BiljanaK

Strasbourg (Strazbur)

35 poruka u ovoj temi

Nakon dugog dana, tokom kojeg smo obisli 1 grad i 3 sela, stigli smo busom u Kolmar.

20180408_103004.jpg

Od svih bajkovitih, najbajkovitiji :D

20180408_103525.jpg

Izmenjeno (Aurora)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Plan je bio da ujutro obidjemo i Eguisheim, ili Munster ( odakle je cuveni sir), ali nas je Kolmar zaveo, pa smo i u njemu nastavili s cistim hedonizmom, uz hladno belo alzasko vino i puno smeha, naravno.

A u toku je bio i neki prolecni muzicki festival, tako da su u svakom delu grada bili mini koncerti i svirke, i ni najmanje nije bilo dosadno

20180408_111529.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedino mesto u kome smo posetili muzej, bilo je Miluz. Vreme je bilo toliko lepo, gotovo letnje, da nam je prosto bilo zao da ulazimo bilo gde. Ali sa ovim muzejom (ili muzejem :neznam:) nismo pogresili. Ulaznica je 13 e (jer se jedan manji deo postavke reparira), a mislim da je inace 16. U cenu je ukljucen audio guide, voznja vozicem  kroz muzej uz objasnjenja muzejskog vodica, i krug voznje po pisti nekim od retro modela automobila (sto mi nismo mogli da cekamo, jer je vec bila poprilicna grupa starijih Amera i Nemaca na poligonu).

20180409_150553.jpg

20180409_135949.jpg

Inace, Miluz nam je bio najmanje zanimljiv od svih ovih mesta u Alzasu, tako da je ovaj  muzej bio pun pogodak. 

20180409_100556.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Miluza se lako stize na Euroairport Basel, Flix bus vozi 2 ili 3 puta dnevno, cena karte je od 5 do 10e, direktna linija, a vozom moze do Saint Louis, odakle ide shuttle bus do aerodroma (2,5e). Stize se za isto vreme, ukupna cena karte (voz i bus) oko 9e, cini mi se.

Eto, draga @BiljanaK, nadam se da nisam preterala sa ovim "dodavanjem" na tvoju temu.

Odusevljena sam Strazburom kao i ti, a ovim selima jos i vise.

A Ahen.....pa ici cemo i u Ahen:happy:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aurora, baš sam razmišljala da li si otišla u Alzas, a ti si se već vratila. :)

Drago mi je da ti se dopao Strazbur, a vidim da si obišla i još neke gradove i sela u ovoj oblasti.

Naravno da nisi "preterala sa dodavanjem" i nije ovo "moja" tema, ja sam je samo započela i uvek će mi biti drago kada neko bude pisao na njoj. :happy:

Hvala ti što si me podsetila na Strazbur. :cvetak:

IMG_4913.thumb.JPG.dae158b6625a2c248a292

IMG_4924.thumb.JPG.bcb87da3e4e8ec36810ec

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.