zokiNBGD

Minhen

129 poruka u ovoj temi

Krajem februara ću boraviti tri dana sa suprugom u Minhenu. Pokušavam da pronađem preko HRS-a i Booking-a pristojan hotel sa 3* koji je na max. 10km od centra, koji ima parking da mogu da ostavim auto i koji je blizu stanice podzemne železnice. Molim za preporuku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam u "Central Hotel-Apart München", rezervaciju sam predhodno obavio preko HRS-a mada je, u ovom slučaju, ista cena bila i preko booking.com-a kao i da sam rezervisao direktno. Pristojan hotel za te pare (227€ za tri noćenja sa doručkom za dvoje), čista i komotna soba sa puno plakara - zgodno za one koji voze šleper sa stvarima :) Tu je i mini kuhinja sa šporetom, frižiderom i nešto malo posuđa. Hotelska garaža je u suterenu i košta 8€ dnevno. WiFi radi odlično i besplatan je.

U blizini hotela, na 150m je U-bahn (stanica podzemne železnice) odakle se za 20 minuta stiže do centra grada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zoki,

Ako ovde ne dobiješ još neka obaveštenja - potraži u temi Pariz i prolećna putovanja.

Tamo se na više mesta diskutovalo i o Minhenu koji je takodje bio na maršuti...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

227E za tri dana, dve osobe, sa doručkom je odlična cena.

Mi smo bili kod Mercedesovog salona i to je bilo 10 - 15 min od centra tramvajem.

Cena je bila, ako me sećanje dobro služi, oko 55E za noćenje sa doručkom po osobi, znači 100E skuplje od tvog hotela.

Lepo se provedite!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ah, niste primetili, napisao sam da sam već BIO u Minhenu, tj bejah... ta poseta je već pluskvamperfekat :)

Koliko sam primetio cene hotelskog smeštaja tamo skakuću i spuštaju se vrlo često, a zavise od aktuelnih događaja u trenutku kada boravite u Minhenu. Ako se nešto dešava, sajam, skup, Oktoberfest... cene skoče.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Voleo bih da mi neko napise ,sta je interesantno videti u MInhenu tokom boravka od 5 dana , i na kom sajtu mogu naci mapu Minhena . Unapred hvala . :ljutko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Saveti: www.virtualtourist.com

Mape: www.google.com/maps

Satelit: www.wikimapia.com

Posto je 15 dana u pitanju obidji i okolinu. Dvorac Ludviga Bavarskog, grad Hajdelberg i njegov zmak...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta ce ti mapa kada ces je kupiti tamo cim stignes?

Ako volis automobili idi obavezno da vidi BMW muzej koji je nedavno renoviran i koji je super, ne samo zbog automobila nego su puno para utukli u celi muzej pa sve izgleda super i svemirski.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U centru, na Marienplatz-u ( gde je Gradska kuca) se nalazi turist-biro, gde mozes da uzmes brosurice za sve zanimljivosti i znamenitosti. Dvorac Ludviga Bavarskog(Nymphenburg) je interesantan, jer su u njemu i Muzej porcelana i Muzej kraljevskih kocija. Olimpiapark, gde se mozes popeti na Olimpija toranj i videti ceo grad(to je preko puta BMW-a), zatim koncentracioni logor Dachau... A u pauzi za predah obavezno HB pivnica stara preko 400 godina(Hofbrauhaus)

To se postize za 5 dana, provereno...

Pozdrav i lep provod u Minhenu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Voleo bih da mi neko napise ,sta je interesantno videti u MInhenu tokom boravka od 5 dana , i na kom sajtu mogu naci mapu Minhena . Unapred hvala . :ljutko:

u muenchenu su preporuka vec spomenuti marienplatz i gradska vijecnica (rathaus) koja ima svoj 'sat kukavicu' i svaki dan u 11h (provjeri za svaki slucaj tocno vrijeme) imas 'igrokaz', vrijedi svakako pogledati.

od crkvi preporuka frauenkirche (imas zgodnu legendu o njenoj izgradnji, da je navodno vrag sklopio dogovor s glavnim arhitektom da ce mu pomoci ako crkva ne bude imala niti jedan prozor. naravno, arhitekt sklopio dogovor, ali ga nije ispostovao. naime, izgradio je tako visoke zidove da se s odredjenog dijela crkve prozori ne mogu vidjeti. kad je vrag shvatio da je prevaren, crkva je vec bila posvecena i nije mogao uci u nju, nego je samo ostavio svoj trag na ulazu - tzv. teufelstritt).

ako volis muzeje i umjetnost, tu je kunstareal, a ako peferiras parkove, onda englischer garten je super izbor. imas tu jos i vrata pobjede, allianz arena...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja sam samo jedan dan bila u Minhenu, u jutranjim casovima sam stigla, sjela na Hop -on Hip off bus i vidjela sve znamenitosti grada. Prednost tog busa je sto te dovede na jednu od atrakcija gdje uvjek mozes sici, obici, slikati se i na svakih 15 min imas na istoj stanici gdje si ostavljen sledeci bus :D

p.s. ne propustiti pivnicu na Marien platzu, probati njihove perece, kobasice (ne preporucujem one bijele), njihovo pivo i naravno kolace

p.s.s. u toj pivnici radi i jedna nasa sa Kosova, pa postoji mogucnost da narucis na nasem jeziku i da dobijes preporuke :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ja sam se setila da sam pisala o Minhenu u sekciji "destinacije":

Grad je prelep, cist, pun zelenila i prelepe arhitekture. Ljudi su ljubazni, predusretljivi, nasmejani.

Mesta koja preporucujem za obilazak:

Englischer Garten - Ogroman park (veci od Central Parka u NYC. Povrsina od 3. 7 km² pogodna je za razne sportove, ali je najpoznatija po nudistima koji se tu suncaju kada je lepo vreme i dva biergartena - Seehaus (na obali malog jezera gde mozete iznajmiti i camce i uzivati medju labudovima i raznim patkama :)) i Chinesischer Turm biergarten.

Ovde cak mozete videti i surfere na recici Eisbach!

Marien Platz je glavni i najveci trg. Tu se nalaze Neues Rathaus i Altes Rathaus (stara i nova gradska vecnica). U blizini je Hofbrauhaus, nemacka pivnica gde je fenomenalna atmosfera, svira nemacki orkestar i to je nesto kao Oktoberfest u malom :) Trgovi koje vredi videti su Odeonsplatz gde mozete videti Theatinerkirche, Siegestor (mala trijumfalna kapija) i dalje niz Ludwigstrasse Univerzitet, pa u nastavku Leopoldstrasse koja prolazi kroz Schwabing - najpopularniji kraj u Minhenu. Pored gore spomenutog Odeonsplatza se nalazi Hofgarten, prelep vrt pored koga je i Kraljevska rezidencija koja se pruza do Max-Joseph-Platz gde se nalazi Bayerische Staatsoper (Opera). Odatle se pruza Maximilianstrasse (gde mozete naci najekskluzivnije modne brendove) koja vodi preko reke Isar do Maximilianeum - sediste bavarskog parlamenta. Zanimljivi su i mostici preko Isara, svaki vodi do neke zanimljive tacke npr statua Friedensengel (andjeo mira) ili Deutschemuseum i Müllersches Volksbad (javno kupatilo).

Takodje je neophodno videti nekadasnje kapije grada (kojih je nekada bilo pet, a ostalo ih je tri) Isartor, Sendlingertor i Karlstor. Karlstor se nalazi na Karlsplatz (Schtahus) odakle se pruza Neuhauserstrasse - pesacka zona gde mozete obaviti shopping :) i videti simbol Minhena Frauenkirche - crkva sa cijih se kupola vidi ceo grad, a kad je vedro i Bavarski Alpi.

Neophodno je spomenuti i Königsplatz trg koji je uradjen u grcko-rimskom stilu, zatim Pinakothek - stara i nova - koje ce oduseviti ljubitelje umetnosti. To je sve sto se tice centra grada. Naravno, ima tu jos mnogo zanimljivih stvari koje cete usput videti - fontane, parkovi i sl.

Malo dalje od centra je i Schloss Nymphenburg barokna palata koja je bila letnja rezidencija kraljeva Bavarije. Oko palate je ogroman park koji vredi obici, a pored njega je i botanicka basta.

Sto se tice sportskih znamenitosti, tu je Olympiapark pored koga se nalazi BMW Welt i, naravno, neizbezna Allianzarena koja se nalazi severno, na izlazu iz grada.

Sto se tice izlazaka i provoda, dnevna varijanta je neki biergarten (probajte Weißbier - u bukvalnom prevodu belo pivo, inace moje omiljeno ali samo ako je proizvodjac Franziskaner ili HB) a neki od dobrih klubova su Milchbar koji se nalazi u Kunstpark Ost - sada poznatijem kao Kultfabrik - mesto na kome se nalazi gomila klubova - za svakog po nesto.

Mislim da ce vam trebati bar dve nedelje da sve ovo vidite i uzivate u svemu sto ovaj grad pruza!

Naravno, idealna je poseta krajem septembra za vreme Oktoberfesta - jer to je neverovatan dogadjaj koji mora biti zanimljiv cak i onima koji nisu ljubitelji piva. Jer to i jeste mnogo vise od piva :)

I, da ne zaboravim, nadjite vremena za neki izlet npr. do dvorca Neuschwanstein i Hohenschwangau, Garmisch-Partenkirchena, Bavarskih jezera, itd :) :) :)

Pa, nadam se da nisam nista zaboravila...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,

Planiram da putujem u Minhen kolima (putnicki, euro 4, bezolovni benzin ).

Cuo sam da je obavezna kupovina nalepnica za odredjene eko zone.

Da li neko zna gde mogu te nalepnice da kupim i koliko kostaju za 5 dana, i uopste postoji li neki zvanicni link sa svim potrebnim informacijama?

Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da za NG idem u Minhen kolima pa i mene ovo interesuje...

Zna li neko nesto o ovome???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27025
    Ukupno tema
    906041
    Ukupno poruka