dujaspasa

Kala Nera, Pilion - putopis

140 poruka u ovoj temi

Bili smo i u Kala Neri mesto je vece od Afisosa i po meni malo lepse ,

Meni je Kala Nera nikakva, vašarište Peliona. Ali poštujem da različiti ljudi vole različite stvari, pa samim tim i dajem svoj komentar. Kada smo došli u KN, sve se šarenilo od gužve i đinđuva, cika i dreka svuda, more zamućeno. Afisos je bio mirniji i nekako kulturniji.

Podeli na drugim sajtovima

Ako se vec pise da je nesto grozno ( da ne citiram odvratno izrazavanje) ili da je lepse na slici nego uzivo, onda treba napisati sta ne valja, sta je u realnosti losije nego na slici, a ne samo napisati da nesto nije ok, tj.da je katastrofa! Nijedno mesto na ovom forumu niej dobilo takvu kritiku, sem Makrigialos od jedne clanice, tako da ocekujemo obrazlozenje za Afisos.

Podeli na drugim sajtovima

Moram da se složim s vama.

Kala Nera je mesto masovnog turizma (relatvino masivnog, zato što nije velika), ali može biti interesantna porodicama sa predpubertetskom decom zato što u KN ima ponešto zabave za taj uzrast.

Plaža KN - može da posluži, ali na Pelion se ne ide da bi se čučalo 10 dana na jednoj plaži, već da se obilazi, što na istok što na jug što u brda na neku lepu večeru ili ručak u hladu platana

I definitivno ... PELION NIJE ZA SVAKOG.

To je tako i nema ljutiš.

Podeli na drugim sajtovima

Meni je ovo tako nadmeno-nije za svakog!

I stalno se provlaci na ovoj temi!

Prva sam koja ne razume zasto neki ljudi idu na neka mesta koja nemajui nista da ponude , cak ni lepu plazu, prva sam koja ne razume zasto ici negde 5 puta ( a da razlog nisu novac i zdravlje), ali ovo, da samo ''posebni'' ili posebni mogu da uzivaju na Pelionu, to mi je van pameti!

Takodje, odredjivanje na koliko mesta ce se ici-isto kao na temi o Lefkadi! Uopste se ne mora ici na 10 plaza, ni na 5, ni na 2! Ako neko nece da se mrdne i hoce samo da se odmara, bez mrdanja, ostace na toj jednoj, iako je prevalio 800-1000km!

Nisam od tih, planiram srednje aktivn odmor, ali stvarno nema smisla da mi pisemo sta se mora!

O ostalome sutra.

P.S. Cemu svracanje na profil, ako cu tek da pisem o mestu gde su neki vec bili, a ne svraca se ni zbog poruke? Mozda ja nisma dovoljno radoznala, pa me cudi kada vidim ko mi svraca...

Izmenjeno (Tirkizna)

Podeli na drugim sajtovima

Evo, ja cu sebi dati slobodu da kazem da je Pelion za svakoga.

Bila vise puta, i kao devojka, i sa malom decom, i velikom decom i obisla sve...da ne nabrajam sad... i svaki put nasla nesto sto mi se dopada.

I za sve te godine ne videh tamo nikakav neobican narod.

Podeli na drugim sajtovima

Ja volim i plavo-bele kucice i uske ulice ( to mi je prva asocijacija na GR) i cvece na svakom koraku i plaze sa 20 ljudi i vece gradove kao sto su Solun, Kavala i Volos i Naflio ( koje tek treba da vidim ) i velike gradove kao sto je Atina i mesta gde tek pocinje turizam i guzve u Limenasu i Pargi i prelepi grad Rodos i mala mesta, za koja je retko ko čuo :-) Širok dijapazon ;-)! I volim odmor gde  ne vidim vise od 3 plaze i onaj gde sam svakog drugog dana na drugom mestu ;-)

Da li cu prišati drugacije nakon Peliona, videcemo :-)! Znam da neću biti statična, ali neću ni jurcati jer hoću da uživam u onome što mi je lepo, a za to mi nusu dovoljna 2-3 dana ;-)

Podeli na drugim sajtovima

Evo ja ću da kazem da me Pelion kupio zauvek...I ponoviću po ko zna koji put...Lep je sto bi u Sremu rekli ucelo...Da li je za svakog je složeno pitanje...Specifican je...Ne vole svi stara sela, šarene ribarske brodiće, mali premali Horto, uspavanu Milinu sa ostrvcima ispred...Mnogi vole urbanija mesta, dugačke plaze sa puno kafića..I to je ok. Svako naspram svojih afiniteta.... A ja...Ja ću ići ponovo sigurno...Ako budem išla u paket aranzmanu biće to Afisos...Ako budem išla sopstvenim autom biće to Agios Joanis...I već sada znam da tu greške nema...I definitivno Pelion nije za ljude koji vole statičan odmor..Steta je..Ima puno lepote iza krivina...

Bravo sandraivlada

To je ono što sam hteo da kažem. Doći na Pelion i ostati svih 10 ili XX dana u jednom mestu (ma koje to bilo) i ne obići sva ta predivna sela u brdima i predivne plaže (naročito na istoku) .... ne znam ... to ne razumem, ali naravno SVAKO ima pravo na svoj način odmora i apsolutno svako ima pravo da mu se neko mesto dopadne ili se ne dopadne.

Ja kad ljudima kažem da mi se ne dopada nešto naročito Prag svi me gledaju u čudu.
A ja bio dva puta i oba puta (maj mesec) neko hladnjikavo vreme i kišica i to je moj utisak Praga.

Isto tako mi je teško da objasnim zašto najviše volim London (ispred npr. Rima, Barselone, Madrida, Pariza ... baš tim redosledom).

Ne treba oduzimati pravo bilo kome na lični utisak.
Ipak, ne razumem one članove ovog foruma koji se upuštaju u raspravu o mestima koja nisu posetili.

Vas Sandra ću zamoliti za kontakt studija u Vasilikiju u kojem ste vi boravili, obzirom da sledeće godine imam u planu Lefkada plus Kefalonija (može u PP naravno - hvala unapred).

Podeli na drugim sajtovima

Nisam komentarisla je li Pelion lep ili ne ( posto sam ja ta koja pise, a nije ga posetila), vec sam rekla da niejdno mesto nije takvo da je samo za posebne ljude!!

Ne volie svi palze kao na istoku, ne viole ni planinska sela, to uopste ne mora da bude razlog odlaska na Pelion.

Da pise-Pelion nije za one koji uzivaju u Paralaiji, razumela bij jer bi im bilo dosadno!

Ovako kako pise, jako je nadmeno i diskriminatorski. Kao da nema drugih prelepih plaza i mesta u Grckoj, pa na tim temama niko nije pisao da je za ''posebne'', nego samo na ovoj!

Ni ja ne razumem insistiranje na nekim obilascima, kao da smo svi po istom kalupu i isto nas zanima.

( Taj isti Vasiliki je za mene savrseno mesto na Lefkadi, iako ga nisam videla, ali plaze u njegovoj okolini su mi bolje od velikih plaza sa velikim talasima i vetrom koje obozava 90% onih koji su otisli na L. (Na nekima od njih sam i bila, a o ostalome sam sanzla od sandraivlada i jos jednog clana) ) Tako da pisanje kako nesto treba da se obidje i nema svrhe otici negde, a ne obici to i  to stvarno nema smisla.)

Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko boravio u apartmanima Magani u Kala Neri i kakvi su utisci?

Hvala

Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko boravio u apartmanima Magani u Kala Neri i kakvi su utisci?

Hvala

Bila sam pre par godina i cene su u skladu sa smestajem . Mi smo bili u mezonetu c,valjda tako bese. Meni se dopalo jer je komotno. Nije luksuz ali je pristojno. Nije bas mnogo cisto ali nije ni strasno.

Ja sam se tamo toliko lepo odmorila  kao nigde do sad.

Podeli na drugim sajtovima

Hvala sara76 na brzom odgovoru. Da li vlasnici menjaju posteljinu i peškire, i koliko često? I koje su najlepše plaže u blizini (do 20-ak km) koje treba obići? Hvala

Podeli na drugim sajtovima

Cisti se na 4 dana i tada se menjaju posteljina i peskiri.

Plaza nije nista posebno. Mi smo isli u Afisos na plazu i ona je lepsa nego u Kala Neri.

A svaki drugi dan smo isli na istocnu obalu . Oko 45 do 60 min nam je trebalao do plaze kojoj sam zaboravila ime.

Mi smo posli na Potistiku i dosli do te plaze. Ako volite da ste sami ili skoro sami na maloj divljoj plazi onda je ona prava sstvar. Nema hlada jedino ako se zavucete ispod stene.

Poslacu vam ime te plaze.

Podeli na drugim sajtovima

Plaza se zove Potoki. Samo izbegavajte vikend jer tada dolaze mestani iz Volosa moze da bude mala guzva.

Podeli na drugim sajtovima

Hvala sara76. Međutim, pretražujući  malo detaljnije forum, vidim da plaža u Kala Neri nije za pohvalu. Počinjem da se dvoumim oko izbora mesta. Kala Nera mi odgovara zbog blizine Volosa i izleta do okolnih sela, vožnje vozićem... Da li je plaža baš toliko očajna? I da li onda treba letovati u Afisosu? Gde biste vi sad išli nakon što ste videli oba mesta? Vidim da ste bili u Jerisosu gde smo i mi letovali pre par godina pa da li može malo poređenje sa tim mestom. Idemo sa klincima, neke predugačke vožnje do plaža bih da izbegnem. Hvala

Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015