takilaki

USKRS, PRVI MAJ

166 poruka u ovoj temi

JA NAPOKON ISPLANIRAH TAJ PRVI MAJ :kez: SAMO DA MI POTVRDE REZERVACIJU SMESTAJA ZA PAR DANA.

MOJ PLAN JE DA PRODJEM PORED SMEDEREVA I OBIDJEM SMEDEREVSKU TVRDJAVU /nisam bila nikad/ ONDA PRODUZIM KA BELOJ CRKVI I NJIHOVIM JEZERIMA - TU DVA NOCENJA/ nikad

nisam bila takodje/ TRECI DAN BI BIO PREDVIDJEN ZA OBILAZAK VRSCA I OKOLINE

ONDA KA BEOGRADU - TAMO JEDNO NOCENJE

A CETVRTI DAN SREMSKI KARLOVCI I NOVI SAD :rolleyes: I PETROVARADIN- ni Novi Sad nisam videla na zalost.

U Vrscu sam bila ali mozda pre jedno 16god.-znaci nicega se i ne secam u stvari...

Ako neko nesto zna nesto vise o ovim lokacijama moze slobodno da napise

Prihvatam i pozitivne i negativne komentare ;)

Sto se tice Vrsca mogu da ti pomognem, ne znam sta ces tacno obilaziti, ali vredi otici na vrsacki breg do kule gde se vidi ceo grad, kao i na vidikovac kod male crkve (to su prosle ili predprosle godine sredili). Meni se npr. najvise svidja pogled sa vidikovca nocu na Vrsac. Takodje imas pilotsku akademiju (aerodrom), crkvu svetog Teodora...

Evo ti sajt vrsacke turisticke organizacije, pa mozda pronadjes nesto zanimljivo http://www.to.vrsac.com/

Ako te jos nesto interesuje, slobodno pitaj

Pozdrav! :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja u Beloj crkvi nisam bila, mada je i meni u planu da obidjem ta jezera. Izvestices.

A za ovo ostalo, mislim da nema negativnih komentara. Smederevo je simpaticno i sasvim ti je dovoljno jedan dan da ga obidjes. Moj favorit su Sremski Karlovci, oni mi se bas svidjaju. Naravno iz ugla nekog ko je bio samo na izletu. A Novi Sad, sta znam, tamo sam bila puno puta iz raznih razloga, znam ga skoro kao Beograd, pa ga i ne gledam turisticki. Ali, u svakom slucaju, centar je najlepsi. Spens mi je nekako drag za soping, a onda obavezno na rucak na Petrovaradin. Sa pogledom :) , uzivaces!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice Novog Sada obidjite sam centar grada, Dunavsku i Zmaj Jovinu ulicu, kao i Pasicevu ulicu u kojoj se nalazi Saborna crkva i Vladicanski dvor. Ikonostas u Sabornoj crkvi je radio slikar

Paja Jovanovic. U samom centru grada mozete obici prelepu Rimokatolicku crkvu i portu, Gradsku kucu, spomenik Svetozaru Mileticu (rad vajara Ivana Mestrovica), skulpture Jovana Jovanovica Zmaja u Zmaj Jovinoj ulici, Djure Jaksica i Branka Radicevica u Dunavskom parku. Iza Saborne crkve se nalazi i zgrada Zmaj Jovine Gimnazije podignuta 1910. godine. U Pasicevoj ulici se nalazi i zgrada Matice srpske. Sinagoga se nalazi u Jevrejskoj ulici. Kada idete Zmaj Jovinom ulicom od centra ka Dunavskoj ulici, prva ulicica levo je ulica Laze Teleckog u kojoj imate gomilu interesantnih kafea (idealno za pauzu za kafu). Na kraju Dunavse ulice se nalazi zgrada Vojvodjanskog muzeja. Dalje se mozete prosetati kejom uz Dunav, obici spomenik zrtvama racije. Preko mosta Varadinske duge stizete u Petrovaradin, obidjete gradic, popnete se na Petrovaradinsku tvrdjavu i obidjete platoe i kulu sa satom.

Sto se Karlovaca tice citiram:

''Архитектонски споменици Карловаца су ретки примери стилског и уметничког обликовања.

Саборна црква, грађена (1758-1762) у барокном стилу, са измењеном ренесансном фасадом (1909) чува изузетна дела сликара Крацуна, Чешљара, Орфелина и Паје Јовановића.

Зграда Магистрата (1806-1811) у ампир стилу, представља леп примерак ове архитектуре.

Римокатоличка црква подигнута почетком 18. века, а обновљена 1768. године има занимљиве елементе у комплексу разноврсног грађевинарства.

Патријаршијски двор (1892-94), зграда црквено-народних фондова (1903-1904), богословски семинар, дворац патријарха Јосипа Рајачића, "Илион" су монументална здања у архитектури, којима нема равних у Војводини.

На периферији града, на месту где је 1699. потписан мир између Аустрије и Турске, већ 1710. године прилозима из разних земаља изграђена је мала капела, на месту на којем је сто година касније сазидана данашња црквица.

Стилски врло занимљив објекат је чесма на Тргу Бранка Радичевића грађена 1799. године, која представља мали драгуљ у композицији овог типа и Карловаца уопште.''

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da ovo ne bi zvucalo suvise suvoparno, a ne znam ni koliko vremena cete izdvojiti za Novi Sad i okolinu, predlazem da obidjete i Ribarac (Ribarsko ostrvo) i Kamenjar. Ribarac ti se nalazi odmah pored kupalista Strand, deli ih Dunavac. Na Ribarcu imas simpaticne restorancice i kafice na brodu/splavu. Tu ti je restorancic Kafanica kod cesme (basta uz vodu), Ski bar na brodu, itd. Idealno za opustenciju. Dalje na Kamenjaru ja volim da odem na cardu Kamenjar. Na gornjem putu imas znak za cardu, sidjes levo i eto te. Mozda izgleda malo neugledno, ali ima super terasu i pogled na Dunav.

Kad idete za Sremske Karlovce, pre ulaza u grad ima semafor, posle semafora pruga, desno ulazite u grad, levo skrecete za Hotel-cardu Dunav. Ispred se nalazi veliki parking, a iza velika terasa sa super pogledom. Opet jedno idealno mesto za pauzicu.

Izmenjeno (jele)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno na pomoci :rolleyes: Vrsac otprilike znam sta cu sve da obilazim a mozda se javi i DADOLINA ona je odatle mislim za jos neke informacije.

A Novi Sad ih pa ne znam gde ces pre :) a imamo i prijatelje tamo tako da cemo imati i drustvo i vodice turisticke!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da ovo ne bi zvucalo suvise suvoparno, a ne znam ni koliko vremena cete izdvojiti za Novi Sad i okolinu, predlazem da obidjete i Ribarac (Ribarsko ostrvo) i Kamenjar. Ribarac ti se nalazi odmah pored kupalista Strand, deli ih Dunavac. Na Ribarcu imas simpaticne restorancice i kafice na brodu/splavu. Tu ti je restorancic Kafanica kod cesme (basta uz vodu), Ski bar na brodu, itd. Idealno za opustenciju. Dalje na Kamenjaru ja volim da odem na cardu Kamenjar. Na gornjem putu imas znak za cardu, sidjes levo i eto te. Mozda izgleda malo neugledno, ali ima super terasu i pogled na Dunav.

Kad idete za Sremske Karlovce, pre ulaza u grad ima semafor, posle semafora pruga, desno ulazite u grad, levo skrecete za Hotel-cardu Dunav. Ispred se nalazi veliki parking, a iza velika terasa sa super pogledom. Opet jedno idealno mesto za pauzicu.

Sve to stoji kad je Ribarac u pitanju,ali bila sam prošle godine u tom periodu praznika i bila je nesnosna gužva, restorani prepuni,a tamo gde je bilo mesta, stolovi neraspermljeni od prethodnih gostiju.Čekali smo gotovo 30 minuta da nas neko od osoblja primeti, ali to se nije desilo, čak su i pokušaji direktnog obraćanja ostali bez odgovora, pa smo na kraju ustali i otišli.Preporuka - da, ali ne za Uskrs ili 1. maj

Izmenjeno (belluttak)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja u Beloj crkvi nisam bila, mada je i meni u planu da obidjem ta jezera. Izvestices.

Ja sam jedno leto bio tamo desetak dana(devedeset devete)! Ok je! Nema prevelikih gužvi,sređena plaža... Ali nije more! Ima i mladih,mada si me koncepcija cele priče više uklapa u porodični odmor! ja sam bio u kampu,i super je samo je veliki nedostatak bili kupatilo! na ceo kamp svega 2 muške i 2 ženske kabine... pa brijanje u mraku... mada verujem da se to od tada sredilo!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

JA NAPOKON ISPLANIRAH TAJ PRVI MAJ :kez: SAMO DA MI POTVRDE REZERVACIJU SMESTAJA ZA PAR DANA.

MOJ PLAN JE DA PRODJEM PORED SMEDEREVA I OBIDJEM SMEDEREVSKU TVRDJAVU /nisam bila nikad/ ONDA PRODUZIM KA BELOJ CRKVI I NJIHOVIM JEZERIMA - TU DVA NOCENJA/ nikad

nisam bila takodje/ TRECI DAN BI BIO PREDVIDJEN ZA OBILAZAK VRSCA I OKOLINE

ONDA KA BEOGRADU - TAMO JEDNO NOCENJE

A CETVRTI DAN SREMSKI KARLOVCI I NOVI SAD :rolleyes: I PETROVARADIN- ni Novi Sad nisam videla na zalost.

U Vrscu sam bila ali mozda pre jedno 16god.-znaci nicega se i ne secam u stvari...

Ako neko nesto zna nesto vise o ovim lokacijama moze slobodno da napise

Prihvatam i pozitivne i negativne komentare ;)

Super si ovo iskombinovala!

Ja sam bio u vršcu nekada u srednjoj školi(na nekom republičkom takmičenju) i negde u septembru po auto... Velike su se promene desile! Šta više grad me oduševio! Moderan,a opet zadržao svoju vojvođansku autentičnost! I meni je u planu da ga detaljnije posetim!

Novi sad nisi videla? Šteta što ga nisi posetila pre pet-šest godina! i sada je super,mada se jaaako urabnizovao i ubrzao... Neko je pominjao Laze Telečkog... Ne propusti tamo da popiješ kaficu,u tu ulicu kada uđeš kao da si negde u Budimpešti... Obavezno poseti i Petrovaradin ipokušaj da nađeš vodiče za šetnju po katakombama! jedinstveno! Ako te još nešto zanima oko NS pomoćiću ti rado!

Jedino bih u tvom planu promenio noćenje u BG! Po meni je bolje da iz Vršca kreneš ka Zrenjaninu,ima i usput šta da se vidi i tamo ili bližoj okolini prespavaš,pa onda za NS i Karlovce! A možeš i prema Kikindi! :)

Kada već obilaziš Vojvodinu mislim da će ti se i ovaj deo dopasti! Pročitaj OVO i razmisli jer možeš deo ovoga usput obići!

Izmenjeno (Roli)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neko je pominjao Laze Telečkog... Ne propusti tamo da popiješ kaficu,u tu ulicu kada uđeš kao da si negde u Budimpešti...

Ulica vrvi od simpaticnih kafea. Jos kad svi izbace bastice, imas da biras: Martha's pub, Garden, Frida, Kuca mala, Lazino tele, itd. Ume da bude velika guzva, jer su ulica i kafici u njoj dosta popularizovani, ali je atmosfera dobra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ulica vrvi od simpaticnih kafea. Jos kad svi izbace bastice, imas da biras: Martha's pub, Garden, Frida, Kuca mala, Lazino tele, itd. Ume da bude velika guzva, jer su ulica i kafici u njoj dosta popularizovani, ali je atmosfera dobra.

E sad se setih lepo je popiti kafu i u kafiću na krovu Bazara! Vidiš ceo NS sa krova!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E Roli bas lepo sto mi dajes sve ove informacije kao i ostali naravno... ali sto se tice tvojih predloga da malo promenim lokacije za nocenje i obidjem vise E :kez: i ja bi mnogo toga ali konbinujem sa tim gde mogu da prenocim i za koje pare

Da li znas da u Vrscu za privatan smestaj / soba sa upotrebom kupatila- kod neke babe/

traze po 15 eu po krevetu :blink: Za padanje u nesvest - pa ja za te pare imam da nadjem smestaj na Zlatiboru i to studio i sto je tamo sve mnogo skuplje naravno

Kad mi zena rece cenu dobro ne padoh sa :angry: stolice ja mislila da je to po sobi . Bas sam naivna :unsure:

Zakjucak sledi da jeftiniji smestaj se nalazi u hotelu u inostranstvu nego u nasoj dragoj Srbiji :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E Roli bas lepo sto mi dajes sve ove informacije kao i ostali naravno... ali sto se tice tvojih predloga da malo promenim lokacije za nocenje i obidjem vise E :kez: i ja bi mnogo toga ali konbinujem sa tim gde mogu da prenocim i za koje pare

Da li znas da u Vrscu za privatan smestaj / soba sa upotrebom kupatila- kod neke babe/

traze po 15 eu po krevetu :blink: Za padanje u nesvest - pa ja za te pare imam da nadjem smestaj na Zlatiboru i to studio i sto je tamo sve mnogo skuplje naravno

Kad mi zena rece cenu dobro ne padoh sa :angry: stolice ja mislila da je to po sobi . Bas sam naivna :unsure:

Zakjucak sledi da jeftiniji smestaj se nalazi u hotelu u inostranstvu nego u nasoj dragoj Srbiji :)

Uf,uf,uf! Pa preterali ga! Jel si se raspitala o ceni smeštaja u hotelu,koji se nalazi u centru Vršca? Možda ti ispadne jeftiniji!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zakjucak sledi da jeftiniji smestaj se nalazi u hotelu u inostranstvu nego u nasoj dragoj Srbiji

Višestruko jeftiniji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa i nije bas nocenje u hotelu Srbija sa doruckom u dvokrevetnoj sobi je 4100,00 za dvoje :mellow: A gospodja iz agencije kaze evo VILA BREG- mozete tamo da pitate kakve su cene <_< He,he ja joj rekoh ajde pricaj mi malo o tome- pa tamo ne idu oni koji posteno zaradjuju...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što ne pokušaš direktno da kontaktiraš hotel?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905882
    Ukupno poruka