Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3280 poruka u ovoj temi

U NEOS MARMARAS NAS TROJE ( PROSECAN SRPSKI PAR, SA CERKOM OD 4 IPO GODINE) ZELIMO DA IDEMO I SLEDECE GODINE.

KADA? PONOVICEMO OVOGODISNJI DOBAR IZBOR – PREDSEZONU, OD 20. JUNA, DESETAK DANA. CENE SMESTAJA SU DALEKO POVOLJNIJE NEGO U SLEDECOJ SMENI, A JOS VAZNIJE OD TOGA, IMATE SVOJIH DESETAK METARA KVADRATNIH PLAZE I CELO MORE.DAKLE, NEMA GALAME, PRESKAKANJA PESKIRA, A IMATE OSECAJ STAPANJA SA MOREM I PRIRODOM.A IPAK NISTE SAMI. IMA JOS SLICNIH VAMA, PORODICA ZELJNIH TIHOG ODMORA, I DISKRETNOG, VESELOG DRUZENJA POVREMENO.A MORE , NESTVARNO ZELENO BISTRO DO BOVA, A OD BOVA, NEMOGUCE TEGET-LJUBICASTO. SLANO TAKO DA VAM OBRVE I TREPAVICE POBELE, ZDRAVO TAKO DA VAM SE RIBICE MOTAJU PO PLICAKU, HLADNO SAMO OKO 7 UJUTRU A KASNIJE TOLIKO TOPLO DA VASE DETE MOZE I PO 4-5 SATI DA UZIVA U VODI. U PODNE POCINJU MALI TALASI, MOZETE SAT NAVITI PO TOME, ALI NEMA NIKAD VELIKIH. BLAG VETAR CINI DA VAM NIJEDNOG JEDINOG TRENUTKA NIJE SPARNO.U NEOS MARAMARASU INTENZIVNO MIRISE SVE – MORE, MASLINJACI, ZIZMELEN.

GDE? VILA RANIA( APARTMAN BROJ 7) JE ZGRADA U BLIZINI MORA, DO PLAZE IMATE POLA MINUTA HODA,ALI SVE SU IM ULICE KAO TOBOGANI, NEMOGUCE SU STRME, KO NE VOLI, BOLJE DA ODUSTANE ODMAH. NAMA TO NIJE PROBLEM .U RANIJI SU KUHINJE ODVOJENE OD OSTATKA STANA, IMATE DOVOLJNO MESTA DA RUCATE U NJOJ, KAO I U SOBI, KAO I NA TERASI.DAKLE, BIRAJTE RANIJU AKO HOCETE PROSTOR, A NE SMETA VAM SKROMAN NAMESTAJ. ALI JE SAVRSENO CIST I UDOBAN , POSEBNO AKO STE PRVI U SEZONI.BIRAJTE POGLED NA MORE, I PLANINE, I VISINU.TAKO CETE BITI IZNAD KOMSILUKA, IMACETE SVOJU INTIMU,BICETE DALJE OD ZELENILA IZ DVORISTA TJ DALJE OD KOMARACA I MUSICA ( AUTAN JE OBAVEZAN I ODLICNO RESAVA PROBLEM).NEKI IZ PRIZEMLJA SU SE ZALILI NA ZADAH CISTERNI KOJE CISTE SEPTICKE JAME ALI MI NA DRUGOM SPRATU TO SKORO NISMO NI PRIMETILI.ADA,PONESITE RAZVODNIK , U RANIJI IMATE MALO UTIKACA.IMATE 3 CISTA PESKIRA I NOVU POSTELJINU SVAKIH 5 DANA.

SVOJIM KOLIMA U SOPSTVENOJ REZIJI NACICETE I PRISTOJNU SOBU I OBICI CETE HALKI DIKI. MI SMO MISLILI DA IZNAJMIMO BICIKLE, ALI BILO BI HALI-GALI PO BRDIMA. BICIKL JE 10 EURA NA DAN, A AUTO JE 40-50EURA, TAKO DA MOZE BITI POVOLJNO ZA DVE PORODICE. TAKO SMO SETALI DO BESVESTI , KUPALI SE SVUD REDOM, VIDELI SMO DEO GRADA KOJI JE KAO DEDINJE, SA PREDIVNIM KUCAMA, VIDELI SMO SVAKU ULICICU SAMOG GRADA, KOJI IMA STANDARDNI STAMBENI DEO I NIZ PREDIVNIH RESTORANA ( JEDINO SU RIBLJI PAPRENO SKUPI ZA PROSECNU SRPSKU PORODICU, KG RIBE JE 40-60 EURA),KUPALI SMO SE I U PORTO KARASU, NA BAZENIMA U HOTELSKOM KOMPLEKSU, ZA KOJE JE ULAZ DO 1. JULA BESPLATAN.VIDELI SMO MARINU SA NESTVARNO IZGLANCANIM JAHTAMA, KOJI JE ZAPRAVO ZIMOVNIK ZA JAHTE IZVESNIH DIPLOMATA,LEPO JE UDAHNUTI MIRIS EVROPE, PORTO KARAS JE BLISTAV.

ONO STO MI SE POSEBNO DOPALO, CULI SMO MI I SRPSKI I GRCKI, ALI SMO CULI I MADJARSKI, MAKEDONSKI, NEMACKI, BRITIS INGLIS, AMERICKI INGLIS, HOLANDSKI, I DA LI VERUJETE, MENI POSEBNO PRIJATAN I DRAG – PORTUGALSKI…..IMATE I BARKU NA KOJOJ SVA DECA MORAJU BITI MASKIRANA U GUSARE, IMATE I LJUBAZNE DOMACINE KOJI CE VAM SVE OBJASNITI, ZNALI NE ZNALI ENGLESKI MA KAKVU GLUPOST DA IH PITATE, KAO DA STE NAJBITNIJI NA SVETU. IMATE DVE APOTEKE, KOJE SU OPET SKUPLJE OD NASIH, ALI RADE NA SMENU I TO ZNACI, UVEK JEDNA DEZURA.IMATE NPR SLADOLED KUGLE OD 1,3 EURA, ALI SU TO KUGLE ZA KING KONGA. IMATE NAJBOLJI GIROS NA SVETU U BLIZINI POSTE, JEDAN JE BIO I VISE NEGO DOVOLJAN ZA DVE OSOBE.(NEASFALTIRANOM ULICOM OD RANIJE KA CENTRU, CIM SE SIDJE LEVO.)A S DESNE STRANE JE RADNJA SA SUVENIRIMA, TU IMAJU PREDIVNE DAIRE, I DAIRE SA PRAPORCIMA ZA 7,5 EURA I JOS SVASTA NESTO LEPO.

MOZETE ICI NA RAZNA MESTA DA SE KUPATE ALI KOMOTNO PRESKOCITE NADALEKO HVALJENU PARADIZO PLAZU, JER JE JEZIVO PRLJAVA, IMA PUNO KEROVA, A SAMO 2 KAFICA , I SAMO NEKI BEZVEZNI SLADOLED U SANDUCIMA, I NIKO TE NI NE PRIMECUJE AKO SE NE NASADIS NA SANK I NE TRAZIS KOKTEL NAD KOKTELIMA.MOZDA JE LAGOMANDRA PLAZA U PRODUZETKU BOLJA, NJU NISMO PROBALI.

IMATE NA SITONIJI I DOSTA KAMPOVA, SPOLJA GLEDANO DELUJU VRLO UREDJENO, CISTO, ALI NISMO ULAZILI.

MEDUZA NEMA, RIBICA IMA, SKOLJKI AKO STE DOVOLJNO UPORNI DA IH TRAZITE.JEDINA ZAMERKA ZA GRADSKU PLAZU JE STO NEMA PUNO TUSEVA.

INACE, SETALISTE PORED MORA JE MALO ZAVUCENO A U SAMOM CENTRU GRADA ULICE SU TAKO USKE DA AUTI PROSTO GAMIZU AKO VAS, ALI ETO KO HOCE GUZVU IMA I GUZVU, A KO HOCE TAJAC MOZE SE SIT NASETATI NOCU SAM SAMCIJAT PO GRADSKOJ PLAZI.

IZA DRUGOG CENTRA GRADA, IMATE CETVRTKOM PIJACU,GDE JE SVE JEFTINIJE, TAKO KAZU ONI KOJI SU PROBALI, A U PRODUZETKU IMATE I VELIKI LUNA PARK, ZA ONE KOJIMA MINI LUNA PARK U PRVOM CENTRU NIJE DOVOLJAN.( JEDNA VOZNJA JE 1-2 EURA).

ZNACI IMATE SVE VARIJANTE PROVODA, U SAMOM GRADU NOCNI ZIVOT SE GASI DO JEDAN PO PONOCI, A GDE SVE ZUJE SVI TI AUTI DO 4 UJUTRO SAMO ONI ZNAJU, IZGLEDA DA JE PORTO KARAS LEGLO LUDE ZABAVE, NISMO PROBALI.A DA SVI VOZE BESNA KOLA, TO STOJI. I DA, CEO GRAD IM JE JEDNOSMERNA ULICA, I TO VEOMA VIJUGAVA I STRMA UZBRDO I NIZBRDO, PA BUDITE VEST VOZAC.

ZAKLJUCAK- SKUPLJE ALI VREDI, A NAJNOVIJA VEST JE DA SU CENE U PEFKOHORIJU (KO JE BIO ZNA DA JE PEFKOHORI VIKEND NASELJE ZA PARADAJZ TURIZAM GDE TI SUNCE ZALAZI ZA VRAT A NE LEPO U MORE), JOS JOS JOS VECE NEGO U NEOS MARMARASU.DAKLE, STVARNO VREDI.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlican opis :D

Jeste li mozda isli do Elia plaze?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me je li neko isao preko Beogradske agencije Marmaras u Neos Marmaras? Kakva je oragnizacija? Za Neos Marmaras sam cula svakakve price, ali sto se tice mog letovanja, vazno mi je samo da je Grcka. Prosle godine sam bila u Polihronu, koji je jos smorenije(pravo porodicno) mesto od Neos Marmarasa, ali ekstra sam se provela. Kada se malo raspitas o brodicima, busevima, taxijima, i cenama, mozes da obidjes celu Grcku... Ma samo me zanima agencija Maramara??? Neka neko nesto kaze...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

NISMO BILI NA ELIA PLAZI, ALI SMO SRELI BRACNI PAR SA BEBOM KOJIMA SMO OTKRILI PORTO KARAS PLAZU. NJIMA NPR ELIA NIJE BILA NESTO ALI , KAZEM, NISTA VISE NE ZNAMO O TOME.

PA DA, NEOS MARMARAS JESTE ZA PORODICE, KOJE HOCE SVASTA. MI SMO NASE DETE BESKRUPULOZNO UBACILI U NAS RITAM, ONA JE SA SVOJIH NEPUNIH 5 GODINA SETALA DO BESVESTI, PLIVALA I BRCKALA SE PO 4-5 SATI, TEK MALO DREMNULA PREKO DANA A UVECE BI SE OPET SETALA DO PONOCI KOJEKUDA, STO POSTO JE MISLILA DA SMO NA SNIMANJU "MOZE BITI SAMO JEDAN"....NABACILA JE MISICE SAMO OD UZBRDICA, A GDE JE NAS SUMANUT RITAM, ALI MLADI KOJI ZELE "SMRT U DISKOTECI" MOGU DA PRESKOCE NEOS MARMARAS. A TVOJU AGENCIJU POD ISTIM IMENOM NE ZNAM A VOLELA BIH DA ZNAM NESTO VISE I JA, S OBZIROM DA SAM ZGROZENA UNIS TURSOM. :)

Izmenjeno (mikap)
spajanje poruka
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala. Mi cemo biti smesteni u hotelu na Elia plazi. Znam da je malo van grada, ali i ako bude krs nije strasno posto idemo kolima, sto svakako preporucujem svima koji idu sa decom gde god da se upute u severnu Grcku (mada znam da se uvek ne poklapaju zelje i mogucnosti).

Prema Unis-u gajim odbojnost jos od sredine 90-ih kad su se mahom bavili prevozom do Budimpeste. Mozda sada i nisu losi ali kad se jednom opeces tesko zaboravljas. O Marmarasu znam samo da drzi Grk, ali na zalost ne mogu pomoci posto nisam koristila njihove usluge. Mislim da je neko nesto pisao u prethodnim postovima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam pre nekoliko godina išao sa tom agencijom dva puta. Prvi put u Neos Marmaras a iduće godine u Hanioti. Prvi put je bilo u granicama očekivanog sa ipak nesporazumima oko prevoza nazad pošto su neke ljude sa dvoje dece ostavili kod Soluna na benzinskoj pumpi i obećali da će da stigne drugi autobus. Predhodno nisu bili upozoreni na tu neprijatnost. Jedva ih je vodič izbacio iz autobusa. Nadam se da su dočekali taj drugi. I drugi put je ceo ugodjaj pokvario vodja puta koji je na kraju jedva izbegao da ga žene ne počupaju. Uopše se nije mešao u svoj posao. Prilikom pakovanja stvari znalo se da se ide u dva mesta Hanioti i Pefkohori i umesto da se prtljag tako složi da se redom istovaraju oni su trpali sve na gomilu. Naravno kada smo stigli u Pefkohori nastao je krkljanac takav da je policija morala da interveniše a vodič je seo u kafić i kulirao. istovar je bio na magistrali ustred mesta sa zaustavljanjem saobraćaja. Svi su bacali kofere koji nisu njihovi iz autobusa i onda je trebalo da lovite svoj izgažen i prašnjav i da ga vratite u autobus za nastavak puta. Usput u Predejanima je bila pauza za večeru posle ponoći i naglasio je da je pauza pola sata i da svi budu na vreme u autobusu. Kako je bilo leto i svi su izašli lako obučeni, i došli do zaključanog autobusa u navedeno vreme, vodič i vožači su još pola sata lagano mezetili a mi cupkali od hladnoće. Na moju primedbu da je red bar da se izvini damama samo me je hladno pogledao i produžio. Mislim da se zvao Dejan. Definitivno sa njima nikad više. Zbog takvih stvari poslednjih godina idem samo sa proverenim agencijama i imam mnogo manje problema.

Neos Marmaras mi se svidja i opet bih otišao tamo. Naročito uvalice koje stalno pominjem i koje su iza Porto Carasa par stotina metara na jug iza brdašca.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
portocarrasuq1.jpg
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Krajem Jula sam sa suprugom i detetom bila u Neos Marmarasu.Ovo nam je prva poseta Grčkoj,i našli smi se na potpuno nepoznatom terenu.Potovali smo preko Unis toursa, ali sopstvenim automobilom.Smeštaj je loš s obzirom da smo mi uplatili apartman koji je zapravo soba sa nabudženim kuhinjskim elementom i rešoom.Kupatilo loše,bez kade, tako da je svako tuširanje poplavilo isto.Međutim, na ove stvari se u potpunosti zaboravlja kada krenete u obilazak predivnih plaža!Preporučujem što manje statičnosti, izbegavanje public beach-a.Dobre plaže su Lagomandra(mada zna da bude gužva),Tristinika(pratiti znak za Etnik beach bar),plaza koja se nalazi neposreno ispred mesta Toroni,i na kraju kao najlepšu Kriaritzi (nalazi se sa druge strane poluostva Sitonija).Kriaritzi je plaža za ljubitelje slobode, nudizma, ronjrnja,talasa,...Za ishranu preporučujem restoran Sakis Hous u Toroniju(domaća kuhinja-grčki specijaliteti,cena ručka za nas oko 16E).Ponesite sopstveni suncobran,jer ako obilazite ova mesta retko gde ima da se iznajmi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratio sam se iz Haniotia ali posto sam isao kolima jedan dan sam isao i do Neos Marmarasa. Moje misljenje je da je krs mesto. Sve same uzbrdice, male uske ulice. Gradska plaza je losa a kada sam pitao ljude koja je dobra plaza posto sam hteo da se okupam rekli mi neka paradise beach. Nekako sam je nasao i katastrofa. Siroka je koliko i lezaljka, prljava. U povratku sam svratio na jos jednu plazu (nisam zapamtio kako se zove) koja se nalazi nekoliko km od marmarasa prema metarmofozi i ni ona nije delovala zadovoljavajuce.

U GR bez kola ne treba ni razmisljati ici a ni bez informacija koja je plaza dobra.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto planiram letovanje u Elea apartmanima neposredno pored N. Marmarasa, kakve su ponude rentiranja skutera i moze li se voziti bez A kateg. preko 5o kubika?Normalno i cene iznajmljivanja?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko zna da li ima PC igraonica?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Video sam jednu ali ne mogu da se setim gde se tacno nalazi.

Inace to je bilo pre dve godine.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam u Neos M bio 2002 poslednji put i sto se mene tice,bilo je ok.Mislim,

jeste mesto skuplje nego ostala na halkidikiju,jeste da nema bas nekog provoda,al meni se priroda jako svidela,tj plaza i more...Plaze ka porto carasu su sasvim ok,a more prelepo,cisto,plavo...Citav dan da neizlazis iz vode.Al sve je to moj utisak,naravno svako da ima svoje misljenje i zahteve od letovanja.Ono sto sam hteo da napisem je:IZBEGAVAJ TAJ Marmaras turs,Kostu,njegovu caknutu zenu i sve sto ima veze sa njima.Iskreno i prijateljski,njih su bre te godine hteli da biju manje vise svi koji su stigli sa njihovom agencijom,da neduzim pricu...A mnogi su se zakleli na osvetu i 5 god nakon toga vrebaju pravi trenutak :) Od ocaj prevoza(majstor koji je nas dovezao je zalutao u solunu,zaleteo se u skladiste plina(nesalim se_ i prikocio tek kad su prestravljeni cuvari istrcali pred njega.Smestaj...pa recimo da je za neke falio krevet,sitnom greskom,pa su im podeljeni poljski lezajevi...Organizacija grcke veceri se svela na divljanje ulicama u atomobilu,sto je cool.al usput su zgazili par lutalica pa smo izgubili apetit svi...Na srecu,posto je rezervacija propala i nije bilo mesta,fala bogu...Elem,to su neke sitnice,sve u svemu - sto dalje od njih...prijalteljski.

A o marmarisu,opet kazem,meni je bilo lepo...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prijatelji,

pomagajte. Da li je neko boravio u Elea Bungalovima pored Neos Marmarasa. Na slikama sve izgleda krasno, ali nasim agencijama tesko da mogu da verujem. Ne znam sta da radim.

Hvala unapred.

Ako ides u E.Bung., tu nema plaze. Mi smo isli na plazu Lagomandra koja je fantasticna, ali za to je potreban auto.

Belka

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima.. :)

Zanima me da li je neko bio ove godine u n. marmarasu i kakvi su mu utisci?

Kolika je cena rent-a-car-a ako se uzima recimo na 5 dana..

Da li je moguce doci peske do lagomandra plaze i koliko je udaljena od centra?

Ima li dobrih nocnih klubova u n.m i okolini.. ?

hvala unapred.. :P

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905054
    Ukupno poruka