Gokimi

Perdika

25 poruka u ovoj temi

Мене направише готово лудим овде када сам исправљао неке који су написали да је Каравостаси пешчана плажа. Морао сам да питам и жену како бих се уверио да нисам излапео.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

inace jako lepa oblast..i sivota i parga imaju sta da ponude...evo iz vaseg opisa shvatih da je i perdika lepa..odlican izbor...sve gore navedene plaze su lepe...ima ih jos lepih..znaci destinacija za preporuku...

Izmenjeno (sandraivlada)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Смештај у Пердици

Сваке године се трудимо да нађемо директан контакт са власницима у Грчкој. До сада, Богу хвала, нисмо се покајали. Ето начина да уштедите не само за преноћиште нпр. У БЈР Македонији, већ и за неки додатни ужитак на летовању. Овога пута је било баш тешко да нађемо пристојан смештај од 40€/ноћ за август месец. Покушавали смо преко сајта http://www.thesprotia-holidays.gr где имате у понуди доста студија и апартмана (има и на српском језику). За већину имате бројеве телефона и нешто адреса за електронску пошту. У току јуна и јула смо послали 60-так захтева, али држе доста јаке цене. На крају сам нашао немачки сајт Perdika-reisen“и изабрали смо вилу „HELEN“. Цена је 40 евра студио/ноћ за двоје (за јул месец је 35€). Вила се налази на 150 метара од центра Пердике. ПРЕДНОСТИ – Има ВЕЛИЧАНСТВЕН, ПРЕДИВАН ПОГЛЕД са терасе на део обале ка Сивоти, велику терасу (око 25 м2), постељина се мења на 5 дана, а пешкири на 2 дана, на око 150 метара од центра, све је близу, породични посао и сви су сјајни. Када смо допутовали и отворили фрижидер, чекао нас је пун, велики тањир хладне лубенице и две флашице хладне воде (лепо). У току летовања газдарица нам је спремила мусаку која је била одлична и добили смо пун тањир смокава после пар дана. Вила је на самом путу који пролази кроз Пердику, али је саобраћај слабијег интензитета посебно у периоду од 22.00 – 10.00 часова. Студији су реновирани 2014. године. МАНЕ – Студио је на другом спрату испод плоче (крова), па је појединих дана било доста топло у току ноћи (ако је клима искључена). Такође, сви прозори и врата су са западне стране, па је тешко проветрити просторију (значи опет клима). Најбоље је да тражите студио на првом спрату изнад бутика који има бочни прозор и ушушкан је и мало је већи од горњег. На поментутом сајту „Perdika-reisen“  имате 20-так вила и за већину имате и цену преноћишта по месецима. То је та цена и нема погађања (Немци су то). Подсећам да смо ми имали мали избор, јер је већина вила била заузета, зато што  је то било две недеље пре захтеваног термина. Уколико неко жели директан контакт са власницима апартмана „HELEN“, код којих смо били смештени, радо ћу му проследити број телефона. Показали су нам и апартман од 80 м2, са две спаваће собе и дневном собом, великом кухињом потпуно опремљеном, купатилом и са терасом од 40 м2 (не претерујем) на првом спрату. Цена је 60€ у јулу и 70€ за август месец и може да се смести минимум 5 особа. Наравно може и ценкање у директном контакту са Хелен и њеним сином Мајкијем.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

На овој слици, са десне стране после овог дивног цвећа, се налази таверна Авли, коју препоручујем!!!5.jpg

Izmenjeno (Gokimi)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Храна

Што се тиче снабдевања храном, поменут је већ раније главни маркет за снабдевање Протон, који се налази преко пута цркве. Гирос препоручујем у таверни „Vetulis“, одличан гирос који кошта 2,20 . Налази се 30-так метара пре краја шеталишта, тј. пешачке зоне са леве стране, уколико идете из правца супермаркета Протон. Газда је млад и ради заједно са радницима и увек је пуно. Шифра за интернет је „4444 paok“, јер је Ветулис ватрени навијач црно-белих из Солуна. То значи да навијачи Партизана имају посебан третман J. Таверна за препоруку зове се „АВЛИ“. Мусака кошта 7,5, Митос пиво 3,2€, салата "tzaziki" 3€. Одлична храна. Таверна се налази одмах после пешачке зоне. Ако идете из правца Парге и Сивоте, када прођете цркву пут вас после 100 метара води десно, па одмах лево и ту је таверна Авли са десне стране (преко пута је Митос бар). Иначе сви ресторани су прилично пуни, јер долазе туристи из околних места на вечеру. Заобиђите у широком луку таверну мало после Ветулиса, дијагонално, има мало издигнути под око пола метра (по томе ћете је познати) и на табли су нацртани виљушка и нож, у фенси-модерном стилу. Заобиђите јер су им порције мале, а скупе (у питању су једна осредња грилована лигња 9€ (без икаквог прилога) и поховани колутићи лигње 9€ (без икаквог прилога) у малој шерпици 5-6 колутова)) и гриловано поврће 7€ (буквално пола тиквице и парче паприке). На наш приговор газдарици ресторана да нисмо задовољни, јер су порције премале за наведене цене, она је одговорила да је то предјело, хахахахаххаха предјело за 9€, ееее туго моја....битно је да рачун доносе 15 секунди после поруџбине (беда).

Предлажемо и пицерију “Karvuno”, нисмо тамо јели, али има доста гостију, прелеп амбијент и цене су врло пристојне (велики Митос 2,8€, лигње 8€, капућино 2€, пице 8-9€, шпагети 7€....). Проверите и таверну „Oneiron Gefseis“ или на грчком „ονειρων γευσεις“(тако некако), након шеталишта 80-90 метара (50-так метара од таверне Авли), код споменика бацачу диска, увек је била пуна, али нисмо свраћали. Препознаћете је и по каменим стубовима ширине око пола метра, који држе плафон.

Сладолед смо јели на крају шеталишта, супротно од таверне Авли. Прођете фонтану која је у центру трга и после 30-40 метара право у посластичарницу (десно од ње је отворена летња позорница. Кугла је 1,5€, вероватно има и јефтиније, али нисмо проверавали (значи сладолед скупљи него у Сивоти).

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ево једне слике која ће вам појаснити положај села Пердика и зашто је из тог села посебан залазак сунца. Сликано са плаже Мега Амос!

 

DSC_0659.jpg

А ево и слика са две плаже које су близу Пердике!

Света Параскева:

DSC_0276.jpg

SDC10143.JPG

И наравно Каравостаси:

DSC_0573.jpg

DSC_0550.jpg

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mozes li mi proslediti kontakt od tvog smestaja (vila Helen)?

Mislio sam da idem u Pargu, ali si me ubedio da je ovo bolje.  :)
Ionako planiram pored Parge da idem do Sivote, kao i da obavezno obidjem Sarakiniko.

Jos jedno pitanje, da li u sobi ima kuhinja? Odnosno da li ima sporet ili reso, cisto da mogu da skuvam npr. jaja ili supu?

Izmenjeno (Roni)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Рони,

Драго ми је да ти се допала идеја за летовање у Пердици. Само да знаш да ти је аутомобил обавезан. Што се тиче смештаја то је класичан студио за двоје са великом терасом. У опису смештаја сам навео да је најбољи студио изнад бутика (бутик је у приземљу), али и остали нису лоши. У приватној поруци ћу ти послати контакт. Ево и слике смештаја.

http://perdika-reisen.de/wp-content/uploads/2014/10/Helens01.jpghttp://perdika-reisen.de/wp-content/uploads/2014/10/Helens03.jpg

На првој слици, лево од фрижидера, је кухиња. Веруј ми да је бољи утисак уживо, него на слици. Кухиња има 10-так дубоких и плитких тањира, есцајг, решо са великом и малом ринглом, шерпе, тигањ и велики апарат за нес кафу :).

Што се тиче цене, на немачком сајту пише:

Studios für 2 Personen - Preis 2 Pers./Nacht

  • Mai / Juni / Sept / Okt   € 35
  • Juli / Aug  € 40

Значи, ако идеш у септембру, у директном контакту са Грцима, можеш да добијеш сигурно за 30€.

Да....и купатило је са туш кабином, значи нема прскања около и рибања :).

Izmenjeno (Gokimi)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ево слика и са још понеке плаже:

Саракинико плажа (сликано из таверне Агали и друга слика лева страна плаже)

DSC_0364.jpg

DSC_0354.jpg

Плажа Мега Драфи (сликано са видиковца):

DSC_0278.jpg

Izmenjeno (Gokimi)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

и на самој плажи Мега Драфи

DSC_0387.jpg

Плажа Арилас лепша издалека него из близа (песак тамне боје)

DSC_0403.jpg

Izmenjeno (Gokimi)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Плажа Мега Амос и таверна истог имена

DSC_0657.jpg

SDC13954.JPG

DSC_0427.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Када скренете са главног пута који повезује Паргу и Сивоту, ка плажи Света Параскева, прво ћете наићи на малу плажу Камини

DSC_0277.jpg

У самој Парги лево од градске плаже, лепа каменита плажа Пизо Крионери (сликано из Атријум бара)

IMG_20160802_154359.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Залазак сунца на плажи Каравостаси

DSC_0254.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

На почетку теме сам рекао да у Пердици можете да осетите праву Грчку, па ево и пар слика које сам направио приликом фестивала народне музике

DSC_0436.jpg

DSC_0437.jpg

DSC_0438.jpg

Такође, једне вечери је био организован скуп Грка из дијаспоре (већина ради у Немачкој), било је весело, неколико група у народним ношњама, играли коло, певали....

SDC10263.JPG

Izmenjeno (Gokimi)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka