Phillippe

Troyes / Troa

7 poruka u ovoj temi

Pošto vidim da nema teme i grad nije spominjan, želeo bih da skrenem pažnju na ovaj grad koji je pogodan za jednodnevni izlet iz Pariza pošto se do njega dolazi za 1,20 h sa stanice Gare de l'est (istočne stanice).

Ja sam sasvim slučajno čuo za grad jer se tamo održavala izložba Un Autre Renoir koju sam želeo da vidim u muzeju savremene umetnosti.

Grad me je baš baš pozitivno oduševio jer je centar pun starih kuća od drveta, različite arhitekture i boja.

Nekoliko velikih crkva i katedrala je u centru grada i/ili na putu od Železničke stanice do centra grada. Svi ulazi su besplatni.

Što se tiče muzeja  savremene umetnosti - vredi ga posetiti. Ulaznica je koštala 5 evra sa izložbom. Unutra se nalaze dela slikara koji su poznati kao što su Matis, Dafi, Modiljani, Bonar, Bife, Sutin, Deren i drugi...

Evo nekih slika grada sa neta

800px-Troyes_centre_ville1.JPG

800px-Cathédrale_de_Troyes_2006.JPG

Troyes_rue_Emile_Zola_maisons_pans_de_bois.jpg

South_View_of_Troyes_Cathedral_20140509_2.jpg

Saint-Urbain_de_Troyes,_West_Facade_Semi-HDR_20140509_5.jpg

Hôtel_du_Petit_Louvre,_Troyes,_South_view_20140509_1.jpg

Troyes_-_maison_du_Dauphin_(01).jpg

Canal_du_Trévois,_Troyes,_Southeast_view_20140509_1.jpg

Izmenjeno (Phillippe)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Inače, zaboravio sam da kažem da - pošto sam unapred nekoliko meseci znao kada ću da idem - pored jeftine karte za Pariz (oko 50evra wizz do Bovea) - kartu za Troyes od Pariza sam platio po 10 evra - dakle 20 evra povratna, što je super cena s'obzirom da je redovna cena bez popusta - ako se dobro sećam - 27,50 evra!

SCNF - njihove železnice imaju te karte sa najnižom cenom izvesno vreme pre puta, ali ne znam tačno kad i koliko unapred pre puta.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlicne fotke :)

Apropo avio prevoza do Francuske. Sa AirSerbia do Pariza povratna karta izadje minimum oko 35 hilj din. Gledam Wizz kartu do Bove, sve su oko 5 hilj din pa na gore. Dodaj jos prtljag 2 x 4.600 din...onda mu to ne dodje bog zna koliko velike razlike u ceni jer najverovatnije neces uspeti da ides tim danima kad je karta 4-5 hilj din. Sta znam...Meni ce trebati recimo avio karta za Pariz od 1-14 juna sledece godine. Mogu samo da se molim bogu da Wizz za te datume ima male cene karata...inace mi ne gine AirSerbia za 35 hilj din ili vise...

Izmenjeno (ZexyS)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozes do Pariza direktno wizzom iz Temisvara ili Craiove, Do tada ces sigurno uhvatiti dobru cenu. Oba aerodroma imaju u blizini privatni parking, ne secam se koliko kosta tacno, ali se secam da nije bio skup. Oni te voze do aerodroma i cekaju te kada sletis, a nije daleko, mozda 1-2km; ako hoces i operu ti vozilo dok je kod njih. Rezervises online.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlicne fotke :)

Apropo avio prevoza do Francuske. Sa AirSerbia do Pariza povratna karta izadje minimum oko 35 hilj din. Gledam Wizz kartu do Bove, sve su oko 5 hilj din pa na gore. Dodaj jos prtljag 2 x 4.600 din...onda mu to ne dodje bog zna koliko velike razlike u ceni jer najverovatnije neces uspeti da ides tim danima kad je karta 4-5 hilj din. Sta znam...Meni ce trebati recimo avio karta za Pariz od 1-14 juna sledece godine. Mogu samo da se molim bogu da Wizz za te datume ima male cene karata...inace mi ne gine AirSerbia za 35 hilj din ili vise...

Pa ze sledeću godinu cene karata su 10 evra sigurno u tom terminu ako se rano kupe... Evo sad baš pogledao ali je izgleda suviše rano i nema podataka. Nadam se da to ne znači možda da ukudaju liniju. Mada, ako se prebace u Niš, još bolje.

A meni ipak razlika od 100 evra između karata jeste nešto - bar po tvojim računicama koje si dao. A na kraju, ne mora neko da ide direktno do Pariza ili da se vrati iz njega. Ja sam se vratio iz Pariza preko Dizeldorfa :) hahaha jer mi tako najjeftinije ispalo. A super mi bilo jer sam, eto, posetio još jedan zanimljiv grad.

p.s. Fotke nisu moje. Napisao sam da su sa neta.

Mada otprilike i ja imam iste/slične - iskreno, neke još lepše jer su oblaci tok dana bili divni... ali ne postavljam svoje slike više na forum

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Fino mestasce:-)

Pogresna tema, ali meni je ove godine bila povoljnija Lufthansa, a prevoz od/do CDG samo 3 t+.

Izmenjeno (Eowyn)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da osvežim temu sa nekoliko slika iz gore nekad pomenutog muzeja, koji planiram da posetim opet ako se sve skocka.

Slike su moje

FB_IMG_1690198381902.jpg

FB_IMG_1690198391849.jpg

FB_IMG_1690198378801.jpg

FB_IMG_1690198406978.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka