mananna

Adršpach - Teplice rock

4 poruke u ovoj temi

Da li je neko bio ovde?

Jako lepo izgleda, dosta veliko, ali uredjeno za posetioce...verovatno spada i u svetska čuda, slično našoj Đavoljoj varoši....

Zaista bi mi svaka info dobro došla....sigurno je neko išao, nestvarno lepo izgleda...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pogledao malo po netu, sudeci  po slikama malo je reci da je vredno paznje. Ja sam odusevljen. Ubaceno u listu zelja. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trebala bih na dan-dva-tri  biti u blizini, skoknuću bar da vidim uživo kako izgleda....ako bude koja fotka/info , dostavljam po povratku....:rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ove stene su nastajale godinama, tako sto ih je voda formirala. I danas postoji jezero delom vidljivo, delom ispod cele povrsine gde se ove stene nalaze, nekada je prekrivalo celu oblast, a kroz jezero su postojale struje koje su se kretale kao vise reka kroz samo jezero. Dno jezera sastoji se od mulja i naucnici su u cudu kako se ove stene i dalje drze, kako ne padnu.  Ovo sam doznala od jednog vodica tamo koji je vodio neku decu kroz ivaj park.

Od aerodroma u Pragu ima oko 200km. Ne znam koji prevoz ima do tamo, isla sam iznajmljenim vozilom. Put prosecan, blizu 3 sata je potrebno da se dodje do ovde. Ima Putokaz, lako je pronaci, ima parking ispred i kosta 4eura. Ulaz se placa 6 eura. Od Wroclawa ima upola manje a i lot companija leti tamo, pa je i  finansijski prihvatljivije.

Park je ogroman, zaista, potrebno je jako puno vremena da ga uopste bilo ko obidje, a ako pozeli da usput uziva u bojama, sarama i ogromnim stenama, pa da prepoznaje oblike u njima i da ih slika, eh, blago tome ko se toliko zadrzi. Na samom ulazu postoji mapa, dole cu postaviti sliku...celi park ima stazu, drvenu, tamo gde je potrebno mostic, gde je neophodno iz bezbednosnih razloga, ima i rukodrzace, par vodopada, par useka, e ovo je fenomenalno, ja nisam imala srece sa suncem pa nije bilo svetlosti za slikanje...., ....itd....evo nekih slika...sve sto kazem nece docarati ono sto cete videti kada odete...evo sad ne znam gde mi je slika sa mapom, ali ima na netu..kad nekome zatreba...

IMGP6233.jpg

IMGP6227.jpg

IMGP6220.jpg

IMGP6255.jpg

IMGP6277-3.jpg

IMGP6274.jpg

IMGP6217.jpg

Izmenjeno (mananna)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902730
    Ukupno poruka