentuje u emisiji.

 Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova  koji se azurira redovno, opsirno je  navedeno koji su rezimi  ulaska   za ulazak u  Srbiju. 

Drzavljani Srbije koji su vakcinisani  neka procitaju tacku 9, a ostali neka procesljaju  koja su pravila. Obratiti paznju i na zemlje iz kojih je povratak.

https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

 

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da,to bi bilo to. U mom slučaju su to tačke 7 (maloletna lica do 12 godina starosti), 9. (vakcinacija) i 10. (potvrda o preležanoj bolesti). Kod mene može biti problem ćerka koja ima 17 god, koja jeste imala COVID-19 (ima antitela),ali nije bila prijavljena te enma potvrdu o preležanoj bolesti.

Sve ovo je potvrđeno i u praksi obzirom da mi se drugar,vlasnik tur.agencije, vratio kolima iz Turske u nedelju.  fakat ga niko ništa,na tu temu, nije pitao na graničnom prelazu,ali to je to.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26823
    Ukupno tema
    901141
    Ukupno poruka