Luka91

Koufonisia- Skriveni biser Kiklada

104 poruke u ovoj temi

  Ovo do sada vidim nesto manje od 1000e, a smestaj na Koufo?  Nisam videla da pise, mozda i ne vidim dobro,ali dva puta sam citala! i smestaj u Atini?  Nije to tako puno para za to sve! 

Tako bih zelela i ja da idem, sa svim putnim sredstvima,ali iskreno, ja bi flipnula dok sve ne uskladim, avion,smestaj brod....

Izabrao si moju zamisljenu turu, ja bih samo ubacila jos jedno ostrvo u tu kombinaciju :)  

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja prastam,za druge ne znam :neznam:

Dobro je dok ima sta da leti,moje odletelo davnih dana :D 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Plan vam je :wub:

Ja supruga nema sanse da bih ubedila na takvo putesestvije. I sa ovim nasim planom, koji je mnogo jednostavniji od vaseg smo se pogubili.

Rezervisi smestaj na Parosu, prenociste jedan smer, drugi smer, trajekt jedan smer pa drugi (razlicita je kompanija, pa nismo mogli povratnu). Pa onda ipak resimo da se vracamo nocnim trajektom, sto znaci da moramo da otkazujemo prenociste i bukiramo za dan kasnije. Pa nam to drugo prenociste gazda otkaze (Booking) pa trazi novo...

U svoj toj gunguli shvatim da sam trajekt greskom zakazala za pogresan datum :zid: I to primetim nakon desetak dana. Pisi jedan mail - nista, drugi - nista, zovi - kazu posaljite mail :hahaha:Srecom, resili smo i to. 

Iskrena da budem, mi smo prosli jeftinije nego sto sam mislila da ce biti. Bar ovo do sad. Smestaj 250e - 9 noci, trajekt 300, tri prenocista 120e, kad na to dodamo putarine i gorivo, izadje taman toliko koliko nasi prijatelji placaju samo smestaj na Halkidikiju. Doduse u avgustu. 

 

I mi planiramo posetu Naksosu, mozda i jos nekom ostrvu, recimo Mikonos ili Serifos, no videcemo kad stignemo tamo. Antiparos se podrazumeva. 

Nase dete je sad vec veliko i naviklo na avanture (jesenas smo bili u Egiptu i nije joj bilo jasno kako cemo mi biti na moru nedelju dana bez auta :D) A vama ove godine slede drugacije muke, tipa kako dete zadrzati pod suncobranom i paziti da ne pretura po tudjim torbama na plazi :rolleyes:

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

to je uživanje i čar putovanja dok ga planiraš.

 

Now You are talking  :yesss:

:D  :suncase:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Osećam moralnu odgovornost da dopunim svoj prvi post na ovoj strani:)

Možda nekom ko prvi put kupuje avionske e-karte bude značilo. 

Kada navodite imena svih putnika upisujete ih tako što koristite "ošišanu" latinicu, dakle bez naših kvačica, ili onako kako piše na dnu prve strane u pasošu. Jer ukoliko koristite č, ć, š, ž, đ, može na kraju ispasti neki hijeroglif ili više njih, pa onda možete da doživite ogroman stres na aerodromu, što ne bih želeo nikome. Isto tako ako ime i prezime ima DJ, upisujete baš tako, a ako ima Đ onda samo D. Globalni rezervacioni sistem koristi samo alfabet. 

U mojoj varijanti cene karte nemam pravo na taj "luksuz" da promašim neko slovo pri unosu imena i prezimena na kartama. 

E-karte je dobro imati odštampane kod sebe, ali čak i da nemate ili imate samo broj potvrde je dovoljan uz pasoš naravno, gde pri čekiranju dobijate bord pass. 

Ako je varijanta kao moja bez check in-a, e-kartu u ruke, pasoš i pravac na Gate. 

Kada kupite karte dobijate jedan papir o potvrdi plaćanja, broju rezervacije, svim podatcima o letu i za svaku kartu njen e-broj.

Zatim sa app store ili play store skinete aplikaciju check my trip,kada je instalirate i otvorite imate njihov zvaničan mail. Na taj mail zatim uradite forward vašeg mail-a sa potvrdom rezervacije od agencije koja vam je prodala karte. Oni će vam poslati povratni mail i još jedan o uspešnosti prijavljivanja, plan vašeg putovanja će postati vidljiv na aplikaciji koji u mom slučaju izgleda ovako

Screenshot_20190614-213516.thumb.jpg.6fdScreenshot_20190614-213556.thumb.jpg.061

Ova sjajna aplikacija je zapravo neka vrsta vašeg vodiča kroz vaše putovanje, saznaćete sve o vašem letu. Pored toga ima još stvari u kojima vam pomaže, koje se nalaze na dnu ekrana. Ono što sam još primetio a nisam se setio da napišem je da ako put planirate vikendom karte budu dosta skuplje nego radnim danima. 

Takođe ako niste sigurni da baš u tom momentu za željeni datum kupite kartu, ne ulazite da proveravte cene. 

 

 

Screenshot_20190614-213556.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Plan vam je :wub:

Ja supruga nema sanse da bih ubedila na takvo putesestvije. I sa ovim nasim planom, koji je mnogo jednostavniji od vaseg smo se pogubili.

Ni ja :sad:! Kaze-Da smo tako planirali pre 9-10 godina, odmah bi rekao Da :ljubav:, sada, Ne

Razumem ga, on ima odgovorniji posao i vise radi od mene, posao mu je dalje, skoro svakog vikenda od aprila do novembra negde idemo, hoce covek da se odmori :D Da sam ranije znala za forum, bilo bi drugacije :D

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tako je i moj muz rekao nakon 7 dana na Naxosu sa izletima na Paros i Koufonisiu, da sledece godine on bira i da idemo na 1 ostrvo i nema mrdanja...i izabrao je Koufonisiu kojom smo oboje bili odusevljeni. Htjelo se da ni godinu unaprijed nismo nasli slobodan smjestaj za vise od 5 dana(ne racunam skupe hotele) i onda sam ubacila Amorgos, pa na kraju uglavila i Donusu, a zbog nje i rasporeda trajekata i naseg leta nazad smo se morali vracati sa Naxosa gdje smo proveli zadnja 2 dana. Tako smo sa jednog dosli do 4 ostrva i ja prva sam mislila da ce nam biti malo naporno medjutim Kikladi te toliko opuste da ti nista tesko ne pada, naprotiv, bas smo se odmorili i sjajno proveli.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili smo na Kufonisiji par dana sredinom septembra 2015-te, prosli je celu uzduz i popreko. Lepe plaze i boja vode i to je otprilike to, sto neko rece vec idealna za pasivan odmor. Smestaja nema mnogo (odseli smo u vec spomenutom Anatoli preko booking-a), od svih ostrva koje smo tad obilazili to je bilo jedino gde niko nije cekao u luci da nudi smestaj, ostrvo dobro popunjeno iako je spic sezone uveliko prosao. Pored plaza i skromne hore, na ostrvu od "highlights-a" ima i prirodni bazen "djavolje oko" na putu uz obalu od Italide prema Poriju, kao i Gala u stenama na levom kraju Porija. Takodje bih preporucio celodnevni izlet brodom na nenaseljen Kato Koufonissi i Venetsanos tavernu tamo. Na glavnoj Kufonisiji je bilo nekoliko slatkih tavernica, mi smo pili pice u Aneplori. Sto se brze hrane tice, tada je postojao samo jedan gyros/suvlaki objekat u glavnoj ulici u hori. Rent a car nije postojao, samo rentiranje bicikala, a bio je autobus koji je vozio od hore do Pori plaze.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka