A l e x

Zapadni Krit

5 poruka u ovoj temi

Pošto postoji tema "Istočni Krit", a sem putopisa nema teme o zapadnom Kritu, odlučio sam da je pokrenem zbog lakšeg snalaženja i pronalaženja informacija o ovom delu ostrva, kojeg mnogi smatraju i najlepšim i najprivlačnijim delom Krita.

Sa porodicom sam ovog leta, u prvoj polovini jula, posetio zapadni deo Krita. S' obzirom da se radi o velikom području sa velikim razdaljinama i viskim planinama, odlučio sam da umesto baze iz koje će se sve obilaziti, menjamo smeštaj poput island hopping-a čime smo znatno skratili vreme provedeno u putu. Prema tačkama interesovanja bili smo smešteni u Paleohori (zbog avanture kroz Samariju), zatim na samoj plaži Elafonisi (odakle smo posetili i Kedrodasos), pa Ksateli/Kisamos (zbog krstarenja do Balosa i Gramvuse) i na kraju (i najduže) u Hanji (Šejtan Limania i Lmnupolis akva park). Iz Hanje smo trebali posetiti Falasarnu, ali zbog lepote i veličine samog grada od toga smo odustali (tu nam je nedostajalo još jedno noćenje u Kisamosu, odakle je lakše posetiti ovu plažu) - i eto još jednog od mnogo razloga da se na ovaj deo Krita ponovo vratimo. Sve u svemu, obišli smo skoro sve što smo planirali. Lepo je menjati mesta i na pravi način osetiti njihov duh, a sva su gradići (koji žive cele godine), a ne rizorti (letovališta koja su aktivna samo tokom sezone).

Eto jednog predloga kako se racionalno može obići ovaj deo ostrva, a o svom iskustvu u nekom narednom postu :)

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

109 minuta videa vrhunskog kvaliteta o zapadnom delu Krita kojim je obuhvaćeno skoro svako interesantno mesto u regionima Hanje i Retimna, pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=R8zjwDYMyhY

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ćao Alex,

zanima me kakva je Paleohora? Nameravamo da provedemo par dana tamo ovog leta, pa me baš zanima. Imaš li kakavu pretoruku?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

evo mogu ja da se ubacim . Do Paleohore se najlakše dolazi pravo iz Kolimbarija, što znači ,putem sa severa na jug Krita. Negde na pola puta je izdvajanje za plažu Elafonisos.. Odlično mestašce, fotogenično, postoji velika gradska plaža koja je sasvim ok,  jedino što sam na njoj platio najskuplje ležaljke,,ikada.

Ako se tu kupaš, onda si i u Libijskom moru, plićak je peskovit bez kamenja, veoma čista voda, plaža sa dobrom uslugom i na njoj nije gužva ni u najvećoj sezoni.,pa nisam ni išao na druge.  Dominira velika utvrda sa pogledom na samo mesto, koje ima centar sa  dosta taverni i kaifća..

Ugl ,mesto mi se svidelo, tako da sam slikao i table apartmana koji dolaze u obzir za neki drugi put, pa mogu da postavim, ako se do sada niste snašli.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Shonebg. 

Snašli smo se poodavno za smeštaj. Verujem da će se i nama Paleohora dopasti.

Izmenjeno (Brown eyed girl)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka