Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3281 poruka u ovoj temi

Koliko znam, možeš da stigneš gradskom plažom i uđeš u Porto Karas.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo grdskom plazom pravo i stizes u Porto Caras. Niko te nista ne pita tamo , slobodno koristi lezaljke , bazene i tuseve.... NE placa se nista samo plazom pravo . N. Marmaras i nije nesto , ali Porto Caras sa bazenima napunjenim slanom vodom , djakuzijem , tusevima sa toplom vodom u hotelu , klimatizovanim toaletima ...itd . Od 13 dana ja sam 8 dana bio u P.Carasu. Pivo 6eu , sladoled 1,70eu , kafa 4eu... Ulaz kolima se naplacuje 3 eura po osobi , ja sam jednom isao kolima , ali sam video da je to bacanje para kad se plazom moze uci dzabaka. Obavezno obici marinu i videti prelepe jahte , slobodno se prosetajte hotelom i koristite stolicu za masiranje (2 eu/ 5 minuta). Bolji je drugi hotel kad idete od N.Marmarasa. Ima bolje bazene . Lep provod

s6003764.th.jpg

s6003825.th.jpg

s6003621.th.jpg

Izmenjeno (biohazardny)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kakva je situacija ove godine sto se tice cena u neos marmarasu?

uplatili smo vilu Panorama u Neos Marmarasu.

Da li je neko letovao u ovoj vili i kakve su impresije? Mi imamo studio na 2 spratu.

Takodje me zanima kakva je situacija sa apotekama i ambilantama u mestu, zlu netrebalo? Imam problema sa alergijama, nisu dosad bile kriticne sa gusenjem,al sam ipak predostrozna. Pretpostavljam, posto su mi u ageniciji rekli da mesto ima skolu i stadion da ima i neki dom zdravlja. Rekli su mi da ima neka ambulanta. Ima li taksija u mestu ceo dan-noc?

Da li je neko putovao preko Montesol agencije i zna li kolko su dostupni njihovi vodici?

Kakve su cene pica u kaficima ove godine? Cene rucka za dvoje?

Putujem 28.08 pa bi mi brze informacije mnogo znacile.

Nadam se da se necu pokajati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo grdskom plazom pravo i stizes u Porto Caras. Niko te nista ne pita tamo , slobodno koristi lezaljke , bazene i tuseve.... NE placa se nista samo plazom pravo . N. Marmaras i nije nesto , ali Porto Caras sa bazenima napunjenim slanom vodom , djakuzijem , tusevima sa toplom vodom u hotelu , klimatizovanim toaletima ...itd . Od 13 dana ja sam 8 dana bio u P.Carasu. Pivo 6eu , sladoled 1,70eu , kafa 4eu... Ulaz kolima se naplacuje 3 eura po osobi , ja sam jednom isao kolima , ali sam video da je to bacanje para kad se plazom moze uci dzabaka. Obavezno obici marinu i videti prelepe jahte , slobodno se prosetajte hotelom i koristite stolicu za masiranje (2 eu/ 5 minuta). Bolji je drugi hotel kad idete od N.Marmarasa. Ima bolje bazene . Lep provod

s6003764.th.jpg

s6003825.th.jpg

s6003621.th.jpg

Kao gost Melitona, moram da izrazim simpatije prema tvom post-u. Zaista, nema potrebe da se krijete i plasite nekih kontrola, sve je otvoreno za javnost kao i koriscenje svih pogodnosti hotela..cak i stolica za masazu hehe :)

Da, bolje je ici pesaka od Marmarasa nego platiti ulaz kolima od 3 EUR :) aman ljudiiiiiiiiiiiiiiiiii

Izmenjeno (mikap)
spajanje poruka
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Ivanna

Što se tiče apoteka i lekara, tu ste potpuno obezbeđeni. Mi smo letovali sa osmomesečnom bebom i zato smo od celog prsta odabrali da budemo smešteni blizu N. Marmarasa. Postoje 4 doktora, tj. ambulante koje rade celu noć, a i dežurna apoteka.

Što se toga tiče, mirni ste, zlu ne trebalo :)

O cenama u Marmarasu ne mogu mnogo da ti pomognem, jer smo mi bili smešteni na Paradiso plaži, pa smo ručali u našem najbližem okruženju. Ono što sam primetila kad smo nekoliko puta popili piće, pojeli picu i klopali u Marmarasu, cene su slične onima u Beogradu (ako ti to poređenje znači, ne znam odakle si).

Giros ''s nogu'' je super na mestu koje se zove mislim Poldo, ustvari, to je Pera Ždera :D

Grad je lep, prepun kafića i restorana, takav provod vam neće manjkati.

Očekujemo da se vrati Milena uskoro, ako se ne varam, baš danas? Ona će sigurno imati svežijih informacija za tebe, samo redovno posećuj forum do polaska.

Pozdrav!

@ Bata1

Često ljudi pomisle da je kompleks Porto Carrasa super ekskluzivno letovalište, zbog cena i predstave u katalozima agencija.

A ustvari su u pitanju obična dva hotela sa 4 i 5 zvezdica na izdvojenoj lokaciji, sa uređenim površinama i odvojenom marinom.

Ništa specijalno..

Izmenjeno (mikap)
spajanje poruka
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@cmoka80

Tacno, bejah u dosta boljim hotelskim kompleksima ali u severnoj Grckoj nemas mnogo izbora, Porto ili Sani, ostalo je lose.

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jesi li letovao u Saniju? Kako je tamo, kakve su plaže?

(izvinjavam se za off)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@cmoka80

Sani je malo veci komplex, sa vise sadrzaja i mogucnosti. Problem je vikendom kada dolaze posetioci koji nisu gosti hotela..tada nastaje guzvanjac i sve izgleda drugacije ..

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Ivanna

Što se tiče apoteka i lekara, tu ste potpuno obezbeđeni. Mi smo letovali sa osmomesečnom bebom i zato smo od celog prsta odabrali da budemo smešteni blizu N. Marmarasa. Postoje 4 doktora, tj. ambulante koje rade celu noć, a i dežurna apoteka.

Što se toga tiče, mirni ste, zlu ne trebalo :)

O cenama u Marmarasu ne mogu mnogo da ti pomognem, jer smo mi bili smešteni na Paradiso plaži, pa smo ručali u našem najbližem okruženju. Ono što sam primetila kad smo nekoliko puta popili piće, pojeli picu i klopali u Marmarasu, cene su slične onima u Beogradu (ako ti to poređenje znači, ne znam odakle si).

Giros ''s nogu'' je super na mestu koje se zove mislim Poldo, ustvari, to je Pera Ždera :D

Grad je lep, prepun kafića i restorana, takav provod vam neće manjkati.

Očekujemo da se vrati Milena uskoro, ako se ne varam, baš danas? Ona će sigurno imati svežijih informacija za tebe, samo redovno posećuj forum do polaska.

Pozdrav!

Zdravo Cmoko! :srce: Zdravo društvo!

Tačno je da sam se vratila još 18., ali zbog građevinskih radova kod kuće nemam internet. Danas sam počela da radim :tuzni: i eto me na službenom netu :D .

Za Sitoniju mogu samo da kažem divno divno divno! :zaljubiska::zaljubiska::zaljubiska:

Tako mi je neverovatno prijala i Sitonija i Neos Marmaras more, plaže, brda, puno zelenila, palme....

Kada dolazite na Sitoniju, negde do Metamorfozisa i Nikitija okolina izgleda nekako, da kažemo "kopneno". Naravno, odmah smo primetili da ima zaista puno zelenila, čak je pao i komentar da ga je više nego i na Krfu i Tasosu, koje smo već ranije obišli. Posle skretanja za Neos Marmaras odnosno za Vourvouru okolina počinje da se menja u pravu primorsku (poluostrvsku ili ostrvsku svejedno je). Brda, zanimljiv reljef, široki vidici ka moru, na svakih 100m nova plaža itd. Ja sam svaki put kada bi išli kolim baš uživala u svemu tome.

Neos Marmaras je priča za sebe. Naravno da smo u prvom momentu bili šokirani neverovatnim nizbodo - uzbrdo ulicama. Međutim, posle nekog vremena naviknete se na sve to, posebno zato što ni jedna od tih uzbrdica nije duža od 50-100m tako da to nije problem prepešačiti. Sreću smo imalo što smo bili smešteni negde između fudbalskog igrališta i 1. centra, znači dosta blizu plaži i na minut hoda kada uveče izađemo u šetnju do "centra". Rekla sam 1. centra, zato što dok se šetate imate utisak da svaki put silazite u neki novi centar skoro identičan kao prethodni, a ima ih najmanje dva, zona sumraka.

Ovde se često spominjao i smrad, odmah mogu da kažem da to ne stoji. Istina je da mesto izgleda nema kanalizacionu mrežu (možda baš zbog tog reljefa) i da povremeno kamion dolazi da prazni jamu, ali oni su se tako uvežbali da to urade veoma brzo (za 10tak minuta) i to obično oko 15h kada je većina ljudi na plaži. Naravno, to se ne radi svkodnevno za svaku kuću, znači velika je mogućnost da se nećete susreti sa takvim iskustvom koje ipak malo širi neprijatan miris, u trajanju od 10-tak minuta. Što je stvarno smešno i spominjati.

Sve u svemu meni se Neos Marmaras dopao i baš zbog tih nizbordo - uzbrdo ulica meni deluje pravo primorski. Same kuće nisu tako lepe kao u nekim mestima poznatih ostrva, ali je mesto sasvim simpatično. Za razliku od mnogih grčkih letovališta, ovo mesto je i prilično veliko, tako da ćete se šetajući sigurno zamoriti. Uveče je prilično živo jer čini se da se cela Sitonija sjati u Neo Marmaras. Čućete razne evropske jezike i videćete mnoštvo porodica sa decom kako se šetaju. Atmosfera jeste vašarska, ali uvek možete naći i neki tihi kutak samo za sebe, naročito ako se odlučite da prošetate pored same plaže. Uveče je korzom malo nezgodno što istim idu i kola, ali meni lično to nije smetalo. Ima i onih radnji sa jeftinom robom, ali imate i prodavnice sa pristojnim izlogom kao u nekom gradu. Ima apoteka i doktorska ordinacija.

Gradska plaža u Neos Marmarasu je odlična. Sitan šljunak i pesak, fini pesak na ulazu u vodu i izgleda ne tako velika dubina dosta daleko od obale. Pri ulazu u more dubina postepeno raste do nekog trenutka, ajde da kažem 3 -5 m i dalje je od prilike ista (to se lepo vidi kada se zaroni), što znači da se voda u zalivu tako fino ugreje a opet je dovoljno duboko da nemate utisak da se kupate u bari. Odmah smo bili oduševljeni toplotom i čistoćom vode. Na plaži su kafići sa ležaljkama, i ako kupite piće možete celog dana tu da boravite. Možete slobodno da uzmete dve vode od 50 centi i da prođete baš jeftino. Nekoko sam dobila utisak da nisu navalentni, može da vam se desi da vam niko i ne priđe iako ste se smestili na ležaljke nekog kafića. Plaža je toliko dugačka da možete da se smestite bilo gde pod vaš suncobran. Na plaži ima dosta drveća i lako možete da ostanete pod hladom nekog od njih. Iza plaže je ne puno prometna ulica sa dosta parkinga, tako da možete i kolim da dođete do plaže i komotno da se parkirate. Na plaži nema gužve, imate "svoje parče" mora, malo je veća gužva samo vikendom.

Ne bi bila nikakva šteta da smo svih 15 dana proveli na toj gradskoj plaži, jer je po meni stvarno odlična, ali lepa Sitonija mami da vidite vidite još puno lepih plaža na njoj.

Smeštajem u hotelu Panorama preko Montesola nismo bili zadovoljni pre svega što su sobe neverovatno uske, a kupatila tolika da "sve radnje" možeš da radiš u njemu odjednom (mislim da se tuširaš, pereš zube i sve ono drugo :) ). Panorama je takođe smeštena uz jednu prilično prometnu ulicu, pa nemate mira ni noću ni danju, jer na svakih 10-tak minuta protutnji neko prevozno sredstvo. Opet, mi smo imali sreće da smo imalli dve terase sa obe strane hotela te smo mogli da zatvorimo vrata prema toj bučnoj strani. To je jedna od mana Neos Maramarasa, kada ste smešteni u samom centru može da se desi da nemate mira od kola, naravno to samo važi za one prometnije ulice. Takođe mogu da naglasim da je soba čista i okrečena, i nameštaj je nov i čist. Nezadovoljni smo bili i time što se za 15 dana "Gvozdena ledi" koja čisti apartmane (ne možete da joj izmamite osmeh ali nikako) pojavila samo dva puta. Takođe dobijete tri malecka peškira sa kojima možete da brišete samo ruke. Naravno, pritisak vode kada se tuširate je toliko slab da se samo nervirate, ali to je verovatno neka "grčka mera štednje" što naravno uopšte nije u redu. Hoću još da dodam da ovaj smeštaj u opšte nismo platili tako jeftino i da smo s pravom očekivali bolje. Na kraju, u sobi smo ipak boravili malo tako da smo ubzro zaboravili sve nedostatke.

Inače, po našem mišljenju Neos Marmaras je baš skupo mesto, a posebno je skupo pivo koje na plaži i restoranima naplaćuju po 4 eura. Kada smo jednog dana skoknuli do Haniotija bili smo iznenađeni cenom od 2 evra. Za ostale cene ne mogu da tvrdim, ali u sluštini u restoranu nas troje nismo mogli da prođemo bez 35-40 evra. Moj utisak je ipak da je u Grčkoj sve puno skuplje nego kod nas. Evo, recimo običan mali sladoled za decu košta 1.5 - 1.7 evra, a ko ima decu zna da takvi sladoledi ovde koštaju najviše 50-100 din. Takav je odnos cena i za sve druge artikle. Sve u svemu, evri vam se samo tope.... :)

Od drugih mesta i plaža na Sitoniji obišli smo još: Metamorfozis, Nikiti, Lagomandra, Paradiso, Kalogria beach, Porto Carras, Toroni, Porto Koufo, Kalamitsi, Sarti, Orange beach, Voruvoruou, odnosno Karidi beach i naravno nezaboranvu Fava plažu :zaljubiska: ! U odeljku o plažama ću drugom prilikom opisati moje utiske o ovim nabrojanim. Sve u svemu, prelepo! Put ka jugu ostrva i onaj na istočnoj strani je nezaboravan. Bilo je ovde komentara da "se nigde ne vidi more" što ne stoji. Stalno putujete pored mora, prelepih brda i puno raznog zelenila (bolje rečeno šume) na zapadnoj strani. Veoma mi je žao što nismo uspeli da odemo do Zagorfu i Banana plaže, pošto se vozaču put činio jako strmim i pošto neasfaltiran nepodesnim za auto. Takođe nismo uspeli da obiđemo i mnoge lepe plaže na jugu i zapadnoj strane Sitonije. To smo ostavili za sledeći put...

Izmenjeno (milenaidaki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Milena, dobro se vratila! Lep izvestaj! :srce: :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@pefkari

Ćao Pef! :srce: Drago mi je da te "vidim"!

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@milenaidaki

Takodje! :D Zalutam ja i na ove teme, ima tu ljudi koji su mi jako dragi, pa volim da vidim sta rade! :P :D :srce:

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Milena, izuzetno mi je drago što ti se Sitonija toliko dopala, a tu pre svega mislim na prirodne lepote. Jedva čekam da pročitam tvoje utiske sa pojedinih plaža :P ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Takodje! :D alutam ja i na ove teme, ima tu ljudi koji su mi jako dragi, pa volim da vidim sta rade! :P :D:srce:

:srce:

Milena, izuzetno mi je drago što ti se Sitonija toliko dopala, a tu pre svega mislim na prirodne lepote. Jedva čekam da pročitam tvoje utiske sa pojedinih plaža :P ...

Utonuću u misli i zamisliću da sam opet tamo, na tim plažama i eto izveštaja.... :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mindić, dobro nam se vratila :). Čekamo izveštaj o plažama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905808
    Ukupno poruka