meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3198 poruka u ovoj temi

Ja prvi put cujem ovo o trajektima.Trajekti za sta i gde?

Jes da ima putarina koje placas na mostovima i koje vaze u dva pravca i imas vise varijanti ali trajekt ... :nea:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na azijsku stranu u Istanbul se prelazi mostovima. Ne znam kako je sad, ali čini mi se da se ranije na jednom mostu mogla platiti mostarina samo putem nekakve, elektronske kartice, a preko drugog je valjda moglo i kešom. Nisam siguran u ovo, možda je samo bilo traka za elektronsko plaćanje i traka za keš plaćanje. U svakom slučaju ako planiraš da prelaziš preko tih mostova, proveri kako je sa plaćanjem mostarine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isao sam 2 puta do sada busom i prelazili smo u azijski deo trajektima, zato sam i pitao ako ste prelazili mostovima kakva je kombinacijA. Znam da je trajekt bio oko 10-ak eura i nema zadrzavanja oko placanja. Sve Vas ovo pitam iz razloga shto mi je raspored malo gust, pa bih iz Istanbula morao krenuti bash rano da bih bio u Kushadasiju u neko normalno vreme, a voleo bih bar kafu popiti u Izmiru. Prvenstveno hvala i na ovoj pomoci shto ste pisali, svaka informacija je dobrodoshla. Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mostarina se placa KGS karticom koja se kupuje na naplatnoj rampi(tamo gde pise NAKIT) i koja kosta 2,5lire.Placanje je samo u jednom pravcu,znaci samo prema azijskim delom.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nista onda, prema Vashem savetu odavde idem mostom, bar cemo znati za ubuduce kako je, ako bash bude zelja za trajekt, mogu kad se budem vracao. Ako nekome treba nekih informacija da pokupim, pishite na vreme. Rahatli lokum ipak ne mogu mailom pustiti. Pozdrav

Ujedno ako nekome treba evo link sajta sa aktuelnim cenama goriva u Evropi, ujedno cete i naci cene putarina

http://www.amzs.si/?podrocje=18

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo ce svakako biti od koristi.

putarine i takse kroz Tursku

Da se koregiram-KGS kartica kosta 3lire,treba dopuniti kredit u zavisnosti koliko i do gde nameravas da putujes.Na sajtu ima distance i cene.Meni su rekli da je do Ankare dosta dopuniti 7lira.

Na mostu Fatih sultan mehmet mozes platiti i u cash-u a na Bogazici mostu isklucivo karticom.

Izmenjeno (zaratustra)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Blizi mi se datum pocetka aranzmana (19.06.).

Idem za Sarimsakli, pa sam htio da pitam: gdje da razmijenim devize (za lire)? Znam da ce mi trebati za trajekt (Dardaneli) - da li ima menjacnica na Grcko/Turskoj granici? Molim za savjet, koliki iznos da promijenim kad udjem u Tursku? Dalje, da li u Sarimsakliju ima menjacnica (pretpostavljam da ima, ali idem prvi put, pa bolje da 'pitam, nego da skitam' :) ) ? Da li da po dolasku u Sarimsakli promijenim veci iznos ili da mijenjamo po potrebi?

Hvala, svaki odgovor i iskustvo su dobrodosli ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od Ipsala granicnog prelaza do Dardanele(Gelibolu trajekt za Lapseki ili Eceabat za Canakkale(da,to je Galipolje gde je mladi Mel Gibson trcao od rova do rova :klap: videces ogroomnu figuru turskog vojnika na jednom brdu sa nekim porukama ispod-poznato mi je nesto to...) put je sasvim ok,dve lente u jednom pravcu do Kesana a posle se suzava malo i nesto je frekventniji ali je ok.

Canakkale-Ayvalik je isto ok,jedino sto imas malo uspinanja i krivine izmedju Ezinea i Ayvacika koje su samo za nocnju voznju zbog frekventnog saobracaja nesto maalo zeznutije ali opet kazem sasvim ok!

Kad sidjes sa te planine onda ti je prav put pored more sve do zeljene destinacije :cool: .

Ogranicenja brzine iskreno ne pamtim mislim 90 a ja vozio 120 svaki put do sada(bar do Ayvalika - pa i vise od toga sigurno)ali treba paziti-tamo gde imas znak radarska kontrola-tamo je policija!Mada su relativno tolerantni tako i znaju da pisu kazne - mome drugu su pisali bas pre Ayvalika proslog leta pa nije platio nitu su ga na povratku na granici nesto proverivali ili sl.sto ne znaci da nece kada bude opet isao tamo)

Pisi slobodno ako zelis neki info(ja ove godine mozda opet natamo ali drukcija destinacija)

Da li se u Turskoj, od grcke granice do Sarimsaklija, placa putarina (na nnekoj deonici)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idem za Sarimsakli, pa sam htio da pitam: gdje da razmijenim devize (za lire)? Znam da ce mi trebati za trajekt (Dardaneli) - da li ima menjacnica na Grcko/Turskoj granici? Molim za savjet, koliki iznos da promijenim kad udjem u Tursku? Dalje, da li u Sarimsakliju ima menjacnica (pretpostavljam da ima, ali idem prvi put, pa bolje da 'pitam, nego da skitam' :) ) ? Da li da po dolasku u Sarimsakli promijenim veci iznos ili da mijenjamo po potrebi?

Nadam se da ces kad se vratis da nam preneses svoje iskustvo.

Mi cemo krajem avgusta tamo.U koji hotel ides?

Meni su agenciji rekli da trajekt kosta 8 eura

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hocu, sigurno, tim prije sto su mi mnogi forumasi (sa ovog foruma) pomogli korisnim informacijama ... odlucili smo se za hotel Amforu, preko agencije Holidej, iz Kragujevca ... vracamo se 11.07. - poslije toga mozete ocekivati detaljan opis puta i smjestaja ... hvala za informaciju u vezi trajekta : je li 8 eura po osobi ili je to za automobil (a putnicima se ne naplacuje)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pročitao sam ovde puno toga korisnog, jer planiram u julu kolima u Gulluk (blizu Bodruma). Sad bih ja nešto i da pitam. Pošto sam kolima apsolvirao Bugarsku (bio tamo tri puta na letovanju), definitivno idem na Sofiju i Svilengrad. Razlog više je što su mi kola na TNG. E tu se javlja dilema, da li nastaviti na Jedrene ili se spustiti kroz Grčku (Synoriakos Dromos) do Dardanela? Ideja je eskivirati Kapetan Andrejevo granični prelaz. Rute su približne dužine, ali ne znam kakvi su putevi i ima li kakvih komplikacija iz Bugarske ući u Grčku. Zahvalan za bilo kakav komentar!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što se tiče menjanja para zbog trajekta ne mogu da ti pomognem mi smo išli busom, ali što se tiče samog Sarimaklija mi smo menjali u pošti tu je ok kurs, takodje i u pošti u Ayvaliku. Mi smo na početku malo više promeili, a kasnije po potrebi menjali, kad potrošimo većinu promenimo opet. Negde smo plaćali i u eurima, konkretno u butiku Ambar u Ayvaliku, drugo smo sve u lirama. Koliko se sećam moglo je i u zlatari da se menjaju pare, ali reći će vam tamo sve predstavnik agencije. :)

Pošto vidim da ideš za koji dan, lep provod i srećan put :)

Napiši utiske kad se vratiš :)

PS: obavezno svrati na Džundu, prelepa je

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na informacijama i zeljama za srecan put ... u medjuvremenu su me iz agencije informisali o postojanju poste u Sarimsakliju i mogucnosti zamjene valute ... za trajekt: zamijenicu neki iznos na granici (Grcka/Turska), da imam da platim u lirama, za svaki slucaj ... iz agencije mi je receno da ce njihov predstavnik biti ujutru na recepciji Amfore, pa cu ga kontaktirati po dolasku ... krecem u nedjelju, rano ujutru, a iduci ponedjeljak , popodne, kupam se u Sarimsakliju :) ...

Izvjestaj saljem najkasnije po povratku (11.07.) ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanima me josh jedna stvar, josh razmishljam da li ici mostom kroz Istanbul (duzi put) ili trajektima (rade od 08.00, malo zeznuto zbog uklapanja oko dolaska), ima josh jedna stvar pominje se i trajekt kod Burse, ajde ko je ishao molim Vas samo nek napishe nachin kako je preshao kod Burse, trajektom ili kopnom. Hvala unapred i kad se vratim pishem, valjda ce nekome biti od koristi

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

... - da li ima menjacnica na Grcko/Turskoj granici?...

Da.

Da li se u Turskoj, od grcke granice do Sarimsaklija, placa putarina (na nnekoj deonici)?

Ne.

Srecan put.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906143
    Ukupno poruka