meda

Kolima iz Srbije za Tursku

3102 poruke u ovoj temi

Ako je samo 44km, i dobar put sa više traka pa i da razmisliš o toj ruti. Gledajući na mapu deluje mi da je daleko veća zaobilazna kilometraža. U svakom slučaju još ne naiđoh na post u kom neko ide ovom rutom, zaobilaznom.

Razlika u dužini jeste tolika. Obrati pažnju, od Bandirme prema jugu put je uglavnom pravolinijski, za razliku od onog koji vodi kroz Edremit (poznat mi je, vozio sam prošle godine tim putem i ni najmanje se ne brinem). Pažljivo sam pogledao i Google Earth i GPS, i većim delom put jeste sa izdvojenim duplim trakama - autoput! Kako sada stvari stoje, bar u jednom smeru idem tim putem, više zbog ideje "put kojim se ređe ide" nego iz nekih objektivnih razloga. Kao što rekoh, važno mi je bilo da to nije spor put zakrčen kamionima, ali kako može da se izgugla na raznim forumima, reč je o vrlo brzom putu.

Hvala i pozdrav.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

...Ako neko ima neko neki predlog gde prespavati jednu noć u, ili oko Alexanropoluosa?...
Probao sam da izGoogle-am nase prenociste, ali bezuspesno. Nema ga u on-line ponudi. Ja sam ga prvi put video preko neke lokalne agencije (te godine, sluzbeno), zapamtio i posle dosao sam. U pitanju je mali motel, sa 10-15 soba. Ako se ne varam, prenociste za 2 osobe bez dorucka je bilo 45-50 eur. Google vam moze pomoci za trazenje smestaja, npr.:

http://www.booking.c...0&clear_group=1

ili

http://www.thalassa-...en/index-5.html

A plan bi bio ovakav, i podložan je promenama i prihvatam sve savete i sugestije: 17.06. oko 03:00 krećem iz Beograda i putujem...nakon 12 sati putovanja je planirani dolazak u Alexandropolus.

Takođe bi bilo dobro da neko od iskusnijih prokomentariše ove moje satnice...

Zavisi od guzve i stila voznje. U predsezoni ne bi trebalo da budu guzve na SRB-MAK i MAK-GR granici, gde jedino mogu da budu zastoji. Tako da verovatno mozete stici i za manje od 12h...

Prijatelj mi je "prodao" dobar savet. On kada krene ka Grckoj, oko Vranja pozove AMSS 987, i proveri vreme cekanja na granicnom prelazu Presevo. Ako je guzva, postoji opcija sa prelazom Prohor Pcinjski. Tuda je put duzi 15-ak km i dosta krivudaviji, ali zato nema zive dushe na tom prelazu. Licno sam ga probao prosle sezone. Ne zbog guzve, nego zbog doline Pčinje i samog manastira.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planira li neko rutu preko Kapadokije!?

Izgleda da moze da se uklopi u shemu sa letovanjem u okolini Alanje...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala draga leprsava, vidoh ali kasno. Zaludesmo vise od traganja za destinacijom i sada kada kao resismo da to bude Kusadasi, docekase nas razni komentari i kritike. Prosle godine smo putovali 1000km, racunamo da oko 400km vise nece praviti problem posto vozimo i suprug i ja. Hvala jos jednom, nadam se da necemo odustati, a inace, meni je voznja kroz Tursku bas zabavna:D!!! Pozz....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovog ljeta prvi put idemo na ljetovanje u Tursku, u Sarimsakli. Idemo kolima. Opredijelio sam se za pravac Beograd - Dojran (prenociste) - zatim Egnatia Odos-om do Alexandropulija - Kesan - Dardaneli - Canakkale - Ajvalik (Sarimsakli).

Htio sam da konsultujem nekoga od forumasa u vezi dijela puta kroz Grcku: da li je Egnatia Odos zavrsen skroz do turske granice? (Proslog ljeta sam se vozio tim putem, ali iz pravca Kozanija do Soluna - tako da ovaj pravac ne poznajem). Ima li ikakvih radova ili da ih nazovem 'iznenadjenja' na toj dionici (tipa raznoraznih zastoja, nezavrsenih dionica i slicno - zvanicni sajt EgnatiaOdos-a ne nudi nikakve informacije na ovu temu ili ih ja nisam uspio pronaci)? Proslog ljeta se nije placala putarina (samo 2 E na ulazu u Solun) - kako je ove godine?

Iskustva od proslogodisnje voznje ovim putem su sjajna, ali , rekoh, da ipak pripitam kakvo je stanje u pravcu prema turskoj granici ...

Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru ...

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam prošlog septembra prošao tu deonicu autoputa od Soluna do turske granice. Sve vreme je auto put i to odličan. Nigde nije bilo nikakvih radova.Putarina se nigde nije plaćala. Benzinske pumpe se ne nalaze na samom auto putu, već mora da se na kratko siđe s njega da bi se natočilo gorivo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

baki70 zahvaljujem se na odgovoru. Znaci do turske granice je autoput i ne bi trebalo da bude problema. Koliko sam vidio (na google-u) od turske granice je nekih 200 (i nesto preko) km do Sarimsaklija. Iako sam pazljivo citao sve sto su forumasi, koji su vec putovali kolima, napisali, molim te da navedes kakav put me ocekuje do Sarimsaklija (isao bih na Dardanele, trajekt bih 'hvata' u Gelibolu-u (jeli to Galilpolje ?), pa na Lapseki, Canakkale i Sarimsakli), kolika su ogranicenja brzine, jeli to autoput ili motorni put i slicno?

Hvala unaprijed ...

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od Ipsala granicnog prelaza do Dardanele(Gelibolu trajekt za Lapseki ili Eceabat za Canakkale(da,to je Galipolje gde je mladi Mel Gibson trcao od rova do rova :klap: videces ogroomnu figuru turskog vojnika na jednom brdu sa nekim porukama ispod-poznato mi je nesto to...) put je sasvim ok,dve lente u jednom pravcu do Kesana a posle se suzava malo i nesto je frekventniji ali je ok.

Canakkale-Ayvalik je isto ok,jedino sto imas malo uspinanja i krivine izmedju Ezinea i Ayvacika koje su samo za nocnju voznju zbog frekventnog saobracaja nesto maalo zeznutije ali opet kazem sasvim ok!

Kad sidjes sa te planine onda ti je prav put pored more sve do zeljene destinacije :cool: .

Ogranicenja brzine iskreno ne pamtim mislim 90 a ja vozio 120 svaki put do sada(bar do Ayvalika - pa i vise od toga sigurno)ali treba paziti-tamo gde imas znak radarska kontrola-tamo je policija!Mada su relativno tolerantni tako i znaju da pisu kazne - mome drugu su pisali bas pre Ayvalika proslog leta pa nije platio nitu su ga na povratku na granici nesto proverivali ili sl.sto ne znaci da nece kada bude opet isao tamo)

Pisi slobodno ako zelis neki info(ja ove godine mozda opet natamo ali drukcija destinacija)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na žalost dalje ne mogu da ti pomognem. Ja sam prošle godine išao do Jedrena, te sam se na par kilometara od turske granice isključio sa auto puta. Što se tiče daljeg puta do Sarimsaklija njime sam prošao davno 2001. i 2003. godine, tako da nemam neke sveže informacije. Koliko se sećam put je bio ok. Gelibolu jeste Galipolje.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo uz pomoć zaratruste kompletirana ti je cela trasa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od Ipsala granicnog prelaza do Dardanele(Gelibolu trajekt za Lapseki ili Eceabat za Canakkale(da,to je Galipolje gde je mladi Mel Gibson trcao od rova do rova klap.gif videces ogroomnu figuru turskog vojnika na jednom brdu sa nekim porukama ispod-poznato mi je nesto to...) put je sasvim ok,dve lente u jednom pravcu do Kesana a posle se suzava malo i nesto je frekventniji ali je ok...

zaratustra, zahvaljujem se na informacijama. Mislim da je ovo dovoljno, ali, jasno, ako bude bilo jos pitanja, bicu slobodan da te kontaktiram.

Pozdrav

Izmenjeno (DraganV)
skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovu temu sam vec otvarao u Kusadasi,pa su mi rekli da je bolje ovde da pitam. Nas cetvoro planira letovanje u Kusadasiju sa zadrzavanjem u Istanbulu, 2-3 noci. Zamolio bih Vas ukoliko je neko u skorije vreme putovao, da mi kazete cene trajekta i autoputeva {trajekt bi mi trebao i u Istanbulu i verovatno Canakkale, ukoliko se ne budemo vracali istim putem, mada mi se cini da je put kroz Grcku nezanimljiv}. Sve sto sam nalazio je iz 2006 i 2007, tako da mi treba nesto svezije.

HVALA unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svim forumasima!

Novi sam na forumu i moli bih za pomoc.Planiram sa porodicom oko 20.juna krenuti za Istanbul(4-5 dana),pa onda preko Grcke,Makedonije,Albanije i Crne Gore nazad kuci u Sarajevo.Jedina nepoznanica mi je Bugarska.Da li je bolje kroz Sofiju ili zaobilaznicom?Kakve su im ceste?Je li pametno spavati u Plovdivu?Svi savjeti i iskustva su dobro dosli!

Hvala unaprijed!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovu temu sam vec otvarao u Kusadasi,pa su mi rekli da je bolje ovde da pitam. Nas cetvoro planira letovanje u Kusadasiju sa zadrzavanjem u Istanbulu, 2-3 noci. Zamolio bih Vas ukoliko je neko u skorije vreme putovao, da mi kazete cene trajekta i autoputeva {trajekt bi mi trebao i u Istanbulu i verovatno Canakkale, ukoliko se ne budemo vracali istim putem, mada mi se cini da je put kroz Grcku nezanimljiv}. Sve sto sam nalazio je iz 2006 i 2007, tako da mi treba nesto svezije.

HVALA unapred

Istanbul - sve je povezano mostovima,nemas trajekte!?

Dardaneli - koliko pamtim,2009-te je trajekt bio 11eur za auto + 4lica (u jednom pravcu)

Put kroz Grcku - nezanimljiv :huh: ali je fenomenalan autoput i se strasno brzo prolazi!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam da imaju 2 mosta, ali nije mi bilo jasno jer sve agencije prelaze trajektima i izbegavaju mostove. Kakavo je tvoje iskustvo sa prelascima, da li je bolje koristiti trajekt ili most?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26920
    Ukupno tema
    902775
    Ukupno poruka