meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3197 poruka u ovoj temi

Sa vakcinisanim roditeljima, deci do 18 godina ne treba nista

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sa vakcinisanim roditeljima, deci do 18 godina ne treba nista

Pa da,ali zvrk je što sam ja vakcinisan a supruga nije obzirom da je preležala COVID pre 2 meseca...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav ekipi sa teme iz Turske.. Vinjeta za tranzit kroz Bugarsku kupljena on line a potvrda na mail stigla posle 10 sati. Kućica na granici gde se prodaje vinjeta oko 9 sati ujutro bila zatvorena. Par km po ulasku u Bugasku užasan put.. Prave paralelni put pa je sve okolo razrovano..Ostatak puta do Turske granice prešli za nešto malo  više od 3 sata jer nema guzve.. Na turskoj granici  obavezna dezinfekcija točkova koju placate 30 try plus dobijete 4 maske. Sledi izlazak iz kola i odlazak na šalter gde se pokazuje pcr test ili potvrda o vakcinaciji. Nazad u kola pa predaja pasoša i potvrde sa HES Codom koji se on line popunjava o roku od 72 sata pre ulaska u Tursku.. Naravno traže i zeleni karton  i pitaju gde idete. Nastavak puta do najjuznijeg mesta za prelazak feribotom u Canakale tj Kilitbahira.  Mestimično radovi na putu pa se sporije vozi. Cena trajekta 65 try. I za 15 minuta ste na suprotnoj strani Dardanela. Nastavak puta ka Akcay naporan poslednjih 50 km zbog krivina dve trake. Na tom delu do spuštanja ka obali svi voze polako a ima i dosta znakova da je tu klizavo..Videli smo probijanje tunela koji će u budućnosti da promene ovaj trenutni pravac kada se sa magistrale prelazi na običan put. Zaboravih da napišem da je uveliko napreduje izgradnja mosta preko Dardanela i da već sada i impozantno izgleda.  Inace svi nose maske. 

Sedačan pozdrav Ljerka može li info šta traže bugari za tranzit da li tu ima kakvih problema?Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sedačan pozdrav Ljerka može li info šta traže bugari za tranzit da li tu ima kakvih problema?Hvala

s obzirom da je BG deo Eu, rezim prelaska (prolaska) to jest tranzita bi trebao da bude isti kao i kroz Hrvatsku,.... meni najblizu, a to bi bilo 12 sati tranzit do destinacije, bez zadrzavanja..... 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Ljerka,

Dosta iscrpan izveštaj.

Za BUG sve jasno. Tranzit i to je to. Lično, ne verujem da će završiti tu deonicu do sezone tako da nas očekuje truckanje.

Ono što mi se ne sviđa u trenutnoj situaciju u Turskoj je policijaki čas. Bez obzira što ne važi za turiste nije normalna situacija i utiče da se ne osećam opušteno.

Maske i nošenje na otvorenom? Nisam ni znao da je to bila obaveza???

I,još jedna stvar, malo počinje da me "nervira" taj HES i imperativna obaveza da se ne kreće nigde bez njega.:-(

Npr, na plaži smo, hotel je sa druge strane ulice, i uvek može da mi neko zatraži HES prilikom prelaska iste. 

Šta će se događati u narednih mesec dana-da sačekamo pa da vidimo...

Za zapisivanje registarskog broja na benz. pumpi ne mogu da se setim da su radili pre 2 godine...Uveren sam da nema razloga za uznemirenje (ako je i postojalo) i da je to neki administrativni motiv u pitanju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Opusteno za Hes code.. Zaista ga ne traže i gde trebaju.. Nama samo jednom ulaskom u banku a maske zaista nose na otvorenom.. Videćemo šta će biti posle 1 juna.. Javicu svakako da znate.. Sad je vikend idemo u  Sarimsakli i Aivalik na izlet koje je veće mesto od naseg  pa se javljam večeras. Nisam uznemirena zbog kucanja tablica samo mi bilo čudno.. Isto je bilo i prilikom ukrcavanje na feribot. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Ljerka,

Dosta iscrpan izveštaj.

Za BUG sve jasno. Tranzit i to je to. Lično, ne verujem da će završiti tu deonicu do sezone tako da nas očekuje truckanje.

Ono što mi se ne sviđa u trenutnoj situaciju u Turskoj je policijaki čas. Bez obzira što ne važi za turiste nije normalna situacija i utiče da se ne osećam opušteno.

Maske i nošenje na otvorenom? Nisam ni znao da je to bila obaveza???

I,još jedna stvar, malo počinje da me "nervira" taj HES i imperativna obaveza da se ne kreće nigde bez njega.:-(

Npr, na plaži smo, hotel je sa druge strane ulice, i uvek može da mi neko zatraži HES prilikom prelaska iste. 

Šta će se događati u narednih mesec dana-da sačekamo pa da vidimo...

Za zapisivanje registarskog broja na benz. pumpi ne mogu da se setim da su radili pre 2 godine...Uveren sam da nema razloga za uznemirenje (ako je i postojalo) i da je to neki administrativni motiv u pitanju.

ma HES kod nije nekakav bauk,.. postoji android aplikacija na google store

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hesmrz&hl=en_US&gl=US

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bravo Ljerka, ovo su zaista  vesti iz prve ruke...

Što se izrovanog puta u BUG tiče-nadam se da nije dužine kao pre 2 godine gde je izrovano cca 15-tak km. I to beše posle oko 25 km od granice.

Šta traže Bugari od medicinske dokumentacije za tranzit?

Što se Turske tiče:

- ovde su se pojavile vesti o međunarodnim sertifikatima o vakcinaciji i preležanom COVID-u koji se popunjavaju i skidaju sa E-Uprave. Ako sam dobro ukapirao, plan je da to bude dovoljno za ulazak. nema PCR testova (ako ne grešim) sem za decu u pratnji 2 roditelja).

- čuveni tunel očigledno još nije gotov??? Pa on se radio i pre te 2 godine a očigledno ta budućnost još nije stigla.:-(

Imaš li još neki info? Ono, cena goriva, geeneralno cene pogotovo gledajući u svetlu da je  TL znatno pala u odnosu na lane te je pitanje da li je to svakodnevni trend ili stoji na tih 10,35> za 1 €?

da li je to istina, znači ne treba pcr test, već potvrda da smo dva puta cjepljeni?

Izmenjeno (sandra.jakesevic)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sandra ovo važi za Srbiju. E sad ako nisi iz Srbije (predpostavljam po pisanju) treba da proveriš sa svojim ministarstvom

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vozio sam obe varijante od Edime preko istanbula i Burse do Izmira novim autoputem i od Izmira preko Ajvalik i Canakale od Edime magistralnim putem
Auto put jeste duzi za 200km placa se putarina ali je neuporedivo laksi za voznju
Vremenski oba ista traju
Ja sam se vise umorio vozeci magistralnim putem nego autoputem
Kada opet budem isao na tu stranu definitivno biram autoput koliko god da kostalo ipak moji zivci vise vrede
Mozda je moj utisak takav posto sam u danu vozio BG-Izmir 1400km za 14 sati

U povratku Izmir-BG 1200km isto 14 sati voznje

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vozio sam obe varijante od Edime preko istanbula i Burse do Izmira novim autoputem i od Izmira preko Ajvalik i Canakale od Edime magistralnim putem
Auto put jeste duzi za 200km placa se putarina ali je neuporedivo laksi za voznju
Vremenski oba ista traju
Ja sam se vise umorio vozeci magistralnim putem nego autoputem
Kada opet budem isao na tu stranu definitivno biram autoput koliko god da kostalo ipak moji zivci vise vrede
Mozda je moj utisak takav posto sam u danu vozio BG-Izmir 1400km za 14 sati

U povratku Izmir-BG 1200km isto 14 sati voznje

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vikend izvestaj :D - ovde se zaista sprovode mere  tokom vikenda. Restorani ne rade, vec samo dostava. Sve je zatvoreno osim prodavnica za hranu i benzinskih pumpi.

Primetili smo da su neki mali restorani sa par stolova otvoreni, ali sa stolicama koje su na stolovima, dakle nema sedenja ali se moze uzeti hrana za poneti. Rade piljarnice, burekdzinice i samoposluge, kiosci sa vodom, bezakoholnim osvezavajucim picima.

Na putu do Ayvalika i Sarimsaklia sto je oko 50 km od Akcay-a primetna policija  na skoro svakoj raskrsnici. Uredno i oni svi sa maskama. Na ovom potezu benzin jos jefitniji sto zavisi od pumpe, u proseku oko 0.74 do 0,75 eur za litar supera.

Primetno je da se spremaju za sezonu i otvaranje, -ciste se plaze, postavljaju suncobrani od trske, krece se zgrade, ali hoteli u vecem broju jos uvek ne rade, nose se maske.Lokalci od 1 juna ocekuju ozbiljnije olaksice i bar skidanje maski na otvorenom. Primecujem  ovih par dana da i oni spustaju maske ispod nosa ili brade, i njima dosta svega oko pandemije, ali ipak naglasavaju da je ovde lakse nego npr u Istanbulu gde je bilo mnogo zarazenih i gde se ogranicavajuce mere daleko vise kontrolisu.

IMG_20210529_112141.thumb.jpg.9ad9cb01bf

IMG_20210529_111250.thumb.jpg.9492e4691a

Hvala Vam puno na svim informacijama koje ste podelili sa lica mesta!

Mozete li samo da nam kazete sta se desava tokom vikenda, tj. nedeljom. Da li su turisti takodje obavezni da sede u hotelu/smestaju ili mogu da idu normalno na plazu i slicno?

Takodje, da li je dozvoljeno putovanje autom nedeljom ili je neki vid totalnog lokdauna nedeljom?

Unapred zahvalni na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905809
    Ukupno poruka