MartinTrajkovic

KRIT-opšta tema

2387 poruka u ovoj temi

Imam zapisano Frangocastello na jugu, mozda i ponovim taj deo neki dan.

Mada imamo obicaj zadnjih dana da ponovimo plazu sto nam se najvise svidela :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@STEALTH

Vidim da ti je u planu da posetiš trg Sintagmu,odmah ispod njega ti je četvrt Plaka,obavezno posetiti ako imaš vremena.Šarene kuće,kaldrmisane krivudave uličice sa stotinam restorana,kafića i prodavnica.Glavne pešačke zone su uličice Adrianou i Kidatenon.A u sklopu Plake možeš posetiti i Anafiotiku autentično malo selo.

Ako si za neki šoping onda Ermou ulica.

Možda stadion Panatinaiko,jedini stadion na svetu izgrađen od belog mermera.

Pre obilaska trga Monastiraki možeš otići na doručak u Thessaloniki bougatsu,nalazi se na nekih 500m od trga.Obavezno probati Tiropitu i Spanakopitu,pripremljeno je baš domaćinki.

Eto toliko od mene,ako se setim još nečega pišem.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

Vratila se iz Hanje pre 2 nedelje. Tokom nedelje prazno, ali od petka je grad zivnuo. Retimno je zivahniji zimi.

Spominjete Jagodu u Retimnu, meni je bas bilo lepo tamo.

Da sam na Vasem mestu otisla bih do Paleohore.

Neke plaze sam videla, ali ne znam im imena, sve izgleda kao da je protutnjao uragan. Agia Marina pusta, radi jedan market i 2 kafica. Srecom, Lidl je blizu. Stalos ima neke slatke plazice. Meni se dopala plaza u Halepi i kafici.

Ako ste u nedelju u Atini dosta toga je zatvoreno, pa od sopinga po radnjama nema nista. Ostaje samo Plaka za suvenire i Athens flea market.

Izmenjeno (Eowyn)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

@STEALTH

Sada sam tek pronašla malo vremena da ti predložim još neke "sitnice" po Kritu. :)

Pre svega, nadam se da uzimate kabinu za spavanje na brodu, jer je putovanje do Hanje odnosno Soude na foteljama ili brodskom podu, u trajanju od 8 i kusur sati, čini mi se, nezahvalno i nije nimalo lako. 

E sad, da prokomentarišem itinerer po danima, pa da još nešto predložim...

Drugi dan kada budete stigli u Hanju pretpostavljam da nemate odmah mogućnost smeštanja, obično to bude oko 14h, a ako vas mogu odmah smestiti, zanemari predloge... :)

U svakom slučaju, na periferiji Hanje imate Jumbo i Lidl, ali i njihove lokalne markete, pa dok čekate možete se opremiti nekim sitnicama, ako su vam potrebne. Takođe, kako ste jako blizu Hanje, možete i prošetati po njoj. Nema ujutru nekog preteranog dešavanja, ali nije loše videti grad i u takvoj atmosferi. 

Mi nismo obilazili plažu Agia Marina, ali jesmo Yannis (na kraju putopisa je opis o njoj) do koje od vašeg smeštaja ima 4km ili 7 minuta, a ona je meni na tom potezu možda i najlepša.

4. dana kada idete na Akrotiri, ja bih zaobišla Loutraki, meni se plaža uopšte nije dopala, voda je bila prljava i bila je poprilična gužva. U zamenu bih možda ubacila Maheridu, ali na nju treba doći što ranije, jer je minijaturna, a sve zarad toga da biste iskoristili tirkiz plaže dok je ne zaokupe gej parovi. I da, ja nikako, ali nikako ne bih propustila obilazak Agia Triada manastira.

E sad, 6. dan mi je potpuno upitan. Da sam onda znala ovo što sada znam, apsolutno se ne bih spuštala kroz Imbros kanjon sve do južne obale, samo zbog Frangokastela. Meni je taj deo izuzetno nezanimljiv i bezličan. Pročitaj ovde moje utiske. Pre bih uvek zamenila taj deo odlaskom do plaža Mikro Ammoudi i Kalypso.

7. dan kada budete išli za Elafonisi, možda da razmislite o ručku u selu Elos, kažu da su im taverne odlične. Takođe, ne bih da te ubeđujem, ali Kedrodasos, koji je odmah do Elafonisi je po mom ukusu bar za 10 koplja ispred, pa možda da razmotriš i odlazak do njega. :)

8. dan kada budete obilazili Retimno, po meni najlepša plaža u blizini je Spilies beach, pa pogledaj i nju. I da, tu u okrugu je i manastir Arkadi, koji nikako ne treba propustiti.

9. dan predlažem da šetate malo po Apokoronasu i obavezno odete do uvale Ombros Gialos. Pročitaj ovde i pogledaj kako izgleda plaža i da li vam to odgovara. 

Za Atinu su ti već dali preporuke. Možda eventualno da vidiš da na Sintagmi budeš kada je smena straže. Mi smo stigli već pred sam kraj, ali sam uspela da uhvatim bar delić atmosfere. I da Plaku i Anafiotiku nemoj propustiti. Još jedan predlog, ako volite orijentalnu kuhinju, onda posetite Misafir restoran u Atini koji ima terasu sa pogledom na Akropolj. :)

Ovo su ukratko moji saveti, a svakako ostajem na raspolaganju, ako mogu još nekako pomoći. :)

Izmenjeno (jelenap.)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

@jelenap. - Blog sam procitao (one postove za Krit) moze jedno 4-5 puta, ali procitacu ih sigurno i opet.

Instagram storije koje ste postavili (one posebne "albume") sam isto pregledao jedno 5-6 puta. SVE.
Secam da ste o Ombros Gialosu i ona neka fontana malo pre plaze napisali na story da je valjda napravio neki grcki Gaudi hahah
To mi je ostalo u secanju. Ali siguran sam da cu prolistati te slike jos 2-3 puta dok odemo u septembru. Pisacu vam DM ako mi nesto nije jasno, pretstavicu se :)

Hvala puno za predloge, razgledacu ih sve sutra i dacu "zabeleske" dali i kako mozemo da ih uklopimo.
Sada cu vam da kazem jednu - Loutraki je must jer devojka zapinje za nje zbog one lezaljke na travi (nesto slicno je "uradila" i za La Scala na Tasosu haha)

Izmenjeno (STEALTH)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uplatili smo Atrium Ambiance od 26.07. Za one koji su bili u Atrium Ambiance hotelu u Retimnu, ili generalno u tom delu Retimno oblasti:

1. Je l ste rentali automobil i da li je to neophodno s obzirom da vidim da mogu da se uplacuju izleti iz Retimna?
2. Da li izleti, a i automobil moraju da se rezervisu pre dolaska, ako je dolazak krajem jula?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uplatili smo Atrium Ambiance od 26.07. Za one koji su bili u Atrium Ambiance hotelu u Retimnu, ili generalno u tom delu Retimno oblasti:

1. Je l ste rentali automobil i da li je to neophodno s obzirom da vidim da mogu da se uplacuju izleti iz Retimna?
2. Da li izleti, a i automobil moraju da se rezervisu pre dolaska, ako je dolazak krajem jula?

Mi smo bili u Retimnu pretprošle godine i na izlete smo išli preko njihove lokalne agencije kojom smo prezadovljni. Zovu se Klados Panagiotis. Odlično su organizovani, vodiči su puni informacija, a ako uzmete više od od jednog izleta daće vam popust. Za neke destinacije smo koristili lokalni autobus koji polazi sa glavne stanice u Retimnu, na primer do Hanje i do manastira Arkadi. Autobusi su redovni i tačni, takođe za preporuku. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A kako uskladite izlete sa vetrom? :)

Vidim da je na Kritu vetar najveci problem, i meni talasi ne smetaju, al ako je crvena zastavica to jeste problem. I onda, bukiramo izlet do neke plaze, a tamo zabranjeno kupanje :).

Je l postoji neki sajt gde moze bar za taj dan da se vidi koje su plaze zatvorene?

Razmisljamo se sada i da uzmemo automobil na 10 dana pa nek ide zivot.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Je l auto tipa Peugeot 108 dovoljan za Krit? Vidim da su cene iznajmljivanja podivljale pa je ovo najjeftinija opcija. Pitam da li je dovoljan zbog puteva na Kritu. Citam da su generalno odlicni, al da li je potreban jaci auto?

Je l auto tipa Peugeot 108 dovoljan za Krit? Vidim da su cene iznajmljivanja podivljale pa je ovo najjeftinija opcija. Pitam da li je dovoljan zbog puteva na Kritu. Citam da su generalno odlicni, al da li je potreban jaci auto?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jeste dovoljno. ja sam imao dva puta najmanju kategoriju. bez problema

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Такође потврђујем да је довољан, без проблема. 

Наравно, не препоручујем да се са најмањом категоријом иде неасфалтираним путевима.

Како се крећу цене изнајмљивања ове сезоне?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najmanji auto sa full osiguranjem je 500e Greenways za 10 dana. Kraj jula - pocetak avgusta

Najmanji auto sa full osiguranjem je 500e Greenways za 10 dana. Kraj jula - pocetak avgusta

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, 

Plan mi je da iznenadim devojku za 30-ti rodjendan odlaskom na Krit :) Od 17-og do 20-og juna cemo biti u Heraklionu pa bih zamolio clanove koje su vec bili na ostrvu za predloge vezane za sam grad i okolinu ( zelja mi je da preko dana obilazimo okolinu sto je vise moguce a da uvece istrazujemo grad )  :) Interesuje me da li bih mogao da iznajmim auto za tako malo dana ? Da li ima nekih plaza u blizini vrednih obilaska ? Mozda neki skriveni biser u gradu ? :) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozz

Sa Wizz iz Beograda letimo 12.06 za Heraklion. 

Ako je neko zainteresovan za podelu taxi troškova po dolasku za Agiu Pelagiu, da nam se javi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, 

Plan mi je da iznenadim devojku za 30-ti rodjendan odlaskom na Krit :) Od 17-og do 20-og juna cemo biti u Heraklionu pa bih zamolio clanove koje su vec bili na ostrvu za predloge vezane za sam grad i okolinu ( zelja mi je da preko dana obilazimo okolinu sto je vise moguce a da uvece istrazujemo grad )  :) Interesuje me da li bih mogao da iznajmim auto za tako malo dana ? Da li ima nekih plaza u blizini vrednih obilaska ? Mozda neki skriveni biser u gradu ? :) 

mozes iznajmiti auto i za jedan dan. nije problem.

tamo imas Knosos koji se treba videti, a za kupanje moras van grada. Agia Pelagia ili Bali.

uvece klopa ovde 

Μπαρμπα Θύμιος

https://goo.gl/maps/KNEio8M5MzvcPETX7

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26916
    Ukupno tema
    902733
    Ukupno poruka