novi_beograd

Sa kucnim ljubimcem na odmor

314 poruka u ovoj temi

Mi krećemo u nedelju put Meteora i Sivote. Pas okupan i mirišljav, ali na žalost, neošišan - sa sve duuugom dlakom i guuustom poddlakom. Pa kako nam bog da, tj. njemu jadničku. Teši me što ovih dana stoički izdržava u Beogradu na preko 30 stepeni, a u Sivoti je hladnije, kako vidim prognozu. Plus, tamo je svuda divna prirodna hladovina, a moći će i da se brčne ponekad.

Dakle, ponedeljak veče - SSS - sabor Srba u Sivoti ;)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

"Sabor Srba u Sivoti"- hahaha, bravo!

Prepoznacemo se po nasim ljubimcima!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas sam dobila definitivan odgovor iz Generali osiguranja da ne vrše putno zdravstveno osiguranje kućnih ljubimaca. Odeljenje u Novom Sadu vrši životno zdravstveno osgiranje za životinje, i to je to (ili sve, ili ništa).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovi iz veterinarske inspekcije su preterali. Danas je moj sin otisao da uzme ono uverenje I ta procedura traje 45 minuta!!! Kopiraju pasos, pisu,pisu, popunjavaju, pa u koje mesto idemo, pa kako se zove apartman...

I na kraju nastade problem, jer zaboga ja sam upisana kao vlasnik psa I nisam dosla licno da potpisem. I kao ne moze nikakonikako da se to zavrsi...ma anakondu bih lakse prevela preko granice. Al eto uz pomoc kafe i cokolade nekako mu dadose uverenje!!!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo informacija iz prve ruke. Juce smo doputovali u Grcku sa nasim malim psom, niko ali bas niko nas nije nista pitao u vezi sa njom na granicama. Imali smo sve papire jer se plasim da ce po sistemu "Marfijev zakon" da mi ih traze ako ih nemam. Posli smo put Sivote, al smo dva dana u Janini. Put je odlican. Jedno upozorenje za vlasnike koji idu u ovom pravcu: ima jedno odmoriste na novom autoputu(pricao je Alvirovic u patroli) to je drugo po redu odmoriste na toj trasi, tu su uglavnom parkirani kamioni. Mi smo tu stali jer mi se cinilo da pas mora da p..ki! Kad je usla u neku kao travicu, nakupila je cicakaaaa milion. Tako da smo je trebili pola sata, a cicak neki jako bodljikav. Tako ko ima dugodlakog psa...oprez!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi sa našim blesavim kučićima krećemo u nedelju put Sitonije, po četvrti put zaredom :)  Izvadili smo veterinarski sertifikat, malo je poskupeo u odnosu na prošlu godinu, ali nije strašno .  Jedva čekamo da se brćnemo :))) awwwwww

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slatkis,

Srecan vam put! I mi smo ove godine hteli na Sitoniju al ne odosmo! Sledece sigurno idemo!

Javite gde Ste I kako vam je! Uzivajte sa svojim blesavcima!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala @suncekisa, krecemo nocas, idemo gde i prethodne dve godine, izmedju Nikitija i Neos Marmarasa, kod spathies plaža :)  uhvatila nas je već nervoza pred polazak hahaha, ona slatka putna groznica. Javljamo se svakako . Uzivajte i očekujemo od vas jedan detaljan izveštaj . Pozdrav 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo, nakon povratka sa letovanja svežih informacija. Osim na ulasku u Makedoniju, kada je carinik (ne policajac) pozvao kolegu da ga pita da li je "našeto kuče samoed" kao što piše u pasošu, niko nas ništa nije pitao, niti proveravao pasoš, niti gledao potvrde o vakcinaciji. Mi smo išli bez sveže potvrde vet. inspekcije (imali smo raniju iz januara) i veterinar nam je rekao da je dovoljna njegova potvrda o zdravstvenom stanju i da ubuduće redovno vakcinišemo psa protiv besnila (tačno u dan). A nama je odgovaralo da se ne zezamo ponovo sa inspekcijom i plus im plaćamo opet za njihovo prepisivanje. Što se tiče letovanja, psu je bilo suuuper. Naučio je da pliva, voli more, vodili smo ga i do reke Aheron (kod Parge i Sivote), uživao je i skakutao kao jare. Pošto naš pas baš i ne voli vrućinu, nismo ni nameravali da ga preko dana vodamo po plažama, posebno jer posle svakog kupanja u moru sledi dugotrajan i mukotrpan proces kupanja i ponovljenog četkanja. Na nekim plažama postoje znaci da je zabranjeno za pse, na nekima ne, ali generalno vodili smo ga 3 puta na plažu i to na one delove koji nisu organizovani. Pas se doduše, napio morske vode što je izazvalo dijareju, ali to je brzo prošlo. U razgovoru mi je Grkinja rekla da je generalno svuda na organizovanim plažama zabranjeno dovoditi pse. Međutim, bilo je dosta malih pasa na plažama, ali oni se zavuku pod ležaljku i ne čuju se. Kome to smeta, svaka mu čast. Inače, što se tiče restorana u Grčkoj, svuda smo bez problema ulazili sa psom (u bašte, naravno), dobili posudu sa vodom i uopšte su ljudi bili blagonakloni, posebno naši domaćini u čijem apartmanu smo odseli. Posle prvog letovanja sa psom, zaista smo zadovoljni i više nemamo onaj početnički strah.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

je l moze preporuka za mesto u grckoj i smestaj gde primaju i velike kucice.Da li ima mesta gde psi smeju na plazu,a ne samo rano ujutro ili uvece kad nema ljudi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, vratio sam se preksinoc iz grcke, bio sam u vrasni i olimpik bicu, preko granice mi niko nista nije proveravao, a imao sam samo pasos i potvrdo od veterinara da pas ide na put i da se vraca u zemlju. a nisam imao titar....

smestaj sam nasao, mislim da bar 20-30% njih primaju kucice.... a na plazama zvanicno pise da je zabranjeno na onim tablama, uglavnom, ali niko nikome ne pravi problem i imalo je vise pasa....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

je l moze preporuka za mesto u grckoj i smestaj gde primaju i velike kucice.Da li ima mesta gde psi smeju na plazu,a ne samo rano ujutro ili uvece kad nema ljudi?

Poparaj, ja mogu od sveg srca da preporučim Vilu Polyxeni u Sivoti, imaju sobe, studia (40 m2) i apartmane (60 m2) sa terasama i verandama, sve okrenuto ka moru, što znači da ima samo jutarnjeg sunca, popodne u hladu. Izuzetno lepo i ukusno namešteno, poredeći sa ostalim apartmanima koje sam pregledala u Sivoti, za klasu iznad. Čisto, lokacija vrlo dobra, 300 m od luke (pošto imate velikog psa, verovatno vam nije problem da malo idete uzbrdo/nizbrdo). Mi smo išli sa samojedom, i zaista su bili prema njemu tolerantni, iako je on prilično neposlušan (našom krivicom, naravno) i čim vidi decu, trči da se igra i uzima im loptu (znači, probuši je). Uživao je u dvorištu u hladu, posebna je pogodnost što ispod same vile 100 m stazom kroz šumu postoji mala privatna plaža, bolje rečeno 10 m sitnog šljunka sa ulaskom u vodu. Mi smo se tu kupali sa psom, a onda je dečko sam silazio da se okupa ;) Cena je jača u poređenju sa onim što nude naše agencije, ali u direktnom razgovoru (prepisci) sa vlasnikom dobićete popust, posebno imajući u vidu sadašnju situaciju i brojnost otkaza aranžmana od putnika iz EU.

Na Bela Vraki možete da kupate psa, u mestu Ammoudia takođe (to je malo dalje), na Karvouno sam videla dosta pasa, što njihovih što lutalica. Na svakoj većoj plaži (tipa Karavostasi, Mega Ammos, Agia Paraskevi) imate neorganizovanih delova gde možete da se smestite sa psom. Ali, znate i sami sto ljudi, sto ćudi - pojedini su se žalili da su i na vrlo male pse gledali sa neodobravanjem na pojedinim plažama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko vidim, niko ne trazi potvrdu Vet.inspekcije na prelazu Presevo i Evzoni?!

Mi smo peosle god imali svu dokumentaciju,. Sada razmisljamo da idemo bez potvrde Vet.inspekcije, ponecemo pasos,titar i potvrdu veter.da je pas zdrav. 

Niaam sigurna ni  da carinici umeju da protumace svu nasu dokumentaciju, a i cisto sumnjam da bi nas Grci prijavili u slucaju da nam zatreba njihov veterinar.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Helass, nama yaista nikada do sada nisu tražili potvrdu veterinarske inspekcije. Mi uvek sa sobom (za svaki slučaj) nosimo onu prvu potvrdu Vet. inspekcije na medjunarodnom obrascu, a uvek imamo svežu potvrdu (48 h pre puta) od veterinara na engleskom jeziku, da svi razumeju, i uvek nosimo potvrdu o nivou titra u serumu, zakačenu uz pasoš.  Ali kad smo videli da njegov pasoš niko i ne gleda, prestali smo da ga predajemo na granici. Lepo otvorimo prozore da policijac i carinik mogu da vide da imamo psa, pa ako zatraže nešto daćemo, ako ne ništa. Do sada je bilo ništa. Inače ta famozna potvrda vet. inspekcije jeste potvrda da pas može da se iznese (izvede) iz Srbije, a ne da može da se uvede u tu i tu tačno odredjenu državu. Kada se jednom dobije ta potvrda, to se takođe i istovremeno upisuje i u pseći pasoš, i overava pečatom inspekcije, jer je za svaku državu najbitiniji imunološki rezultat na besnilo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mi smo ove godine prvi put isli sa ljubimcem i niko nam nista nije trazio na granicama, a nepostoji nijedna plaza ili restoran gde nije bio dobrodosao

IMG_20150715_124257.jpg

IMG_1207.JPG

IMG_0832.JPG

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka