ZexyS

Francuska kuhinja, vina, restorani itd preporuke

2 poruke u ovoj temi

Ko je bio u Francuskoj neka nam preporuci restoran, neki francuski specijalitet, vino, street food itd za nas koji tek treba da idemo u Francusku, pa da probamo :)

Izmenjeno (ZexyS)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Iskreno rečeno, u većini zemalja volim da jedem nacionalnu kuhinju, a francuska kuhinja je jedna od onih koje me ostavljaju gotovo ravnodušnom. Osim što obožavam foie gras, smatram da su odlični hlebovi, terine i (neki) kolači. Meso, meso, teški sosovi i to je to. Naravno, sirevi, ali i tu sam više za italijanske. U većini "dostupnih" restorana u ponudi je nekoliko standardnih jela: biftek, pacji batak kao u dunstu, tatarski biftek, ponegde puževi... Lionska kuhinja je interesantna, ako nađeš na neki restoran. Ne treba računati na manje od 40/50 eura po glavi, uz čašu kućnog vina. Recimo da BiH u Parizu preporučila Le Bon Bock na Mont Martru, interesantan ambijent. Eventualno može da se potraži neka ponuda ili popust na sajtu Le Fourchet. Odlična alternativa je libanska kuhinja, koju baš volim, dobar restoran je Al Karam u blizini Ruke Vaugirard, ima pristojan meni za 25 eura bez pića. Street food? Sendviči, crock monsieur, Kebab, lažni Giros... Bolje kupiti nešto privlačno u nekoj gastronomskoj radnji i pojesti u hotelu. Naravno, moje mišljenje nemmora da bude merodavno. U Normandiji, naravno, morski plodovi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka