bojana88

Bukurest

18 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima,

planiram u oktobru putovanje u Bukurest, pa pošto vidim da nema izdvojene teme a mislim da zaslužuje napravih novu.

Zanima me da li je neko bio na duže u Bukurestu, mislim ne u okviru Drakula ture na jedan dan, vec da više dana, šta obići, gde jesti itd?

Takođe sam čula da iz Bukurešta ima jednodnevnih Drakula tura pa me zanima da li neko zna nešto više o tome. Okvirni plan je 3-4 dana u Bukureštu uz jedan dan izlet do zamkova Peleš I Drakule.

Ja cu svakako po povratku obogatiti temu :-)

Unapred hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam bio na duže, ali sam se u okviru Drakula ture izdvojio iz grupe i malo lutao na svoju ruku. Ono što treba vidjeti u Bukureštu je svakako zgrada parlamenta, najvećeg u Evropi i obići je iznutra jer su dvorane zaista grandiozne. Druga stvar su parkovi. Bukurešt ima sjajne i velike parkove kao što su Herastrau i Cismigiu. Zatim muzeji kojih u Bukureštu ima zaista mnogo, pročačkaj prema vlastitim afinitetima. Postoji neka vrsta etnografskog muzeja na otvorenom sa rumunskom arhitekturom, za koji ti faktički treba cijeli dan. Takođe treba da vidiš i stari dio grada i interesantnu arhitekturu, ateneum, patrijaršiju i sl. Što se tiče jela, zaobiđi restoran Mama u koji nas uvaljuju uvijek tokom Drakula tura. Ja sam jeo u italijanskom restoranu Trattoria del Tatoli i hrana je bila dobra, ali sada vidim da je taj restoran u međuvremenu zatvoren.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba izbegavati i rucak u "Monte Karlu" na jezeru Cismigui. Makar je tako bilo 95.g.

Hrana je dobra, cene nazalost  jos bolje

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ok hvala na odgovorima..ako još neko ima da doda preporuku za neko posebno jelo sta valja probati, njihovo specifično?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine je izbor za Ng bio na Krakovu (gde je bilo predivno i ledeno!). Ove godine bismo mozda Bukurest...ali slabo ima informacija oko vremena koje moze da nas zatekne u tom periodu....da li je neko bio da nas posavetuje?

Malo nas brine i put do tamo....Do Krakova je ipak put pesma bey obzira na vremenske uslove...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi ćemo biti u Bukureštu za Novu godinu, tj.pet dana, od 28.decembra, do 1.januara. 

Po prognozama, od 27. do 31.će biti uglavnom sunčano i hladno, od -5 do 1 stepen, 31.potpuno oblačno, a 1.januara od -9 do 0. Za ovih pet dana nisu prognozirane padavine. Svakako uzmi ovo sa priličnom rezervom, jer ima jos mesec i po dana. Meni je bitno samo da ne pada kisa ili sneg, a hladnoću očekuj svakako :) .

Za put se nadam da će ti se neko javiti, mi ne idemo kolima.

@bojana88,  kako je tebi protekao boravak u Bukurestu i je l` imas neke preporuke za dobre restorane po gradu? Imam solidan  offline vodič sa booking.com-a, doduše, ali nije na odmet čuti još iskustava.

Izmenjeno (shania)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam isla na kraji :-/

U nedelji u kojoj sam imala odmor u oktobru je bilo grozno vreme pa smo odustali od puta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@shania

Hvala na info...ni mi ne bismo isli kolima, pa nas i to brine, kakav je put autobusom...pogotovu zimi. Autoput skoro da ne postoji, i ne znamo ni kojim putem bi se islo preko agencije:neznam:

Slabo nesto ljudi ostavljaju info o putu do Bukuresta :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zvuci, kao da ste se bas lepo proveli :) 

I ja mislim, da je Rumunija uopste, malo potcenjena destinacija kod nas, a ima lepih i zanimljivih stvari.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@shania +1 za majstorski opis Bukuresta

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@shania

koliko su kostale avio karte i smestaj ako nije tajna :D ... ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 13/01/2017 at 20:10, glas1 je rekao/la:

@shania +1 za majstorski opis Bukuresta

Hvala, @glas1, baš mi je drago što ti se svideo opis :happy:. Grad me je oduševio.

@Zeka Zmaj

Karte oko 250e, hotel tačno 396e.

Inače,  vidim da sada dve karte za isti let mogu da se kupe i za 187e, ali samo sa kabinskim prtljagom.

Izmenjeno (shania)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala :D ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@shania Sve pohvale za opis!
Merkam vec dugo Bukurest,mislim da cu ga konacno obici na prolece.Naleteh na neke jeftine karte(doduse,iz Temisvara) 10 evra po pravcu,pa bi bila steta da se ne iskoristi prilika. ;) 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27019
    Ukupno tema
    906019
    Ukupno poruka