zaharije

Zlatar,opšta tema

60 poruka u ovoj temi

Ja sam letos boravio na zlataru slikom i recju se nemoze opisati pun pansion sam platio 1600 din domacini odlicni iskljucivo domaca hrana i sto je veoma bitno svaka soba svoje kupatilo vila borovi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragane,videla sam Vas putopis Zlatar,stvarno je izuzetan. Pogled sa Molitve na jezero...nemam reci. Tako da mislim da je steta otici a to ne videti. Koja je tvoja preporuka za jedno nocenje na Zlataru? Kako najlakse da nadjemo tog coveka koji vozi camcem po jezeru i da li moramo unapred to da zakazujemo? ...da li imas neki kontakt tel? -hvala jos jednom

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Naravno da imam. Braca Lukovic osim sto imaju odlican sir bave se i vodjenjem grupa po jezeru svojim camcem. Postoji i drugi nacin preko rendzera ali to je mnogo skuplja varijanta. Njihov telefon je 064/297-48-46 Za smestaj bi ti preporucio dve vile u samom centru Zlatara. Vila Jelena i vila Zorka. Mozes pogledati na sajtu Zlatara. Vila Jelena je motel a vila Zorka su apartmani. Mozes i preko njih da stupis u kontakt sa Lukovicima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragane,Dragane,sta bi mi bez tebe,hvala ti sto sa nama delis ovako korisne informacije!!!

...jos jedno pitanjce: da li se do vrha Molitve moze kolima( mislim na ono mesto gde se sa vase slike najlepse vidi Uvac?)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvini sto kasnim sa odgovorom. Do Molitve se jedva stize i pesice a kamoli kolima ali pogled sa nje vredi svaku prolivenu kapljicu znoja. Ako vam je to pretesko kolima mozete da predjete preko brane i prvo skretanje sa desne strane, makadamskim putem stignete do, ajde da nazovemo nekim vidikovcem, sa koga takodje mozete da vidite deo meandra Uvca.

Neo je potpuno u pravu sto se tice puta, pod uslovom da ne zelite da se vozite kanjonom Tare ali zato bi videli Zabljak i prelepa sela u okolini Savnika.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

...onda je bolja varijanta ono o cemu ste govorili ti i Ljerka,da se jezero obidje camcem,i onda usput izadje i popne do vidikovca...

iako predpostavljam daje tesko tako sam sigurna da vredi!!!!

A sto se tice onog drugog dela voleli bi da vidimo i kanjon Tare i Durmitor,pa mozda i u ovom slucaju iskoristimo vasu varijantu,obidjemo malo kanjon,pa se vratimo na put ka Durmitoru.

Elem,nas odmor krece od 30.07.a do tada ima da razradim 100 varijanti.

U svakom slucaju hvala puno na odgovorima!!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postoji jos jedna varijanta koju koriste planinari, da se iz Sjenice pesice dodje do Molitve. Ipak, preporucujem voznju camcem po jezeru, a onda polako, uzbrdo do Molitve. Prethodno se dogovoriti sa bracom Lukovic da zelite gore izaci, jer oni samo vode na vidikovac po zahtevu. Ko ne zeli, moze da ceka u camcu. Imas dovoljno vremena da razradis plan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Upravo to Ljerka,citajuci tvoj putopis sam shvatila da je najbolja varijanta sa voznjom po jezeru.

Lukovici ocekujte nas... svakako cemo i njihiv sir da probamo.

Hvala na svakom dragocenom odgovoru.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izuzetan je Ljerkin putopis... :klanja:

 

 

zna li neko koliko kosta povratna karta autobuska BG-Zlatar?

i koji prevoznik?

:Help:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

:thankyou: srcetina 

 

Povratna karta Bg-Nova Varos je oko 1900 dinara -prevoznici koji idu do Priboja ili dalje prema Crnoj Gori. Do Zlatara jos oko 3 km uzbrdo,pa bi bilo dobro da te domacini sacekaju na stanici.

Druga varijanta je da izaberes prevoznika koji ide za Sjenicu ili Novi Pazar i da ti stane u samom centru Zlatara.Ne znam prevoznike jer uvek idemo kolima.

ps kad stignem uskoro cu malo dopuniti putopis novim slikama i informacijama.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

supeeer, cekam nastavak putopisa :zaljubiska:

da, znaci ipak je ta cena :D videla sam sinoc cenu na netu jednog prevoznika isto tako nesto malo ispod 2000 povratna, ali mi se ucinolo jeftino :plez: jer sam skoro putovala do pomoravlja i povratna karta je bila preko 1500, tako da sam mislila da je ova cena do Zlatara greska... ipak je Zlatar dosta dalji i put je gori, a razlika u ceni je minimalna.

slazem se sa tobom... mnogo je bolje ici autom, zbog obilaska prvenstveno :kolce:

ali mi je malo i frka da se ne zaglavimo negde zbog zavejanih puteva...

hvala ti mnogo na pomoci !

Izmenjeno (srcetova_srcetina)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vila Jelena, pogled iz restorana...

 

post-14034-0-35846200-1357756083_thumb.j

 

Za Zlatar, vilu "Zlatarski san" i njene domaćine Grujicu i Zorku imamo samo reči hvale! Zlatar je za one ljude koji uživaju u miru, tišini, nataknutoj prirodi, opojnom vazduhu, dugim šetnjama za vreme kojih upijate divne slike koje zauvek ostaju u sećanju i hrane vas do vašeg sledeceg odlaska i naravno, kaloričnim gurmanlucima. post-14034-0-73241100-1358118732_thumb.jVila "Zlatarski san" u potpunosti zaslužuje taj naziv.post-14034-0-87434000-1358118918_thumb.j Na posebnom je mestu, okruzana šumom i, tišinom. Nova je, prostrna, prepliću se moderni i rustični stil, poseduje ogromne terase sa kojih se pruža pogled koji prosto ostavlja bez daha.post-14034-0-91300300-1358119006_thumb.j Srce hola je, svakako, kamin,post-14034-0-21577100-1358119081_thumb.j koji nam je upotpunio doživljaj planine, zimske idile i Nove 2013.godine.Sobe su komforne, opremljene novim stvarima, kuhinjom i kupatilom i terasama sa kojih uzimate svoju jutarnju dozu svežeg, planinskog vazduha i zelenilapost-14034-0-09645100-1358119201_thumb.j-divna vojska četinara čije grane s vremena na vreme, popuštaju pod težinom snega.post-14034-0-11089200-1358119245_thumb.j S obzirom da smo ove zime bili po prvi put na Zlataru, gazda Gruja nas je dovezao do vile, gde nas je dočekala nasmejana domaćica Zorka uz kafu i rakijicu, što nam se posebno dopalo. Takođe, ljubazni domaćini su nas pozvali da sa njima i njihovim prijateljima dočekamo 2013.godinu. Doček je trajao do ranih jutarnjih sati, uz fantastično raspoloženje, divno društvo, prekrasnu trpezu, domaću rakijicu i kamin koji je obasjavao prostoriju. Iskustvo koje bi, bez sumnje, svakako ponovili! Domaćini su retko dobri ljudi.Širokogrudi, iskreni, uvek nasmejani i pravi domaćini! Divni, divni ljudi! Domaćin nam je, na naš zahtev, nabavio sir i kajmak koji proizvodi njegova snaja. Lepši sir i kajmak nismo jeli! Na Zlatar i u "Zlatarski san" se obavezno vraćamo na leto! : )post-14034-0-36591300-1358119334_thumb.j

 

Uglavnom smo setali po okolini, siroj okolini. Odaberes putic i krenes u istrazivanje, pa gde te to odvede. Uvac smo ostavili za prolece, sto su nam i gazde preporucile. Nocu je sve lepo osvetljeno, tako da i nocu moze da se seta bez ikakavih problema. Jako je lepo, cak i kad je magla... Isli smo i do Nove Varosi, vreme je bilo fenomenalno, suncano pa smo sa uzivanjem pesacili. U N. Varosi nismo nasli nista zanimljivo, iskreno. 2, 3 kineske prodavnice, poneki buticic, doduse, nismo nesto ni posebno istrazivali.Taksi od N. Varosi do nase vile je izasao oko 250 din.

Vila je, kao sto je i Ljerka napisala, ispod hotela Centar. Na min od nase vile je restoran Elit, gde prave jako dobre palacinke od heljde sa kajmakom. Mana im je sto se jako brzo pojedu!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drago mi je da ste se lepo proveli!

Odlican izvestaj, odlican opis smestaja...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dobar putopis!

Bio sam prosle godine dva puta u tom kraju, jednom Zlatar i jednom Uvac, ove bi mogao u Sjenicu i Pester..

 

Imate neku preporuku za smestaj oko Sjenice, juzno i jugoistocno od nje po Pesteru?

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me iskustva sa Zlatara, u letnjem periodu,

Voleo da se detaljnije pozabavimo ovom planinom.

Što se smeštaja tiče rekao bih oskudne internet prezentacije, nema cena smeštaja (to smatram negativnim, jer ako nešto tražim cena je korisna informacija da bi pravio uži izbor), i nema puno utisaka posetilaca na par sajtova o Zlataru.

Nije sporno da je priroda lepa( prolazio) ali šta je sa smeštajem ima li ikakvih sadržaja, koliko su udaljena izletišta. šta je sa stazama za žetnju i sl; kakva je ponuda sadržaja van smeštajnih objekata?

Molim sve koji su bili , a i vlasnike vila da malo razradimo temu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka