Guest Prijatelj

SARTI

8166 poruka u ovoj temi

Postavila sam temu, ali izgleda još nisam savlada sve tehnike postavljanja iste, ali posto se ljud mahom ovde raspituju o smestaju i razmenjuju iskustva o Sartiju ponovicu naše nedavno iskustvo sa apartmanima Apostolos u Sartiju i Astrom. 

Za ovo letovanje odlucili smo da još u decembru napravimo rezervaciju i uplatimo kompletan iznos. Bili smo smesteni u vili Apostolos, druga godina za redom idemo u Sarti posto prošle nismo sve obisli. Vodjeni korektnim iskustvom od prošle godine, ponovo smo otišli u decembru da rezervisemo odmor koji je bio od 31.07-09.09. I to ponovo preko Astre. Iako mi je bilo cudno sto nema informacija na netu o Apostolosu uzdali smo se u agenciju, racunajuci da posto placamo u celosti sedam meseci unapred, da ćemo dobiti korektnu informaciju. Naši zahtevi su bili: da bude apartman blizu plaze (ako može noći deo, čisto da promenimo), da imamo dobru poveću terasu i internet zbog posla. Puna cena (koji možete videti na sajtu je oko 670 evra a mi smo ostvarili popust od 15% za kompletnu isplatu. Za te pare dobili smo:

- spavacu sobu koja nema prozor ali ima balkonska vrata koja izlaze bukvalno na hodnik kroz koji prolaze bukvalno svi.

- kupatilo osvetljeno sijalicom iz frizidera...pokusacu da ilustrujem fotografijom

- frizider koji greje posto deo za led bukvalno ne možete da zatvorite od kolicine leda

- internet ne postoji. Ustvari lazem, postoji ako sedite na odredjenom stepeniku na ulazu u zgradu

- terasa je tolika da jedna od tri stolice mora polovicno da bude unutar prostorije

- gazdu apartmana/zgrade koji lozi rostilj na svojoj terasi svaki drugi dan, obično predvece kad pokušavate da obedujete

- predstavnika agencije koji se pojavljuje samo da smara sa ponudama za neke izlete

- balkonska vrata koja ne mogu da idu na kip pa ste osidjeni na crkava je od vrucine

- Komarnici u ovoj kući ne postoje iako su standard na svim okolnim apartmanima. Ustvari, možda je ovo roštiljanje deo akcije suBijanja.

eto, ovo dobijete kada date svoj novac agenciji unapred. Ovo je bilo naše drugo i svakako poslednje iskustvo s Astrom.

PS. Cak smo kontaktirali i Bgd kancelariju Astre...iako su procitali poruku niko se nije udostojio da posalje bilo kakav odgovor.

image.jpg

image.jpg

Bili smo u istom apartmanu.... Moje saučešće... Sijalica u kupatilu je stvarno za ginisa! Ali smo se super proveli jer smo vrlo malo vremena provodili u sobi. I mi smo sa ASTROM do sada uvek lepo prolazili, ali Apostolos je stvarno za izbegavanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Travelko da, sreća pa sto se plaza tice stara dobra Sitonija ne razocarava :D Apostolos je jeziv, a bahatost gazde nevidjena. Meni samo nije jasno zašto se ovi iz Astre tako ponašaju sa ljudima koji imaju neko poverenje u njih, dodju da im daju pare unapred, i to za top sezonu dakle ne najjeftinije varijante :neznam:kao sto rekoh mi smo bili ranije u Sartiju i znamo da za te iste pare ima sjajnih apartmana kod njih u ponudi. Jedino sto mi pada na pamet je da prvo pokušavaju da uvale krs za velike pare i onda su na konju. Ako uspem da prebacim brzinski iz telefona fotke zardjalog bojlera, zica koje vire iz zida (doduse nisu u funkciji) i strujnog stekera kraj uzglavlja decijeg kreveta, postavicu da se vidi do koje mere to ludilo ide.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Izmenjeno (Petra08)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Noćna mora. A vodiči nesposobni i nezainteresovani po običaju. Užas od agencije.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

gadno je sto cele godine cekas odmor i odes i razocaras se zbog necijeg nemara...inace ta kuca je puna madjara koji polugoli idu okolo....mi smo bili u babisu preko puta koji je isto katastrofa...od babisa samo direkt sa grcima radimo, nema vise agencija...ili preko agencije ali insistirati da ti pokazu app ili studio, i dobro iscitati sve komentare....mi kad smo posle babisa usli u Iliadis studio, koji je dosta mali, ali je sve novo cisto, peskiri toalet sapun, sve full...ma odusevljeni smo bili, a jeftinije bilo nego preko agencije i to sa sve popustom...tako da moramo cetvoro ociju otvoriti ....hvala sto si podelila iskustvo da se i drugi ne zeznu...

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Sarti idite o sopstvenom trosku, ja sam se vratio u sredu.Prvo, ima slobodnog smestaja i to dosta, bio sam skeptican pri odlasku jer sam upravo ovde dobio sugestiju " nikako u Sarti na bum u ovom periodu" medjutim dole je sasvim druga prica. Samo budite dole do 12h popodne i naci cete smestaj za max 20min. Vreme ujutru je bitno zbog cene, jer i vlasnici imaju psiholoski pritisak da prodaju sto pre, a vec u popodnevnim casovima su u fazonu kad  sam sacekao ceo dan cekacu do sutra. U najgorem slucaju platicete po cenama koje nude nase agencije. Ja sam platio cetvorokrevetni apartman sa dve odvojene sobe 45€ po danu za nas 4, u vili Wiena. Moglo je jeftinije ali smo bili preumorni od puta pa se nismo mnogo cenkali. I molim ljude koji idu preko agencija i koji na osnovu broja ljudi na setalistu, da ne procenjuju da li ima slobodnih kapaciteta. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa imas ljude koji ovde na forumu pisu sami da su tesko nasli msestaj. trebao si jos da se cenkas, malo je 20 min...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja porodica I ja vec cetvrtu godinu letujemo u Sartiju. Gradic je prelep, more tirkizno, a I talasi nam ne smetaju(mada su ove godine najveci I vetar je najduze trajao).Kao I uvek aranzman uplacujemo preko agencije u decembru kada uplatimo ceo iznos I ne razmisljamo. Protekle 3 godine smo letovali sa Astrom u vili AkisMihalis. vila je udaljenija malo od plaze( oko 500m) ali zbog te udaljenosti smestaj je odlican. Posto ova kuca ima najvise 3-krevetnih studija a deca su mi odrasla morali smo da promenimo smestaj. Ove godine smo putovali preko Barcina. Pomislila sam agencija u usponu ali sam se bas prevarila I nikome ne bih savetovala da putuju preko njih.

Ovo letovanje cu pamtiti  samo po najgorem. Po dolasku u aparthotel SartiBlue nas je docekao Stefan zaposleni u agenciji koji je celo letovanje samo figura koja se tu mota ,ali nista ne moze da resi.Moj suprug se salio da je verovatno problem sto ne govori grcki. Medjutim nije , on je decko ili nesposoban ili nemotivisan da radi. Sta znaci onda porodici letovanje preko agencije? sigurnost, komfor...Nista nije tacno.Ovo je su  stvari koje su pisale u ponudi ,a nisu tacne:

-       Apartman sarti blue se nalazi 1100m od novog dela sartija a 2000m od starog dela. Na njihovom sajtu pise “Od starog dela Sartija udaljen je 750m”. Ova dezinformacija mi je upropastila vecernju setnju posto sam do pocetka novog sartija (do fudbalskog terena) morala svako vece da idem kolima. Iako letujem u Sartiju vec 3 godine nisam ni znala da postoje apartmani na ovolikoj udaljenosti. Takodje sam I na plazu isla kolima posto je plaza ispod naseg smestaja predvidjena za decu max do 3 godine I zbog dugog ulaza I plitke vode nismo na toj plazi ni boravili.

-          Nas cetvorokreveni apartman je bio vise nego skroman. Toliko skucenog prostora , starog namestaja, kreveti koji skripe, reso koji ne sluzi za bilo kakvo kuvanje(ima thermostat pa se stalno gasi I pali)za kuvanje kafe vam treba vecnost a kamoli za gotovu supu iz kesice ,vrata od toalata koja su pala I ne mogu da se zatvore, vodokotlic koji ne radi. Sreca je sto smo iskusni turisti koji uvek , a sto nije bilo na  preporuku agencije nose svoj licni produzni kabal , majstorski alat I razne podloske I sajbnice kaiko bi popravili sve nedostatke.

-          Voda nije bila ni za kuvanje ni za pice sto je jasno pisalo u pravilniku na vratima sto nam agencija nije navela kao nedostatak.  Vodu za pice inace kupujemo ali smo prethodne 3 godine kuvali sa gradskom vodom. Ovaj hotel je definitivno na nekom drugom izvoru jer je voda grozne braon boje  kao blato da nam se gadilo I zube da peremo I da se kupamo sa ovom vodom.  Vruce  vode u par navrata nije ni bilo(zvali Stefana trosili roming jer se to desavalo kad nije dezuran) ,a vrhunac je kada smo skroz ostali bez vode pa nas je  Stefan tesio da u celom Sartiju nema vode.sto smo lako proverili odlaskom u kucu do nase(PANAJOTU)gde smo dobili informaciju da je normalan pritisak vode I da je ima. Sva sreca nismo bili sami u Srtiju  pa smo otisli do centra kod prijatelja da se istusiramo.Vode uopste nije bilo to vece ,a prijatelji su nam se smejali jer smo skuplje platili smestaj od njih a nemozemo ni da se okupamo.

-          Za vreme boravka cistacica je otputovala u Solun I posteljina se nije menjala.Sreca je opet sto nosim sopstvenu posteljunu I prekrivace pa njihove ne moram ni da koristim.

-          WI-FI ne postoji. To sto pise na sajtu da je slabog protoka  nije istina.Ljudi su svoje dragoceno vreme kao I mi provodili oko jednog rutera koji se resetuje svake sekunde. Znaci internet nije nikako mogao da se koristi. Pokusala sam I sa recepcije I iz drugih delova nisam uspela. Ostalo mi je nesto posla da zavrsim za sta mi je bio potreban internet sto je bilo nemoguce pa sam opet kod prijatelja nosila laptop .

-           Osoblje je stvarno “preljubazno” ali ga niko ne razume jer ne zna grcki jezik.Zamolili smo Stefana da nam se necisti studio jer smo videli kako se cisti jednom metlom svi apartmani pa dobijete punu sobu tudjih dlaka Momak koji je bavi zabavnim programom nije hteo da se ukljuci u nista drugo a Stefan nas je uvek saslusao I sa klimanjem glavom I osmehom nista nije uradio.Mnogi cetvorokrevetni studiji imaju terasu za dvoje a ne za cetvoro,tu smo bar imali srece pa je nasa billa odgovarajuca.Jedina stvar koja je valjala je rucica od tusa kao I crevo koji su bili zamenjeni u sred naseg letovanja I bez naseg odobrenja.Ovim zamenjenim tusem(koji stedi vodu) nije moglo da se istusira.

-          Zbog svega nevedenog namece se pitanje sta sam to uplatila u gotovini 07.01.2015 god 740e? Svoju postenjinu, svoj reso, svoj automobil da bih stigla do plaze… Imala sam nadu da su agencija koja moze da konkurise velikima kao sto su Sabra I Astra ali sam se prevarila. Problem je u tome sto sam svoj odmor potrosila I ne mogu da ga vratim nazad,a nosim samo grozne uspomene iz mesta koje obozavam I na koje se svake godine vracam.

-        Planiram da se obratim turistickoj inspekciji sa slikama I onim sto sam dobila  aranzmanom.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Turisticka inspekcija Vam nista nece pomoci (kad oni nesto pametno rade). A smestaj je standardno uvek kocka. Mozda prodjete super a moze i tako kako ste prosli.

Ono sto mozete da uraditi jeste da skrecete paznju ljudima na ovakve stvari...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo i malo utisaka nekoga ko se skoro vratio sa prvog letovanja na Sitoniji i to bas u Sartiju, s tim da smo isli autobusom agencije i tamo bili ograniceni na organizovane pevoze (iskustva ljudi koji nisu isli svojim kolima niti rentirali auto na Sitoniji je nesto sto nedostaje ovde na forumu, pa bih da dam svoj mali doprinos):

Bili smo smesteni u starom delu Sartija, u blizini crkve, u vili Sotiria. Otprilike negde od crkve krece brdo ali nije nista strasno, postoji precica pa se i ne oseti uzbrdica. Sama vila je novija, izgleda bas kao na slikama, vrlo je cisto, namestaj je nov i sve radi. Posteljina i peskiri se menjaju na pola smene. Sobe su malo manje, dok su terase prostrane i dobro pozicionirane tako da imate malo privatnosti.

Samo mesto mi se jako svidelo, mislim na ovaj stari deo jer u novom, koliko sam videla, i nema nicega sem apartmana.Popolocano i osvetljeno setaliste sa klupama se nalazi uz samu plazu, odmah uz setaliste su kafici i restorani koji u svojim bastama imaju dosta zelenila. Najlepsi mi je bio restoran Ta Vrahakia, koji se nalazi prakticno u uvali, zaista je posebno uvece sedeti tamo. Posle setalista idu 3 paralelne ulice u kojima se nalaze prakticno svi sadrzaji (jos restorana, kafica, pekara, poslasticarnice). Takodje, mesto ima i mali trg sa klupama i palmama, italijanskom picerijom i sladoledzinicom Uvece ima bas dosta ljudi u centru ali nije nepodnosljiva guzva, dok na setalistu uz more ima manje ljudi. Mesto nije mrtvo, ima ljudi i polse 23h, s tim da ovde mozete ocekivati pre svega provod tipa setnje uz more, kuliranja uz pice/veceru/utakmicu i eventualno u svirkama na trgu i u rok kafeu. Postoji i jedna diskoteka, ali nije bas reprezentativna. 

Plaza u starom Sartiju je prostrana (mislim da sam izbrojala 10 redova lezaljki s tim da je prvi red na par metara od vode), sa sitnim zlatno zutim sljunkom, ima dosta kafica sa lezaljkama ali i dovoljno mesta da postavite svoje suncobrane. Lezaljke se dobijaju uz pice, a za tuseve samo pitajte konobare da vam daju kljuc. Na samom kraju plaze nalazi se stenoviti deo koji je super za ronjenje. Dok se kupate imate pogled na Atos, ambijent je zaista predivan.

A sada najbitniji deo: vetar i talasi Vetra nema, osim nekog blagog povetarca bez koga na onojvrucini ne bismo mogli da disemo. Talasa  ima, uglavnom su to manji talasi uz koje moze sasvim normalno da se pliva ili oni veci uz koje nema plivanja, ali nije problem za nekog prosecnog plivaca da u njima uziva. Ali takodje je bilo i onih talasa od kojih je, makar vecinu, strah da uopste udju u vodu. Takvih je bilo 1 dan tokom naseg boravka.

Ono o cemu se ovde nije pisalo a sto je po meni jedina mana ovog mesta je cistoca vode. Kada je more mirnije voda je divna, cista i prozirna kao u bazenu. Medjutim, kada su veci talasi ili popodne cak i kada nisu veci talasi voda je prljava od nekih sitnih delova morske trave, raznih truncica i sl. (nema djubreta koje potice od ljudi). U nekim delovima plaze voda je cak crna od te prljavstine, dok je u nekim delovima ima malo (to je specificnost plaze u starom Sartij, na razdaljini od 30m voda moze da bude potpuno razlicita - negde crna od delica trave i bez talasa, negde cista ali sa velikim talasima...). Preporucujem kupanje u delu preko puta Ronilackog centra,tamo je mirnije jer se talasi razbijaju na nekim podvodnim stenama i voda je najcistija u tom delu bila. Ne znam da li je tako stalno ili je samo ovde godine bilo tako (posto su svi vodici pricali kako je u Sartiju voda posebno cista, a i culi smo od nekih ljudi koji redovno letuju tamo da su ovo prvi put doziveli).

Mi smo se uglavnom kupali na plazi u starom Sartiju, s tim da i za nas koji nismo motorizovani postoji organizovan prevoz do okolnih plaza (rade ga i Astra i agencija na trgu), cene su od 6-8 evra povratna karta. Do Goe postoji besplatan prevoz. O okolnim plazama necu da pisem jer o tome postoji posebna tema, samo je bitno da i za one koji dodju busom postoji mogucnost da obidju deo Sitonije.

Izmenjeno (maxsax)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

maxsax

Zanima me da li ste u vili "Sotiria" imali prostor za ostavljanja prtljaga zadnjeg dana (mislim na organizovani prevoz), kao i toalet i prostor za sedenje. Da li tv ima neki srpski kanal? U kojoj sobi ste bili,da li je bolje uzeti sprat?

U koliko sati ujutru ste stigli busom u Sarti?       Hvala...!!!

Izmenjeno (Klea)
izostavljena rec
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice poslednjeg dana, procedura je bila sledeca: ujutru ispred vile dolaze vodici agencije i utovare sav prtljag u kombi i prebace ga u garazu vile Aristotelis (ovo je vazilo za sve putnike, bez obzira u kojoj su vili bili smesteni). Pola sata pre polaska za Srbiju vodic otkljuca garazu, vi uzmete prtljag i sami ga donesete do busa (sto u nasem slucaju nije bio problem jer bus staje na 10-20m od vile Aristotelis). Toalet i prostor za sedenje ne postoji u vili, vec u restoranu Avra (giros blizu agencije).

Sto se tice vile, sve sobe su na spratu jer u prizemlju zivi vlasnica. TV je imao samo jedan kanal i to RTS :kolce:

Put od Beograda je trajao preko 16 sati (velike su guzve bile na granicama), tako da mislim da smo stigli negde oko 12:30h u Sarti i odmah usli u apartmane. Put do Beograda je trajao oko 12 sati.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

maxsax

Puno HVALA!!!  

Izmedju vile "Sotiria", gde ste odseli i vile "Aristotelis", gde je bio prtljag, je velika udaljenost ( "Aristotelis" je u novom Sartiju,a "Sotiria u starom). Ne znam kako ste to izveli sa prtljgom, isli 2km po njega!!!???

Izmenjeno (Klea)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima, 

molim za info, jel ima rent a car agencije u sarti, i neka iskustva oko rentanje automobila, cene itd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja molim nekog ko je bio u vili Babis ove god da mi kaze kakva je vila sada?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim da mi neko preporuci jeftiniji smestaj (pa cu platiti samo bus preko agencije) illi neki jeftiniji aranzman za koji zna, u Sartiju pocetkom septembra? Hvalaa

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka