Phillippe

U Kojim Gradovima / Državama Ste Bili Najviše Puta? ( I Zašto?)

8 poruka u ovoj temi

Dakle, pre neki sat, na putu do posla, pričao sa koleginicom o putovanjima i o tome da sam u neke gradove bio nekoliko puta. I to nije baš zbog toga što me je taj grad toliko očarao ( mada, daleko od toga da nije lep i zanimljiv i da sam se bunio svaki put kada bih sleteo tamo), već jer odatle i do tog grada sam imao jeftine letove...

A radi se o Milanu, Italija.

Njega sam posetio svaki put pre i posla puta za Maroko, plus nekoliko puta van te rute za Afriku. Sve ukupno, Milano sam posetio 11 puta!

A već spomenuti Maroko - 3 puta i u njemu Marakeš i Rabat svaki put - dakle 3 puta.

Pored Milana, drugi grad koji sam nekoliko puta posetio, opet zbog low cost linije, jeste Ženeva. I verujem da će me ona videti još dosta puta ( ako se nekim slučajem ne ukinu linije za tamo). Nju sam posetio 4 puta.

Sledeći grad i država su Pariz i Francuska koje posetio ( iako u stvari živeo tamo kratko) 5 puta,

A zatim Rim 3 puta ( gde opet živeo kratko) i Barselonu 3 puta.

 

U kojim gradovima i državama ste Vi bili više puta i zašto? 

I, da li ste pobornik toga da se vraćate u isto mesto ako Vam je tamo bilo lepo ili više volite da istražite neku novu destinaciju?

 

Izmenjeno (Phillippe)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanimljiva tema, pisao sam već o tome ovdje. Bez obzira što je dosta gradova na mene ostavilo sjajan utisak, ne praktikujem da se vraćam iz razloga što je život kratak, finansijska sredstva ograničena, a ja želim da vidim i previše toga. Rijetki su gradovi u koje sam se vraćao. Šampion je bez premca Beograd (pišem sa aspekta nekog ko živi u BiH) jer tamo idem radi shoppinga ili da se vidim s prijateljima. Dok sam putovao sa roditeljima često smo ljetovali u Splitu, pa sam i tamo bio više puta. Ali, ako ne računam ove Ex Yu prostore, ni u jednom gradu nisam bio više od dva puta. I ta dva puta sam bio u Varšavi, Budimpešti, Temišvaru i Pečuhu. Sve ostalo je po jedanput. Volio bih se vratiti u Rim, Barselonu, Bukurešt i Veneciju ponovo. U Rim jer me je oduševio, a u preostala tri zato što sam ih sticajem okolnosti samo površno preletio.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A, pa ni ja nisam računao na primer Bugarsku i Vidin jer su mi preko granice i tamo bio zaista puno puta ...

Ima još puno gradova gde sam bio dva puta ili tri: Venecija, Krakov, Sofija, Atina, Istanbul, Minhen, Meknes, Kazablanka ... A vraća mi se u Madrid i Lisabon i Kairo/Luksor

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

interesantna tema -ja isto ne praktikujem da turisticki obilazim vise puta grad koji sam vec videla sem ukoliko se ne desi da nisam obisla nesto sto sam planirala pa iz nekog razloga nisam mogla.Cak i kad je letovanje u pitanju najcesce menjam destinaciju svake godine.izuzetak je bio Rodos -2 puta smo letovali tamo jer nam nije bilo dovoljno samo 10 dana za obilaske svega sto smo zeleli da vidimo. Generalno u Srbiji se najcesce vracam na Zlatibor-skoro svake godine sigurno jednom,dva puta odemo zato sto imamo zadnjih par godina mogucnost da koristimo apartman mog brata,pa nam to dodje kao jeftinija varijanta zimovanja nego kopaonik ili inostranstvo.Sto se tice inostranstva najcesce se na letovanje vracam u Grcku,ali smo se samo na Rodos vratili 2.put,uvek menjamo destinaciju.Od evropskih gradova-najcesce sam isla u Budimpestu-zbog posla ali sam i turisticki pre toga sigurno 3 puta isla.Zatim Minhen i Frankfurt zbog presedanja,pa se desilo vise puta da imam puno vremena i do grada da skoknem,vratila sam se jos 2 puta u Veneciju i Atinu sticajem okolnosti-ostalo sve  obilazila 1 put :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kad sada razmisljam o ovoj zanimljivoj temi, shvatam da ni jedno mesto odnosno destinaciju nisam posetila tri puta... :) Dakle, najvise sam bila dva puta i to u Becu, Budimpesti, Sofiji, Veneciji i Solunu (tu ne racunam ona usputna zadrzavanja kada se vracamo sa mora). Svi obilasci su bili turisticki.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanimljiva tema..

Vise od jednog puta :

Bidimpesta, Zeneva, Cirih, Antalija, Istambul, Livinjo(Italija) , Maribor, Atina, Skoplje, Podgorica, Insbruk...

Ima  gradova gde sam bio jednom...

Solun sigurno 100 puta poslovno...

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

:klap: za temu.622784_3800795062822_1342921108_o.thumb.

Sve ove države bar po jednom.

Više puta...

Svojevremeno sam u Minhen odlazio bar jednom godišnje (putevi svih zapadnih turneja,pre raspada Juge,su vodili preko Minhena a kasnije preko Budimpešte). Slična stvar je i sa Solunom. Sve turneje za Grčku su bile sa posetom Solunu. E sad više od jednom su bili... Sofija,Segedin,Beč,Rim,Pariz,Barselona,Hjuston,Prag,Bratislava,Krakov,Varšava... verovatno ih ima još kojih ne mogu da se setim kao i mnogi gradovi bivše Juge.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Španija, zato što je za mene najlepša zemlja u Evropi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka