Tanja-011

Alanja, izleti

59 poruka u ovoj temi

Da li je neko isao na izlet Perge, Aspendos i Side i koliko otprilike kosta ako se ide s nasom agencijom?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Argus uopste nije imao tu ponudu za Aspendos i Side. Neki nasi ljudi su isli preko turske agencije i bas su bili zadovoljni organizacijom. Mogu samo otprilike da ti kazem da to preko turske agencije kosta oko 20 - 25 evra, ne znam tacno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A kako je na brodskom izletu? Da li brod i pristaje na nekoj plazi ili je sve skakanje s broda?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A kako je na brodskom izletu? Da li brod i pristaje na nekoj plazi ili je sve skakanje s broda?

Mislim da sam napred vec pisala o tome. Brod se mnogo ljuljao i nekima je bas bilo muka, povracali su preko ograde, pa su ih camcima vratili na obalu. Uglavnom je skakanje sa brodica u pitanju, nema tamo nekih uvala, jedino sto je brod stao blizu Ulas plaze koja je lepa, moze da se dopliva do obale - tu je pauza duza. Voda je predivna, pa mi je bas prijalo to kupanje u sred mora, ali ovaj izlet nije za one sa osetljivijim stomakom jer se brodovi bas ljuljaju.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko isao na izlet Perge, Aspendos i Side i koliko otprilike kosta ako se ide s nasom agencijom?

Argus nema u ponudi tah izlet zato sto imaju samo jednog predstavnika agencije za celu Alanju. Inace na taj izlet mozes ici preko lokalne agencije, svaka ima u ponudi i mislim da je cena 15-ak eura. U cenu ti je uracunat i rucak tokom izleta. Inace svaki izlet je jeftiniji za vise od 10 evra ako ides preko njihovih agencija. Potpuno je bezbedno i mnogi idu. Inace, sam Argus uplati kod lokalne agencije i onda je to apsolutno isto. Cak Argusov vodic i ne ide na sve izlete posto su mu ostavili da sam odlucuje da li ce pratiti grupu ili ne. Zato, moj savet je, idite preko lokalnih agencija. Ne samo sto su mnogo jeftinije vec u ponudi imaju razne izlete.

I mene zanima koliko u proseku košta noćni život, koliko otprilike je dovoljno da poneseš para, jel dosta 300 do 400 eura?

Idem sa drugaricom 12.09. preko Argusa u hotel Parador, mada se još dvoumimo da li da se odlučimo za Kleopatra beste hotel?

Prvi put idem u Tursku, inače, i opredelila sam se za Alanju na osnovu vaših utisaka i komentara. Nadam se da se neću pokajati.

Ja sam bila u hotelu Kleopatra beste. I moj savet ti je da ides u taj hotel ako mozes. Govorim poredici ga sa Paradorom. Ako ides u Parador neces biti na Kleopatrinoj plazi a i to je losiji hotel od KB. KB se nalazi bukvalno na 100 m od plaze, osoblje je ljubazno, hrana sasvim ok, i bazen je ok mada nije nesto veliki. I ono najbolje.... iako imas pp imaces tretman kao all inclusive. To ti oni nece reci ali tako je..... Prvo kod bazena potpuno besplatno mozes da konzumiras sva pica koliko god zelis. Pocevsi od alkoholnih, preko kafe, sokova i sl. Drugo, svaki dan tacno u 15 h kod bazena donose hranu, i to isto mozes da konzumiras. Ima i slatkisa. Ja obicno nisam jela jer nisam bila gladna, ali zato kafa iz aparata je super, dzin tonik isto tako! :)

I ono sto je meni bilo bitno, besplatan interenet ti je omogucen 24 casa dnevno. Tako da sam ja mojima slala mail-ove. Inace u samom centru grada je hotel. I ima mali Aqua park preko puta hotela.

Izmenjeno (Infoputnik)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Juče sam se vratio iz Alanje, pa da prenesem moje utiske.

GRAD: Alanja je na prvi pogled simpatičan gradić, ali ništa više od toga. Pogotovo deo na Kleopatrinoj plaži je nekako sintetički, nabrzinu izgrađeni hoteli ne odaju utisak grada sa dušom. Bazar liči na naš buvljak, pun bofl robe. Cene su prilično visoke, navodno zbog toga što Rusi čine 80% gostiju. I restorani ne odaju utisak mesta za uživanje, više liče na varijantu evo par stolova, stolica, daj da uzmemo lovu nabrzinu.

Plaža i more: Kupao sam se samo na Kleopatrinoj plaži. Sitan pesak, široka plaža, dobra infrastruktura (tuševi, kafići, igrališta za odbojku...), čisto. Skoro odmah počinje dubina, tako da nije previše zgodno za zabavu u plićaku tipa odbojke ili nešto slično, što je prava šteta, jer je voda toliko topla, da direktno sa sunca ulazite bez ikakvih problema. Samo jedan dan je voda bila bistra, ostalih dana je bila zamućena od peska. Prvih 11 dana bilo je sasvim malih talaščića, ali su zato poslednja tri dana talasi bili veliki i bila je istaknuta crvena zastava. Voda je i dalje bila izuzetno topla, ali svaki ulazak, a posebno izlazak je bio veoma rizičan. Bilo je par povreda tipa razbijene brade, kolena, nabijenih prstiju, a najgore je prošla jedna gospođa iz hotela, završila je sa kragnom, flasterima na glavi i podlivima ispod očiju.

Znači voda je topla i čista i super za plivanje kada nema talasa.

Noćni život: Oni koji su toliko hvalili noćni život Alanje su najverovatnije bili u sezoni, ili u životu nisu videli ništa. Van sezone (6. do 20. septembar), sve to deluje jadno i bedno. Diskoteke su velike, ali poluprazne. Totalno razočarenje u odnosu na Marmaris krajem septembra, ili Krit u avgustu. Ako vam je noćni život na prvom mestu, zaobiđite Alanju, bar van sezone.

Izleti:

  • Tursko kupatilo nemojte propustiti. Najbolje je otići prvog dana zbog pilinga, ali i da se opustite posle puta. Cena punog tretmana: Sauna, parno kupatilo, đakuzi, blatna kupka, piling, masaža sapunicom i uljna masaža 15 eura. Čist hedonizam.
  • Izlet brodićem je dobar zbog kupanja na mestima na kojima inače ne bi mogli da se kupate, u dubokoj kristalnoj vodi ispod stena. Još je bolje ako sakupite veće društvo, pa sami sebi organizujete zabavu na brodu. Cena je od 10 do 15 eura.
  • Jeep safari je odličan način da pobegnete od vlage Alanje i provedete dan u ludoj zabavi, vidite lepu prirodu i uživate u svežoj pastrmci sa roštilja. Igrom slučaja bio sam na dva safarija, preko dve različite agencije. Prvi je više bio orijentisan ka razgledanju flore i reljefa i upoznavanje lokalne kulture, dok je drugi bio totalna zabava. Na ovom drugom smo sakupili 11 naših ljudi, taman da svi budemo u jednom džipu. Od kada je vozač, koji tvrdi da je poreklom iz Srbije, izvadio CD sa četiri ocila i započeo vožnju uz Atomsko sklonište i "Paklene vozače" i nastavio sve u tom stilu, 70% puta smo proveli na nogama igrajući, pevajući, prskajući se sa ostalim džipovima i normalno mašući lepim čehinjama u susednom džipu icon6.gif Cena je 15 eura i toplo preporučujem ovaj izlet.
  • Kuršunlu, Aspendos, Side je izlet gde obilazite odlično očuvan akustični amfiteatar u Aspendosu, lep park, sa malim vodopadčićem praktično u Antaliji, ništa impresivno (Kuršunlu) i grad Side bogat ostacima iz antičkog perioda. Otežavajuće okolnosti su ogromna vrućina, tako da se konstantno znojite dok ste napolju, i kratko vreme za obilazak lokaliteta. Ono što bih ja svakome savetovao je da obiđe Side u sopstvenoj režiji. To je samo 55km od Alanje, tako da možete koristiti redovnu autobusku liniju, ili iznajmiti auto na jedan dan. Antički ostaci su impresivni, a sam gradić, ili bar ono što sam uspeo da vidim, deluje kao mesto sa dušom gde se posle razgledanja može lepo ručati, sunčati, pazariti i plivati.
  • Demre, Myra i Kekova je obilazak ostataka grada Myra (grobnice uklesane u stene, i amfiteatar), crkve u kojoj je inicijalno sahranjen Sveti Nikola i potopljenog grada na ostrvu Kekova. Izlet je dosta naporan zbog ranog ustajanja (u 4), 250km vožnje u jednom pravcu i normalno užasne sparine, ali na kraju se osvežite kupanjem pored ostrva Kekova u velikoj dubini. Cena je 32 eura.

Hotel i agencija Conte: Hotel je Kleopatra Life, 3 zvezdice AI. Za tu cenu i turske 3 zvezdice nije tako loše. Ono što je loše je što u agenciji niko nije ni spomenuo da postoje tri zgrade. Prikazuju vam samo onu koja je pored mora. Ni druga u kojoj smo mi bili nije loša, sobe su iste, ako ne i bolje od onih u zgradi prema moru. Ali postoji i treća zgrada za koju su neki iz naše grupe koji su imali tu sreću da tamo dobiju sobe rekli da je užas, staro, prljavo, memljivo... Istina devojka koja zastupa Conte je tražila da se svi prebace u prve dve zgrade, ali nije imala preveliki uticaj, tako da je u nekim slučajevima uspela, a u nekim ne. Turu razgledanja grada naplaćuju, dok Argus kada sam bio u Marmarisu na to vodi besplatno jer su ljudu našli sponzore. Sve u svemu nemam nekih preteranih zamerki na Conte, ali najverovatnije zato što nisam ni imao potrebe da nešto tražim od njih. Da ne grešim dušu, imao sam problem sa koferom koji mi je pri dolasku u hotel samoinicijativno krenuo za Litvaniju, i tu mi je Vanja iz Conte-a rešila problem.

Inače avion je kasnio dva sata, poleteli smo u 23h iz BG-a, a u hotel stigli u 6 ujutru. U povratku smo dobili poruku da će autobus doći po nas u 20h, kasnio je 45min. Opet, sa Argusom u Marmarisu odstupanja od zakazanih vremena nisu bila veća od 5min.

Zaključak: Sparina je velika, teško se funkcioniše, pogotovo noću. Meni je to najviše smetalo. Cene su nešto više, ali ne preterano da ne bi mogli nešto da si priuštite. Kleopatra plaža je fina, voda topla, lepo je za plivanje, kada nema talasa. Nemože da se poredi sa plažama naprimer na Kritu. Ako imate malu decu morate dobro da pazite, nema klasičnog plićaka. Van sezone noćni život je nikakav, neznam kako je u sezoni. Alanja mi nije ostavila utisak grada sa dušom. Bio sam, video sam i neverujem da ću se ponovo vraćati. Ni Conte kao agencija me nije oduševila.

Ako se neko dvoumi između Alanje i Marmarisa, idite u Marmaris ili Ičmeler. To je ocena i svih koje sam sreo na odmoru, a bili su i u Marmarisu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zara, ako sam te dobro razumela,kazes da ste uzeli City turu a da ste posle bili u svojoj reziji na Dimcaj reci.

Nama je ta poseta bila u okviru City ture. Prvo smo obisli one terase sa pogledom na Alanju,zatim slede koza,tekstil,zlato pa Dimcaj gde smo se zadrzali oko sat-dva,tu smo imali i rucak. Onda smo krenuli ka tvrdajvi,nismo se peli skroz do gore,samo do pola posto su nam rekli da se ulaz placa 10e i potom Dalamatis pecina. Ceo izlet je kostao 10 eur.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam gost menadjenta hotela, pa sam ga celog obisao, rucao sa njima i jos po nesto :cool:

ok...moracu da te ugnjavim sa jos nekim pitanjima?koji nam akva park preporucujes?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Isli smo preko lokalne agencije (kojih ima skoro na svakom koraku)

u akva park hotela Water Planet HV-1.Izdejstvovao sam cenu od 22 e po osobi (za te pare dobijes ala Mec obrok sa picem) i bilo je ok sto se organizacije i provoda u istom tice. Samo pazi, svuda je zabranjen unos hrane i pica pa oduzimaju na ulazu, a vracaju oduzeto po napustanju parka.Ako nesto i hoces da kradom uneses, onda daj decku da mune u sorc :zvizduk:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Isli smo preko lokalne agencije (kojih ima skoro na svakom koraku)

u akva park hotela Water Planet HV-1.Izdejstvovao sam cenu od 22 e po osobi (za te pare dobijes ala Mec obrok sa picem) i bilo je ok sto se organizacije i provoda u istom tice. Samo pazi, svuda je zabranjen unos hrane i pica pa oduzimaju na ulazu, a vracaju oduzeto po napustanju parka.Ako nesto i hoces da kradom uneses, onda daj decku da mune u sorc :zvizduk:

aha.....a prepostavljam da je to blizu alanje?dal da idemo preko agencije ili sami da uzmemo taxi?:) a reci mi jesi isao na izlet paukalle?procitala sam da je udaljen 400km od alanje?bas bih isla...:(

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa vidi,dolmusima koji odlicno saobracaju se stize svuda i to brzo,tako da nema potrebe za taxsijem koji je skuplji.Uvek je preko lokalaca jeftinije nego u sopstvenoj reziji.Pamukale sam obisao 2003 kada sam letovao u Kusadasiju.Ovde na forumu postoji clan Alanya 84.Ona radi tamo i sto se tice nekih informacija o trenutnim cenama i izletima, najbolje da ti ona nesto napise, sto ne znaci da ja nisam na raspolaganju i dalje.

Pozdrav

Izmenjeno (Serafim)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili pre tri godine kad je Argus radio Alanju i isli smo na izlet rafting na nekoj reci u obliznjim planinama, bilo je prelepo, naravno - rafting je prilagodjen turistima, nama se jako dopalo, dugo traje i vredelo je tad svaku paru. Jeste reka bas hladna, ali nam je prijala mala promena klime posle vrele Alanje i cak sam se kupala u njoj iako sam bas zimogrozljiva. Isli smo jos samo i na izlet brodicem, meni je bilo super, ali je mnogim ljudima pozlilo jer je bilo talasa (kojih inace ima u Alanji), pa su slali camac po njih da ih odvezu do obale. Pored ovoga, nismo uplacivali druge izlete, ali smo isli na parasailing, sjajan dozivljaj, prekratko traje i nije jeftino. Mozda sad agencije imaju veci izbor izleta u okolini. Ovog puta idemo u Kemer i ne verujem da cemo na izlete jer vodimo bebu po prvi put na more :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili pre tri godine kad je Argus radio Alanju i isli smo na izlet rafting na nekoj reci u obliznjim planinama, bilo je prelepo, naravno - rafting je prilagodjen turistima, nama se jako dopalo, dugo traje i vredelo je tad svaku paru. Jeste reka bas hladna, ali nam je prijala mala promena klime posle vrele Alanje i cak sam se kupala u njoj iako sam bas zimogrozljiva. Isli smo jos samo i na izlet brodicem, meni je bilo super, ali je mnogim ljudima pozlilo jer je bilo talasa (kojih inace ima u Alanji), pa su slali camac po njih da ih odvezu do obale. Pored ovoga, nismo uplacivali druge izlete, ali smo isli na parasailing, sjajan dozivljaj, prekratko traje i nije jeftino. Mozda sad agencije imaju veci izbor izleta u okolini. Ovog puta idemo u Kemer i ne verujem da cemo na izlete jer vodimo bebu po prvi put na more :)

aha....cini mi se interasantan taj rafting,akva park i pamukale (koje su,kakao sam procitala daleko )lep provod.....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na koje izlete planirate ići? Jel znaš nešto o sealanyi i waterplanetu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

razmisljamo o raftingu .. i videcemo kada stignemo tamo.. ma samo let da ne bude kasno, da imamo ceo dan tamo.. vi?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka