seregig

PEFKOHORI

5476 poruka u ovoj temi

sta ti pise u opisu vile koliko je udaljena od mora?tako ces najbolje znati u kom je delu...

ali i ako je iznad magistrale...do mora imas max pet minuta hoda...sve je blizu...

a uostalom, proveri u agenciji gde se nalazi...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma pise 90 metara i 30 metara od mega marketa. Samo mi je vazno da nije na magistrali.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko letovao u Vili Lambros

Izmenjeno (marvuk)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Rezervisala sam ove godine letovanje u Pefkohoriju preko TRAVELENDA u vili Labrini za koju sam jurila PERLU dve godine.2008.g. su me prešli iz PERLE jer istu vilu nisu uspeli da iznajme ali me nisu obavestili iako sam ranije u bukingu rezervisala preko agencije sa kojom sam ranije putovala. PERLA SE DOSTA ISKVARILA t.j nemaju više na prodaju dobre apartmane kao ranije. Po meni sa morske strane gledajući levi deo Pefkohorija, deo iza špica je najbolji. u tom delu sam bila par godina i ima dosta dobrih apartmana koji su do magistrale a taj deo je prilično miran uveče. Po mom mišljenju i plaža je u tom delu najbolja a nalazite se na sredini velike plaže pa možete birati MIR iza špica (peške plažom što nije loše-20 min. do BIČ BARA) Iili do centra gde je pesščana plaža plićak 100m idealno za decu. Deo kod VELIKIH SUPER MARKETAmeni lično se nesvidja što reče neko u komentarima SRBIJA U MALOM (grozota, dreka vika...) a plaža u tom delu nema hlada uopšte osim suncobranaličnog ili koji se iznajmljuju u okviru kafića. Bila sam jedne godine u vili HRISA koja nije loša ali sa dvorišne strane jer ovi koji su imali sobe sa ulične strane nisu mogli spavati od djubretara noću t.j. kamiona koji nose djubre. Vila RIGAS je ok tamo sam bila preko PERLE ali sada ju je iznajmio TRAVELEND. Nadam se da će nekom pomoći moj lični komentar o Pefkohoriju koji je još uvek super mesto iako morate pobeći malo sastrane ako hoćete mir.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sestra mi je bila sa decom prosle godine.Ima samo reci hvale za Pefkohori.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Rasica ako ti piše 90m od mora to onda nije preko magistrale, a ako već imaš mapu šta ti je problem...koliko znam ima bar dve vile maria magde

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima na ovoj temi!

Imam dva pitanja:

1. Da li se, ikako, osecaju i vide posledice pozara u tom delu iznad magistrale?

2. Da li je ok iznajmiti skuter za odlazak na te plaze juzno, kakav je put?

Hvala. :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima na ovoj temi!

Imam dva pitanja:

1. Da li se, ikako, osecaju i vide posledice pozara u tom delu iznad magistrale?

2. Da li je ok iznajmiti skuter za odlazak na te plaze juzno, kakav je put?

Hvala. :D

1. Posledice se malo naziru jer je ogoljeno, ali se ne osećaju više kao i da nije bilo požara

2. Put je ok magistrala ali do pojedinih plaža ima peska pa ćeš morati da voziš pažljivije zbog proklizavanja(da nebi pali sa motora) ako se ukopate u pesak  biće guranja (i to samo bočno izvlačiti, da nebi prolikom guranja od pozadi neko gutao pesak :bez-zuba: )

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove godine, nesto ranije polovinom juna, letovao sam preko turisticke agencije Trawelland iz Beograda u Pefkohoriju.

Pefkohori uobicejeno interesantano malo grcko mestasce, sa lepom peskovitom plazom, cene pristupacne, mozda malo vise nasih tako da sem konobara po restoranima tesko cete da cujete grcki, jer i u buticima, kaficima i prodavnicama radi dosta nasih a i grci vam se obracaju na srpskom. More nesto hladnije ali sasvim ok za kupanje. Obliznje plaze prema Ksenija plazi pruzaju nesto vise lepote i konfora nego u samom mestu. Mogucnost iznajmljivanja skutera, tako da mozete da obidjete ceo Kasandra prst Halkidikija...

I sve bi moglo da bude predivno da nema nesavesnih radnika turistickih agencija koje ce vam svojom nemarnoscu zagorcati, kao po obicaju sve te lepote, cak upropastiti rad ostalih kolega. tako i u ovoj agenciji postoji momak kojeg svi znaju u Pefkohoriju, koji je potrebno da vas doceka i smesti, zove se Steva. Steva na motoru, pijani Steva koji ce vam obeceti sve (da ce vam obezbediti da sporet radi, da svetlo funkcionise,..) a onda cete ga kao i ostali turisti vidjati na motoru kako zuji oboalom za nekim devojcicama a uvece natreskaong u nekom od restorana, uglavnom njega treba da se klonite i sto pre shvatite da od njega necete dobiti ni informaciju, ni nesto sto ne funkcionise bolje cete se provasti. Ovo nije moje izdvojeno misljenje, ama bas svi su se slozili oko navedenog da upropascava sve ono sto su drrugi mozda i odradili kako treba. Postoje isti takvi "vodici" koji rade za Agenciju Argusturs, neka devojcica Jelena nam je znajuci za Stevine carolije pomagala iako nije zaduzena za nas npr. da nam dpuni kredite na grckim mobilnim brojevima, da nam da informaciju gde je lekar, da nam bas ljubazno da sve potrebne informacije, tu je bio jos jedan nas momak, izvinjavam se sto mu nisam zapmtio ime, poznavo je dobro grci i bio ne gledajuci iz koje ste agecije davao tako ljubazno sve potrebne informacije. Dok su mnogi ne znajuci za ove mlade ljude cekali "da dodje Steva" i do kraja letovanja cekali obecani resho, neku potrebnu informaciju... to je islo dotle da da pola gostiju do zadnjeg casa nije znala ni u koliko sati se putuje nazad za Srbiju, ni gde ce u Pefkohoriju biti autobus...

Eto toliko da se ne nadate bas idealnom odmoru iako lepo moze da bude da nije likova koje agencije zaposljavaju a niko ne zna cemu sluze sem da zamajavaju goste.

p.s U smeni koja je dolazila posle nas bio je jedan gospodin sa decom i suprugom kome je ova agencija prodala aranzman sa smestajem u sobi sa pogledom na more. Smestili su ih u sobu u suterenu bez prava nazalbu, iako je gospodin potrosio par sati kredita na mobilnom raspravljajuci sa nekim u ovoj agenciji u Begoradu ipak smestan je u prizemnu sobu, bez terase sa pogledom na ulicu i parkirane automobile u nivou!?:-)

Nisam mogao a da se ne javim nakon sto sam procitao tekst o agenciji TRAVELLAND i o pijanom STEVI.

Davne 2004 ili 2005 godine (ne ponovila se u smislu letovanja) letovao sam preko ove agencije u Pefkohoriju sa suprugom i dve cerkice. Jedna 3 godine druga 8 godina. Uplatili smo 20 dana.

Meta ista, isto rastojanje.

Posto sam putovao svojim kolima imao sam muku vise. Niko od treznih a ni pijanih clanova ove agencije nije nasao za shodno da me negde saceka i pokaze gde je ili primi u apartman CORALI. Posle teske muke i mnogo srece nasli smo apartman. Elem pokazalo se da naci apartman jos i nije najteza muka koja me (nas) je ocekivala. PIJANDURA kao I TREZNI iz agencije TRAVELAND pardon sa dva L, su ostavili na neuglednom parcetu papira na improvizovanoj tablici obavestenje da ako neko trazi AGENTE (Agent kako to GORDO ZVUCI imajuci u vidu P. Stevu i UZASNO NELJUBAZNOG MILOSA, ljubi ga majka, sina gospodje vlasnice medju Grcima poznata kao Vera Blonde) moze da se javi na neki od dva telefona. I ja bih se javio ali tada ROOMING nije bio kao danas. Trebala je MUDROST da bi se prikacili ili nasli operatera preko kojeg mozete da koristite Srpske mobilne. Elem srecom ili nesrecom pijani Steva se nekim svojim poslom pojavio blizu apartmana i neko mi je skrenuo paznju na njega. Usli smo u apartman koji je SMRDEO na memlu i budj. Sobe nisu mogle da se menjaju iz nepoznatih razloga. STEVI SMO DALI RESTO PARA (ODMAH SAM ZAZALIO STO NISAM ZADRZAO PARE DOK NE PROMENE SOBU, OBEZBEDE SVETLA U KUPATILU ITD.)

aLI DOSLI SMO NA MORE PA HAJDE DA SE PROVODIMO I ODMORIMO. Ali ne to nije moguce sa takvim "AGENTIMA" . Niti jedno vece oko 8 h nije bilo tople vode. Mnogo ljudi mali kapaciteti. Pijani Steva i ljubi ga majka MILOS su me lagali kako je sistem u kvaru (kao postoji daljinska topla voda za ceo Pefkohori) kako eto oni cine cuda itd... Kad sam se sa nekim Grkom koji je kao cuvar tog apartmana jedva sporazumeo oko tople vode (jer covek, jeli, razume samo grcki, kao ceo svet) on je usao u apartman i odvrnuo slavinu sa toplom vodom. Iz nje je pokuljala hladna voda. Na pitanje "sta je to?" dobio sam odgovor u smislu "to ti je bate topla voda samo je ladna jer vi neste normalni, stalno se tusirate posle plaze, pa sta ako ste ulepljeni sa pesak i so. Valjda ste dosli da se kupate u more a ne pod tus". Kad sam pokusao sam da promenim sijalicu u kupatilu jer tamo kad zatvoris vrata je mrkli mrak, nisam mogao da odvijem kuglu jer ko zna koliko godina to stoji tako.

Sve je kulminiralo nakon deset dana koliko smo nekako izdrzali kada su u retkim prilikama P.Steva i ljubi ga majka Milos dobili pitanje od moje supruge, majke dvoje dece, kada ce se srediti topla voda a oni joj u glas odgovorili PI.KA TI MATERINA STA HOCES VISE. Samo nesto trazis. To samo nesto je bilo TOPLA VODA OD 19h do 21h.

I da Vam ne pricam svoje muke dosli smo dotle da su nas izbacili iz apartmana sa recima VRATICEMO VAM VASE PARE SAMO DA VAS VISE NE VIDIMO. koje do dan danas nismo videli. Da Vam ne pisem kroz sta smo sve prosli a sada smo na sudu a znate kakvi su sudovi. Jos se nerviramo zbog letovanja sa TRAVELLANDOM.

Drugim ljudima se izlivala kanalizacija i svakakve gadosti.

Od tada letujemo preko SABRE. Ne kazem da nije bilo problema ali kad god sam se zalio uvek je neko dosao i pomogao nam, MAKAR SU BILI LJUBAZNI. Evo peta je godina kako smo sa SABROM zadovoljni. Mada i njih hocu da MENJAM jer su bezobrazno poskupeli.

Bice mi drago ako pomognem naivnim, dobim ljudima koji svet posmatraju iz svog, postenog, ugla. U smislu nikog ne varam nece niko prevariti mene.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko boravio u vili Hrisa u Pefkohoriju??? Na internetu ne mogu pronaci vilu sa takvim imenom, ali pouzdano znam da agencija Perla menja imena vila kako ih drugi ne bi mogli pronaci.Rezervisala sam duplex 5/1, app br.7 pa me zanima da li neko zna nesto o tome smestaju??? Rekli su mi da je vila na minut od plaze u mirnoj ulici !!!

Bila bih zahvalna ako je neko boravio u ovome smestaju da prenese svoje utiske pa da znam sta me ocekuje!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bilo je reči o toj vili negde na forumu! Ukucaj Hrisa u pretragu i naćićeš!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bila prosle godine u Pefkohoriju, u maju, isto u vili Korali preko agencije Travelland i sve je bilo ok. Ocigledno je da mnogo zavisi od vodica-nas je bio Rajko, jako odgovoran i dobar covek, uvek je bio svima na usluzi... Secam se da su Sabra, Turisttrade i Travelland zajedno radili izlete; u nasem busu je bio Sabrin vodic, inace profesor grckog jezika i knjizevnosti od koga se imalo sta cuti i nauciti...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko boravio u vili Hrisa u Pefkohoriju??? Na internetu ne mogu pronaci vilu sa takvim imenom, ali pouzdano znam da agencija Perla menja imena vila kako ih drugi ne bi mogli pronaci.Rezervisala sam duplex 5/1, app br.7 pa me zanima da li neko zna nesto o tome smestaju??? Rekli su mi da je vila na minut od plaze u mirnoj ulici !!!

Bila bih zahvalna ako je neko boravio u ovome smestaju da prenese svoje utiske pa da znam sta me ocekuje!!!

Pa najpametnije ti je da ides u aranzmanu neke proverene agencije tipa Sabra, Touristtrade, Putnik. Sabra ima svoje predstavnistvo tamo, kao i Touristtrade, a oni rade posrednistvo za Putnik. Travelland ima isto svoje kancelariije u pafkohoriju, ali kod njih sve zavisi od vodica, zato su malo nepouzdani.

Ako ides sa ovim proverenima, nemas brige, tim pre sto na Sabrinom sajtu www.sabra.co.yu imas slike svih vila koje ti trebaju,a pokrivaju oko 75 smestajnog kapaciteta Pefkohorija i okolnih sela... :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jos malo o vili Sizmanidis, ali preko Astra Tours-a iz NS

Vila se nalazi na relativno dobrom mestu, ali citajuci komentare zaista se zapitam da li smo bili na istom mestu????

Niko da spomene onaj krs od komsijske zgrade koji je na 3 metra od Adonisa. Pogled je za samoubistvo, zgrada polunapustena, golubijeg izmeta preko tendi posvuda. Znaci, pogled na more ne postoji, nego na golubija g... Kad smo bili prosle godine, izlila im se septicka jama, pa je Adonis skoro dobio srcani udar, on je zvao i placao popravke jer vlasnici te zgrade nisu marili...

Namestaj star, slavine skripe, pola sijalica ne radi, tu i tamo koja buba svaba protrci. Terase su toliko uske na toj strani da ne mogu 4 stolice oko stola da stanu.

Parking problematican, stanu 4 auta u koloni, ali samo 1. moze izaci, ovi ostali moraju zvati druge da se pomeraju ako hoce izaci...znaci, ako mislite svaki dan negde kolima... S druge strane zgrade, malo bolja situacija, ali svejedno ne stane vise od 7-8 auta. Ko ulovi mesto dobro je, a ko ne, parkira se na ulici. Ko je bio u Pefkohoriju - zna sta to znaci...

Da ne zaboravim, s te druge strane zgrade (malo bolji pogled i za nijansu sire dvoriste) nema spavanja dok se diskoteka koja je u sledecoj ulicici ne zatvori(30 metara). Adonis je taman u istoj ravnini a kuce izmedju Adonisa i diskoteke su razmaknute pa se zvuk (pogotovo nocu) doobro prenosi.

Jedina svetla tacka koje se secam je sam gazda Adonis, koji je stvarno ljubazan i voljan da pomogne. Iako, da nije toliko skrt potrudio bi se da se to sve malo bolje funkcionise...

Pokusacu prikaciti par slika pa da se uverite!

post-7878-1233526088_thumb.jpg

post-7878-1233526114_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko boravio u vili Hrisa u Pefkohoriju??? Na internetu ne mogu pronaci vilu sa takvim imenom, ali pouzdano znam da agencija Perla menja imena vila kako ih drugi ne bi mogli pronaci.Rezervisala sam duplex 5/1, app br.7 pa me zanima da li neko zna nesto o tome smestaju??? Rekli su mi da je vila na minut od plaze u mirnoj ulici !!!

Bila bih zahvalna ako je neko boravio u ovome smestaju da prenese svoje utiske pa da znam sta me ocekuje!!!

Vila Hrisa je lepa, tako sam cula od poznanika koji je bio tamo. Nalazi se u blizini Adonisa /Sismanidisa. Ulica je mirna, plaza je na minut hoda. Jedino sto je plaza u tom delu Pefk. jaaaako uska (za duzinu 2 lezaljke), tako da svi sede jedni drugima na glavi. Tu su i oni izbetonirani mali molovi. Najlepse plaze su na obodima Pefkohorija.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka