Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3280 poruka u ovoj temi

 

Ako mislis na Partenon, on se nalazi na 5-6 km od NM u brdu. Svuda se moze peske, ali po meni treba biti bas avanturista da krenes tako do Partenona.

Mesto je simpaticno, ima dosta autenticnih kuca sa kaldrmisanim ulicama. Pogled na zaliv je impozantan. Ja inace obozavam otvorene pejzazne poglede tako da sam bio odusevljen. Ako ides, obavezno poseti Polovu tavernu. Imaju predivnu terasu sa vidikovcem.

Hvala na odgovoru, verovatno cemo se uputiti pesaka jer inace jesmo avanturisti 

A kako se krecu cene u toj taverni? I generalno ostalim? Jel imate neke preporuke gde se moze lepo vecerati za pristojan novac :)

Hvala unapred!

Izmenjeno (Jelena_K)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nemam post sa kartom ali ako vam nesto znaci mogu vam opisati gde se nalazi. Pijaca nema standardna svakog dana vec se ona odrzava samo cetvrtkom uz samu veliku luku koja se nalazi odmah na ulasku u Neos Marmaras.Mi smo isli na pijacu peske. Sad kolima ne bi znala kuda moze da se pridje. 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Po mom ukusu su taverne u i oko glavne luke u NM. Ako preferirate ribu i morske plodove onda Provlita na pocetku doka u luci i Ta Kymata, kada se spusti nize na samoj obali, takodje u luci.

Sto se tice cena, zavisno od izbora komplet vecera moze da bude 15-20 EUR po osobi pa i do 30 za ekskluzivnija jela. Mozda moze da se prodje i nesto povoljnije ako se odluci za npr. samo glavno jelo bez salate, pica ili kafe.

Postoje dobre varijante ne klasicnih taverni gde se moze zavrsiti vecera i jeftinije. Ukoliko volite giros, pice, kalcone, salate - moja preporuka su Tucan, Gyros port, Roma i Canadian pizza and gyros.

Na Partenonu se cene ne razlikuju mnogo od mesta koja sam naveo.

Na kraju napomena da sam govorio o cenama od prosle godine krajem jula. Koliko cujem i ove godine je otprilike isto.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dosli smo jutros iz Neosa pa da podelim moj utisak.Putovali smo preko Viva Travela i bili smo smsteni u vili Artemis,Put je prosao odlicno,vodic Djordje fenomenalan!U poratku stigli savrseno Makedonci nas pustili da prodjemo bez provere pasosa i na Grcko-Makedonskoj i na Makedonsko - Srpskoj granici.Vila Artemis je starija malo,ali odlicno pozicionirana.Nalazi se na pocetku gradske plaze odma pored 2 glavna marketa i klinike.Kupali smo se na Havana bicu.Odlicno mesto skroz na kraju gradske plaze koje se povezuje sa Porto Karasom.Cene lezaljki 3,5 evra i za to se dobija pice po zelji,kafa sok ili pivo.Inace po Neosu gde god smo seli frape je 3,5 evra.Na Havani radi nas covek iz Negotina tako da poznavanje jezika i nije potrebno mada koliko sam cuo od njega tu je jos 10 dana.Isli smo na izlet Torones i preporucujem ga svakom.Cena je 22 evra po osobi.Ide se u Pefkohori,Paliori plazu i na ostrvo Kelifos.Prelep brodic,prijatna atmosvera i uz to ima i lagan rucak.Girosi su od 2,5 do 3 evra.Do 5 evra moze se uzeti suvlaki,burgeri,girosi a ako se sedne i jede na tanjiru obrok je do 10e najvise.Kod stadiona ima restoran Grcka kuca i tu nije lose.Ima dnevni meni od nekih 10 jela(lignje,musaka,rostilj,girice,smudj,giros)zatim salata po zelji uglavnom Grcka i pice(sok,vino,pivo)i to je sve po osobi 7,5evra.Pijaca je cetvrtkom nismo isli jer uz plazu prodaju voce koje smo jedino kupovali i varira od 1-2 evra po kilogramu.Marketi dosta skuplji kao i ceo Neos.Ali more prelepo.Ne znam sta da jos napisem magnetici od 1 do 3e :) Ako nekom treba jos neka informacija nek pita :):):) 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

smudj??

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

smudj??

Da da tako im pise od ribe ima smudj,girice,lignje!Ja sam probao lignje i ok su.Inace ima i tipa rostilj pljeskavica i mesano meso :) 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Verovatno na grčkom ne piše smuđ, nego je pogrešan engleski ili srpski prevod imena neke morske ribe...Teško mi da poverujem da u NM može da se pojede smuđ, pa još ako je svež...to bi bilo kao kad bi u restoranu u mom komšiluku, pored reke u Kajtasovu, nudili soma, šarana, a onda malo brancina i orade.... Nije bitno, samo sam onako pitala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pise da je smudj ali nije. Neka druga riba je al nisam uspeo da shvatim koja.

Inace hrana je dobra i isplati se uzeti taj specijal za 7,5€.

Screenshot_20170702-221850.png

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

 

 

Nema na grckom, ovo je specijalna dnevna ponuda samo na srpskom :)

Imaju i pizzu od 8,5€ tj.8 ako je za poneti. Nisam primetio da bilo gde drugde moze da se nadje pizza za dvoje ispod 10€

Inace, giros u Alcano je toliko precenjen i izvikan da je to neverovatno. Npr.mnogo bolji je u Janakisu, prvom od gradske plaze na gore, preko puta dva marketa, sa mnogo boljom uslugom, mnogo vise mesa u girosu, ne stekaju se za luk, caziki i ostale priloge.

Izmenjeno (del piero)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

 

Koliko traje krstarenje Toroneosom i na koje se plaze svraca ?Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I nama giros u Alkanu bzvz, a ubedljvo najbolji u Roma pizza.. super je i u Giros portu..

Krstarenje Toronskim zalivom  traje od 9:30 do 17h.. znaci nekih 7 i po sati i to bas proleti.. najbolje od svega je skakanje sa broda kod ostrva kornjaca i naravno sama voznja brodicem.. lepo je..svraca se u Pefkohori, na njohovu gradsku plazu , pa izaberes gde ces,ali ona je toliko uska i natrpana ljudima, da ono nije normalno, bukvalno peskir do peskira, a covek na coveku.. posle se ide na Xenia plazu, tu je zadrzavanje 2 sata, a onda na ostrvo kornjaca i skakanje sa broda ? I povratak

Izmenjeno (Pegi-peg)
Dopuna odgovora
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

Koliko traje krstarenje Toroneosom i na koje se plaze svraca ?Hvala

Krece se iz glavne luke u pola 10,i vraca se u 17,00h.Ide se do Pefkohoija tu smo bili do neka dva sata mozda,Zatim Paliori plaza cini mi se da se tako zove,tu jos oko 2 sata.I na kraju nekih 20 minuta mozda smo bili bukvalno naslonjeni na Kelifos ostrvo i tu se skace iz broda u vodu ko hoce :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pre nekoliko dana smo se žena i ja vratili sa letovanja i bili smo smešteni u "vili" Theodoros u Neos Marmarasu.

Evo nekoliko utisaka koji su nam zamalo upropastili letovanje:

"Vila" i sobe u njoj su jako prljave, u njima se ne zna ni "ko pije ni ko plaća". Čas je sobarica kuvarica, čas kuvar čisti sobe. Kompletno osoblje se jako često menja, tako da se ne može shvatiti ni ko je nadležan za šta, kome god se obratiš ili se pravi lud ili ne zna ništa sem grčkog da priča. Elem, kakva organizacija takav i rezultat. Sobe se skoro ne čiste, mi smo zatekli leglo insekata raznoraznih (bubašvabe, bubaruse, kolone mrava koji dolaze sa terase, pa obilaze oko kreveta i odlaze negde u neku rupu u kupatilu, leteći insekti su nam bili i dragi pored ovih. Dobili smo par peškira koji su toliko smrdeli na znoj, da sam imao osećaj da se jedno mesec dana sele iz sobe u sobu. Sobe su inače jako male i skromno opremljenje, ali to se i da progutati. Smrad iz wc-a je bio nesnosan, dobili smo obaveštenje da to tako mora, da je tako svuda u gradu... lokacija vile iako na prvi pogled simpatična je ustvari loša, a sve zato što vlasnike ne interesuje da ulože i jedan dinar iz nekih njihovih razloga. Vrlo je bučno, prozor se ne otvara, a nema ni razloga, terasa je neupotrebljiva. Ali za pohvalu je mir u bašti iz koga se pruža pogled na marinu. Sve neke potencijalno lepe stvari su totalno upropašćene neodgovornim ponašanjem vlasnika, zaposlenih i agencije (o kojoj ću kasnije).

Naime, u vili se nudi i obrok (polupansion). To zaobići u širokom luku. Ono što se nudilo nama u okviru popupansiona je bilo za svaku osudu. Izbor od 3 jela za večeru i nije toliki problem, mada je sve isto, i ostaci hrane se podgrevaju ili koriste za drugo jelo, ali količina insekata na tim jelima je poražavajuća. Mi posle tog prizora nismo hteli da ispitujuemo granice naših stomaka. To je naš lični izbor. Doručak je bio "korektan", svaki dan isti, a i ono sveže jaje je ponekad bilo podgrejano, a za kafu smo se jurili.

Zaključak, nemojte nikada u životu da idete u ovaj smeštaj.

Neos je lep, ima jako lepih plaža na Sitoniji, pa nam ovo srećom ovo nije upropastilo letovanje, iako nas je šok držao jedno pola letovanja.

I još šlag na torti, sve ovo "uživanje" u "vili" nam je omogućila agencija Barcino, za koju verujem da je dosta vas čulo. Jako su nas lepo obradili u agenciji da idemo u fantastičan smeštaj, a pošto smo uplatili nekoliko dana pred polazak, išli smo na poverenje, nismo imali vremena da proveravamo, devojka koja nam je opisivala sve te divote je delovala veoma ubedljivo. Na isti način je prevareno još mnogo ljudi, jer ko god je bio dole, žalio se. Niko nije bio zadovoljan. Al naš narod uvek kaže šta ćeš, i digne ruke, a onda neki majmuni (ovoga puta iz agencije i iz vile) uzimaju keš, a realno prodaju krš i varaju ljude. Ta vila ne ispunjava minimum uslova da uopšte bude otvorena, mene bi bilo sramota da to ljudima prodajem.

I tako mi odlazimo dole i tako srećni što idemo da uživamo na našem odmoru, nas je dočekao šok, a agencija i njen predstavnik u Neosu - Dušan Antić, nisu nam ponudili nikakvu satisfakciju. Uz to, pomenuti predstavnik šatro nema šefa, pa nam daje broj centrale u Nišu, a veče je 9h, i naravno da nam se niko neće javiti. Pomenuti predstavnik je realno klinac, i to slabo vaspitan - da se izarazim srprki - seljačina. Nije mogao da reši naše problema, jer navodno nema ingerencije, on je tu samo da nam pomogne da se smestimo (znači gde nam ne treba pomoć) i verovatno da pokuša da uzme još malo keša, a ponudio se da par mrava sam zgazi nogom. Takođe, ponudio je i "čišćenje" sobe - što je značilo zaprašivanje nekim sprejom, tako da smo mi prvu noć nismo ni proveli u smeštaju, da bismo izbegli ta isparenja. Sledećeg jutra se imalo šta naći po podu od insekata, pola kese smo napunili.

Sve u svemu, jako smo ogorčeni na sve pomenute ljude, imamo sve fotografije o stvarima o kojima sam pisao, možda bi mogli da uložimo i neki prigovor, ali verovatno bi se negde zagubili u proceduri, pa bi nas agencija opet nasamarila. A i nije mi bitno za keš, koliko mi je bitno da me neko ne pravi majmunom, i dovodi pred svršen čin, a sve zato da bi napunio svoj džep, ne mareći što nekome uništava odmor.

Svakako idite na sitoniju, mnogo je lepa, mi smo uspeli i pored svega da uživamo u plažama i drugim lepotama.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ja sam u soku dok ovo citam. Ne mogu da verujem da se tako nesto izdaje

Bas mi je zao sto ste tako prosli

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I ovde i u temi o agenciji Barcino objavi slike, mozda neko odustane od njih kad to vidi, rasiri pricu i po ostalim drustvenim mrezama....los glas se jos dalje cuje...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka