Luka91

Hohe Tauern nacionalni park - dragulj u srcu Alpa

7 poruka u ovoj temi

Zdravo društvo. :) Još od dečačkih dana bio sam zainteresovan za veličanstvene planine sa belim vrhovima u podnožju kojih se nalaze veliki zeleni travnjaci po kojima trčkaraju krave Milke. :D Međutim, nikada nisam razmišljao o tome da realizujem svoj san, jer bih obično imao vremena za jedan odmor godišnje, a nisam ni pomišljao da letnje mesece provedem daleko od velikog modrog plavetnila. Sve do pre nekoliko dana. Slučajno sam naleteo na fotografije od ovog prelepog mesta i pao sam sa nogu od prizora. Ukoliko ste nekada želeli da se penjete na Alpe, ili da stojite pored prelepnih tirkiznih jezera ispod gorostasnih planina i da pešačite kroz nedirnutu prirodu, onda verujem da je ovaj park pravo mesto za vas. Ovo su neki od podataka do kojih sam ja uspeo da dođem: Najstariji i najveći nacionalni park Austrije proteže se na više od 1.800 kvadratnih kilometara u tri savezne pokrajine. Sliku ovog alpskog krajolika čini preko 300 vrhova iznad tri hiljade metara, veliki alpski travnjaci, ledenjaci i huka slapova. Oko 10.000 životinjskih vrsta živi u nacionalnom parku. Neke od posebnosti nacionalnog parka predstavlja  šuma švajcarskog bora u Oberhausu, spektakularni slapovi Krimmler, ledenjak Pasterze i najviši vrh Austrije Grossglockner (3.798 m). Štaviše, bar po nekim mojim istraživanjima, cena posete ovom mestu (npr. preporučeno mesto Matrei in Osttirol) je čak i manja od one koju izdvojimo za posetu moru.  Zato molim sve one koji su bili na ovom mestu da napišu svoje doživljaje, utiske, preporuke (gde je najbolje odsesti, da li su naporni usponi do vrhova i da li ti poduhvati mogu da se realizuju bez vodiča, kolike su cene itd) . Unapred vam hvala. :) U nastavku nekoliko fotografija:

 

Izmenjeno (DraganV)
Zabranjeno je koriscenje tudjih fotografija
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Molim vas da ne postavljate tudje fotografije. To je zabranjeno po pravilniku Foruma.

Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Luka, ako već nisi, učlani se u planinarsko društvo u svom mestu. Samim tim postaješ član planinarskog saveza Srbije i imaš privilegiju da planinariš sa svim planinarskim klubovima Srbije.

Većina planinarskih klubova organizuje planinarenje po Alpima u avgustu. Većina klubova je već napravila program izleta za 2018. godinu.  Prati programe, pa ćeš naći ono što te zanima. 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Misajanak nema ništa što me interesuje, zato sam i počeo novu temu. U temi koju si poslao, čovek ne piše ništa o Hohe Tauern nacionalnom parku, niti postoji odgovor na neko od mojih pitanja, Napisao je samo da je prolazio putem pored Grosgloknera i postavio nekoliko fotografija.  

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je moguce i bezbedno penjati se na Grosglokner bez vodica?

Da li se moze penjati u decembru?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka