Nenad123

POSSIDI

92 poruke u ovoj temi

Hotel je lepo zamisljen. Sobe u kojima smo smesteni su u brdu do kojih se dolazi liftom. Super je to ytvarcica. Sobe su malo starije ali ne za neko renoviranje. Okrecene su,ciste su sto je najvaznije. Hrana je dobra samo u manjoj kolicini nego npr prosle godine u Alexandros Palace hotelu a u istom su cenovnom rangu.

Losa stvar je ta sto se placaju lezaljke i suncobrani 7 eur. Ako ste kolima malo dalje ka Possidiju imate Coccos beach gde je zurka.preko celog dana. 2 pica i imate besplatne lezaljke.i suncobran. U Furki ima dobrih girosa tako da se nesekirate za rucak. Mozete i da narucite da vam donesu ali iznos porudzbine mora biti veci od 15 eur.

More je fantasticno. Cisto je i mirno je bez velikih talasa. Vlaznost je malo veca.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posidi je prelepo malo mesto za one koji žele miran odmor. Celo mesto je dužine nekih 500 metara uz obalu, gde se nalaze 3 hotela, par luksuznih apartmanskih kompleksa, nekoliko restorana i barova, 1 prodavnica mešovite robe i 1 prodavnica suvenira. Diskoteka i nekog noćnog provoda nema uopšte, tako da je mesto kao stvoreno za odomor porodica sa malom decom.

Mi smo bili smešteni u hotelu Possidi Paradise, koji je za svaku preporuku i predstavlja odličan spoj cene i ponuđenog kvaliteta. Sobe su veličine 20 m2 sa velikim francuskim krevetom i pomoćnim ležajem (kauč na razvlačenje sa dva jogi dušeka, takođe udoban). U hodniku sobe se nalazi prostran i čist garderober. Kupatilo je takođe veliko, sa velikim lavaboom i kadom. U sobi, kupatilu i hodniku ima po jedno veliko ogledalo. Tv neće obradovati one koji uživaju da gledaju TV na odmoru, jer od 20 ponuđenih kanala većinom su grčki, par ruskih i nemačkih. Inače, u sobi imate sef, a u celom hotelu ima besplatan wi-fi signal (šifru na upit dobijate na recepciji).

Preporuka je u Possidi doći svojim kolima, ili uzeti rent-a-car u hotelu, a parkinga ima dosta i svuda je besplatan.

Hrana u hotelu je odlična, ponuda je polupansion ili all inclusive (švedski sto u oba slučaja). Nama all inclusive nije bio potreban, jer je vreme doručka od 7 do 10 h, a večere od 19 do 21.30 h. Za one koji u međuvremenu ogladne, mogu ručati u nekoj od taverni na obali ili pojesti odličan giros i suvlaki kod Zikosa (2,5 evra). Što se tiče hrane u hotelu, doručak je svaki dan isti, ali je ponuda velika i podrazumeva kuvana jaja, pržena jaja na oko, kajgana, viršle, pržena slanina, razne vrste salama, dve vrste kačkavalja, feta sir, 3 vrste maslina, par salata, nekoliko vrsta domaćih džemova, med, margarin, krem, nekoliko vrsta muslija i suvog voća, te naravno mleko, grčki jogurt i voćni jogurt, nekoliko vrsta hlebova i pogačica (ima i integralnih). Od slatkiša ima vrlo ukusan, domaći sutlijaš, te nekoliko vrsta suvih grčkih kolača i kekseva. Inače, i za doručak i za večeru je odlična ponuda kandiranog i svežeg voća, raznih napitaka i kompota. U restoranu imate automat za par vrsta kafe, te automati za po 3 vrste negaziranih i gaziranih sokova. Takođe i automat za pivo na točenje. Sve je besplatno za vreme doručka i večere. Što se večere tiče, tu je ponuda mnogo raznovrsnija i stvarno je teško sve pobrojati. Ima dosta salata, uvek ima nekoliko vrsta dinstanog povrća, po tri vrste mesa, riba je obavezno svaki dan na ponudi, testenine, krompirići, razne vrste grčkih poslastica, sladoled, prosto je teško sve isprobati. Istina, hrana je naravno spremljena na grčki način, nije prezačinjena, ali je drugačijeg ukusa i možda neće sve baš svima odgovarati. Ja volim da jedem lokalnu kuhinju, a i moja deca (5 i 2 godine) nisu imala posebnih zamerki. Jedini nedostatak je supa odnosno čorba. Svaki dan je različita čorba, ali nisu baš nekog ukusa. To je možda jedina zamerka na hranu. Ono što mi se posebno dopada, je to što je sva hrana, voće i povrće, isključivo domaće sa Halkidikija.

Usluga u hotelu je odlična, svi su ljubazni i predusretljivi, uvek nasmejani i tihi, većina posluge govori engleski. Mi smo imali sobaricu makedonku, sa kojom smo pričali na srpskom. Sobe se čiste svaki dan, peškiri se menjaju svakodnevno, a posteljina svaki drugi dan. Hotel se sastoji iz dva reda jednospratnih kuća (sobe su u prizemlju i na spratu, a u suterenu su sobe za osoblje). Između ovih kuća se nalazi prelepo uređen park sa palmama. Tako da možete uživati na terasi dok se vaša deca igraju ispred u hladovini parka. Hotel ima i dečiju igraonicu na otvorenom, sa toboganom, ljuljaškama i klackalicama, saunu, salon za masažu i teretanu, bilijar salu i neke video igrice. Bazen je lep, iako nije preterano veliki, ali je čist. Mi se nismo kupali na njemu, jer hotel je na samoj plaži, a ležaljke i suncobrani su besplatni za goste hotela.

E sad, plaža me je na prvi pogled razočarala, jer je uska, sa dva reda ležaljki, peščano šljunkovita. More je ovde plitko pa je pogodno za malu decu, istina sami ulaz u more je preko ravnih glatkih stena (mene su podsećale na neko vulkansko poreklo, mada ko zna), ali odmah posle je sitan pesak u vodi. Međutim, more je ovde izuzetno čisto, a na plaži postoje tuševi i kabine za presvlačenje. Sve u svemu, plaža možda nije ono što bi ste očekivali od grčkih plaža sa reklame, ali je za svaku pohvalu zbog uređenja i čistoće (i naravno besplatnih ležaljki i suncobrana :)). Međutim, ako ste došli autom, samo kilometar dalje se nalazi čuveni peščani sprud sa Posejdonovim svetionikom i grčkim vojnim kampom u pozadini. Plaža je ogromna i potpuno divlja, nema barova, ležaljki, suncobrana, tuševa, ali je za svaku pohvalu po prirodnoj, netaknutoj lepoti. Još ako imate auto sa pogonom na 4 točka i malo istraživačkog duha, zadovoljstvo će tim biti i veće. 2 km od hotela se nalazi Cocus plaža, koja je mondenska i uređena je po svim standardima. Parking je besplatan i u hladu, a na plaži imate sve što bi mogli (ili ne bi mogli da zamislite). Potrebno je da poručite bar jedno piće (min 3,5 evra) i imate ležaljke i suncobran za ceo dan. Plaža je takođe peščana i ogromna je pa nikad nema preterane gužve, čak ni vikendom kad muziku pušta DJ. Usluga je brza i odlična, a devojke i momci koji rade su super i uvek ekstra raspoloženi. Na plaži imate teretanu, prostor za zumbu, restoran brze hrane i igraonicu za decu. Takođe, je ovde moguće iznajmiti pedalinu, kajak ili se baviti nekim drugim vratolomijama na vodi.

Eto, nadam se da sam više manje sve spomenuo. Još jednom bih spomenuo da je Posidi savršen za porodice manjom decom, jer mladi željni zabave ovde bi se smorili od dosade. Ali zato nema gužve ni na plaži, uvek će te naći mesto i slobodnu ležaljku, niko vam neće disati u leđa pa čak ni u sred sezone (mi smo bili od 14. do 25. jula). U hotelu imate najneophodniju medicinsku pomoć, a glavna bolnica na Halkidikiju je u Kasandriji nekih 10-ak km od Posidija i rade od 0-24h. Nama srećom nije trebalo, ali je dobro znati. Gosti u mestu su većinom grci (a grci valjda znaju gde je dobro letovati u sopstvenoj zemlji ;)), ima dosta rusa, poljaka i srba, a onda i svih ostalih.

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je komplikovano doci do plaze pored svetionika, jel moze neko da mi objasni put? (ako krecemo od Kalitee, sa te strane)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Nije. Ides za Kasandriju -> prvo mjesto poslije Kasandrije je Siviri (ne ulazis u Siviri, pratis putokaz za Nea Skioni). Zatim ces (poslije 10-ak kilometara) naici na raskrsnicu sa semaforom (lijevo je Furka, desno Skala Furka). Na tom semaforu (desno) je jedna sjajna poslasticarnica. Nastavljate pravo do sledece raskrsnice, na kojoj imas (oznaceno) skretanje (desno) za Kalandru i Posidi. Cim skrenes desno i tu imas jos jednu sjajnu pekaru/poslasticarnicu i market. Mozda je trebalo odmah na napisem, na plazi u Posidiju (ako pricamo o sprudu) nema nista: ni vode , ni hrane. Obavezno (a narocito ako ste sa djecom) spremite vodu, hranu (sendvice, voce, grickalice, sta vec preferirate) i suncobran.

Znaci, skrenuli ste sa glavne magistrale desno i vrlo brzo dolazite do 'racvanja': pravo je Kalandra, a vi vozite desno za Posidi. Pratite znak za Posidi Paradise, pa poslije nekog vremena opet lijevo prema moru. I sad ste vrlo blizu: poslije (mozda 1-2 km ili manje) sa desne strane cete vidjeti neki djeciji sportski kamp, a sa lijeve je jedan plazni bar i tu cete vidjeti (lijevo) parking, a vi produzite jos malo i skrenite lijevo (nema znaka ni nicega, nemojte da vas zavara -> radi se makadamu, ali samo naprijed). Poslije par stotina metara, izlazite na pocetak spruda (vidjecete parkirana kola i kupace) -> neka vam orijentir bude (sa desne strane) kamp grcke vojske (ili igraliste za odbojku, sa mrezom, koje je u neposrednoj blizini, na samoj plazi). Moj vam je savjet da tu i parkirate (osim ako imate pogon na sva cetiri tocka -> produzite dalje do kraja spruda). Mi smo bili u Mola Kalivi, ali smo zadnjih 5 dana dolazili u Posidi da se kupamo. Prvih dana smo se kupali odmah tu, na pocetku spruda, voda je predivna, ulazak u plazu takodje ... mozete da nastavite pjesice na drugu stranu spruda -> sta da vam kazem: trud ce se isplatiti, da vam ne opisujem cistocu plaze, boju mora, cistocu mora, prozirnost, sve je to jedan dozivljaj koji ne treba da propustite. Sunce ne zalazi prije 21:00 sati ... ostanite do kraja dana, uzivacete ... e da, svetionik je u blizini kampa, cisto da i to bude neki orjentir ...

 

Bas vam zavidim, mi smo poslednji dan proveli na tom dijelu plaze ... nadam se da sam vam malo pomogao ...

 

Za povratak mozete istim putem nazad ili ako zelite da malo istrazite Kasandru, nastavite (kad dodjete do one raskrsnice za Kalandru) desno za Mola Kalivu i Nea Skioni, zatim idete (bez skretanja) u Paljuri, pa u Pef i dolazite u Kaliteu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sve je potpuno tačno. samo da dodam da se sa tog makadamskog puta levo ograđen žicom,doduše probušenom nalazi hram boga Posejdona,tj njegovi ostaci ,žrtvenik,amfore u kojima se čuvalo žito I ulje... obavezne papuče. moguće je poneti I po koji komad crepa sa krova hrama za uspomenu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li se plaćaju ležaljke na plaži kod hotela Possidi paradise 5€ ili su za goste hotela besplatne.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili 2012-te godine . Tada su bile besplatne uz konzumaciju barem jednog pića. Lepe Slovakinje su tada radile na plaži, pa je bilo zadovoljstvo naručivati :-)

Kako je sada, da li je izmenilo, ne znam.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine nam niko nije prisao od konobara na plazi vec smo sami isli gore do kafica. Prefpostavljam da je to iz razloga veoma lose plaze. Lezaljke su skoro neupotrebljive, puno djubreta. Za kupanje je grozno posto prvih 50 m je dugacka stena i to preko cele plaze. Nakpn toga dolazite do dubine za kupanje. Ulaz je preko nekih pontona i dzakova sa peskom. Posidi je veoma mali i nema niceg vrednog. Bolja plaza i to mnogp bolja je kad krenete ka hotelu Posidi Holidays i na prevlaci.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uplatili smo i to jedva Possidi paradise od 10.08. na 7 noći jer nije bilo termina pre toga. Sada moramo da tražimo neki aranžman na 8 ili 9 noći pre toga jer mi je u tom periodu odmor, šta predlažete u tom delu Kasandre, a da nisu PEFKOHORI, HANIOTI I POLIHRONO. To ne mora biti hotel, može i neki dobar smeštaj komforan na plaži po mogućstvu.

Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Redom da nabrajam gde su mesta sa lepim plazama. Afitos, SIviri, Nea Skioni,mozda Nea Skala Furka, Nea Potidea. Takodje i pre I prsta Nea Plaga, mozda Nea Kalikratija ili ako hoces da budes i u Solunu, AGia Triada i Perea.

Boldovana su mesta gde sam boravio a u ostalim sam samo bio na jedan dan

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na preporuci, ali smo uplatili Sitoniju 10 noći pa onda, dolazimo u Posidi.

Zanima me da li neko zna da li se plaća teniski teren u hotelu Posidi Paradise i da li imaju rekete tamo da ih ne bi nosio), sin trenira tenis pa me je pitao da odigramo koji meč.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hotel nema teniski teren. Od njega je napravljen parking.

A sinčić neka trenira i da ga gledamo , novi Nole.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sada rt izgleda potpuno drugačije. Umesto lagune je sada jezerce sa toplom morskom vodom, banja. Inače voda je I dalje savršena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

TM 011, ne znam o kojoj plaži ti govoriš, da li je ista plaža u pitanju ( Possidi Prasrt ali nema nikakvih džakova i nije baš 50m. ulaz preko stena, možda do 5 met.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvini ali ko da nisi ni bio u Possidiju. Na google Earth pogledaj slike i videcees i sam o cemu pricam.

Izmenjeno (tm011)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka