takilaki

USKRS, PRVI MAJ

166 poruka u ovoj temi

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/2349

idealno za 1.maj

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za mene je prelep Istanbul kada gledam u izlozima Taksima sareno farbana jaja i ako sam u gradu u kom je 99% Muslimana. Ipak ne sumnjam da je rajski biti u vreme uskrsnjih praznika u Moskvi ili Peterburgu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li ste planirali nesto za praznike ove godine?

Ja bih tako rado isla negde, ali ce izgleda decko morati da radi :tuga:

Nadam se da cemo ipak nesto iskombinovati. Ja bih tako rado u Bec :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ohrid je lepa destinacija za produzeni vikend .Sasvim je dovoljno 4 dana da se vidi sam grad i bliza okolina .Upravo sam se vratila sa odatle i odusevljena sam .Provela sam Uskrs u ovom gradu i prosto neznam odakle početi.Pored istorijskih spomenika ima dosta lepih kafica i restorana ,i naravno koga to zanima puno radnji za soping .Sam grad je meni bio otkrovljenje ,jer sam po struci istoričar tako da sam uživala posećujući sledece divne srednjevekovne crkve.

1.Manastir Svetog Pantelejmona

sveti-pantelejmon-plaosnik.jpg

2.Crkva Svete Sofije

sv-sofija.jpg

3. Crkva Presvete Bogorodice

bogorodica-perivlepta.jpg

4. Crkva presvetog Jovana bogoslova ( Kaneo )

ohrid-sveti-jovan-kaneo-ulaz.jpg

Samuilovu tvrdjavu,

250px-Tvrdinata_i_znameto.JPG

stari grad sa sačuvanim kucama iz 18 ,19 veka I anticki teatar

turska,-kuce.jpg260px-Ohrid_amphitheatre.jpg

i Narodni muzej.Posetiti sve navedeno polako i natenane moze se u dva dana.

Kada se izladje iz grada obavezno posetiti kopiju pristorijskog naselja sa sojenicama .Zove se ,, Muzej na vodi " i nalazi se na putu za čuveni manastir Svetog Nauma.

zaliv-kostiju2_506f024a2c93e.jpg?thumb=4

Manastir Sveti naum je divno mesto okruženim prelepim vrtom kroz koji šetaju paunovi

sveti_naum-makedonija.jpg

sveti_naum_ikonostas.jpg

I obavezno voznja camcem po izvoru Crnog Drima.Tu smo rucali u restoranu koji se nalazi na ostrvcu usre reke

111-300x225.jpg44-300x225.jpg52-300x225.jpg71-300x225.jpg

Moj obilazak Ohrida i okoline trajao je 4 dana.Bila sam smeštena u Apartmani JiMMY Ohrid.Apartman sam nasla preko neta ,smestaj bio je pristojan i gazde veoma korektne.Ohrid je divno mesto kome ću se sigurno vratiti jos koji put.

Izmenjeno (ivana76)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja razmišljam gde da odem za Uskrs / 1 maj ove godine... tj šta može za 6 slobodnih dana

Pogledao letove preko nekih low cost, ali mi datumi ne odgovaraju, te to otpada...

Poima nemam gde bih mogao. Možda opet da uključim Meteore u opciju koja je bila oko nove godine, ali odustao da se skocentrišem na Egipat i planiranje Egipta.

Prošle godine išao Skoplje, Ohrid, Tirana

Možda taj jug i Grčka nisu loše rešenje

Ako neko ima neki predlog...

Napred

Izmenjeno (Phillippe)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam odlučio ove godine za 1. maj vozom do Lavova u Ukrajini. Grad mi djeluje prelijepo i nadam se da ću uspjeti lijepo da se izorganizujem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam danas prepodne odlučio...kupio avio karte za Bazel i od Baden Badena...planiram da posetim Bazel, Kolmar i Strazbur

avio karte su 36 evra u jednom i 39 evra u drugom smeru

Hosteli ne postoje u Kolmaru i Strazburu! A cene hotela su previsoke za mene, pa sam po prvi put bukirao preko airbnb - 3 noći 64 evra ( sa nekom njihovom taksom) u samom centru grada

Nadam se da će sve proći ok

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I mi smo juce odlucili gde cemo za 1.maj. Dva meseca unazad planiramo da ce to biti Krakov, istrazivali smo grad, sta da obidjemo, prikupljali informacije od znacaja... Kad smo dosli u agenciju uplatili smo Toskanu! :) Aranzman je na bazi 3 nocenja i bio po istoj ceni kao i aranzman za Krakov. Odlucili smo se za Toskanu jer je tesko obici za vikend a ne cimati se i uzimati slobodne dane s posla, a Krakov se moze obici i bilo kojim vikendom za duplo manje para. Sad krecemo sve iz pocetka i pocinje istrazivanje Toskane.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 16 sat, Phillippe je rekao/la:

I ja sam danas prepodne odlučio...kupio avio karte za Bazel i od Baden Badena...planiram da posetim Bazel, Kolmar i Strazbur

avio karte su 36 evra u jednom i 39 evra u drugom smeru

Hosteli ne postoje u Kolmaru i Strazburu! A cene hotela su previsoke za mene, pa sam po prvi put bukirao preko airbnb - 3 noći 64 evra ( sa nekom njihovom taksom) u samom centru grada

Nadam se da će sve proći ok

strazbur je prelep grad...stari deo je divan...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, Dusica Vasilevska je rekao/la:

I mi smo juce odlucili gde cemo za 1.maj. Dva meseca unazad planiramo da ce to biti Krakov, istrazivali smo grad, sta da obidjemo, prikupljali informacije od znacaja... Kad smo dosli u agenciju uplatili smo Toskanu! :) Aranzman je na bazi 3 nocenja i bio po istoj ceni kao i aranzman za Krakov. Odlucili smo se za Toskanu jer je tesko obici za vikend a ne cimati se i uzimati slobodne dane s posla, a Krakov se moze obici i bilo kojim vikendom za duplo manje para. Sad krecemo sve iz pocetka i pocinje istrazivanje Toskane.

I ja bih uvek izabrao Italiju ( bilo koji deo - a Toskana je ...) nego Krakov.

A za Strazbur ... znam da je lep, kao i Kolmar. Još samo da bude i lepo vreme

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Temisvara za Veneciju 42evra povratna,  Bari 37, Ajndhoven 48, Milan 52, Rim 68 itd....sve u vreme praznika. Oko 70 su Bolonja, Dortmund, Frankfurt, London, Brisel,...

Iz Bg-a Baden baden za 48..

Iz Tuzle Stokholm 33, Memingem 50..

Iz Pristine Berlin 52evra,

Sve wizz air osim Pristina Easy jet.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Verujem da razmisljate o ova 4 dana u aprilu...

Ja sve vreme razmisljala o Krakovu, a onda vidim kisa+sneg...to me ne raduje...pa nisam vise sigurna...

Gde vi idete?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hmm, sad vidim ove cene za Stokholm,..

noo gotovo,. letimo 26. aprila iz BG - za Stokholm, -  večernji je let - wizz air -

povratna karta je oko 100 eura. / idemo na 7 dana.. Tamo smo kod prijatelja.

Krstarica ide autobusom za Toskanu, 6 dana /msm da imaju 3 ili 4 noćenja,.. nije skupo oko 120eura, ali su skupe ulaznice za muzeje (Firenca,.. itd). Skoro pa još toliko para su ulaznice i izleti.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je poruka od prosle godine...:rolleyes:, sa letovima

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Fala, .. znači ne moram da se jedim :) 

A vremensku prognozu sam pratio poslednjih deset godina, od kada je MetHu, počeo sa jakim računarima da je projektuje,..pa su taj model predviđanja usvojili i drugi /Umbrela, itd,  ali do 5 dana futura im se može verovati, sve preko tog 'projekta' je lutrija,.. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka