Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3281 poruka u ovoj temi

Preporucujes li odlazak tamo u sopstvenoj reziji...? I imas li predstavu kakve su cene smestaja?

Hvala :)

Definitivno preporučujem :) S tim što bih sledeći put tražio smeštaj u blizini fudbalskog igrališta, jer je (po meni) gradska plaža mnogo lepša nego Paradiso.

Što se tiče cena smeštaja, stvarno nemam predstavu :(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Preksutra putujemo u Neos Marmaras i bicemo smesteni u Steli gde nema wifi. Da li ima neko mesto u blizini sa wifi-jem ili mozda na plazi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preksutra putujemo u Neos Marmaras i bicemo smesteni u Steli gde nema wifi. Da li ima neko mesto u blizini sa wifi-jem ili mozda na plazi?

U beach bar-u Fratelli na gradskoj plazi sifra za wi-fi je: fratelli123

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stigli smo pre 3 dana u Neos Marmaras!Predivno je!Preko Barcino agencije smo dosli!Malo je guzva na gradskoj plazi ali bez obzira na to voda je topla I cista!:rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

CookieNN hvala ti puno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na gradskoj plaži DEJA VU bar, šifra je (bila) "nada1970" (naravno bez navodnika), mada kapiram da šifre stalno menjaju, Grci k'o Grci :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marko kakav je Wi-fi u Partenon Family Hotel,i ako možeš da napišeš malo više o smeštaju,i da li ima parking?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U koji ste smeštaj odseli preko Barcina, da nije slučajno Theodoros ili imate nekog od poznatih tamo, ja idem uskoro, pa me zanimaju utisci i iskustva sa lica mesta, hvala unapred, p

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marko kakav je Wi-fi u Partenon Family Hotel,i ako možeš da napišeš malo više o smeštaju,i da li ima parking?

Saša, WiFi u Parthenon hotelu je generalno OK :) Domet nije bio problem, kao ni brzina i protok, pošto je antena bila bukvalno preko puta naše terase, ali je često umeo da se "zaglupi" pa smo stalno jurili gazdu da resetuje ruter :)

Sam smeštaj je OK, ništa specijalno, ali je čisto, uredno, posteljinu su nam menjali šestog dana, a peškire smo dobijali svaki treći dan. Svi apartmani imaju klimu koja se NE plaća u julu i avgustu. Nisam još prebacio slike sa aparata, šaljem link uskoro :)

Parkinga ima i ispred vile i iza vile (pošto vila gleda na dve ulice), takođe i u ulici koja od vile ide dole ka moru, tako da nije problem.

Ponavljam, jedini problem može da bude to što je preko puta vila "Aleksandar" koju koristi "Rapsody travel" gde dolazi bulumenta od 15-16 godina i stalno galame, dernjaju se, muzika do daske, itd. Meni to generalno nije smetalo, jer posle celog dana jurcanja po plažama i večernje šetnje po vrletima Neos Marmarasa, spavao sam kao beba :)

Izmenjeno (MarkoFaca)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marko hvala puno na detaljnom odgovoru

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Podelite utiske o odlasku u Grcku u septembru, u pitanju je polovina septembra , mi idemo u susedni Toroni , pa ako je neko voljan da napise sta mozemo ocekivati sto se tice vremena pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što se tiče vremena to je teško pitanje. Može da bude deset dana sunce a može pola od toga kiša i hladno. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jutros sam se vratio iz neosa pa evo par informacija.isao sam preko argusa u vilu voula o kojoj sam citao i dobre i lose stvari i ispostavilo se da su i jedna i druga strana validne sto se toga tice,ali pocnimo od agencije autobus i vodic korektni tj bus najbolji koji sam do sada video sa koznim sedistima i wi fi netom kroz srbiju kao i uticnicom gde mozete ukljuciti lap topove i telefone..put je bio katastrofalan jer smo na nasoj granici cekali oko 3 sata pa na ulazu u grcku oko 2h i posle soluna oko 2h jer je bio sudar ...krenuli smo oko 20h stigli oko 14:30 .sto se tice voznje sve je bilo korektno ...kada smo stigli malo neprijatno iznenadjenje za ljude koji su isli u voulu ,kada bus dodje do orama vile mora da se nastavi peske jer bus ne moze da se spusti do voule .ali nije strasno jer ima oko 100m a i vodic u kola stavi sve kofere i preveze do vile.sama vila je na sjajnoj lokaciji najboljoj u gradu pored terena i jako blizu plaze ..e sada ja sam citao da su sobe dosta male kao i kupatila pa me je to malo plasilo ali mi smo dobili sobu broj 1 koja je sasvim dobra jer je i kuhinja odvojena i kupatilo je vece ali smo na kraju saznali da se sobe razlikuju tako da ako imate srece upascete u vecu sobu ...vila ima lepo dvoriste gde moze da se sedi i pravi rostilj koga to zanima ,a vlasnici su korektni .e sada za sve koji nose hranu pazite jer frizideri slabije rade(od prijatelja saznali da je situacija ista i u orami i jos jednoj vili) pa su veci deo hrane morali da bace jer bi se pokvario,ja sam imao srece pa npr kulen i kackavalj su preziveli :D ali mora sve da se ubacuje u mali zamrzivac pa tek onda u frizider.sto se tice cistoce,u petom danu su promenili posteljinu peskire itd ali podovi su neocisceni kao i po ulasku u vilu ali u svakom slucaju moja ocena za smestaj je 4 od 5.e sada sto se tice samog mesta meni se grad jako svidja ta dva centra su dovoljna za setnju ,pice i zezanje jedino sto kola malo kvare utisak ali nije toliko strasno ,dosta lepih kafica i restorana.sve je podredjeno srbima na svakom cosku ima meni na srpskom,marketi imaju znakove na srpskom ,kafici pustaju srpsku muziku,prodavnice prodaju srpske knjige,ali cene def nisu podredjene nama ! ja sam pre puta i pre odabira lokacije istrazivao o cenama i ljudi su mi govorili vec sredinom jula da su cene prihvatljive npr u kaficima pivo od 2.5 do 3.5 e max,kao i ostala pica koka kola,kafa itd i to me je obradovalo jer tako mi je bilo i na tasosu prosle godine ali kada sam dosao realnost je totalno drugacija.pocecu od plaze ima dosta kafica gde je uslov za 2 lezaljke tj 2 osobe po pice od 3 eur a najjeftinija je kafa..e sada grci vole malo da varaju posto ja iskljucivo pijem pivo pa su cene katastrofalne od 4-5eur ispod toga nema i kada ti narucis i doneseti veliko pivo za koje pise da je 4eur u meniju on ti naplati 5 tako da se pazite uglavnom su manja piva u meniju pa mora da se pita koja je cena ....tako da ako idete u drustvu ili porodicno moja savet je da kupite 10eur suncobran(2m ) plus 4eur dodatak za lakse postavljanje u pesak i izadje vas bolje zato sto ima dosta prodavnica kod plaze sa jeftinim picem i niko vas ne kontrolise dok u kaficima naravno prave problem kada unosis pice ..pa smo mi pili na klupicama i u vodi :D cene na plazi u prodavnicama su pivo (nemacko) veliko 1eur ,mitors 1.3,amstel 1.5.kajzer 1.43(preporucujem) i peja tj pecko pivo nase sa kosova 68c .sto se tice plaze ako izaberete lazaljke moja preporuka je da idete na plave lezaljke sa belim suncobranom ,zaboravio sam ime kafica ali videcete bugarsku zastavu jer je njihov i cucete muziku.radi plava devojka savrseno prica sprski i cene su najbolje...najbolji giros u gradu po meni je na gradskoj plazi restoran se zove makis 2.5eur .e sto se tice ostale klope kada od gradske plaze krenete ka centru i kada krene ta prva mala uzbrdica tj pocetak 50m imate super prekaru strata marina gde imaju sjajna peciva i cene su max 2 eur .preporucujem burek koji je zaista fantastican,a prepokoputa je druga gde preporucujem kolace tj krofnice sa medom :D...malo vise je i snack bar koji je takodje dobar ...sto se tice restorana prvo restoran ITAMOS preko puta terena ima meni za 7eur po osobi bas za srbe uz to pored glavnog jela dobijate salatu i pice ,plus ako se pozovete na argus dobijete 1 eur popusta...restoran okylos (nadam se da nisam pogresio) mogu da porepoucim ali sa dodatnim oprezom jer po meni jedini + restorana je lokacija i pogled.nalazi se u drugom centru sa leve strane i na 2 sprata je ako imate srece da rez drugi sprat imace te savrsen pogled na luku i grad prelepo :D e sada losa strana je odnos konobara prvo npr porcije su jako male ,a drugaru se desilo da je narucio file jedne ribe a posto oni to navodno nisu imali doneli su mu svezu na kilo i naplatili 10eur vise bez da su pitali da li to zeli ,a kada smo se bunili rekli su da je drugar rekao da bas to zeli i u odredjenoj kolicini i ispade ga mala porcija ribe 20eur ...u drugom centru kada se krene ka luki i prodje jedna trafika i mini luna park ima lep restoran sa super hranom i gotovo svako vece je grcka muzika uzivo ,gde pevaci dizu goste da igraju i bas je lepa atmosfera ...jos 2 meste bi hteo da preporucim zbog lepote ali na zalost nisam stigao da odem tu prvo mesto je kada se krene od gradske plaze pa kod restorana vena di vino skrenete i ima okolni put do prvog centra(dobar i za one kojima smetaju te dve uzbrdice) i negde na pola puta videcete restoran sa sjajnom terasom i prelepim pogledom.,drugi restoran je kada se prodje drugi centar i kada se spusta ka luki videcete stolove bukvalno na plazi ,takodje prelepo mesto..e sada nasa taktika je bila sledeca posto je mesto jako skupo i zaista bi bilo realno da damo po 10,15eur na 2,3 pica uvece sednemo popijemo jedno pa onda malo u setnju i u marketu se kupi za dalje ako neko hoce da pije i uputimo se posle drugog centra i ovog drugog restorana videcete gde su brodovi i klupice pored vode i na uzvisenju i tu se zezanje nastavi pa ako neko voli i tu stranu tj da izbleji sto bi se reklo preporucujem i to mesto...sto se tice argusa i osiguranja za lecenje argus saradjuje sa doktorom u klinici halkidiki koja se nalazi u drugom centru odma posle roma picerije ...covek deluje pijano vecinu vremena i uvek je dostupan tek popodne posle 18h ili rano ujutru ...kada sve saberem neos je prelepo mesto koje se meni jako svidelo ,par tih nesuglasica sa grcima gde hoce da te zeznu za koji euro ali nista strasno kao jedini minus bi naveo cene po kaficima i restoranima sto se tica pica  jer je hrana standardno kao i na tasosu sto sam video...i jedan dodatak paradiso plaza nije nista posebno dug je put do tamo ,a malo hlada tj lezaljke su rez za goste hotela a nema kafica uopste da bi mogle da se iznajme ili uz pice .plaza je krupni sljunak a ulaz u vodu prvih par metara ostro kamanje ...market je udaljen oko 15min od plaze tako da je moje misljenje da se ne isplati ici tamo...

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao, svima! Pošto sam pratila ovaj forum pre puta, rešila sam da napišem i neko svoje mišljenje, sada kada sam se vratila, pa možda neko nađe neku informaciju za sebe. Momak i ja smo išli preko agencije Amos travel u vilu Dire. Sve pohvale za agenciju, autobuse, samu organizaciju. Vila je super sređena na donjem nivou gde je kafić i fast food, ali sobama treba ulaganje da bi bile na nekom približnom nivou... Naravno, nije sad to u nekom jako lošem stanju, ali nameštaj je star i to se vidi. Tuš kabina je minijaturna, a kupatilo jako slabo osvetljeno (jedna sijalica na ogledalu). Zašto je, pobogu, bio problem napraviti sijalicu i na plafonu?! Grci... Smeće se izbacuje svaki dan, a jednom tokom boravka se promeni posteljina i peškiri i prebriše se pod.. To je to. Moglo bi se to opet mnogo bolje održavati i voditi više računa o higijeni, ali eto... Sa druge strane, ono što nam je bilo najvažnije, to smo imali - prelep pogled na malu luku, crkvicu, glavnu ulicu i "drugi" centar Neos Marmarasa, klimu i wifi (koji su stvarno super radili i nismo imali problema sa njima). Bilo bi dobro da ima tenda na terasi, pošto popodne bude vruće, ali je divno ujutru piti kafu sa pogledom na malu luku. Uveče zna da bude malo bučno, mada prozori dobro dihtuju (nama to nije smetalo, mada može nekom ko ima lak san).

Što se tiče samog gradića, lepo je, nama se svidelo što je sve gore-dole, ali ipak nam je lepši Skijatos ili Parga, iz razloga što u NM nema šetališta, a previše ljudi je uveče naplju, pa se sudaraš sa njima... Giros smo jeli u Dire-u i odličan je, kao i usluga. Jeli smo i u nekom belo-plavom restoranu preko puta plaže (sa arkom) gde je isto sve bilo jako ukusno i povoljno (musaka 6e, orada 7e, grčka salata 5e). Svidela nam se i pita sa spanaćem i sirom (poput našeg bureka, ali još ukusnija, 1,7e) u pekari koja se nalazi u glavnoj ulici ako se ide od centra pa malo pre silaska na plažu. U blizini su i dve prodavnice, sa odličnim voćem i povrćem (cene su približno kao kod nas, možda malo skuplje). Sladoled u Dodoni poslastičarnici je fantastičan (ali preskup, kao i svuda, jedna kugla je 1,5e). Pica u piceriji Pizza Roma je odlična, ali je usluga katastrofalna, dok je u Canadian obrnuto (cene su približne).

Plaža u NM je dobra, peščana, voda jako čista i topla. Smetalo nam je malo što je velika gužva, ima mladih, muzika preglasna, ali ok... Sama plaža je lepša od Paradisos (koja je mnogo uža i šljunkovita), mada je more i na Paradisosu divno. Ostale plaže na zapadnoj obali smo obilazili busom, pošto nam je rent-a-car bio preskup (45e dnevno). Busevi su im stvarno posebna priča, ili kasne ili dođu ranije (uglavnom kasne) u odnosu na raspored, ali nije nešto što je neizvodljivo. Toroni plaža je fantastična! Pesak je poseban, krupan, kao zlatan. Velika, široka, pa zato i nije tolika gužva. Bus do Toronija (koji u stvari ide za Sarti) za dve osobe je 3,40e u jednom pravcu, u NM je oko 12h (ali je ipak bolje ranije biti na stanici).i put traje 20-ak min. U povratku ima bus oko 18h. Plaža u Porto Kufo je isto prelepa, sitan pesak, jako plitka, divan zaliv (stiže se istim busom koji ide do Sartija). Severnije od NM se nižu isto prelepe plaže koje se lako mogu posetiti busom koji ide do Nikitija (on je u NM oko 8 ujutro i opet oko 12h, a u povratku oko 19h). Apsolutno savršena i nama najlepša je Koviu plaža, sitan beli pesak, prečista mirna voda bez jednog talasića. Divna je i Kalogrija pored nje, sa malim ostrvcetom i prelepom tirkiznom vodom. Lagomandra je isto divna, ali je malo previše bučna za naš ukus, kao i Kalogrija (mada na Kalogriji skroz levo postoje ležaljke bez muzike, gde se čuje more :) ). Bili smo i na Agios Joanis, ali nam se nije svidela, pošto je bilo osa, a i ne može da se uporedi sa ovim gore navedenim. Lepa je i Spaties, jako plitka, voda divne boje, zavučena, mala, ali bez ležaljki. Elia (dugačka plaža kod hotela Lilly Ann i Athena Palace) nije nešto posebno, ali su tu divni borovi i okolina i mirnije je u odnosu na ostale, jer nema puno ljudi sa decom, uglavnom su mladi. Bus do svih ovih plaža je opet 3,40e za dvoje u jednom pravcu. Ležaljke se uglavnom svuda plaćaju (sa pićem ili bez njega) 5-6e.

Opšti utisak je da je Sitonija prelepa, plaže i more diiiivni kao i na ostrvima i prilično toplije more! Pravo mesto za porodični odmor, posebno ako dolazite svojim kolima. Sladak gradić, dobra baza za oblazak poluostrva.

To bi bilo to od mene. Ako neko ima još pitanja, neka piše slobodno :) Pozdrav!

Pozdrav i odlican opis plaza i mesta, zanima nas da li nam mozes reci gde se cekaju busevi za te plaze, nas naj vise zanima kojim busom, da li ima neki broj ili oznaku do Koviu plaže i spaties plaze? Kako znati gde sici i na kojoj stanici? HVALA 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905944
    Ukupno poruka