novi_beograd

Sa kucnim ljubimcem na odmor

314 poruka u ovoj temi

Da se pridruzim pohvalama za Kika apartmane, bili smo prosle godine I uzivali kako mi tako I nasa mala Kira, dvoriste veliko, lepo, sredjeno, sigurno. Bili smo smesteni u apartmanu u prizemlju( I inace uvek trazim smestaj u prizemlju), otvorim Vrata I Kira je odmah u obilasku dvorista. Gazdarica je divna mlada zena, vesela I vredna, koja voli zivotinje, pored kujice Rozi ima I dve macke. Ako neko ide na Sitoniju, preporucujem Lainis apartmane u Toroniu, takodje pet friendly , gazda Ima malu yourkicu, nalaze se na samoj obali, nisu bas neki luksuz Ali se uklapaju u prosecne grcke standarde.     

Mali off, sa teme"Grcka" : upravo smo se vratili sa Zlatibora, pa ako treba nekom preporuka za smestaj, iskreno preporucujem " Zlatiborski cvet"!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovih dana sam tražila prenoćište na putu za Grčku, koliko vidim u Makedoniji niko ne prima ljubimce, baš sam začuđena. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Helass, mi smo prosle godine nasli prenociste u Skoplju, i iskoristili to da malo obidjemo Skoplje. Ako ti odgovara, poslacu ti kontakt.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Trazila sam nesto pred granicnim prelazima ali bezuspesno. Ipak nam vise odgovara prenociste u Grckoj pa smo rezervisali u Metsovu. Nista nije skuplje nego u Mk a ljubimci su "veoma dobrodosli".

Svakako hvala! 

Bilo bi korisno da svi ispisemo sto vise pet friendly smestaja pa da se sto lakse organizujemo u buducnosti.

Evo ja dodajem jos dva koja cemo ovog leta posetiti :

- Asteri hotel u Metsovu

- Acapulco&Mimosa u Liapadesu (Krf).

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi forumaši evo i ja se pridružujem grupi putnika sa kucom. Moja kuca je i dalje štene i primiće poslednju vakcinu malte ne pred put. Molim vas da mi kažete sledeće:

- šta mi sve treba od dokumenata za prelaz preko granice, idemo u Grčku. 

- na šta treba da obratim pažnju tima tog crvnog... šta god što napada organizam kuce. Koje su to sve bolesti od kojih treba da se čuvamo? Koje su mere prevencije?

- Da li neko ima predlog za smeštaj u Neos Marmaras koji je pet frinedly?

 

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Što se dokumenata tiče imaš na stranama iza sve u detalje.

Szo se tiče prevencije srčanog crva (prenose ga komarci) možete kupiti ogrlicu Skalibor ili tablete Milprazon, naravno to važi za odrasle pse, ne znam za štence, pitajte obavezno veterinara. Mi koristimo oba istovremeno (tokom leta, a zimi samo ogrlicu).

Pozdrav!

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prevencija protiv srčanog crva je terapija koja se započinje nekoliko meseci pre puta i nastavlja se i nakon odmora zbog mogućeg unosa larvi. O tome će vas posavetovati veterinar. Takođe je moguće da psu bude mučnina u putu, pa je dobro dati mu nešto za smirenje (doza se određuje prema težini psa). Ovo nije pravilo, moguće je da pas bude potpuno ok, bitno je da ste vi, kao vlasnici smireni. Ja za svaki slučaj ponesem sa sobom Kaodiar kapi protiv dijareje. Obično se poremeti crevna flora psima na putovanju (kao i ljudima, uostalom) a i od slane vode koju malo popiju dok plivaju, pa je dobro imati nešto sa sobom za slučaj da to potraje duže od 2 dana. Bitno je da psu ponesete njegovu uobičajenu hranu i da zadržite ustaljeni režim.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili u Toroniju. Psi su uživali, ali je nama bilo prilično dosadno. Plaža jeste duga,u delovima gde je široka i gde bismo mogli sa psima malo da se švrćnemo, je puna čičaka, na svu sreću da sam ponela četku za ove moje čupavce... Sve u svemu ne preporučujem.

I pošto sam sada već počela da istražujem za sledeće letovanje naleteh na  "Pet friendly map of Greece"

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1jvhAJU4LDBedxu1ZoGUsfuur3Es&hl=en_US

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Molim vas da mi preporucite cetvorokrevetni pet frendli smestaj na zapadnoj obali Lefkade, takođe dolazi u obzir i Pelion istocna obala. Prednost  je smestj s dvorištem, parkikngom i blizina plaže. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja mogu da ti preporučim smeštaj na istočnoj obali Peliona - Mouresi, 2 km iznad Agios Ioannisa. To znači da nije na plaži i da morate svuda kolima. Kuća se zove Guesthouse Choreutra, ima veliko dvorište i voćnjak na padini, parking (vrlo strm prilaz sa glavne ulice), popločanu terasu pod lozom sa zidanim roštiljem, čisto je i jeftino. Mi smo za 2 nedelje u junu prošle godine platili 600 eur. Čak smo imali i neke sokove, puter, đžemove, kafu i dvopek kao dodatak za doručak. Apartman nije velik - kuhinja sa dnevnim boravkom i krevetom za dvoje dece, spavaća soba, kupatilo i terasa sa pogledom na more. Pored ovog postoji i 1 malo veći apartman koji bi vama bio idealan. Ali, naš pas je uživao na velikoj zajedničkoj terasi i u hladu apartmana, a mi praveći roštilj i pijuckajući tsipouro i pivo. Kuhinja nije dobro opremljena posuđem, mislim za pravo kuvanje, ali su mi vlasnici doneli sve što sam tražila (čak sam išla u njihovu letnju  kuhinju i sama uzimala šta mi je trebalo, jer oni ne znaju engleski). Vlasnici fini, jednostavni ljudi, nasmejani uvek. Na istočnoj strani Peliona teško da ćete objediniti sve zahteve - nečega morate da se odreknete. Ako ste u AiGiannisu, ne računajte na parking, a ni na veliko dvorište. Pošto ionako idemo svakoga dana autom na različite plaže, mi smo odabrali smeštaj u brdu. Preko puta ove kuće je Lions Nine sobe i apartmani, IZUZETAN smeštaj. Vlasnik nam je rekao da je cena apartmana za 4 osobe 80 eur dnevno sa doručkom, pa u zavisnosti od finansijskih prilika, možete i tamo da pokušate.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno kivi66! Zvuci mi zanimljivo tvoj predlog! Mislila sam nesto oko Papa Nera da potrazim, nju nismo ni obisli kada smo bili na Pelionu, a rekla bih da je idealna za nas sa psom i decom. Nije iskljuceno da se udaljimo i ka brdima. Mom suprugu se najvise dopala Saranta. 

Pozdravljam te!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hellas, upravo sam se setila da sam imala ponudu za apartman (za 4 osobe) sa doručkom u Horeftu, koji je najbliži Agia Sarandi, hotel se zove Hermes i nalazi se u prvom redu do plaže. Apartmani nisu ništa luksuzno, ali  je čisto, postoji bašta i restoran u prizemlju. Plaža u Horeftu je slična kao i Agia Saranda, vrlo duga, peščana, a samo mesto je prilično ravno, ima par prodavnica i restorana, hotelčići i to je to. Zagora je na 7 km udaljenosti, a Saranda na 1 km (predje se samo preko brda). To je bio jedini cenovno prihvatljiv apartman na samoj obali koji sam pronašla, a koji prima pse. Ja sam kontaktirala direktno sa hotelom.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Veliki pozdrav za sve ovde!Potrebna mi je sva pomoc i savet sta da radim.

Planiramo devojka i ja letovanje u Pargi od 16.juna.Nasli smo vilu ciji ce vlasnici da nas ugoste sa nasim psom,mesancem od 6 kila.Sto se tice smestaja to smo vrlo lako nasli i dogovorili se.Iskrsao je drugi problem.Nasa zenkica je stara godinu dana,udomili smo je u maju prosle godine,vakcinisana je protiv besnila 26.juna...Imamo problem oko revakcinacije.Ne moze da se vakcinise dok ne prodje godinu dana.Hteo sam da joj radim titar antitela ali su mi rekli da nece biti dobar i da ne bacam pare uzalud.Da je vakcinisem ne mogu,titar da radimo bice los!Dolazim u iskusenje da sve to zabatalim,da se ona lepo vakcinise pred put,kada i treba ,da ne radim titar i da ne vadim potvrdu veterinarske inspekcije vec samo potvrdu veterinara o zdravstvenom stanju psa na srpskom i engleskom...Kakva su iskustva na granicama,da li ce nam traziti titar...jesu li rigorozni po tom pitanju>Sta mi je ciniti?POMAGAJTEEE :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Što se tiče vakcinacije, dobro su vas informisali. Tačno godinu dana posle prve vakcine (ili par dana ranije) daje se druga vakcina. Posle mesec dana radi se titar test, a na rezultate čekate oko 15 dana. Što znači da ove godine morate bez toga da idete. Naravno, nije nemoguće da se pas izvede iz zemlje pre nego što navrši godinu dana (pa, toliki se štenci prodaju u inostranstvo bez problema). Bitno je da ima prvu vakcinu protiv besnila, da ima pasoš sa evidentiranim svim bitnim vakcinacijama i da ima potvrdu veterinara izdatu 48 h pred put da je zdrav. Ako pročitate moje ranije komentare na ovom forumu, ali i utiske ostalih putnika vlasnika kućnih ljubimaca, videćete da je zaista izuzetak da se traži dokumentacija o psu na granici. Mi smo prvi put neiskusno sami poturili sve papire za psa na granici i onda su ih letimično pogledali. Sada na granici predajem samo pasoše za ljude i niko nas ništa ne pita. Jednom su nam na granici Makedonci tražili da otvorimo gepek i videli psa unutra (samojed, 25 kg), tražili nam pasoš, pa pošto nisu znali koja je rasa, konsultovali se međusobno, ali samo oko rase koja je upisana u pasošu, vakcinacije niko nikada nije gledao. Naročito nisu tražili famoznu potvrdu veterinarske inspekcije, koja je sačinjena samo za potrebe naših carinika, jer potvrđuje da pas može da se izvede iz zemlje. Toliko oko toga, nemojte da brinete, imate malog psa, niko ga neće ni primetiti. Ako ga i primete, pasoš i potvrda veterinara na srpskom i engleskom jeziku su sasvim dovoljni. Mi smo za nepune 3 godine bar 20 puta prelazili različite granice (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Grčka, Makedonija) i nikada niko nije pitao za psa i kada ga vide, osim eto to jednom u Makedoniji.

Nego samo da napomenem da ćete se verovatno smrznuti u Pargi u junu :) kao i mi pre 2 godine, vazduh je topao, ali voda je tamo baš hladna na početku sezone.

Izmenjeno (kivi66)
propust
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno kivi66 na odgovoru! :) Inace,ni sam ne znam koliko sam foruma iscitao zadnjih dana i 99% tvrdi isto sto i vi...da niko ne trazi titar .Nadam se da nam ni nasi carinici nece praviti problem jer necemo imati potvrdu vet. inspekcije vec samo pasos i potrdu o zdravstvenom stanju ljubimca...Zamolio bih vas,kada stignete,ako vam ne bude problem,svi koji ste upuceni u temu,da nas uputite oko stvari koje su bitne za putovanje sa psom...Kakve probleme sa zdravljem mozemo da ocekujemo,koje lekove da ponesemo i sl. Hvala puno svima unaprd :)

Hladna voda...cuo sam a jeste ali nadam se da je ipak preko 20 stepeni...na toliko smo navikli na Uzickoj Djetinji,na rzavu,Drini ;)

Inace,ja sam Rea.:)

13077077_1271266739569471_41274138407481

Izmenjeno (roleks)
nepotreban tekst
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka