Guest Prijatelj

SARTI

8166 poruka u ovoj temi

Ljudi da ponovimo i rezimiramo Sarti, ima nas dosta koji smo ga kao letnju rezervnu destinaciju apsolvirali. Pre svega Sarti iako kilometaraki nije mnogo više udaljen od ostalih uobičajenih destinacija pa računajte da će zbog krivudavog, gore dole puta i od N.Mudanje sa duplom punom linijom put potrajati.  Da je mesto ugodno za turiste, a verovatno zbog dosta naših i mađarskih turista početnika, klasično pa zato nešto jeftinije od ostalih mesta na Sitoniji, da ima baš sve potrebno (sem Lidla i Masutisa). Plaža velika i dugačka peščana, sa bistrim i uglavnom bistrim morem, u novom delu postepenim ulaskom u more i u starom malo strmijim,, da zbog veličine plaže nikad nije gužva tipa tuđa noga na vašem peškiru kao na Kadandri, ali bez prirodnog hlada.

Lociran tako da ima mogućnost ali i zbog već poznatog vetra i talasa soluciju da autom odete i na neku od više različitih lepih plaža na obe strane poluostrva ili autobusom samo na zapadnu stranu . Što neko pomenu inertnost meštana, godinama se svi čudimo da na plaži i dalje nema ni tuševa ni kabine za presvlačenje. I na kraju svakako uzeti u obzir najveću manu ovog lepog klasičnog turističkog morskog mesta vetar, koji i zbog otvorenog mora zna da stvara baš velike talase pa vam se može desiti da po pet dana ovde ne možete uči u more, da se svake godine neko udavi na toj plaži izigravajući hrabrišu, ali možete imati i sve vreme lepo vreme i ni jedan dan sa većim talasima te uživati u zaista bistrom moru Sitonije, sitnom pesku, večernjim šetnjama uz plažu i mnogobrojnim restoranima.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Poštovani članovi foruma, zna li neko kojim danom je pijaca u Sartiju?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo da sam sebi odgovorim pošto sam istražio. U Sartiju nema klasične pijace. Najbliža je pijaca u mesti Sikya oko 3 km udaljena od istoimene plaže. Pijačni dan je subota. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Fascinira me već deceniju neverovatna inertnost turističkih radnika i meštana Sartija koji uglavnom žive od turizma, mora i te plaže. Godinama nikom ne pada na pamet da na onolikoj plaži sklepa bar par kabina za presvlačenje ili postavi par tuševa, nego samo ono što im palo sa neba i što donosi odmah novac, ostalo je lenjost i baš nas briga  je u Sartiju već postala tradicija na zavidnom nivou.

Upravo je to glavni kvalitet Grka, inače bi sva Grčka odavno bila sva u betonu, s lancima hotela, sva upropašćena kao Španija. Upravo zato i opstaju ta sela jer ih mrzi da se bakću. Jedino me plaši što se stvari ipak menjaju, svuda se samo profit gleda, pa če praviti hotele da nabiju što više ljudi i zarade, kao na Kritu, Rodosu... 

Što se tiče njihove navodne lenjosti, očigledno nisi išao po grčkim kućama i stanovima pa bi video ko je lenj, a ko vredan. Naši žive po prljavim, neurednim, nerenoviranim rupama. Dovoljno je pogledati Halo oglase, prodaju stanova pa videti u kakvim rupama naši ljudi žive, a Grcima je svima kuća savršena, sve novo, renovirano, čisto... Muškarci su im čisti samo tako, za razliku od naših, Oni možda ne vode računa o ulici, ali itekako vode računa o kući, o svojim kolima, odeći, da budu, čisti, uredni, a naši ni o ulici, ni o svojoj kući. Nema mi ništa smešnije nego kad slušam naše muškarce kako pričaju da su Grci lenji... akhm... Mi smo s našim smećem po ulicama neprevaziđeni. Pritom nemamo ni deseti deo turista kao oni. Šta  bi mi radili da imamo toliko turista? Na šta bi to ličilo kad smo krcati smećem i bez turista?

Izmenjeno (Tijuana)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Здраво, 

Ове године породично идемо у вилу Лемар, у новом делу Сартија.
Ако има неко искуства са овом вилом, био бих захвалан на информацијама. 

Поздрав.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906128
    Ukupno poruka