dujaspasa

Kala Nera, Pilion - putopis

140 poruka u ovoj temi

@Ranka, da li ste isli na neki izlet? Jeste li isli kolima ili busem? Ako ste isli kolima, jeste li prelazili na istok?

@Tirkizna

Isli smo kolima, ali samo do Afisosa i plaze Kosta Kali - plazni bar, te do Volosa.  U Volosu u pesackoj zoni ima mnogo prodavnica i oko 20. jula su bila velika snizenja, cerka uzivala. Istocnu obalu smo obilazili kad smo prosli put bili u Kala Neri, ali nazalost, te godine nam je bilo neko cudno vreme. Mnogo je duvalo i bili su bas veliki talasi. Isli smo putem ptrko Miline. Obisli smo i neka mesta, Argalasti pravo grcko mestance mi se bas dopalo.

Ako idete u Kala Neru zelim vam lep provod.

Zato smo u povratku isli na Meteore dva nocenja. Odavde je zgodno otici do Meteora. Ide se na Larisu pa Trikalu pa Meteore. U povratku se moze izaci na Egnatia odos i produziti kuci.

Podeli na drugim sajtovima

Ne idemo ( a vec 4 ljudi na forumu misli da idemo :D ) u Kala Neru, idemo u Afisos.

Meteori nisu bas u mom fazonu, vise volim gradove i antiku, iskopine, zelenilo :-)

Da li ste bas bili u Afisosu ili samo do te plaze? Videla sam cene na njoj, ok su, navikla sam na takve. Te cene su bas za taj bar?

Nismo jos smislili nista za povratak, imacemo 3 dana :-) Ja bih najvise volela Solun :-)

Podeli na drugim sajtovima

Tirkizna,, pejzaz Meteora je pravo cudo prirode, a selo Kastraki u podnozju je vrlo simpaticno. Vredi videti, mada ne znam bas da li u kombinaciji sa Pelionom. Mozda drugi put, u nekoj drugoj varijanti...

Podeli na drugim sajtovima

Sto se Metera tice, doci ce jednom na red, ali nemam veliku zelju da ih vidim, volim drugacije pejsaze, a nisam ljubitelj icega sto ima veze sa crkom ( cast izuzecima!) :-)

Podeli na drugim sajtovima

Mi smo imali želju prošle godine da ih obiđemo, ali smo shvatili da to i nije baš pametno uraditi sredinom jula na +35 ili više stepeni, pa smo odustali i otkazali rezervaciju za smeštaj, I dalje ne znam da li je odluka bila dobra. Biće još prilike valjda.

Podeli na drugim sajtovima

Mi smo posetili Meteore bas kad je u Grckoj bilo ono nevreme - tj. vec prolazilo pa se nismo kuvali. Reljef je zaista cudesan.

Tirkizna- bili smo i u Afisosu samo u setnji i nekoj poslasticarnici pa ne znam skoro nista o mestu osim da je parkiranje nemoguca misija. I da, cene su iz plaznog bara Kosta Kali koji ima svoj veliki parking.

Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da ce biti mesta blizu nase vile za parkiranje, za 3 palze nam auto ne treba. Plus ce biti pocetak septembra, nadam se i manje ljudi ;-)

Podeli na drugim sajtovima

Afisos  je  duplo  golo ! Sreca pa ne rezervisemo nego idemo bez rezervacije pa ako nam se ne svidja mozemo da pobegnemo sto je bio slucaj sa Afisosom . Pogledali ,zgrozili se , rucali  i okrenuli se i otisli . Mozda se nekima svidja ,ukusi su razliciti . Pitace neko sta nam se nije svidelo ? NISTA NAM SE NIJE SVIDELO !

Podeli na drugim sajtovima

Isli smo i mi u Afisos i da ne bih sada pisala opsirno samo cu citirati @dragan63 sa ovim se opisom potpuno slazem.

Podeli na drugim sajtovima

Evo i par slika Afisosa koji je lepsi na slikama nego uzivo

SDC15574.thumb.JPG.93437bbe538ea7263b9b4

SDC15576.thumb.JPG.f3a206ab854eae04e10cb

SDC15587.thumb.JPG.1fb26baf8bdae82de6c1f

Podeli na drugim sajtovima

@dujaspasa Hvala na divnom opisu i svim informacijama koje ste podelili sa nama.

Mi smo za drugu polovinu septembra ( 17.-24.) rezervisali vilu Irida.

Cena za trokrevetni apartman je 30e .

Vila na slikama izgleda jako lepo i nalazi se na kraju plaže u Kala Neri. Da li je neko možda bio u ovoj vili i kakva su iskustva?

Vila je i uzivo prelepa.Nalazi se kao sto su vam vec rekli u dvoristu koje je ogromno sa puno drveca i cveca ,,,, na kraju mesta  iz dvorista se izlazi pravo na plazu . Poslacu vam par slika ,ali prvo moram da se setim kako da ih smanjim :neznam:

Izmenjeno (lavovi)

Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015