brzi

Razlika izmedju apartmana i studija

7 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima,

pokusao sam da nadjem objasnjenje ovog mog pitanja ali nisam uspeo. Po slikama i opremi navedenoj u katalozima meni to izgleda isto, ali znam da nije. Verovatno postoji neka caka ali ne mogu da je provalim.

Dakle, koja je razlika izmedju apartmana i studija?

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da vec postoji slicna tema.

Apartman podrazumeva kuhinju u zasebnoj prostoriji, plus, naravno, jedna ili vise soba namenjenih za spavanje. U studiu se sve nalazi u istoj prostoriji. Zato je cena studia nesto povoljnija.

Apartmani i studia u hotelima (narocito u onima vise kategorije ) uopste ne moraju da imaju kuhinjski deo, a izdaju se se pod tim imenom.

Tako bi trebalo da bude. U svakom slucaju, dobro se raspitajte u agenciji.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, ja sam postavila ovo pitanje ali nije bila to poenta teme nego prevoz u Grčkoj...

U svakom slučaju, Kiki je dobro napisala.

Izmenjeno (sonja_bg)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odlicno. Tako sam ja pretpostavljao, ali...

Prosle godine sam bio u "apartmanu" u kome je sve bilo u jednoj prostoriji... Nije da mi je to nesto posebno smetalo ali eto dobro je znati. Zato sam i pitao, jer mislio sam da gresim.

Hvala na odgovorima!

Izmenjeno (brzi)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz mog iskustva, vecina ljudi koji imaju kuhinju kazu da imaju apartman, i ako je spojeno sa sobom, i ako je odvojeno. Ali, po pravilnoj kategorizaciji studio je kad su spojene spavaca soba i kuhinja.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

studio vrlo često nema ni predsoblje, kuhinja je u sobi

apartman ima dovoljno mesta za sav pesak sa plaže :D , jednu spavaću sobu u pravom smislu reči....i jedino je razumno rešenje za četvoročlanu porodicu, čak i kad su klinci jako mali....jer imaju svoj mir, a i roditelji svoj

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dakle, koja je razlika izmedju apartmana i studija?

Hvala

Pozdrav svima

Vidim da je tema stara, ali mozda ce nekom koristiti.

STUDIO je u stvari garsonjera(to je cak i grcka rec) sto znaci da je sve u jednoj prostoriji(kuhinjski deo i kreveti). Kupatilo je naravno izdvojeno.

APARTMAN je jednoiposoban stan. Znaci ima vratima fizicki odvojenu spavacu sobu i jos jednu prostoriju u kojoj se nalazi kuhinja trpezarija, mogu se nalaziti i kreveti, ali ne mora.

Postoje jos i termini duplex apartmani,poluapartmani i soba.

DUPLEX APARTMAN bi bio apartman sa dve vratima fizicki odvojene spavace sobe i trecom prostorijom u kojoj se mogu naci kuhinja, trpezarija, kreveti. Treca prostorija bi trebalo da bude dnevni boravak, ali ne mora.

I POLUAPARTMAN sto bi isto sto i apartman ali spavaca soba nije vratima odvojena od kuhinjskog dela, ali je fizicki na neki nacin od njega odvojena.

SOBA je prostorija sa krevetima, ormarima, komodama i slicnim stvarima, ali nema kuhinje. Moze imati frizider. I karakteristicna je za hotele.

Ponekad se desava da ljudi koji rade u agencijama ne znaju kategorizaciju (sto je strasno!!!!!), a po nekad i namerno pogrese. Sto ne bi smelo da se desava. Zato treba biti obazriv.

Izmenjeno (DraganV)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka