bane pandur

Kefalonija autobusom, kako u dvoje obici Kefaloniju sa 350e za 10 dana :)-putopis

9 poruka u ovoj temi

Svaka cast na ovolikom trudu. Mi ove godine idemo isto na Kefaloniju sa Viva travle-om i nimalo mi se ne svidja to kako su pokusali da vas zeznu. Ovo nam je prvi put da sa njima putujemo bilo gde, uglavnom smo isli sa Argusom i nismo imali problema. Valjda ce i sa Vivom biti ok.

Iz opisa nisam shvatila da li ste obisli pecinu Drogarati i jezero Melisani? Mi isto planiramo da iznajmimo auto na 5 dana, ali me interesuje da li i agencija nudi neke zanimljive izlete i ako znas cene koje su bile prosle godine. Da li postoji izlet do Itake?

Podeli na drugim sajtovima

Samo nemojte da dozvolite da vam pricaju svasta i bice sve ok, agencije su sve manje-više iste.

Pećinu nismo obišli jer to imamo i u Srbiji, a jezero nam je bilo skupo nas 4x10e, plus morate u tačno vreme biti tamo da sunce ne prođe, prosto nam nije bilo interesantno da izgubimo pola dana zbog 2 slike na jezeru.

Izleti sa Kefalonije su prilično skupi, agencija ih je nudila, ne sećam se sad cena ali su bili od 20-25e pa naviše, prilično je tanka ponuda. Do Itake postoji izlet, ali verujte da će vam 5 dana biti sasvim dovoljno da obiđete celo ostrvo, a i sama Kefalonija je toliko lepa da nema potrebe da idete na Itaku. Po meni jedino Lefkada od svih mesta gde sam bio može da stane rame uz rame sa Kefalonijom po lepoti.

Podeli na drugim sajtovima

Prvo da i ja pohvalim Baneta :)  svaka čast!

e sad, što se tiče izleta, moj savet je da ne idete na uzlete koje organizuje naša agencija. Mi smo se zeznuli samo jednom i to na Zakintosu i nikad više :ljutko:. Sve izlete i sve što smo želeli da vidimo na letovanju smo išli sami. Veruj mi da smo uvek mnogo više uštedeli  (više od duplo) nego da smo išli preko agencije. Ove godine muž i ja idemo na Kefaloniju bukvalno u svojoj režiji, i opet nam je jeftinije.  Smeštaj smo rezervisali kod Viktora, a kako smo već bili na Kefaloniji znamo šta treba videti i gde ići :zaljubiska:

Podeli na drugim sajtovima

Svaka cast Banetu za toliko detaljan opis! Ja sam se vratila sa Kefalonije pre dva dana. Ne bih nista dodala, on je sve savrseno opisao i potpuno se slazem. Osim sto je meni plaza Petani lepsa od Myrtosa (znam da svi vole Myrtos :-))

Ja bih volela svima da skrenem paznju na agenciju Viva i na putovanje autobusom. Mi smo uzasno lose prosli. Imali smo veliki bus na sprat koji je bio ok, osim sto je klima procurela nekim momcima na sediste i na glavu. Bukvalno kao iz cesme.

Put za Kefaloniju nam je trajao 30 sati.Spojili su nas sa grupom za Zakintos (pri tom nas niko o tome naravno nije obavestio unapred). Stigli smo na mesto gde se prelazi na trajekt u 6:00. Putnici za Zakintos su se odmah ukrcali, trajekt je kretao u 6:30. Mi smo ostali da cekamo 3 sata trajekt za Kefaloniju. Kada je bilo vreme da se ukrcamo saznali smo da ne ide ceo bus na trajekt vec da moramo da vadimo stvari. Poludeli smo jer uglavnom ceo bus sa putnicima ide direkt na trajekt. Stigli smo u smestaj oko 14:30.

Vila Agelika je zaista na dobroj lokaciji u brdu ali prilicno blizu centra Lasija. Sve sto se tice smestaja je zaista bilo u redu.

Ali povratak autobusom je bio horor. Naravno opet vuci kofere na trajekt, pa sa trajekta na bus za Bg. Opet putnici sa Zakintosa, ali ovoga puta je bus bio mali. U bus su ocigledno dodali nekih 10ak sedista, jer nas je bilo 65. Skvrceni, ni da mrdnemo. Kao pilici. Klima nije radila, hladili smo se lepezama pola puta. Vozac je rekao ne moze bolje. Odozdo kod nogu je bilo toliko vruce da se jedna devojka opekla. Bilo je neizdrzivo. Na pauzi je vozac pokusao da ohladi bus. Uspeo je ali cim smo krenuli opet je toplota kod nogu bila neizdrziva. A klima je radila bolje, tj bilo je hladno. Dakle hladno odozgo (za maramu preko nosa) a odozdo pece. Svi smo se bunili naravno ali ni vozac ni vodic nisu nista mogli da urade. Vodic nam je samo rekao da smo zaista najgore prosli. Tokom voznje u jednom momentu je decko iz zadnjeg dela ustao i viknuo vozacu : Majstore smrdi, zapalicemo se. Smrad paljevine smo svi osetili. Stali smo, vozac je kao nesto proverio i nastavili smo. Na sledecoj pauzi se nesto pokvarilo (tako nam samo rekose) pa smo cekali da saniraju. U nekim momentima je vozac vozio tako brzo da smo se svi drzali za sedista. Cak je i u punoj krivini, pri duploj punoj liniji preticao kamion, dok su nam samo sleperi dolazili u susret. Stigli smo za 22 sata u Bg.

Ja sam agenciji slala mail, ali su mi naravno prodali neku glupu pricu, tako da u ponedeljak idem pravo tamo da trazim refundaciju troskova puta. Necuveno!

Toplo savetujem da se na Kefaloniju svakako ne ide autobusom. Previse je dug put. Odvojite malo vise para, pristedite pa avionom kao ljudi. A ja Viva Travelu ne prilazim vise ni da su poslednji.

Podeli na drugim sajtovima

Mi smo išli dva puta na Kefaloniju autobusom. Autobusi su bili vrhunski, nismo imali nikakvih problema, ali putovanje stvarno traje predugo i mogu da ga preporučim samo omladincima od dvadesetak godina, Mi smo u proseku do tamo putovali 28 sati, a u povratku kraće, oko 23 sata. Nismo vadili stvari iz autobusa na trajektu. Najveći problem, i razlog zašto put traje dugo je deonica od luke Kilini do zaliva im mosta Antirio. Tu ima oko 90 kilometara, a dobro se sećam da je od kada smo izašli iz smeštaja, seli na trajekt u povratku, sišli sa trajekta u Kiliniju i stigli do Antririja je uveliko pao mrak. Ispred nas je bila gužva na putu, neki kamioni, put je magistralni, ma nikad stići. 5 sati smo putovali od Lasija do Antirija, gledali smo zalazak sunca na moru.

Ono što smo mi pitali vozača je zašto autobusi za Kefaloniju ne idu preko Lefkade, pa na trajekt u Vasiliki, a odgovor je da pristanište nije prilagođeno za autobuse i vozilo ne bi moglo da se ukrca na trajekt. Zbog toga obilaze toliko i idu na luku Kilini. To je bio njihov odgovor, ne znam da li je taj podatak tačan ili se agencijala više isplati ovako, u svakom slučaju predugo traje put.

Podeli na drugim sajtovima

@nina_bgd, možeš li mi otkriti s kojom si agencijom putovala? Unapred zahvalan. :)

Podeli na drugim sajtovima

Informacija o agenciji više nije relevantna jer od ove godine ne rade Kefaloniju autobusom.

Podeli na drugim sajtovima

Imali problem sa agencijom i vodičem Viva travel, koja je htela da nas ostavi na ulici sa sve stvarima, jer navodno nije bilo mesta u trajektu te smo morali ići onim u 10,30, pošto je deo autobusa išao na Zakintos, is smo morali napolje. A autobus je išao sa vodičem tamo tako da smo mi po njihovom planu trabali stajati i čekati sledeći trajket (4 sata na ulici, sami sa sve torbama,oni bi nam dali karte, sami bi došli do Kefalonije). Pobunili se, na moje insitiranje popričao sam sa radnicima koji prodaju karte, pošto nam je agencija vec uzela karte za 10,30, oni nam izašli u susret i rekli da možemo tim u 7. Radnici agencije su bili toliko besni, ne znam što kad oni treba nama da pomognu, ali eto da znate da ne pristajete na ucene, pošto su nama složili priču da nema mesta na trajektu navodno Mađari neki imaju prednost, a na trajektu bilo 30 ljudi kad smo ušli. Pritom sam je lično pitao možemo li uzeti ujutru karte za onaj u 7, ako ih ima, ona je rekla da je to OK, istrčala iz autobusa, čim je stao i izvadila karte za 10,30,neprofesionalno i bezobrazno.

Ovo se i nama desilo, ali sa drugom agencijom. identična priča, samo kod nas u grupi nije niko bio dovoljno spretan da uradi to što si ti uradio. Ne znam u čemu je fora da ne žele da spakuju putnike u taj prvi trajekt nego se čeka 10:30, jedino što je meni palo na pamet je da ne žele da dođu pre vremena predviđenog za ulazak u vile da ne bi imali problema sa gazdama i ugovorima jer potrebno je vreme da se sobe očiste od prethodnih gostiju i pripreme za sledeće, a to nije moguće ako se dođe u 11 jer je 11h vreme izlaska iz soba, ne može biti i vreme ulaska u iste.

Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015