iRule

Aerosinusitis

5 poruka u ovoj temi

Da li jos neko ima problem sa sinusima u avionu?

Ja nisam nikada imao problem do ovog januara kada sam mislio da ce mi glava bukvalno puci kada je avion krenuo da se spusta, neki jezivi osecaj kao da mi neko struze nozem po svakom nervu u glavi..

Nakon toga sam jos 3 puta sletao i bilo je na ivici podnosljivog, iako sam nasao neke savete kako ublaziti simptome (sisanje mentol bombona, sprej za nos, brufen...)

Ako neko ima slicno iskustvo neka pise kako se nosi sa ovim cudom, treba da letim ponovo za 10 dana i vec me hvata blaga jeza :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

To je problem sa frontalnim sinusom.Prilikom poniranja aviona dobijes jace bolove u glavi,a to se jos i drugacije zove barotraumatska smetnja. A da li je ipak u pitanju sinus kod tebe?Mozda je u pitanju neka infekcija,koja nije dovoljno zalecena?Kao recimo neka alergija ,jer su i tada tegobe slicne,zbog pritiska u avionu.To se desava i u vodi,prilikom ronjenja.Ja sam prvi put uocila kod sebe pre par godina na moru,ali ja imam prob.maksilarnog sinusa,i bol kaja se prenosi na ceoni.Moj savet ako ipak imas problem sa ceonim,da zvaces zvaku sto vise u avionu,da bi izjednacio pritisak u usima,jer sve uglavnom pocinje od Eustahijeve tube i sve je to povezano u nasoj glavi.Sigurna sam da ce ti se jos neko javiti sa savetom,koji je malo strucniji.:pardon:

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nemam pojma koji je oblik tacno, moram priznati da nisam previse informisan :( posebno sto sam tek sada sa 34 godine dobio te simptome.

Jedino znam da je osecaj bio potpuno jeziv, do te mere da sam mislio da necu ziv docekati sletanje, nenormalan bol u celu, deo ispod ociju etc. na svaki dodir koze cela ili jagodica imao sam osecaj kao da gorim ili dodirujem upaljene nerve, nikada takav bol nisam osetio ranije. Sad zvuci smesno, ali uhvatio sam sebe u jednom trenutku kako drzim ruku uspod levog oka jer sam tripovao da ce ispasti pa kao bar da ga ne skupljaju po avionu :D

Hvala na savetu :) ako neko jos ima iskustvo voleo bih da ga podeli ovde

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

IRule,ja sam imala taj problem kada sam sletala na Skijatos. Potpuno identični simptomi ,ja sam bila u životnoj panici jer sam bila ubeđena,ali bukvalno,da mi je to kraj,da će mi se otvoriti glava,čak sam imala osećaj kao da mi je na glavi neki poklopac koji samo što se ne otvori i iz glave izleti mozak.I ja sam držala oči iz istog razloga kao i ti,mislila sam da će bukvalno ispasti. Takav bol nikad u svom životu nisam osetila. I moj sledeći let tj.sletanje je bilo kao tvoje...neko malo probadanje ali ništa strašno. Inače ,meni pomaže ispiranje sinusa fiziološkim bar nedelju dana pred put. A ja za par dana letim za Kalabriju i opet me hvata panika,kao i svaki put posle tog iskustva.

Inače ,mi spadamo u 1% ljudi na celom svetu koji pate od ove bolesti :D.Neki dr iz Italije je otkrio ovu bolest,i isključivo ima veze sa sinusima. 

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da nije bilo problema na letu :) ja sam ovaj put preziveo, kombinacija je bila Brufen + sprej Otrivin pre leta i jedno 20 min pred sletanje gomila Fisherman's friend bombonica. :D 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka