Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3281 poruka u ovoj temi

Za sve koje zanima odlazak na bum da podelim moje iskustvo od prošlog leta.

Elem na forumu su svi govorili da je to ludilo da nema šanse da se nadje smeštaj na licu mesta pogotovo u terminu kada smo mi išli (15. 08.) još su pričali da je tada i grcima praznik i da i oni tada nagrnu na more i nema slobodnih smeštaja.

Ja nebi bio pravi srbin da u meni nije proradio inat i rekao ma idemo makar u kolima spavali dok ne nadjemo nešto. Znači u 12h stižemo i u roku 10 minuta na paradizo plaži nadjemo studio za 40 evra po danu za nas četvoro i to baš blizu plaže al kreveti bili nekako kratki a visok 1.90 pa preskočimo. Pošto smo išli na bum nije nam ni samo mesto bilo bitno pa produžimo do Toronija da tamo vidimo i gle čuda za 20 minuta nadjemo pa recimo da je to bio apartman u prvom redu kuća isto za 40 evra po danu ali nam je sve delovalo nekako prljavo i zapušteno pa i to preskočimo. Ubrzo  u blizini nadjemo apartman ma kakvi apartman stan u dva nivoa ono perverzija za 60 evra po danu al kao nismo mi za to malo nam je mnogo pa i to preskočimo, vozili se još malo pa odlučimo da se vratimo za Neos Marmaras i tu za nekih 15  minuta nadjem studio u hotelu sa peškirima menjanjem posteljine čistačicom koja čisti i izbacuje djubre ako ima u sobi za 45 evra po danu i tu nakaju iostanemo i bilo nam je fantastično tako da i ove godine idemo na bum i to opet u to vreme kada je ludilo i nema šanse da se nadje smeštaj.

E sada da ne bude da je sve belo ima i crnog nije baš ni sve jedno obilaziti i juriti uskim ulicama možda smo mi samo imali sreće ali nije ni neki bauk kao što su mnogi prošle godine predstavljali ako vam malo jurnjave ne pada teško iz navedenih cena koje sam ja nalazio vidite da ćete proći jeftinije nego preko agencije i odma na licu mesta vidite dali vam odgovara ili ne. Pozdav svima hrabrima isrećan lov na smeštaj!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Slobodnih soba je bilo ali za cenu stvarno ne bi znala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@slavuj hvala na info

@mabovlave hvala na courage-enju :-D 

Puno mi znači ovo što si napisao, mi palimo sutra i javljam šta je bilo.. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trazenje smestaja na licu mesta ima svoje pogodnosti ali i mana, narocito ako idete na odmor sa malom decom. Ja cu uvek unapred rezervisati smestaj zato sto zelim da ih odmah po dolasku smestim u sobu, osvezim, ako treba nahranim i spremim za plazu. Dete me jos u kolima smori, jer cim vidi more pocne da kuka "kad cemo na plazu!!!" (sa svim mogucim rekvizitima, dakle puna "plazna oprema"), tako da nema vremena za gubljenje - osvezenje i pravac plaza.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iz Neos Marmarasa smo se vratili pre tri dana, pa samo kratko da podelim svoje utiske tj imresije, jer Sitonija je zaista impresivna. Grad Neos Marmaras prelep prepun sadrzaja i za dnevne i za nocne varijante. Greota je otici na Sitoniju a da se ne obidje barem nekoliko plaza i na koju god da svratite necete omasiti. Sve imaju nestvarnu boju mora cisto, bistro more sitan pesak.... Uzrdo nizbrdo nije problem ukoliko se pametno bira smestaj tako da mi tu uzbrdicu nismo ni koristili a setali smo celim gradom. Snabdevenost je odlicna i prodavnica i pumpi i suvenirnica, cene manje vise iste kao i ranijih godina. kriza se ne primecuje  osim sto nekolicina ljudi svakodnevno stoji kraj bankomata jer im je dizanje novca limitirano. Gradska ili Paradizo plaza se samo utoliko razlikuju sto je Paradizo malo udaljena od centra zbivanja i ima te uzbrdice a sto se tice lepote blagu prednost dajem gradskoj plazi (stvar licnog ukusa). 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Krajem juna boravili smo u Neosu, Vila Irene, na Paradiso plaži. Neos Marmaras je divan, apsolutno. Paradiso plaža nije baš nešto, ali je voda besprekorno čista. Lagomandra, Kalamitsi, Sarti, Porto Karas - sve ove plaže su sjajne, ali je za mene besprekorna Kohi plaža, koja pruža maksimalno zadovoljstvo. Ali i to je sve stvar ukusa i izbora. Što se tiče Vile Irene, moji ustisci su sledeći. Objekat je nov, besprekoran, čist, posteljina i peškiri sjajno beli i novi. Kuhinja je oskudno opremljena, studio je priločno mali, ali je terasa ogromna. Nikakave primedbe na sam apartman nismo imali. Ulica koja vodi do dvorišta je pola ulica a pola kanal, koji odvodi atmosferske padavine na planine u zaleđu do mora. E taj kanal/ulica je glavna zamerka. Posle malo veće kiše, njime se voda sliva još 24-48 sati. I to voda visine 5-6 cm, te ne možeš da prođeš tuda bez gacanja po vodi ili hodanja po bedemu pored žičane ograde placa ispred. Ili kolima. To je ogroman minus za ovaj objekat. Svaka preporuka za Tavernu Simadi (ispred Hotela Miramare), koja je zaista vrhunska. Hrana, usluga, ljubaznost, cene - sve je odlično. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko ima neke informacije o hotelu Sunset. kakav je smestaj? Uslovi itd? Sta je sve na raspolaganju? Imali komarnik u studiju?kako je opremljeno?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ApartHotel Theodoros u centru na obali mora, da li je neko bio, kakva su iskustva ? Unapred zahvalan, P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam kakav je unutra ali je u samom centru mesta u glavnoj ulici.  Ispred njega staje turisticki vozic a tu je i taksi stanica. Kome zapadne soba okrenuta ka ulici taj se naspavati nece. I da, daleko je od plaza

Izmenjeno (Igor Lukač)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna da li postoji bus do plaza pored neosa npr do lagomandre i koja je cena karte?  Takodje ako neko ima preporuku za neku vilu blizu gradske plaze koja se nudi u nasim agencijama?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto idemo u neos pocetak septemba, zanima nas da li na gradskoj plazi ima deo sa plicom vodom zbog dece? 

I da li je neko iznajmljivao skuter ili auto i koja je cena?

Izmenjeno (KONDARA)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo od 30-og juna rezervisali smestaj u studios "Lamprinos" na Paradiso plazi,10 nocenja a cetvorokrevetni apartman kostao nas je 630 eura.100 smo poslali western union-om kao depozit i potvrdu.Posto generalno ni ovde na forumu a ni na netu nema mnogo informacija o pomenutoj vili,trudicemo se da odmah po dolasku podelimo sa vama nase utiske.Kuca je prakticno nova a po slikama i par komentara koje smo uspeli da nadjemo obecava i izgleda vise nego dobro.I prosle godine smo letovali na Sitoniji,par km pre Neosa neposredno uz poznati camp Castello u Mersinis house,nas sedam u dva apartmana.Posto vidim da su od ove godine i u ponudi nasih agencija ne mogu a da ne ovde ne prokomentarisem par stvari vezanih za ovu kucu-u wi-fi ne verujte jednostavno oni ga nemaju;sa posudjem se oskudeva-mi smo imali svega po pola ili trecinu a kada smo trazili da nam daju sjajni gazda dao nam je sl odgovor:pa niste vi u restoranu... :) Higijena solidna ako sami udjete u ostavu i menjate posteljinu ;) Steta,jako solidna kuca ali lose org i vodjena,jedini istinski los utisak sa Sitonije za dve nedelje naseg boravka nosimo od velikog ''gazde'' Janisa...

Da li mozete da prokomentarisete smestaj u Lamprinosu? Hvala.

Izmenjeno (mms021)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Neos nije preveliko mesto, prodje se za 20 min sa kraja na kraj, i to lagano sa obilascima prodavnica. A i nema bas centar, ustvari ima ih 2 (posto je na 3 brda)

Prvi manji centar je 500m od pocetka plaze, a drugi, veci, 800m. Plaza je dugacka 1.5km i na vama je koliko cete jos ici dok ne nadjete vase mesto pod sunem, jer sam pocetak plaze i nije neki (tu se vezuju camci)

Neeos_mapa.thumb.jpg.63ecccd08b38f828918

Sve to izgleda ovako

Veci centar i luka

Neeos_luka-centar.thumb.jpg.05d519d91430

Manji centar (skroz levo) i gradska plaza (skroz desno)

Neeos_plaza-centar.thumb.jpg.97ba9f21b8a

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jutros smo stigli iz Neosa. 

Iz razloga što smo išli na 7dana i što smo tačan dan polaska znali dva dana pred put, mi smo smeštaj trazili na bum. Slažem se sa @Igor Lukač da to nije pametno sa malim detetom tako, ali tako je moralo inače se ne bi ni otišlo. Hvala @mabovlave na hrabrenju, znala sam da se treba dobro pripremiti. Dolazak je bio tempiran, tamo smi bili u 8h i počeli potragu, dete sam odmah poslala u plazni bar i kupanjac da se ne smara u kolima i da se ne juri smeštaj već polako. Odmah sam parkirala i tražila kod stadiona i prvo u onim smeštajima za koje sam znala. 

E sad, muka je bila ta što su svi govorili Full full! Tako da nije bilo lako, grad je prepun i nema baš mnogo praznih soba, ali naravno nasli smo uz neke kombinacije. E sad, cene su slične agencijskim, 40-50€ za dvokrevetni studio, 60-90€ za app. Pa ko može da se uklopi u. 10dana neka gleda i preko agencija. Inace grad je prpun Srba, nisam nas ovoliko očekivala na drugom prstu jer je dalji a duplo skuplji od npr olimpske regije. Cak i Grci u radnjama znaju srpski! Naveče kad Šetamo samo se srpski čuje, jedva sam za vikend čula malo grčkog. Gradska plaža je super za decu, lep pesak, a bili smo česti gosti i na Lagomandri koja nas je osvojila borovom šumom.. Grad mi nije nešto, nekako je arhitektonski zbleban, bez reda i pravila, gradio ko je kako hteo. Saobraćaj isto haos, nema klasično široko šetalište, nego usko jako pa se često mora i ulicom kuda idu auti. Nezgodno za decu, ali u svakom slučaju meni nije smetalo, znala sam gde idem i ta mala mana je izbledela čim se videla plaža, jednostavno osvaja! Lepo, čisto, toplo more 

... 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko iskustva u vili Regos,kakva je vila,plaza ispred itd???? Hvala unapred!! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905944
    Ukupno poruka