rakel

NAFPAKTOS i okolina

6 poruka u ovoj temi

Mislim da Nafpaktos zaslužuje posebnu temu. Zar niko sa foruma nije letovao tamo? Čini mi se da čak i neke naše agencije poslednjih godina nude smeštaj u Nafpaktosu i okolini.

Severnom stranom Korintskog zaliva prolazili smo više puta, uvek iznova fascinirani pejzažem kao sa Marsa. (Pročitala sam u "Rečniku zaljubljenika u Grčku" da je obala oko Galaksidija, nekada gospodske postojbine mnogih kapetana i brodograditelja, u novije vreme upropašćena iskopavanjem rude.) Prošlog leta odlučili smo da se tu malo i zadržimo, na putu ka Kefaloniji.

Prenoćili smo u Itei.

Malo mesto, iznenađujuće puno grčkih turista. Plaža ispodprosečna, ali voda čista, prozirna. Uveče, duž rive mnoštvo kafića i restorana, svi puni, traži se sto više,  mlado i staro uživa,  jede i pije, deca trčkaraju između stolova. Uz piće se nude grickalice koje - ako niste mnogo gladni - mogu i zameniti večeru. Cene pristojne, možda i za koji cent niže od uobičajenih. Živo je do ponoći, a onda razlaz...Ujutru, tišina i voda kao staklo...

IMG_20160821_084625.jpg

IMG_20160821_085317.jpg

Na putu ka Nafpaktosu, sudar starog i novog

IMG_20160821_104118.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Meni je Nafpaktos bio u planu pre par godina, ali nisam uspela da neđem iole povoljan smeštaj. Ako je neko letovao tamo, bilo bi lepo da podeli utiske.

Deluje mi kao zanimljiva destinacija, koja ima sve za jedno lepo letovanje, grad, stari i novi, solidne plaže i naravno Delfi.

Vidim da Paradizo travel i Mytos imaju ponude za sledeće leto, ali još uvek nema cena. Odavno ne koristim usluge agencija, ali u ovom slučaju možda nije loša opcija.

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da ne bude zabune. Koliko sam (malo) imala prilike da vidim, plaže severne strane zaliva nisu sjajne. Ako čeznete za bajnim plažama, idite na Sitoniju, nema potrebe da se cimate dovde. Ovo putešestvije nije u znaku plaža od kojih zastaje dah. Ali Nafpaktos, tj. taj njegov stari deo sa lukom, je baš sladak, a meni je važno da mesto u kojem boravim ima "šmek". (Npr. na Sitoniji, nisam našla takvo mesto i zato joj se, i pored fantastičnih plaža, retko vraćam). Plaža Nafpaktosa je- u kategoriji "gradskih plaža" - iznenađujuće dobra, prostrana, dugačka, bez gužve, sa pratećim sadržajima. Što se tiče puta do tamo, od Lamije do Itee žive duše nije bilo, a pejzaži kao sa razglednica. Uz malo vrludanja možete posetiti Delfe i Arahovu, što je posebna priča. Pokušaću ovih dana da okačim još po neku sličicu.

Izmenjeno (rakel)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne čeznem za bajnim plažama, na puno njih sam bila uključujući i Sitoniju, Tasos, Lefkadu, Kefaloniju, Skopelos, Skiatos... da ne nabrajam dalje. Meni su podjednako prijale i plaže Afisosa iako nisu spektakularne....

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka