footballfactory

Kako stići do gradova u Austriji iz Srbije

41 poruka u ovoj temi

Planiram put u Klagenfurt u subotu 29. Maja na utakmicu Srbija-Novi Zeland... pa me zanimaju neke pojedinsti pre svega vezane za put... Cuo sam, a i Via Michelin mi izbacuje dva puta od Ljubljane... jedan je kraci, ali je valjda preko planina, pun krivina, vozi se sporo... na taj put se skrece posle Kranja desno... a drugi je dalji, ali bolji i brzi, nastavi se pravo posle Kranja, preko Jesenica ka Villach-u... koliko sam informisan, tu postoji i dugacak tunel izmedju Slovenije i Austrije? Druga stvar je putarina... Do Zagreba znam... a posle, kako ide? Koja je cena vinjete u Sloveniji, koja u Austriji, i na koliko dana se moze najmanje uzeti, posto ostajem samo dva dana... Eto... ako je neko bio, neka podeli svoje iskustvo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

^ Mislim da nemas razloga da ides varijantom preko Jasenica. Em je duze, em je skuplje(tunel je 6.5 EUR). Poslednjih 20-30 kilometara nema autoputa ali nije tako strasno. Ako pricamo u kontekstu nasih puteva taj deo ti dodje laganica. Gledaj samo da taj deo prodjes danju kako bi mogao da uzivas u tim predelima jer je priroda sada najlepsa.

Sto se tice putarina, od Zagreba do SLO granice imas jos oko 1 EUR, a u SLO ti treba nedeljna(najkraca) vinjeta koja je 15 EUR. U Austiji treba da je 10 dana(najkraca) 7 EUR mada ja mislim da ti za gornju varijantu puta ne treba vinjeta ali ovu tvrdnju bi neko mogao jos da potvrdi.

Izmenjeno (tdusko)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna koja avio kompanija nudi najpovoljnije karte za Graz?

Gledala sam nesto i do sada nisam nasla nijedan direktan let prihvatljive cene...

Ili se ipak isplati ici kolima,platiti putarinu oko 60 evra+ gorivo...

Pozdrav svima i hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Beograda putujemo autom za Graz. Navigacija upucuje preko Hr i Slo, ni u kojoj opciji ne salje preko Madjarske. Ima li smisla uopste razmisljati o putu preko Madjarske za Graz (manji troskovi putarina i slicno) ? Ili npr ici preko Hr, pa preci u Madjarsku kod Pecuja (Pecs) ili nesto tog tipa? IUmam osecaj da se negde moze preseci iz Hrvatske preko Madjarske i onda u Austriju???

Ili da ne fantaziram i idem Srb-Hrv-Slo-Graz, tj.poslusam gdjicu.sa navigacije ili ViaMichelin savete?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako želiš stići u Grac brzo i bezbednije, onda idi autoputem kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, ali ćeš platiti za putarine u........"tri lepe". Plaćaš putarine za sve tri pomenute zemlje.

Ako ideš kroz Hrvatsku, Mađarsku, Austriju, lokalnim putevima, možeš proći bez plaćanja putarine, ali će se put "otegniti" u........"tri lepe".

Tu je i treća opcija, koja mu dođe kao neka "sredina". Autoputem kroz Hrvatsku, a po ulasku u Sloveniju, lokalnim putevima, pa sve do Graca. Znači, plaćaš samo Hrvatsku putarinu.

Izbor je na tebi.

Navigacija treba da te vodi tamo gde ti želiš, a ne tamo gde ona hoće. Od tebe zavisi kako ćeš je programirati tj. rutirati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Junu sam isao Srb-Hrv-Slo-Aut. Prva putarina u Hrvatskoj 17eur, sledeca kod Slo granice 5.5eur. Slovenacka vinjeta je 15uer, a Austrijska 8eur. Madjarska vinjeta je bila oko 13eur ako se ne varam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Beograda putujemo autom za Graz. Navigacija upucuje preko Hr i Slo, ni u kojoj opciji ne salje preko Madjarske. Ima li smisla uopste razmisljati o putu preko Madjarske za Graz (manji troskovi putarina i slicno) ? Ili npr ici preko Hr, pa preci u Madjarsku kod Pecuja (Pecs) ili nesto tog tipa? Imam osecaj da se negde moze preseci iz Hrvatske preko Madjarske i onda u Austriju???

Ili da ne fantaziram i idem Srb-Hrv-Slo-Graz, tj.poslusam gdjicu.sa navigacije ili ViaMichelin savete?

Ako nije zurba ,moze.Isao sam nocu,bez navigacije.

Ipak,mislim da ne bih vise komplikovao.Auto-put je zakon.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I mene interesuje, samo nisam siguran da li je ova tema stara i da li neko cita ovo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@siemens82

Proveri cene preko sajta aerogaga.com, bili su bas povoljni kad sam ja kupovao kartu zadnji put

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gledao sam i povoljni su... Samo jos da proverim na drugim mestima cuo sam da je razlika u ceni velika....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna koja avio kompanija nudi najpovoljnije karte za Graz?

Gledala sam nesto i do sada nisam nasla nijedan direktan let prihvatljive cene...

Ili se ipak isplati ici kolima,platiti putarinu oko 60 evra+ gorivo...

Pozdrav svima i hvala unapred!

Nekoliko puta do sad sam odlazio do Graza autom i stvarno je cifra za putarine oko 60 evra. Benzin jos oko 100 i to izadje 160 evra(sve pricam o povratnoj varijanti). Kad pogledate, put od oko 1150 km tamo i nazad izadje stvarno dosta. Ne verovatno je da za Bec koji je dosta dalji treba za skoro 50 evra manje jer se ide preko Madjarske pa se izbegava skupa hrvatska putarina i jos skuplja slovenacka vinjeta.

Ako uzmemo u obzir i da se nadje neki povoljni let za Graz, sigurno ce biti skuplji daleko od autom putovati.

A duzina putovanja autom u jednom smeru je nesto oko 5 ipo sati. Za avion ti treba slicno, jer ti treba da krenes od kuce 2 stata pre leta, da letis oko1 h, dok izadjes iz aviona pola h i stignes busom gde zelis u Grazu, jos 1h, to ti je 4 ipo sati- samo sat manje od autom

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gledao sam i povoljni su... Samo jos da proverim na drugim mestima cuo sam da je razlika u ceni velika....

Javi ako pronadjes nesto zanimljivo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pravu si SAS, potpuno!

rale82, znam da su povoljni za skoro sve destinacije ali ja nemam vremena da trazim. Skokni do njihovog sajta aerogaga.com i pretrazi. Ja sam nasao za mene sta mi treba

Izmenjeno (siemens82)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lufthansom se stize za 6 sati tako sto se prvo leti za Minhen, pa odatle za Graz

Mislim da je ovo jedna od cudnijih tema :-)

Autobusom ili minibusom sa kucne adrese do Graza(ako vec neces svojih autom) mozes stici za 50-60 evra. Minibusom(da ne reklamiram nikoga) se krece u 23h i stize se u Graz u 6:30-Znaci oko 7 ipo sati.

Let traje 6h(i naravno 2 sata pre poletanja+1 sat od aerodroma do grada)=9h

Ili se neko zezao postavivsi ovu temu ili nekog zeza :-), jer let kosta 250 evra i potrebno ti je 2 sata duze da stignes nego busom. Sto bi isao avionom?

Predlog:

Da otvorimo temu" Najpovoljnije avionom doZagreba" Na primer preko Istanbula ili Beca je najbrze, jer nema direktan let i let traje od 5-10 sati, zavisno od datuma.

Autom za 3 h inace

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I mene nervira sto za masu po meni zanimljivih destinacija nema direktnih letova i onda sve ispadne mnogo komplikovanije...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902722
    Ukupno poruka