Dragan

KIKLADI-opšta tema

246 poruka u ovoj temi

Ovo je deo Grcke koji do sada uopste nisam imao priliku da posetim, zanimaju me vasa iskustva vezano za smestaj, cene kao i kvalitet plaza na Nakososu i Parosu. Takodje, i preporuka u kojem delu ostrva je bolje odsesti zbog provoda, gde je paj mirnije kao i informacije vezano za sve vrste izleta do susednih ostrva, jer su distance izmedju istih veoma male.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na zalost, ne mogu ti pomoci, jer ni ja taj deo Grcke nisam posetila do sada, inace sve sto znam rado napisem ljudima, tek toliko da ne mislis da niko nece da ti odgovori...;)

Moja drugarica, koja je zaista proputovala mnogo, bila je pre dve godine na Naksosu i odusevljena je, kaze da joj je to bilo najlepse mesto za odmor do sada. Ako uspem da pronadjem mail u kome mi je sve detaljno opisala, prosledicu ti.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Skorpijice, da li su mozda uspela da pronadjes onaj mail od tvoje drugarice koja je letovala na Naksosu, ako jesi bio bih ti zahvalan da ga posaljes.

Pozdrav ,

DRagan

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine sam bila na Santoriniju ali nisam sigurna da ti mogu dati potrebne informacije. Bila sam sa drugaricama u Lutrakiju pa smo organizovale izlet, u sopstvenoj reziji, do Santorinija. Provele smo na ostrvu pet-sest sati, uglavnom, u razgledanju i fotografisanju okoline. Vremena malo ali dovoljno da se zaljubimo na prvi pogled u ostrvce. U povratku smo se zaustavljali kod Naxosa, Parosa i Milosa. Milos ima predivnu, veliku plazu u blizini samog pristanista. Jos jedna prednost Milosa su arheoloska nalazista. Sto se tice Parosa, slucajno smo upoznale coveka koji je vlasnik apartmana na tom ostrvu, pogledaj na www.stratos-studios-villas.gr,predivno izgleda. Ostrva su dosta slicna, blizu su i dosta dobro povezana medjusobno (ferries,brodovi...). Cula sam za agenciju u Bgd-u koja radi grcka ostrva u varijanti da biras tri ostrva koja obidjes za 10 dana, raspored zadrzavanja po dogovoru. Prijatelj je bio preko njih na Zakintosu (+ ne znam tacno koja jos dva ostrva) pa cu ga pitati za adresu, podrazumeva se, sto pre to bolje :)

p.s. pre par dana sam dosla sa Tasosa pa osim extra pozitivnih utisaka mogu da delim i korisne informacije sa ljudima koji su voljni da ga posete :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragane, saljem ti sve sto mi je napisala, a to nije mnogo, u guzvi je drugarica...Ipak se nadam da ce ti pomoci bar malo...Pozdrav!

Ja sam na naxosu bila u jednoj prvatnoj kuci iz 1800 i

neke ... nije bila na plazi nego u brdima. Nocni zivot

na naksosu nije nista preterano dobar ...ali si zato

odmh prekoputa parosa i iosa gde odes pa imas party 24

sata pa se vratis na naksos da odspavas isto tako ni

mikonos ti nije daleko. za plaze ja sam obisla taj deo

koji je gore i dole od naxos grada, strana koja je

okrenuta prema parosu, i tu su te predivne pescane

plaze. najbolje ti je da iznajmis neki motorino i da

sa njim obilazis. Naxos grad je veliki za te primorske

gradove isto tako ima neko utvrdjenje koje su

izgradili za borbu protiv gusara i to utvrdjenje je

totalni lavirint, posto je bila fora zbuni protivnika.

Samo da znas nemoj tamo da ocekujes neki preterani

luksuz posto je to jeftinije ostrvo na koje najvise

dolaze grci, stranaca skoro da nema.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Od Kiklada sam bio na Parosu i na Iosu. Paros je vetrovito ostrvo i poznato je sto se na njemu skupljaju svi surferi i jedliricari iz cele Evrope. Postoji i kamp za ovakve egzibicioniste koji je fantastican i pun razlicitih sadrzaja, pocev od gnjuracke sekcije pa do raznih vodenih sportova. Ja sam bio u mesti Naoussa, koje je puno ulicnih slikara i raznih ulicnih sviraca. Mesto je odlicno. Plaze su prelepe, ali na svakoj plazi duva vetar koji se na Grckom suncu ne primecuje, ali kada odete u sobu vidite kako ste pocrveneli. Golden Beach - prelepa plaza koju ne smete da zaobidjete. PAZITE SE SUNCA NA VETRU!

Na Iosu, sam takodje bio i susta je suprotnost od gore navedenog Parosa. Ios je prava ludnica, ostrvo diskoteka. Na Iosu veoma malo ima dece, penzionera uopste nema, bracnih parova retko da ima . . . znaci samo omladina i naravno omladinke. Na Iosu postoje tri glavna mesta: Luka, Selo i Milopotas. Luka je luka, Selo je, da kazem glavno mesto za zabavu puno pabova, diskoteka, kafica . . . i Milopotas je glavna plaza na ostrvu koja je predivna duga je 3-4 km i pescana je. Na njoj se obicno celo ostrvo trezni od nocnog provoda. Na Iosu je fantasticna plaza Agia Teodoti do koje se tesko dolazi, ali vredi videti.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

bila sam pre dve godine na Iosu, Mikonosu, Parosu i Sntoriniju

IOS - ostrvo za zezanje (mislim provod :)). maldi iz celog sveta dolaze ovde, prosek godina uglavnom od 17-23. u jednom (aktivnom) delu ostrva se nalaze luka, selo i milopotas. bus ide od luke preko sela na brdu do plaze i kosta oko pola evra. preporuka je boravak u kampu na plazi milopotas, mozes iznajmiti sator. tu je glavno desavanje preko dana, na bazenima, terenima i u vodi. uvece se svi sele na brdu (u selo) i nastavljaju provod u klubovima i na ulici. hotela i apartmana ima u lici i u selu. na plazu manganari mozes doci drugim busom (ona je na drugom kraju) na njoj se snimao film veliko plavetnilo (pa sada ti zamisli kako je) i nema smestaja, samo je plaza.

MIKONOS - slicno zezanje ali za malo starije sa dubljim dzepom. prelepo ostrvo. povratna karta za brod sa iosa kosta oko 50 evra pa ti za odlazak na 1 dan i 1 noc treba 150 evra

PAROS - mirnije, za odmor, lepe plaze. sa iosa karta oko 15 evra(povratna).

SANTORINI - najlepse. boraviti 2 dana i uzivati u gradovima na rubu kratera. doziveti najlepsi zalazak sunca na svetu. skupo je. plaze su prekrivene peskom koji potice od lave pa se preko dana usija (nema sanse da hodas po tome). provod je "onako". karta sa iosa je oko 30 evra

uzivaj

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ehhh, od svih Kiklada, ja zelim da obidjem ostrvo na kojem je Luc Besson snimao

"Big Blue" - Amorgos....

Moj kumbaros Jorgos kaze da treba otici tamo bar jednom u zivotu !

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E sada ti ne gine jedan kratak osvrt na ostrvo Tinos, sta se sem prelepe crkve i jednog od glavnih svetilista GRcke moze videti, kakve su plaze, smestaj ...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kao što napisah ranije, 1996. sam bila na Tinosu, Mikonosu i Rodosu.

Mislim da ne bih mogla da budem u potpunosti objektivna....

Išla sam sa dečkom,putovali smo motorom,bilo je ludo, uzbudljivo, prava pustolovina! :wub:

 

Elem, 1996. na Tinosu nije bilo mnogo stranaca, nas su prilično čudno gledali na motoru.

Vrlo malo lokalaca je govorilo bilo šta osim grčkog.

Mogao si da pronadješ plaže i uvale na kojima nije bilo nikog. Sećam se da je prilično duvalo, uostalom kao na Mikonosu.

Ali, ko ima priliku, svakako treba da svrati, jer SVAKO ostrvo ima neki svoj šmek.

Inače, pored toga što je poznat kao svetilište, Tinos je specifičan po kamenim gradjevinama ,od kojih neke potiču iz XVIII i XIX veka, a koje su gradjena kao staništa za ptice.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Gde ste bili smesteni?

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

 

Bili smo u mestašcetu Skilandari,koje je imalo lepu plažu.

Ako se dobro sećam, vila se zvala Portobello.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko je to udaljeno od glavnog grada na ostrvu? Da li je moguce biti smesten tamo, bez da se iznajmljuje auto? Znam da ste koristili motor za voznju po ostrvu, imas li predstavu kako je barem tada funkcionisao saobracaj (busevi) na ostrvu?

Ima li dobrih taverni i kafica? :ljutko:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Greška, Portobello je bio na Mikonosu, na Tinosu smo bili u Sakellaridis studijima.

Evo, pronašla sam turističku kartu Tinosa (pošto čuvam takve stvarčice sa svakog putovanja) :)

To nije daleko od grada, ali svakako bi morao da imaš prevozno sredstvo. Tinos ti je ostrvo treće po veličini od svih Kiklada. Saobraćaj? Koji saobraćaj? Šalim se,nisam obraćala pažnju.

Za 12 godina verovatno se nešto promenilo.....

Znaš šta pamtim iz grada Tinosa ? Velika ribarnica, prepuna sveže ribe i plodova mora,

a na spratu iznad,terasa,taverna gde ti spreme ono u šta pokažeš (tzv. neverbalna komunikacija).

Mogla bih da skeniram neku fotografiju, pa da je ubacim, ako bude dovoljno kvalitetno.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drugari, da li je neko od prijavljenih na ovom forumu ili neko od citalaca ovog foruma (srdacno ih pozivam u ima svih da nam se pridruze), a da je raspolozen da o tome pise, ove/prosle 2008 godine bio u prolazu ili letovanju na Kikladama.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka