Guest Prijatelj

SARTI

8169 poruka u ovoj temi

Obozavam Sarti:srce::srce::srce:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pitanjce u vezi sa temperaturom: kakva je situacija od npr 10. do 20. septembra? da li je dovoljno toplo za kupanje, tj da li je voda dovoljno topla za brčkanje dece? hvala svima!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zavisi od godine do godine. Recimo, proslogodisnji septembar je bio mnogo topliji, od predvidjanja za ovaj. U severnoj Grckoj je manje, vise, slicno kao i kod nas. Ako je ovde losije vreme i tamo je.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav,
Juce smo se vratili iz Sartija, voda je bas topla i prijatna za kupanje... ne moras satima da izlazis iz iste!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima

U petak putujemo u Sarti. Kakvo je vrme i voda?

Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zelim da opisem utiske iz Sartija sa malim zakasnjenjem. Bio sam sa suprugom u Sartiju od 14. do 26. avgusta u Vergina pansionu. Prvi put smo bili na Sitoniji, samim tim i u Sartiju i veoma smo zadovoljni.

Što se smeštaja tiče veoma smo zadovoljni. Nalazi se na izlazu iz Sartija posle benzinske pumpe kad se krene u pravcu Toronija. Čistoća, domaćini, parking, doručak uključen u cenu; sve je na odličnom nivou. Odgovaralo nam je što smo malo dalje od centra zbog manje buke i gužve. 

Što se Sartija kao mesta, mislim da je sasvim lepo i sadrži sve što je potrebno. Vetar uvek duva, nekad jače nekad slabije, talasa uglavnom ima, ali nisu preveliki. Obilazili smo i okolne plaže. Bili smo na Armenistisu (plaća se ulaz), Klimatariji i Oranžu. Sve plaže su prelepe. Najjači utisak je ipak ostavio Oranž jer voda tu voda ima zaista nestvarnu boju.

Hteli smo da odemo i do Dukine plaže, ali su me u Astrinom predstavništvu posavetovali da ne idemo jer u tom periodu ima previše nudista.

Uglavnom, smatram da Sarti ima sjajnu poziciju na Sitoniji. Moj savet je da se koristi kao baza, a odatle se kolima stiže do mnogo lepih plaža u okolini.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aristea studios (puno puta u ranijim sezonama pominjani) bio nam je smeštaj u drugoj polovini avgusta ove godine. Sve pohvale gazdarici Aristei za perfektnu čistoću (svaka 3 dana generalka u studiu), organizaciju, ljubaznost, nema detalja u toj kući koji nije savršeno pokriven njenom brigom. Odnos prema gostima sjajan: dobrodošlica sa slatkišima, kafom i hladnom vodom, žurka „punog meseca“ na fantastičnoj ogromnoj krovnoj terasi (dostupna 24h svim gostima) koja pruža pogled na ceo Sarti i Atos (piće kuća časti), apsolutna perfekcija oko onog što oni mogu da urade. Poklon magnet za frižider na rastanku, nekome nebitno a nekome znači. Veeeliki frižider u studiu, odličan da kupite hranu u Lidlu u dolasku i tu je spakujete za puno dana. Čak nam je i poslala mail u povratku da proveri da li smo lepo stigli. Pošto je parking vile mali i postoji mogućnost da vas neko zagradi, organizovali su čak i „parking karte“ kako bi znali ko vas je zagradio, Aristea ga pozove i on dođe da pomeri auto. Topla voda uvek i svuda. Sef, tečnost za pranje sudova, so, biber, sve sitnice koje drugi ne pokrivaju, sve je tu... dušeci udobni, peškiri novi, kao i većina potrepština u studiu. Klima uređaj nije nov, ali je održavan.

A sad malo mane ovog smeštaja, to je ono na šta Aristea uglavnom ne može da utiče. Lokacija je u starom Sartiju na vrhu brda u uskoj, veoma zgusnutoj i strmoj ulici, tačno preko puta nekoliko Astrinih vila (Fotis i još neke), pa je uveče vrlo bučno. Ne možete spavati pod klimom, a ako je otvorena terasa do ponoći i šire se dernjaju Srbi po terasama, koji večeraju kad dođu iz grada i nadjačavaju jedni druge ko je bio na više plaža i koja je bolja, sitna deca plaču jer su umorna, ma cirkus...To se smiri negde oko pola 1. Onda u 7 krene veoma glasno crkveno zvono, koje posle zvoni na pola sata, dakle i u 7:30 i u 8:00... Nekad ova kasnije izostanu, valjda zavisi koji sveštenik je u smeni. Studio sa 4 kreveta u kome smo bili je jako tesan, ali to nam i nije bilo strašno. Takođe je bio topao (drugi sprat, ispod ploče), a od podneva udara popodnevno sunce u bočni zid, uveče bude kao rerna kad dođemo s plaže. Ali, samo to je bilo ostalo u aprilu, kad sam rezervisao... Terase su male i simpatuične, ali u fazonu „komšo, pazi, upala ti muva u supu“, dakle bez ikakve pregrade, manje od pola metra od komše (vidite sliku). Srećom, pored nas je bila veoma tiha i fina bugarska tročlana porodica, da su bili neki poput onih preko puta, ne znam šta bi bilo. Kanalizacija zna da se oglasi iz slivnika i sudopere veoma žestoko, više puta u toku dana, ali opet, nije to do gazdi.

Cena smeštaja, kao na web sajtu, nema popusta jer je potražnja velika. Mi smo dobili mali popust, dakle 60 eur za 4 krevetni studio. Da nije teskobe te uličice, terasa i komšiluka, vratili bi se sigurno. Postoje i dva 5 krevetna dvosobna apartmana, za koje mi je rekla da budu otprilike 60 eur u junu, 65-70 u julu, a posle 20. jula zna da bude i 80 eur. Odlični su, uz dve mane: onaj na prvom spratu ima terasu koja gleda pravo u zid komšijske kuće (pogled =0), a onaj gornji je sigurno veoma topao jer je ceo na jugu i pod pločom. Za uzvrat, ima divan pogled prema moru.

Aristea2.jpg

Aristea3.jpg

Aristea4.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sarti ima prilicno velike cene, kao i cela Sitonija, ali mi se ipak cini, da u njemu moze i da se pronadje nesto povoljnije, bas zbog vece ponude smestaja.

Sto se tice privatnosti i terasa, ja mislim da je to najvise zato, sto Grci dolaze familijarno, pa da mogu da setaju, jedni do drugih i da pricaju, te terase bez privatnosti su im bolje.

Ja prvo sto gledam, kada biram smestaj, je terasa i kupatilo. Terasa odvojena, kupatilo novije, ostalo moze da prodje :)  

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili u kuci Katerina, pocetkom septembra.

Utisci o smestaju

Usli smo u izuzetno cist studio, prvi sprat broj 5 - frontalni pogled na plazu. Ima mrezicu na vratima, mada je malo pocepana, ali dokle god ima vetra nema komaraca i nema problema. Lepo opremljeno, fini peskiri. Mane: jedino kupatilo koje je bez prozora (ostali apartmani su tako postavljeni da imaju prozorce), a ventilacija ne radi, stoga bi zavesa na tusu morala da se menja za svaku smenu, sto naravno ne rade. Uzasni, ali uzasni duseci. Federi iskocili, budili smo se sa modricama. Na kraju, sto je mana za nas ali nije propust jer se zna - nema ciscenja, nego moras sam. Nadali smo upak da se ocisti pri promeni posteljine i peskira, ali uzalud.

Beach bar od Kostasa se mnogo ranije otvara i kasnije zatvara, sve je nekako na visem nivou pa smo od pola letovanja uzimali lezaljke tamo.

Ovog septembra je voda bila prilicno hladna. Zbog kolebanja vremena, bezali smo u Toroni vise puta i tamo se kupali. Mnogo je bilo prijatnije, mi smo i onako posle 2 dolaska u Sarti zeleli u Toroni, ali nismo nasli odgovarajuci smestaj.

Giros smo jeli kod Avre. Ovog puta nismo ni probali Obelix pa ne mogu da uporedim, ali je ovaj bio skroz dobar.

Pitala sam bila za mesaru zbog deteta, niko nije odgovorio (a upadacima koji postavljaju jedna te ista pitanja se uredno odgovara, no dobro...), pa da javim da sam kupovala vise puta, samo kazem za bebu i zenica mi izabere lepo parce.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi prijatelji, zna li neko kakva je Vila Trifon u Sartiju? Koliko sam shvatio preko puta/pored nje su Tsantilas i Talizeti. Kakav je deo novog Sartija kod ovih kuća? Koliko je odatle udaljena kuća Ilias? Pretragom ništa vezano za ovu kuću nisam našao na forumu. Ukoliko niko ne zna ništa o njoj, interesuje me bar kakav joj je komšiluk... :D

Ovog leta smo bili na Kasandri, ali smo dva puta išli na ''ekskurziju'' po Sitoniji. Sarti nam se baš dopao i odlučili smo da nam bude baza leta 2017.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trifon je u prometnoj ulici, tu je setaliste od novog do starog Sartija, i zna da bude malo bucno ali do nekih 22-23h a do tad ste i vi u gradu...inace je lokacija super, market blizu plaza blizu i to bas lepa plaza sa plicim delom za decu, sama kuca ne znam kakva je ali je lokacija super...uzivacete

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Drustvo..da li neko zna kakvi su to 6..to krevetni apartmani u Aristotelisu?Kazu da je najbolji apartman broj 6...da li neko mozda zna nesto?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27031
    Ukupno tema
    906180
    Ukupno poruka