Guest Prijatelj

SARTI

8166 poruka u ovoj temi

Evo jedna mapa plaza

Mi smo po njoj isli

Pozdrav:cool:

IMG-20160728-WA0003.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
pre sat vremena, Marijana123 je rekao/la:

Pozdrav, evo da ti odgovorim,izvini sto nisam stigla ranije :blush:

kao sto je vec neko rekao u sartiju je sve blizu tako da lagana setnjica i godi, a u slucaju da vam se nakada ne seta bas ni malo ima i parking.(ako ste u nedge na kraju u novom smesteni auto mozete ostaviti kod fudbalskog terena tako da vam je setnjica kraca ili malo napred jos desno uz setaliste do mora ,bude slobodnog mesta. Savet : uvece kolima se ne zavlacite po gradskim ulicama jer je totalna ludnica :wacko:

O smestaju se mozes informisati na sajtovima nekih nasih agencija,cisto da vidis kako izgledaju i gde se nalaze ,imas Astru ,Hellenatravel... ja sam se informisala na Paradisotravel ( www.sarti.co.rs jer imaju skoro sve vile i na karti tacno ucrtano gde se koja nalazi) iako sam na kraju otisla na bum kao i svake god ) a ono sto ne pise mozes pitai ovde kao i svi mi ostali :laugh:

O marketima,pekarama,mesarama je vec pisano tako da necu da ponavljam. Istina je da su slabo snabdeveni a oni mali po ulicicama znaju biti i preskupi. Zato najbolje Lidl u Nikitiju. Nije ni on nesto jeftin ali naspram tih radnjica je dosta.

Plaze: ako volite da ronite najbolje su vam plaze od Sartija na gore prema Kalamiciju,(dalje nisam isla tako da ne znam,). Za organizovani prevoz ne znam,jel smo mi isli svojim autom. Po meni ta Orange plaza je tako precenjena i nista posebno. Lepa zaista jeste ,prelepa samo za slikanje ali ostalo ...Mi smo dosli jedno jutro oko 8 da zauzmemo mesto (posto neke plaze i nema nego eto koliko negde da umetnes peskir , sve ostalo su stene. Ima sa leve strane lezaljke ali to se brzo popuni i muzika je preglasna) Do podne je postalo tako pretrpano i zagusljivo ,bez daska vazduha, :vruce:posto je voda plitka i sitan pesak,imala sam osecaj da se i ona ugrejala od onih stena.Kao da se sto dusa u kadi kupa. Guzvaaaaa uh:smorilo: :nea: A vrelina pa to je bilo kao da stavis krompir na kamen do vatre i on se ispece! Kao u rerni!:lud: Parking ako ne dodjete rano,vam je kao lavirint,a mesta nigde!:blink::besan: i ono sto me je najvise smorilo je bilo to da je cuvenu Sirenu neko oskrnavio! razbijeno joj je lice,rep i guza tako da je totalno neprimetna (mislim da dok smo se mi slikali da su se ljudi okolo pitali sta to slikamo). Strasno!:ohmy::excl::ljutko: Ako idete na ovu plazu najbolje je kad dobijete malo bojice da ne bi planuli . Po meni njie vredna gubljenja dana na njoj, doci na sat dva bucnuti se i ici dalje. Mi smo obisli skoro sve plaze i da vam iskreno kazem lepse su mi ove od Sartija na gore ka Kalamiciju. Cisto more,nema guzve,postepeno u dubinu ide. Ma milina. :ljubav:A ove sve pre Sartija nista posebno,mozda eto ta Lagonisi al i tu je guzvara i nije ni bilzu . Za Lagonisi da znate da prva dva reda lezaljki se placaju po 10e po osobi tj treba da potrosite u toj vrednosti i smarace vas dok ne potrosite necete moci otici, Treci red je koliko popije to ti je. A razlike nema jer je plaza siroka 5-10m tako da...al eto ko voli tik uz vodu da zna. Plaza u novom Sartiju vam je sasvim ok, i dugo bude sunce(mi smo do pola 9 znali da ostanemo),ima talasa,dugacko plicak i duva vetric tako da je prijatno (za decu pa i odrasle ;) talasi + dusek = vrhunska zabava :dance:) a pesak sitannn... a imaju i lezaljke (cenu ne znam ,jer volim sitan pesak :D:plez:)

kao sto sam vec ranije rekla,slobodno gledajte smestaj ip reko puta jer je udaljenost od plaze zaista mala.

ako sam nesto zaboravila ili se jos nesto setis pitaj tu sam :stidljivko:

pozdrav :)

Potpuno se slazem sa ovim sto ste napisali,kao da ste mi ukrali misli iz glave.

Danas bili na Orange plazi,koja je lepa,ali samo za obilazak i slikanje.

Tu je i slika sirene.

Inace jutros oko 8.30h zemljotres u Sartiju koji je trajao par sekundi,a drug mi javio da su osetili i u Paraliji.

IMG_20160811_111200.jpg

Izmenjeno (prezontije)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I jos nesto vrlo vazno zelim da vam kazem,molim vas da to ozbiljno shvatite (iako pretpostavljam da dosta vas ovde ima starijih od mene i mozda i iskusnijih vozaca, ali eto reci cu):

:excl::excl::excl:

Dragi vozaci, molim vas ,budite vrlo vrlo oprezni!!!! Ne upustajte se u nepromisljene situacije!!! Ne putujete sami nikada i onda kada ste sami u autu! Ne zurite! Ako je negde puna linija,sa razlogom je! To sto cete obici 1...3...5 auta,kamiona,autobusa i stici 10...15...30min pre je nista a moze da vas kosta zivota. Idete na odmor nema razloga za zurbu!

Isto vazi i za one koji se vracaju kuci. Samo polako i oprezno!

Cuvajte se u dolini Vardara(Makedonija),uglavnom tu ljudi izgube strpljenje i grese. Nemojte misliti da ce vas vas dobar auto izvuci...Na zalost svake godine bas ovde neka tragedija!

Strpljen=spasen! 

Zivot nema cenu! Ni vas ni tudji!

Vozite polako i oprezno!

Srecan put svima!!!

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Хвала Маријана! Ово је збиља добар опис и било би лепо када би свако од нас након завршеног одмора давањем оваквих информација помагао људима који тек намеравају да обиђу нека места. Ја ћу сигурно то урадити.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 13 minut, Дејан_Свитац je rekao/la:

Хвала Маријана! Ово је збиља добар опис и било би лепо када би свако од нас након завршеног одмора давањем оваквих информација помагао људима који тек намеравају да обиђу нека места. Ја ћу сигурно то урадити.

Nema na cemu :don-t_mention:

Meni su mnogo znacili komentari od ranije i odgovori koje sam dobila na pitanje . Lepo je kad covek ide negde i zna sta da ocekuje. Hvala vama svima :)

Pitajte sve sto vas interesuje tu sam :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Пошто и ја планирам да са породицом одем на бум, још увек нисам сигуран где, али на Ситонији дефинитивно, занима ме има ли добрих понуда у Сартију (не прескуп и пристојан смештај)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 minuta, Дејан_Свитац je rekao/la:

Пошто и ја планирам да са породицом одем на бум, још увек нисам сигуран где, али на Ситонији дефинитивно, занима ме има ли добрих понуда у Сартију (не прескуп и пристојан смештај)?

Kada planiras da ides? Sada avg,sept ?:)

Ako si procitao moje ranije postove, znas kako smo prosli sada u julu i kakvo je stanje sa smestajem bilo :)

Kako smo mi stekli utisak a i kako nam je gazdarica rekla,u spicu sezone je uvek haoticno u Sartiju(ma svuda :D) i malo teze naci u komadu dane a pogotovo za porodice 4 i vise clanova,jer uglavnom agencije zakupe vile pa gazde i ako izdaju na svoju ruku izdaju one dane koji su im izmedju smena. 

Za jun i avgust po ranijim komentarima koje sam citala ovde rekla bih da se moze naci nesto.

Ako gresim ispravice me neko od starijih clanova :stidljivko:

to je sve sto mogu da ti kazem

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo nemoj da kreces sad za vikend. Sacekaj da prodje 15. I Velika Gospojina. Posle ce vec biti lakse pronaci sl. smestaj kako se blizi septembar

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

..a tek u novembru...da biras :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A moze i da se nadje za avgust, al' 2017.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dođoh iz Sartija pre par dana pa reko da prenesem malo svog iskustva kao što sam i obećala. :rolleyes:

1. SMEŠTAJ - VILA SARTI BLUE:

Smestaj je na odličnoj lokaciji (Sarti Beach), za osobe koje vole da malo i prošetaju (pošto je Sarti kao što već svi pričaju veoma mali i sve je skoncentrisano na vrlo maloj površini - sve je blizu). Laganim hodom do centra se stiže za 20 min, ko ide sa malom decom možda će mu trebati 5 min više. ALI HIGIJENA JE LOŠA. Naš apartman je imao na sve strane paučinu, a i gomilu paukova kojih smo se jedva otarasili. Posuđe je bilo u katastrofalnom stanju, a i kuhinjski elementi ne mirišu baš lepo kada se otvore (ima mnogo vlage), tako da "kuhinju" nismo koristili jer nije bilo moguće. Posteljinu menjaju 5. dan, a ako se zadesite u sobi samo je ostave i kažu "doćićemo kasnije" što se naravno ne desi, pa morate sami da je promenite, a i đubre ne izbacuju. U sobi postoji kofa i zoger tako da sami morate da čistite, a i da izbacujete đubre. Naši prijatelji koji su došli par dana kasnije imali su malo bolju, veću sobu, ali što se čistoće tiče situacija  je bila manje-više ista.

Usuštini, ja lično ne bih preporučila ovaj smeštaj, pogotovo ne za porodice sa malom decom.

2. PLAŽE:

Manasu, Talgo, Trstenika, Elia, Fava (divlja, potreban suncobran).....

3. HRANA:

Giros DEFINITIVNO kod "AVRE",po meni je on 100 puta bolji od onog iz Obeliksa. Što se tiče ribe i morskih plodova ne znam kako se tačno restoran zove, ali je na početku Sartija, u prvoj ulici od plaže i pod mu je od peska (tj. nema pločice ili tome sličan pod - Možda objašnjenje deluje smešno, ali po tome sam ga ja razlikovala. Ima i šarene (plave, žute, crvene) drvene stolice.). Slatkiši, pice, palačinke su usuštini istok ukusa, kvaliteta skoro na svim mestima, tako da ne mogu da izdvojim neko posebno mesto.

U terminu u kojem smo bili (kraj jula-početak avgusta) je velika gužva, tako da ko bi da je izbegne može ići ranije ili kasnije. Mi smo mogli samo ovako ove godine. 

U svakom slučaju, Sarti je lep. Sitonija je lepa. Tako da preporučujem ovo mesto, ovaj prst. Iako smo svakog dana putovali do plaže, nismo se umorili već stvarno pošteno odmorili (što npr. nije bio slučaj prošle godine sa Lefkadom) i baš smo zadovoljni ovogodišnjim letovanjem.

Toliko od mene. Ne bih pisala još detaljnije o Sartiju jer su predhodni putnici to jako dobro uradili. (Hvala im na pomoći jer sam neke savete i usvojila.) Ovde sam se osvrnula samo na neke detaljčiće koje sam ja drugačije doživela.

Pozdrav svima. :rolleyes: I lep provod onima koji tek idu. :suncase:

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 21 sat, Marijana123 je rekao/la:

Kada planiras da ides? Sada avg,sept ?:)

Идем сутра рано. Ја сам ту близу, на 200 км од Халкидикија, тако да ако не нађем ништа прексутра се враћам. А наћићу сигурно. Кад се будем вратио написаћу пут којим сам ишао и шта сам обишао. Хвала још једном!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratili se skoro iz Sartija,bili u  Ta Vrahakia u apartmanu,sto se tice smestaja VRHUNSKI(3 terase,2 televizora,velika kuhinja,kupatilo odlicno,sve je  odlicno.......

plaza Tigania

big-7231695_57b19c1a9affe5-79316384IMG_20160806_113546.jpg

big-7231695_57b19c1b0f95b0-28207712IMG_20160806_113345.jpg

big-7231695_57b19c1b7af492-30250143IMG_20160806_113401.jpg

Izmenjeno (miele)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka