Guest Prijatelj

SARTI

8166 poruka u ovoj temi

U Sartiju je sve blizu. S kraja novog dela do gradskog trga u starom delu ima nesto vise od 1 km. Sam novi deo je oko 500m, tako da se uvece laganom setnjom brzo stize do centra. U novom delu postoji pekara i nekoliko marketa, a na plazi i nekoliko beach barova u kojima se lezaljke dobijaju uz pice(bar je tako bilo do sredine jula). U vodi ima sitnijih skoljkica. I da, u junu je moguce naci studio za cetvoro za 350-400e. Prevoz do oranz plaze je organizovala  agencija astra ali ja svakome ko ide u sarti preporucujem da ide kolima ili da rentira, sam ili sa nekim, jer su okolne plaze mnogo lepse od gradske.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
pre sat vremena, nole73 je rekao/la:

U Sartiju je sve blizu. S kraja novog dela do gradskog trga u starom delu ima nesto vise od 1 km. Sam novi deo je oko 500m, tako da se uvece laganom setnjom brzo stize do centra. U novom delu postoji pekara i nekoliko marketa, a na plazi i nekoliko beach barova u kojima se lezaljke dobijaju uz pice(bar je tako bilo do sredine jula). U vodi ima sitnijih skoljkica. I da, u junu je moguce naci studio za cetvoro za 350-400e. Prevoz do oranz plaze je organizovala  agencija astra ali ja svakome ko ide u sarti preporucujem da ide kolima ili da rentira, sam ili sa nekim, jer su okolne plaze mnogo lepse od gradske.

Hvala puno na odgovoru...pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo sa lezaljkama uzmite sa malom rezervom, jer sam primetio da se svake godine povecava broj plaza na kojima se lezaljke posebno naplacuju, a i cene polako ali sigurno rastu. Tako da sledece godine mozda budu vazila neka nova pravila

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Igore slazem se sa tom konstatacijom, a srazmerno tome i opada broj korisnika istih. Na Lagomandri, Kalogriji, Neos Marmarasu sigurno vise od polovine lezaljki je bilo prazno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima. Preko Nikana-e gledamo smeštaj u Corali Hotel, ali se nigde na slikama ne vidi kupatilo. Čitao sam preporuke za smeštaj na forumu, ali ako bi neko mogao iz ličnog iskustva da opiše kakva su, da li imaju kadu, tuš kabinu ili neku imitaciju kakva se često sreću u GR smeštajima. Hvala u napred,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, varicak je rekao/la:

Pozdrav svima. Preko Nikana-e gledamo smeštaj u Corali Hotel, ali se nigde na slikama ne vidi kupatilo. Čitao sam preporuke za smeštaj na forumu, ali ako bi neko mogao iz ličnog iskustva da opiše kakva su, da li imaju kadu, tuš kabinu ili neku imitaciju kakva se često sreću u GR smeštajima. Hvala u napred,

Kupatila su standardna, kao i svugde, nema tus kabine, samo ogradjena tus kadica i nase nije imalo prirodnu ventilaciju, mi smo bili u apartmanu koji gleda na ulicu, ne na plazu, smestaj je skroz korektan, gazde ljubazne, predusretljive i nenametljive, lokacija odlicna, ako treba jos nesto tu sam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala za info. Na žalost nema mesta u terminu koji nam odgovara, tako da tražimo dalje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi, zanimaju se iskustva sa letovanjem u Sartiju u septembru, konkretno drugoj polovini septembra. Koliko ima ljudi, da li pusto, da li ima mogucnosti za izlete. Generalno, kako mesto funnkcionise, kakvo je vreme i atmosfera. Hvala!

Izmenjeno (Dubi13)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo da podelim nekoliko informacija iz Sartija.

Od nedelje smo u Kostas apartmanu i sve pohvale za gazda Jorgosa i njegov smestaj,kao i za bar na plazi.Danas je bilo dosta vetrovito i sa vecim talasima,nama nije smetalo,problem je bio nagovoriti decu da izadju iz vode.Inace,Jorgos mi kaze da je ovakav dan veoma redak sa tolikim talasima i vetrom,Obicno je sve slabijeg intenziteta.

Sarti je mesto po mom ukusu,veoma cisto,sa dosta parking mesta,barovima,tavernama i raznoraznim lokalima.Plaza veoma prostrana i cista.

Mozda jedina zamerka ide na racun marketa,dosta su slabo snabdeveni robom,sto nikako ne znaci da nema osnovnih namirnica,vec mislim da nema nekog velikog izbora u njima.Najvece razocarenje je Marinopulis koji je najveci market,ali poluprazan,a i ono malo robe sto ima je neinteresantno.

Sto se tice smestaja,sve je puno,bar sto se tice Novog Sartija, a po recima nekih nasih ljudi i u Starom Sartiju nema slobodnih soba,jedino nemam nikakvu informaciju za Sarti Beach.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/8/2016 at 9:40, varicak je rekao/la:

Kupatilo malo da manje nisam videla. Ogradjena tus kadica i to je to.Mi smo bili u velikom petokrevetnom apatmanu s pogledom na more,terasa je prostrana,dvoriste lepo,sve super osim kupatila.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ево и мене са утисцима. :-)

Били у Сартију, од 29.јула-7.авг.у вили "Астерија" преко Астре. Вила на одличној локацији, смештај и те како -чисто, увек топле воде, интернет, собе не превелике, али доста за моје потребе(четворокреветни апартман,соба бр. 2). Газдарица дивна, тераса довољно велика. Поглед са ње се пружао на море, иако је била удаљена око 100м, као што и пише у опису. Мало је бучна улица испод, јер Грци возе праисторијске моторе, али опет ништа претерано. На 5 дана се мења постељина. Сами смо одржавали чистоћу. Канализација, за разлику од осталих делова Грчке где сам летовала, укључујући и Ханиоти је на завидном нивоу. Није нам се запушио одвод ниједном. За разлику од поменутих. Ауто паркирали испред виле, испод терасе. Једина замерка,а нема везе са вилом, јесте, бучан комшилук -Срби! Иако пише кућни ред, али мало се скренула пажња и делимично уродило плодом. Што се кухиње тиче, има апсолутно све за основне потребе.

Толико о вили.

Сада о Сартију...:-)

Били смештени у старом делу. И могу рећи да је пун погодак за нас био, а са бебом смо ишли. Као прво, мање је дувао ветар, друго, мање је било таласа иако је дубље, а треће, има бре садржаја колико хоћеш. Од паркића за дечицу ка новом делу креће и другачије ветар да дува. А да дува, дува скоро стално, али пар дана су таласи само правили проблем, али смо се свакако купали.

Вода чиста, само један или два дана благо запрљана, топла, песак леп, за децу супер.

Узимали смо лежаљке у кафеу Orange, у старом делу, близу стена, где за једно пиће од 3е можеш узети шта год ти -ми 3 лежаљке и сунцобран, за разлику од осталих кафића, где си морап узети пића исто колико и лежаљки, ниси смео носити ништа своје од хране и пића и ниси смео одлазити дуже од 10ак мин. А нама то.није одговарало због бебе. Тако да нам је поменути кафић потпуно одговарао, а и близу виле био.

Било је доста људи, Срба наравно највише.

Цене ту и тамо. Маркети слабо опремљени. Ми скоро све понели.

Гирос, 1.90 на тргу, најјефтинији.

Све у свему, заиста прелепо место, вода можда и фаворит до сада, иако сам била и на Родосу, осталим деловима Грчке и у Турској.

Ту сам за све информације. Поставићу и неке сличице кад стигнем. :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakav je internet u vili Berlin?Kazu cesto ga nema..mada bi mi uzeli neki internet kao i svaki put,da znam da imam uvek,ali bilo bi dobro da i u smestaju ima.

Ova vila mi se dopala na izgled,i sto je kuhinja odvojena od spavaceg dela...Procitala sam par komentara i uglavnom su ljudi zadovoljni.Jel ima neko neke svoje utiske o ovoj vili da ostavi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam i u vili Elena, u novom delu, koju uluca deli od plaze,pa ako treba nekome informacija o njoj, napisacu.

20160802_073220_7_bestshot.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/8/2016 at 17:35, Dubi13 je rekao/la:

Ljudi, zanimaju se iskustva sa letovanjem u Sartiju u septembru, konkretno drugoj polovini septembra. Koliko ima ljudi, da li pusto, da li ima mogucnosti za izlete. Generalno, kako mesto funnkcionise, kakvo je vreme i atmosfera. Hvala!

Bio sam prosle godine od 6 do 13-14 tako nesto. Vreme je bilo vise prolecno ali skroz ok. Mnogo je lepse za obilaske nego po vrucini. Sarti je bio veoma ziv i tada, a za izlete ne znam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/7/2016 at 15:47, Nikita-AR je rekao/la:

Forumasi potrebna mi je pomoc pri izboru odnosno pronalsku vile u Sartiju. Mozda ce nekome delovati smesno ali ovogodisnje letovanje je zavrseno i ja krecem u ozbiljnu potragu za letovanje 2017. Posto po prvi put planiram sledeceg leta da odem na Sitoniju odnosno Sarti a putujem sa suprugom u dva decaka od 12 i 10 godina zelim na vreme da pronadjem vilu koja ce odgovarati nasim potrebama a naravno za sto manje novca. svake godine letovanje uplacujem u decembru ili najkasnije u januaru. Letovanje odnosno odmor planiram do detalja pa samim tim imam puno pitanja. Procitao sam jedan deo foruma i odprilike sam upoznat sa podelom Sartia...U sustini nama bi vise odgovarao desni deo Sartia jer je sitan pesak i veci plicak ali plassim se da nam za vecernju setnju nebude predalek centar grada i sva zbivanja pa mi malo pojasnite kolika je udaljenost izmedju ta dva dela grada. Drugo ako uzmemo smestaj u tom novijem delu da li taj deo grada ima prodavnica i pekara odnosno ono sto bi nam pokrili dnevne potrebe a da samo uvece idemo u setnju do starog dela. Da li u novom delu ima kafica i lezaljki na plazi i da li se kao i na Kasandri za dva pica moze dobiti celodnevno koriscenje lesaljki i suncobrana? Posto i ja i klinci veci deo dana provedemo sa maskama na ocima i glavom ispod vode zanima me da li ima skolkica u tom delu koje bi deca skupljala dok ronimo ili po dnu nema bas nicega? Posto svake godine letujem u junu mesecu zanima me da li se moze od 10-og juna ili maks od 20-og do 30-og juna naci smestaj za nas cetvoro za maksimalno 350 do 400 eura bilo preko agencije ili ako neko ima neki kontakt za privatan smestaj? mozda bi cak isle i dve porodice pa je mozda privatan smestaj najbolja opcija. Da li ima mozda neki organizovan prevoz do neke obliznje plaze recimo Orange beach? Za sada toliko ako neko ima zivaca da odgovori na ovolika pitanja bio bih mu jako zahvalan ili bar na na neka koje zna odgovore...jos jednom hvala unapred i pozdrav svim forumasima.

Pozdrav, evo da ti odgovorim,izvini sto nisam stigla ranije :blush:

kao sto je vec neko rekao u sartiju je sve blizu tako da lagana setnjica i godi, a u slucaju da vam se nakada ne seta bas ni malo ima i parking.(ako ste u nedge na kraju u novom smesteni auto mozete ostaviti kod fudbalskog terena tako da vam je setnjica kraca ili malo napred jos desno uz setaliste do mora ,bude slobodnog mesta. Savet : uvece kolima se ne zavlacite po gradskim ulicama jer je totalna ludnica :wacko:

O smestaju se mozes informisati na sajtovima nekih nasih agencija,cisto da vidis kako izgledaju i gde se nalaze ,imas Astru ,Hellenatravel... ja sam se informisala na Paradisotravel ( www.sarti.co.rs jer imaju skoro sve vile i na karti tacno ucrtano gde se koja nalazi) iako sam na kraju otisla na bum kao i svake god ) a ono sto ne pise mozes pitai ovde kao i svi mi ostali :laugh:

O marketima,pekarama,mesarama je vec pisano tako da necu da ponavljam. Istina je da su slabo snabdeveni a oni mali po ulicicama znaju biti i preskupi. Zato najbolje Lidl u Nikitiju. Nije ni on nesto jeftin ali naspram tih radnjica je dosta.

Plaze: ako volite da ronite najbolje su vam plaze od Sartija na gore prema Kalamiciju,(dalje nisam isla tako da ne znam,). Za organizovani prevoz ne znam,jel smo mi isli svojim autom. Po meni ta Orange plaza je tako precenjena i nista posebno. Lepa zaista jeste ,prelepa samo za slikanje ali ostalo ...Mi smo dosli jedno jutro oko 8 da zauzmemo mesto (posto neke plaze i nema nego eto koliko negde da umetnes peskir , sve ostalo su stene. Ima sa leve strane lezaljke ali to se brzo popuni i muzika je preglasna) Do podne je postalo tako pretrpano i zagusljivo ,bez daska vazduha, :vruce:posto je voda plitka i sitan pesak,imala sam osecaj da se i ona ugrejala od onih stena.Kao da se sto dusa u kadi kupa. Guzvaaaaa uh:smorilo: :nea: A vrelina pa to je bilo kao da stavis krompir na kamen do vatre i on se ispece! Kao u rerni!:lud: Parking ako ne dodjete rano,vam je kao lavirint,a mesta nigde!:blink::besan: i ono sto me je najvise smorilo je bilo to da je cuvenu Sirenu neko oskrnavio! razbijeno joj je lice,rep i guza tako da je totalno neprimetna (mislim da dok smo se mi slikali da su se ljudi okolo pitali sta to slikamo). Strasno!:ohmy::excl::ljutko: Ako idete na ovu plazu najbolje je kad dobijete malo bojice da ne bi planuli . Po meni njie vredna gubljenja dana na njoj, doci na sat dva bucnuti se i ici dalje. Mi smo obisli skoro sve plaze i da vam iskreno kazem lepse su mi ove od Sartija na gore ka Kalamiciju. Cisto more,nema guzve,postepeno u dubinu ide. Ma milina. :ljubav:A ove sve pre Sartija nista posebno,mozda eto ta Lagonisi al i tu je guzvara i nije ni bilzu . Za Lagonisi da znate da prva dva reda lezaljki se placaju po 10e po osobi tj treba da potrosite u toj vrednosti i smarace vas dok ne potrosite necete moci otici, Treci red je koliko popije to ti je. A razlike nema jer je plaza siroka 5-10m tako da...al eto ko voli tik uz vodu da zna. Plaza u novom Sartiju vam je sasvim ok, i dugo bude sunce(mi smo do pola 9 znali da ostanemo),ima talasa,dugacko plicak i duva vetric tako da je prijatno (za decu pa i odrasle ;) talasi + dusek = vrhunska zabava :dance:) a pesak sitannn... a imaju i lezaljke (cenu ne znam ,jer volim sitan pesak :D:plez:)

kao sto sam vec ranije rekla,slobodno gledajte smestaj ip reko puta jer je udaljenost od plaze zaista mala.

ako sam nesto zaboravila ili se jos nesto setis pitaj tu sam :stidljivko:

pozdrav :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka