Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3281 poruka u ovoj temi

pre sat vremena, ivana198 je rekao/la:

A kakav je to izlet simfonija zelenog i plavog, sto je Jadranka pominjala?

Na ovaj izlet se ide brodićem ( oko 20 ljudi) i nekako je atmosfera prisnija, svi se upoznamo. Jutro započinje kafom i kolačićima, a onda sledi skakanje sa broda. Sledeća stanica je takođe skakanje, ali i plivanje do spruda gde nas Ivana (Santala Tours) slika našim telefonima i slika je extra.

Dok mi plivamo do spruda i nazad, kapetan i njegova ćerka idu u lov na ježeve. Po povratku nam pokazuju kako s ježevi otvaraju, nacede limun unutra i izvolite (ko ima hrabrosti da proba). Ja sam jedna od retkih :shokiran: i ako niste primorani :azdaja: nemojte ih probati. Ukus je očajan! Sledeća stanica je jedna od prelepih plaža, ali ne ide se dalje od Toronija (zadržavanje oko 3 sata). U povratku se staje u neku od uvala Porto Carrasa i tu se skače sa broda. Za mene najlepše skakanje, jer uvek je ono što je zabranjeno slađe. Poslednje je obilazak marine Porto Carrasa i povratak u malu luku, u Neosu, odakle se i kreće.A da, na broda imamo četvoronožnog putnika. Pas je kapetanov i super je.  Sve u svemu, divno proveden dan u prijatnoj atmosferi.

13816835_1125079374215025_2107436773_n(1).jpg

289.JPG

294.JPG

301.JPG

319.jpg

329.jpg

20160715_100119.jpg

Pre 55 minuta, ivana198 je rekao/la:

A moze li se nekako do Amuljanija, cini mi se kao divno mesto za izlet?

Može, agencija kod crkve ima izlet u ponudi, sa obilaskom ovog ostrva. Obilazi se neko mesto i ima zadržavanje na nekoj plaži, za kupanje. Mislim da se plovi malo duž Atosa ( da bi se videli neki od manastira) i da je predviđeno zadržavanje u Ouranopolisu (za obilazak i ručak). Za ovaj izlet potrebno je da ste došli kolima u Neos, jer morate otići do mesta Ag. Nikolaos, na drugoj strani poluostrva, jer odatle kreće brod.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi smo bili prosle godine u julu na ovom istom izletu cak su nam i slike slicne (imate na mojoj foro turi  na temi sitonija) s tim sto je kapetan lovio ribe umesto jezeva. Ulovio je samo jednu ribu a onda mu se stap zakacio za brod polomio ga i zbogom pecanje. Deca su se silno radovala i toj jednoj ulovljenoj ribi. Sve vreme plovidbe svirala je Grcka muzika,plaze nestvarno lepe i stvarno prava uzivancija.

Izmenjeno (slavuj)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po datom obećanju, napisaću moje utiske iz smeštaja za Mpouketo i Alfa alfa apartmane.

Oba se nalaze kod stadiona, u ulici koja spaja plažu i centar grada.

Mpouketo - Odlični app , bili smo u većem, ali oba su za pohvalu, prostrani, velike terase,  dobar nameštaj, dobro opremljena kuhinja, odlična lokacija.

Alfa alfa - Nešto starija kuća i nameštaj. App nemaju svoju kuhinju, već zajedničku. U sobi su frižider i oprema za čaj/kafu. Gazdarica Elsa (ja je zvala Frau Elza :pardon:) super žena, govori holandski, nemački, engleski.. pravo dobar lik..

Obe sam kontaktirala na mail, Elza odmah odgovara, Ani malo više treba, anije baš vična engleskom..

O gradu sam pisala prošle godine i jedine izmene su da sam pronašla dečije igralište tamo gde je koleginica okačila, i da, još je tu!

Poetili smo tri restorana, pa ću malo i o njima.

Taverna Petros - nalazi se između plaže i prvog centra, uz samo je more. Hrana je izvrsna, jela sam školjke u Saganaki sosu i preporučujem.. Brancin dobar, Škampi ok.. malo su hteli da zavrnu na računu, ali smo ih vratili da preprave..

Provanta - nalazi se posle drugog centra, prema pijaci. Tu smo išli jer naki naši saputnici vole grčko veče, ali ove godine je bilo bzvz. Hrana im ni ovaj put nije nešto..

Restoran Picerija Tucan - Nalazi se na putu od pravca stadiona kada se krene na plažu, odvoji se levo za masutis. Extra mesto za nas sa decom. Imaju sjajnu igraonicu, pa se deca lepo zabavljaju dok se jede dobra hrana. Jako se trude, a imam osećaj da je to zato što su na lošem mestu i teško se nalaze.. Pice su im čudnjikave, većina je sa krompirom, ali su ok. Škampi su im povoljni i uvek lepi. Lignje nešto skuplje, ali velika je porcija. na kraju donesu kolačiće :ples: Svakako preporučujem.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili u vili Alcano, evo nekih slika iz NM

20160701_155631.jpg

20160701_155648.jpg

20160630_183750.jpg

20160702_195306.jpg

20160630_174850.jpg

20160702_195137.jpg

20160701_155639.jpg

20160706_122806.jpg

20160707_150302.jpg

20160709_151802.jpg

20160701_180034.jpg

20160707_140200.jpg

20160704_135852.jpg

20160709_151830.jpg

20160707_225711.jpg

20160705_111937.jpg

20160707_225535.jpg

Izmenjeno (mitke)
POGRESNE SLIKE
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 7/30/2016 at 11:31, kizazvucnik je rekao/la:

Toroneos krstarenje    Utorkom,Petkom i Nedeljom

Polazak u jutarnjim casovima sa doka u Neos Marmarasu.Prva destinacija Pefkohori,jedno od najatraktivnijih letovalista na prvom prstu Halkidikija,u kome je predvidjeno zadrzavanje od nesto vise od sat vremena.Nastavak plovidbe do najjuznijeni jedne od najlepsih plaza poluostrva Kasandra,plaze Chrusso(Xenia).Zadrzavanje od 2 sata nakog cega je predvidjen rucak na brodu(uracunat u cenu).U povratku ka Neos Marmarasu usputno zadrzavanje od oko 30 minuta u jednoj od uvalica Porto Karasa za skakanje sa broda.

Cena:Odrasli 22e,deca 6-12 god 12e

I posle kazu izbegavajte nase agencije jer deru, idite direktno preko Grka.

Preko jedne nase agencije taj izlet kosta 20€

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo se vratili iz Neos Marmarasa, pa da podelim svoje utiske.

Bili smo smesteni u app/hotel Zeppos koji se nalazi na nekih 3 min. hoda od gradske plaze, u ulici kojom se ide prema magistrali. Dakle rec je o ravnom delu prema Porto Karasu.

Kuca ima 2 studia u prizemlju, 4 na prvom spratu i 2 apartmana sa 4 krevata na drugom spratu. Dvoriste je prelepo sa 6 velikih palmi u prednjem delu i ozidanim prostorom za rostilj. Tu se mogu parkirati 2-3 vozila i to tako da budu u celodnevnom hladu. Iza kuce ima mesta za jos 2 vozila, ali parkiranje zahteva prilicno manevra. Parkiranje je moguce i ispred kuce, uz put, ali bez hlada i prilicno ne bezbedno zbog slabe osvetljenosti nocu i nacina kako Grci voze. 

Lokacija je prilicno mirna i opustajuca. Dosta zelenila i blizina planine doprinose prijatnim nocima sa obaveznim pokrivanjem carsavima. Sa druge strane, toliko zelenilo prija i komarcima koji su koristile sve blagodeti izostanka mrezice na vratima terase. Dakle, bez neke zastite protiv ove gamadi ne dolaziti.

Sam apartman nije nista posebno bolji ili gori od vecine koje nude Grci. Higijena zadovoljavajuca, kuhinja bez maltene icega od posudja i pribora, frizider na granici funkcionalnosti - friz i eventalno prva polica do njega hlade, sve ispod kao da nije u frizideru. Kupatilo sa klasicnom kadom, za grcke standarde impresivne velicine i sa prozorom.

WI -FI nema domet u apartmanima, eventualno na terasi, ako imate dovoljno dugacke ruke. Inace u prizemlju, ispred recepcije se nalaze lepe garniture za sedenje gde je internet zadovoljavajuce brzine.

Klima je bila ispravna, ali po meni mozda i najveci nedostatak je mala terasa na koju se jedva mogu smestiti dve odrasle osobe, a sa koje se pruza otvoren panoramski pogled prema Porto Karasu i bocno ka moru. Inace, moze biti od koristi i ulazna zajednicka terasa koja gleda ka planinam i magistrali, pogotovo prepodne, jer je onda u hladu.

Kako je ovaj smestaj nekada funkcionisao kao hotel, u prizemlju je vesernica i tokom prepodneva se tu nalaze zene koje peru, peglaju i pripremaju posteljinu i za druge vile, bar smo mi tako zakljucili. 

Pored se nalazi picerija Tukan - uredno i prilicno poseceno mesto, sa velikom igraonicom. Svake subote imaju Grcke veceri sa zivom muzikom. Pripremaju hranu za poneti i rade dostavu. Probali smo picu - jednu od 15 vrsta koje prave, i bili veoma zadovoljni - testo izvanredno, bogato pokrivena svim sastojcima koji i treba da budu tu i veoma socna. Nude dve dimenzije 30 cm i 50 cm. Manja je 7 eur, veca 12 eur. Pored pice nude razne salate, kalcone, ribu i slatkise. Svakako preporuka za ovaj lokal.

Koristili smo plazu na delu gde se od kuce najbrze dodje, pocetak lezaljki od plaznih barova. Plaza korektna, ali velika zamerka za korisnike (vecinski nase) koji nemaju obicaj da koriste razumom predvidjena mesta za odlaganje otpada. Posledice toga su primetne na svakom koraku duz plaze.

Vreme je bilo cudnjikavo - prilicno jak vetar po ceo dan, ili bar tokom popodneva i kao posledica toga -  talasi. Ne neki preveliki ali dovoljno iritirajuci ako zelite da plivate.

O samom gradu ne bih previse. Mislim da je izvanredno opisan na ovom forumu. Nama se svidelo sve sto on pruza i mislim da je to moderno turisticko mesto sa ozbiljnom turistickom infrastrukturom i logistikom. Pruza za svakog po nesto i stvarno treba biti sitnicav da bi nesto istakao kao veliku manu.

Giros smo jeli na 5-6 razlicitih mesta i najvise nam se svideo u piceriji Roma. Iako su svi bili dobri, ne mogu da se otmem utisku da nijedan nije ni blizu onom girosu koji smo jeli prosle godine u toronskoj Giromaniji. Cak smo i planirali da jedan dan odemo do Destenike, a onda i na giros u Toroni, ali dinamika drugih aktivnosti nije dozvolila. Ali bice prilike i za to.

Od okolnih plaza napozitivniji utisak nam je ostavila Kalogria - kristalno cista i providna voda sa predivnim nijansama. Impresivna je i Karidi, pre svega zbog okolone i spruda koji deli pescani i stenoviti deo, i boja vode, ali za moj ukus prilicno degutantan "beskonacan" plicak.

Sve u svemu, Sitonija kao i uvek ostavlja mnogo pozitivnih emocija i utisaka i daje razloge za vracanje i uzivanje u lepotama koje pruza.

Pozdrav.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pozdrav! zeleo bih da letujem u neos marmaras sa zenom i detetom od 11 meseci pa me zanima da li neko od vas ima br tel ili mejl nekog vlasnika apartmana kog bih mogao da kontaktiram jer mi se cini da je preko agencije dosta skuplje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 1 sat, marko oxi je rekao/la:

pozdrav! zeleo bih da letujem u neos marmaras sa zenom i detetom od 11 meseci pa me zanima da li neko od vas ima br tel ili mejl nekog vlasnika apartmana kog bih mogao da kontaktiram jer mi se cini da je preko agencije dosta skuplje?

Pogledaj ti prijatelju last i ultra last minit ponudu. Iznenadices se koliko povoljno moze da se ide. Besparica je i agencije su dosta spustile cene da im ne bi propali zakupljeni prostori.

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja bih se slozio sa ovim.Najsigurnije i najpovoljnice,da se pronadje agencija koja daje porodicni paket.Pod porodicni paket spada aranzman za troje ili za cetvoro.Mi smo se vratili pre neki dan,nas je prevoz I smestaj izasao 500e,nas cetvoro,bez ikakvih doplata,dinarskih dodataka,itd.

Video sam tamo da se bas jako puno nude smestaji,neki objekti sa br.telefona se vide na fotografijama,mogu da pogledam pa da napisem ovde ako treba.Ali koliko sam nacuo u zavisnosti od lokacje,smestaj ide 45-50e na dan,ovo nije provereno...

Ako idete preko agencije i pronadjete, kao sto sam rekao porodicni paket,tu dobijete ukupnu cenu sa prevozom,znaci ne po osobi cenu,nego ukupnu konacnu cenu,za troje,bez ikakvih dodatnih doplata i troskova,a ako idete sopstvenim prevozom cena se umanjuje u zavisnosti od broja osoba.Tako da, ako aranzman kao nas kosta 500e,a kada bih isao sopstvenim prevozom cena se umanjuje za 75 e...Evo sada sam pogledao na sajtu halo tours,preko njih smo i isli,imaju slobodno za avgust,porodicni paket za troje 495e na spratu,prizemlje 469e.Odbitak za prevoz za troje 50e.Pa sad istrazite malo....

Samo da napomenem koliko se isplati porodicni paket.U istom smestaju gde smo bili,momak sa devojkom,bili su u prizemlju,oni su platili 200e po osobi,znaci njih dvoje je letovanje kostalo 400e,a nas cetvoro 500e.Razlika ogromna.....Nadam se da sam malo pomogao...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jvm,

Citao sam tvoj opis dok sam bio u Neosu, do pre dva dana, pa me je bas zainteresovao taj smestaj jer smo bili u Zepposu, 300 m od Kiani Akti kada se krene ulicom prema magistrali. Pitao sam ih za 4 krevetni apartman i trazili su 80 EUR.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Не могу да верујем да су толико тражили. Ја сам питала за пријатеље док сам била доле и тражили су 400е од 01 септембра али њих је петоро одраслих. Реално смештај ни случајно не вреди толико.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto smo mi bili u prvom centru,nama je do pocetka plaze udaljenost bila 820 metara,a do te neke "sredine" plaze 1100 metara.Bilo nam je potrebno oko 20 minuta laganog hoda uz razgledanje svacega na putu do plaze.Obicno smo isli oko 13h na plazu,isli na rucak u Kiani Akti,i vracali se nazad oko 19h.

Predpostavljam da ste isli sopstvenim prevozom,jer vam je put do Neosa trajao 10 sati.Mi smo isli preko agencije i putovali smo busom neverovatnih 18 sati.Na izlazu iz Srbije smo cekali skoro oko 3sata,Makedoniji oko 1 sat I na ulazu u Grcku oko 45 min.Bio je vikend i verovatno su zato bile guzve.U povratku put je trajao 14 sati,pravljeno je par pauza,najduza 40 min,krace su po 10 do 20 min.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zena i ja doputovasmo nocas iz Neos Marmarasa i evo nasih utisaka:

Bili smo smesteni u Perix house porodicnom hotelu Odusevljen sam vlasnicima i mirom i tisinom u okolini hotela. Velika prednost je sto je "izdvojen" malo od samog mesta i nema ni buke ni vreve uvece. 400 metara je do plaze/pocetka setalista, tako da smo se obicno uvece spustali kolima do fudbalskog terena pa posle pesacili po celom mestu.

Po dolasku, vlasnik nam je pokazao sve moguce plaze i objasnio sve sto nas je zanimalo o lokaciji/okolini. Ljudi su mnogo fini (ja licno do sad nisam upoznao bolje i gostoprimljivije ljude u Grckoj), tu su ceo dan i noc, recepcija je otvorena od 8-9h pa do 22-23h, ako kupite recimo sveze meso, vlasnik ce vam usluzno to ispeci na svom rostilju. 150m je udaljen od Masutisa (veliki supermarket). Sto se tice samog hotela, iza ima igraliste za decu (klackalice i ljuljaske), ispred je basta koja je u prirodnom hladu ispod grozdja.Takodje, ispred ima veliki TV (pratili smo i Partizan i Zvezdu kad su igrali, vlasnik vam pusti sta god zelite preko interneta, uglavnom su tu ceo dan crtani filmovi za malu decu).

Sto se plaza tice, prvi dan zbog umora smo otisli na gradsku plazu koja je bila prepuna (a sta da i ocekujem u julu :) ). Sledeci dan smo isli na "divlju" plazu kod Tripotamosa i pored Castello Campinga, bilo je mozda 20 ljudi za ceo dan na plazi, ima malo prirodnog hlada, ulaz u vodu kamen/sljunak a na plazi pesak. Sledecih dana smo skoro svaki dan proveli na Lagomandri  (levi deo plaze, blizi Neosu, pre Lagomandra hotela) zbog dosta drveca, prirodnog hlada i manje guzve. Na zalost, mrzelo me je da istrazujem ove godine jer sam prvenstveno hteo da se odmorim pa smo uglavnom isli na Lagomandru (7km od smestaja).

Sto se tice Neosa, brdovit gradic, one uzbrdice i nizbrdice su mi za 13 dana skinule 4kg :):):) Giros smo jeli na vise mesta, ali meni licno je najbolji bio u ALCANO grillu (blizi centar od fudbalskog terena kad se krene) prave i mix, vecina osoblja zna srpski, a pizza je odlicna u VENA DI VINO (posle fudbalskog terena kad se krene uzbrdo sa leve strane ulicica), jedina mana je sto im je najveca pizza 30cm (idealno za dvoje). Uvece su oba centra bila prepuna, jedva se prolazilo ulicama, srpski se cuje na svakom koraku, skoro nigde nije mogao da se nadje smestaj na "bum" po komentarima nasih ljudi sa kojima smo pricali.

Toliko od mene, ako jos nekako mogu nekako da pripomognem, pokusacu :) Ako neko planira da ide za NM sopstvenim prevozom, a trazi smestaj, nek slobodno kontaktira (preko facebook-a) Perix House https://www.facebook.com/perixhouse/?fref=ts i pozove se na moje ime/prezime, zdruzio sam se sa vlasnikom i rekao da ce mozda moji prijatelji da dodju, tako da ce uracunati i neki popust/povoljniju ponudu ako se pozovete na mene. Ja znam da cu i sledece godine ici kod njega, nasao sam idealno mesto za zenu i mene.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906017
    Ukupno poruka