Scorpio

Sibiu

31 poruka u ovoj temi

Eto iskreno nikad nisam čuo da Sibiu po srpski zovu  Sibinj, valjda i zato što govorim rumunski pa mi je čudno da prevodim imena gradova :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dje putujes sine ? Putujem za Sibiu majko :shokiran: Za Srbiju ? Za Sibiu zeno ! 

Salu na stranu, nikad nikog nisam cuo da ga zove Sibiu, svaki `nas` sajt bilo u vezi putovanja, prevoza, agencije, bilo sto pisu SIBINJ. Drugo logicno da bi nam kolima bilo prakticnije/brze/jeftinije ali ocigledno nemamo nekog ko vozi u ekipi :D ... Stalker, hvala za info, nisam znao to sto se tice Gea Tursa ali sta da se radi, kakve srece budemo, trazio sam prvi jutarnji prevoz sto se veli, a za dio Temisvar - Sibinj cemo vidjet, ako ne uspijemo nac nesto `brze` onda cu svakako da izaberem voz umjesto autobusa, jer je to manje vise isto, 6 sati puta, a voz mi djeluje komotnije, a i prvi put mi je tamo, tako da cu sigurno imati sta da gledam dok putujem, mozda to neko ne voli, ali ja evo i dan danas kad idem vozom bilo da je kroz CG ili Srbiju pa gledam bez obzira sto sam prosao tuda 100 puta :) ... Sto jes jes, ovako je put duzi, ali bas zato smo odabrali jedno mjesto 5 dana, Sibinj je koliko procitah manji, moze se manje vise sve obici pjeske, a i na svaki cosak je nesto zanimljivo, tako da eto ... Hvala svima na predlozima/savjetima ... Ako ko jos ima sta da predlozi, kaze, ili sta da zaobidjemo, bio bih zahvalan, bilo sto, bilo da je koju taksi firmu zvati, da li imau divlje taksiste kao i mi koji te deru, ili su svi registrovani taksisti, mozda neki restoran da ste imali uzasno iskustvo, a isto tako ako imate da predlozite neko mjesto dje ste doruckovali, rucali, sto god, a da je povoljno, nemam pojma, minimarketi,  svaki savjet je dobro dosao i sve cu lijepo da ubijeljezim u `tefter` da imam tamo kad stignem, Scorpiov i Zoranov blog sam istampao, isto da imam sa sobom i da procitam jos koji put `u putu` :).. Putujemo za nekoliko dana, tako da eto ako se neko sjeti necega .... Hvala...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako budete imali vremena i nađete prevoz, možete jedan dan skoknuti do sela Cisnadie (ima i Cisnadioara ali je manje zamljiva) sa utvrđenom crkvom u centru grada. Udaljeno je nešto više od 10 kilometara od Sibiua.

cisnadie-romania-fortified-church-.jpg.b

Izmenjeno (Scorpio)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav drugari... Vratili smo se ima nedelju dana, nevjerovatno koliko je lijep utisak na mene ostavila Rumunija, Sibinj (Sibiu) .. Evo i dan danas, gledam fotke, prisjecam se finih momenata... Jedno je sigurno, ja moram opet da idem tamo :) ... Malo me zacudilo sto makar u centru, na glavnim trgovima, dje je sve puno turista, slabo ko prica engleski u kaficima, radnjama itd, zeljeznicku stanicu i konduktere da ne pominjem ali snasli smo se svakako... Cak sto je najjace jedan od najljepsih utisaka je ostavio taksista koji nas je vozio iz Brasova za Bran da vidimo dvorac, naravno nismo htjeli taksijem, vec autobusom ali itekako bi pogrijesili da smo iskulirali taksistu... Ali da sad ne duzim ovdje, djevojka se bacila na pisanje, da to lijepo sastavimo, nasa iskustva, pa cu onda postaviti ovdje, jer kao sto prije rekoh, ova dva bloga sa ove teme su mi ITEKAKO ZNACILA I POMOGLA, imao sam ih istampane i nosio sa sobom za Rumuniju :) Tako da momci hvala jos jednom do neba, pa eto ako moj `putopis` bude koristan makar jednoj osobi bice mi drago ...

donthinktwice bili smo u Astra muzej naravno... Bas zbog toga smo smjestaj uzeli na nekoj `zlatnoj sredini` bili smo tacno u sredini, sa lijeve strane nam je centar bio pjesaka na 30, 35 minuta, a sa desne strane isto tako 30, 35 minuta zoloski vrt i naravno kad se izadje iz zoloskog, ASTRA muzej sa kojim sam odusevljen ...

Ipak ja oduzih, samo cu jos napisati po danima kako smo rasporedili i to je to, pa cu ovih dana izbaciti komplet tekst sa fotkama ...

24.07.2018 krenuli iz Podgorice za Beograd vozom :( :( :(, 25.07 ujutro oko 8 bili u BG, odma nastavili za Temisvar, tamo stigli oko 13h i voza nije bilo bez u 16h za Sibinj,pa smo tih par sati setali po Temisvaru, a u Sibinj smo stigli oko 23.30, tacnije usli u apartman Carmen :) 

25.07 Obilazak Sibinja (centra)

26.07 Zoloski, Astra muzej, a uvece opet u obilazak, `pod svjetlima sve potpuno drugacije` O_o

27.07 Digli se oko 5 ujutro, voz za Brasov 6.30, znaci taj dan Brasov/Bran

28.07 Obilazak Sibinja, muzeji i ostale stvari koje smo ostavili za taj zadnji dan 

29.07 nazad put kuce :) .... 

... zaboravih da kazem da nas je vrijeme posluzilo itekako, najavljivana je kisa svih tih dana, ali kisa je bila samo u Brasov kad smo kretali nazad na voz i jedan dan u Sibinj mozda deset minuta i to je to ... 

.Eto toliko. pozdrav i kad zavrsimo ove `putopise` izbacam link odje, da citate kako nas je GEA TURS zeznuo, ispalio ...kako je sve krenulo naopacke ali se sve zavrsilo i vise nego dobro :) Pozdrav.

Izmenjeno (Boris86)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako je lep i šaren grad! :):klap:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rekoh je da je najslabija karika u lancu kombi Gea toursa,o tome je cesto pisano ali sta da se radi kad nema puno opcija nekako dosta ljudi se uhvati za njih.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kazete da je u junu Transfagarasan bio zatvoren, pa kad je onda otvoren?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko sam ja shvatio istražujući po netu pre mog putovanja u Rumuniju Transfagarašan je otvoren negde od kraja juna do sredine oktobra. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko posetio Sibiu zimi? Da li vredi ići u februaru?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Klima je  malo hladnija nego u Vojvodini. Ako želite da mnogo vremena provedete napolju, u razgledanju, možda je bolje da odložite za proleće. Jer u februaru dan je još kratak, a, pored toga,  Sibiu, ma koliko lep,  ipak nije velegrad sa muzejima u kojima možete provoditi sate i sate ako je vreme loše. Mi smo išli krajem marta, smenjivala se kiša i susnežica. Ako želite pravo zimovanje, idite u Brašov i Sinaju. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene Rumunija uvek privuce zimi i onda naravno odustanem jer ne volim ni sto do posla idem po hladnom, kamoli da se negde setam, a tamo je hladno vec u novembru. Tako se poslednjih godina pet meseci nigde ne mrdam, sem na dan-dva, a bas me neka zelja za dvorcima i gradovima Rumunije tad hvata :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Klima je tipično kontinentalna što znači da zime znaju biti jako hladne a leta jako topla 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26910
    Ukupno tema
    902654
    Ukupno poruka