Guest Prijatelj

SARTI

8151 poruka u ovoj temi

Prosle godine su i nama u ambasadi primili fax-om poslatu potvrdu rezervacije...Za ovu godinu ne znam,ono sto znam je vezano za neke druge ambasade,a to je da nemci,austrijanci i francuzi insistiraju na original pozivnom pismu...Opet,ovde je u pitanju turisticko putovanje i ne bi trebali da prave problem,ali cu ja ipak,traziti da mi posalju i original potvrdu rezervacije...Necu da razmisljam kad dodjem do ambasade.Ipak na to letovanje,dugo,predugo cekam....

A sto se tice vetra u Sartiju...Mesto je na otvorenom moru i stvarno zna da ga bude...Talasa takodje...U julu smo imali jedan dan sa talasima,a sto se vremena tice,danju veoma toplo,a uvece prijatno...Slicno je kao na Tasosu...Meni licno,ta klima odgovara...

Niko nije spomenuo,a moze da bude korisno,imaju losu vodu,mislim na onu sa cesme za koju tvrde da je ispravna i za pice...Bas je zuta...

A meduze nisam videla cak ni u septembru...Kupali smo se bez problema,a more je bilo lepo,prozracno cisto i bez meduza na vidiku...

Komarci?Hmmm...Ja zivim pored Save,sto znaci,ispraksovana sam toliko da bez Raida ne idem nigde...To mi je za sobu,a ni napolju,uvece u setnji nismo imali problema...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odgledala sam ponovo oba DVD-ja o Sitoniji (agencija Magic i Astra). Koliko vidim u Sartiju non-stop duva vetar i ima talasa. Jel' to stvarno stalno tako ili su obe agencije snimale svoje filmove bas u danu kada je vetar bio jak?

Ima li meduza i komaraca u Sartiju (narocito me interesuje situacija sa tim napastima u periodu kraj avgusta, pocetak septembra)?

Prosle godine u 20 dana jula samo jednom je vetar bio toliko jak da se nije moglo prici vodi, bar ne sa malom decom. Za odrasle konje to je bio dan nevidjene zabave, posto su talasi bili toliko veliki da je veliki problem uci u vodu a ne biti izvrgnut ruglu i podsmehu cele plaze. Mislim, ako je talas toliko jak da mene moze da obori, to je onda stvarno jako... Posle 20 minuta skakanja i borbe da se odrzis na nogama pod napadom te sile, crknut si kao pas, a svet ce da ti se ljulja jos 12 sati. Dogoadjaj za sebe. Plaza je puna i vise nego da je lepo vreme jer su ti talasi dogadjaj za sebe i nemaju svi priliku da ih vide...

Ali, to je bo samo jedan dan, i vec uvece se more smirilo. Jeste da ume da duva, ali nje neprijatno niti prehladno. Brisanje peskirom po izlasku iz vode pomaze prilicno. Za komarce, nesto ih se i ne secam bas, onako najiskrenije. Za meduze, vidjali smo ih u vecoj dubini sa broda, ali vise kao izolovane slucajeve, a ne kao organizovane horde. Za upade meduza u plice delove plaze ne da sam cuo, ali, evo sam ove godine u avgustu, pa cu i to da vidim...

Sto se tice vode, ja nisam imao nikavih primedbi, osim sto je celo mesto zbog nekog kvara jednom ostalo bez vode cela 3-4 sata. O uzasa, o katastrofe! Eto to mi je bila jedinstvena prilika da osetim malo nikad probane cari letovanja na crnogorskom primorju. Jos da je bio neko da mi bahato naplati ulaz na najlepse delove pescane plaze, da upotpunim ugodaj....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi moji, :srce:

Uplatili bismo ovih dana smestaj u Sartiju, za kraj avgusta, i to u dvokrevetnim bungalovima "Sarti beach" hotela.

Molim sve vas koji ste ikada odseli u ovom hotelu, a narocito one koji su bili smesteni bas u tim bungalovima, da mi prenesete svoje utiske i zapazanja.

Posebno me zanima cistoca apartmana, kakve su terasice ispred tih bungalova (ogradjene ili "na izvolte"), postoji li parking za goste hotela, do koliko sati uvece je radio bazen, da li ste mozda na licu mesta uplacivali polupansion ili eventualno samo dorucak, kakva je plaza ispred hotela, da li je cuvena Orange beach blize tom novom delu Sartija ili blize starom, da li ste do centra Sartija odlazili peske ili kolima, tj. da li je hotel stvarno 1km od centra ili dalje, da li je problem uvece naci parking mesto blizu centra Sartija i sta mislite da li ce nam od kraja avgusta do 2. septembra biti OK vreme...

Puno HVALA svima koji odgovore makar i na deo pitanja !!! :srce:

Nisam boravio u samom hotelu, ali sam vise puta prolazio pored njega iduci na taj deo plaze. Ako se secam dobro, mesto za parking postoji ispred hotela, nisam siguran da imaju neki specijalizovan parking, ali tu ima uvek mesta za auto. To se, naravno, ne moze bas reci za parkiranje u samom mestu, narocito uvece. Ali, to je ipak lagana 10-15 minutna setnja i ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.

Orange beach je prema drugom kraju mesta, jedno 6-8 km odatle. Ja se saglasavam sa taci, lepa je, ali ne bas onoliko koliko se ljudi loze. Ali, zato ako dodjes s mora, pa se kupas ne izlazeci na obalu, na 6-10 m dubine, onda je fenomenalno. More je bistro nevidjeno tako da i mala deca bez ikakvog straha skacu i plivaju u poprilicno dubokoj vodi. Na 8m dubine sa povrsine vidis svaki detalj na dnu.

Vreme bi trebalo da bude OK, mozda cak i malo toplije, sa mogucnoscu da bude jedan kisan i jos jedan oblacan dan. Ali, oni dodju kao odlican izgovor da se sedne u kola i ode negde, do Toronija, Porto Koufa, Prorto Karasa, mozda i do Partenonasa, malo dalje od mora...

Cene su manje jer se u to vreme turisti razvejavaju, gotov je feragosto, tako da nije stvar u losem vremenu, vec u potraznji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taci, Wayland, HVALA po ko zna koji put sto svoje znanje i iskustvo nesebicno delite sa nama na forumu. Da je vise takvih ljudi poput vas, ovaj svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Katty, procitala sam na drugim temama da si zavrsila potragu za smestajem u Sartiju i da si konacno sve rezervisala. Drago mi je zbog toga.

Mi se jos uvek premisljamo da li ponovo da idemo na Tasos, kao provereno odlicnu varijantu, ili da ipak probamo nesto novo: Sitonija (Sarti ili Vurvuru) ili Krf (Dasija ili Kasiopi).

Za sada mi u Sartiju najprivlacnije izgleda smestaj u dvokrevetnim bungalovima ili u cetvorokrevetnim duplex apartmanima, ako nas bude islo vise, sve u okviru "Sarti beach" hotela. Medjutim, svesna sam da je taj smestaj bar kilometar udaljen od prvih prodavnica, pekara, restorana... Taj problemcic bi moje drustvo i progutalo, kad bismo bili sigurni da u blizini Sartija ima lepih, malih, divljih uvalica, na kojima mozemo da se osamimo i uzivamo. Jos kad bi tim uvalicama mogli da pridjemo kolima - EXTRA !!!

Do svake plaze u okolini Sartija mozes kolima (skoro svake). Do Orandz bica (7km), Armenitsija (3km) i jos jedne izmedju provereno moze. Probaj u Kalamiciju, a ni Toroni nije daleko (30-tak km) tamo je jako lepo i mirno (ogromna plaza). Za avanturiste u blizini Orandz bica postoje i uvalice gde samo sa motorcicem mozes da dodjes.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Taci, Wayland, HVALA po ko zna koji put sto svoje znanje i iskustvo nesebicno delite sa nama na forumu. Da je vise takvih ljudi poput vas, ovaj svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot.

Mirarbi,ako Sarti dozivis samo delic onako kako sam ga ja dozivela prosle godine,imaces fantastican odmor... :srce::srce: :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili u Sartiju prošle godine. Bolje je kupati se u starom delu na kraju plaže jer je za decu tamo najbolje. Plaža je mala bez gužve i čistije je jer nema talasa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja nemam ništa pametno da napišem, nego pratim ovu temu pa reko' da je vratim na prvu stranu :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja nemam ništa pametno da napišem, nego pratim ovu temu pa reko' da je vratim na prvu stranu :D

Bas slatko od tebe :srce: I meni je apsolutno omiljena,bas kao sam SARTI... :zaljubiska:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bas slatko od tebe :srce: I meni je apsolutno omiljena,bas kao sam SARTI... :zaljubiska:

U to ime vraćamo je još jednom na prvu stranu :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U to ime vraćamo je još jednom na prvu stranu :bez-zuba:

Je l ides i ti u Sarti ovog leta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idem sa porodicom u Sarti beach najverovatnije 23.08 ili 03.09. Mislim da ovaj apart. hotel ima dobar odnos cene i kvaliteta, a pošto idemo autom ni malo mi ne prestavlja problem udaljenost od centra (čak mi to i odgovara).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idem sa porodicom u Sarti beach najverovatnije 23.08 ili 03.09. Mislim da ovaj apart. hotel ima dobar odnos cene i kvaliteta, a pošto idemo autom ni malo mi ne prestavlja problem udaljenost od centra (čak mi to i odgovara).

Ja idem u julu...Prosle godine sam putovala preko Magic-a,ove godine u sopstvenoj reziji...Uzeli smo neke kontakte prosle godine dok smo setali i to iskoristili... :D Jeste li vi vec bili na Sitoniji?Ja sam potpuno zaljubljena u nju... :srce::srce::srce: A sto se udaljenosti tice, Sarti je ipak malo mesto i sve je relativno blizu...Mene najvise odusevljava to sto je ogromna plaza i sto svako moze da nadje idealno mesto za sebe...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Sitoniju idemo prvi put, a odlučili smo se kada smo pogledali DVD prezentaciju koju je napravila astra travel (sve pohvale). Odlučili smo se za Sarti beach (preko Magic-a), još samo vreme da posluži...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

200 na sat, kako mogu da dodjem do te DVD prezentacije Sitonije (Sartija)? Da li se kupuje ili dobija u agenciji? Ili mozda moze da se naruci?

Pozdrav :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902147
    Ukupno poruka